Rannekellot ovat nykyään liian suuria

Casiomään

Kellojen kulta-aikana eli 60-luvulla normaali miesten kellon koko oli 34-35 milliä, kellotaulu kupera ja akryylinen lasike myös kupera. Miksei kukaan tee samanlaisia kelloja kvartsikoneistolla? On toki olemassa 34-millisiä pukukelloja, mutta niissä on tasainen mineraalilasi.

Onko se nyt niin vaikeaa tehdä kello jonka muotokieli on suoraan lainattu 60-luvun Omega Seamasterista?

59

2665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiMineraalille

      Kyllä löytyy jopa safiirlasisia kelloja jotka matkivat vintaakeja ja jopa mekaanisia että kvatseja. Nykykellot ovat useimmiten hieman suurempia, mutta 38mm löytyy helposti.

    • ostaVintageOmega

      Nuo 34-35 mm on nykyään tyttöjen koko ja nuorille tytöille ei noin pienet kelpaa ja hyvä niin.

    • isoonhyvä

      Arvostan kellossa suurta ja helposti luettavaa, myös pimeässä hyvin näkyvää taulua. Tästäkin syystä valintani on Casio G-Shock GA-100-ML-1AER

      • entinenProlpopoikako

        Tuo muovilelu on ä ole mikään pukukello jota aloittaja haluaa, sinä senkin dorkapoika.


      • riippuupuvusta

        Riippuu ihan puvusta kuule. Jos pukusi on yleensä ensihoitohousut ja ensiapuliivi tai metsästysliivi/armeijan villapaita ja reisitaskuhousut niin G-Shock on silloin oikein valittu siihen pukuun sopivaksi kelloksi.


      • prolopojanUusiTuleminen

        Juu nahkapäille GayShock sopii hyvin.
        Kun puhutaan puvusta, silloin ei keskustella mistään työvaatteista ja leirikoulun valvojaliiveistä.


      • g-shockammattilaisille

        Suurin osa kovien ammattien kuten poliisi, ensihoitaja, palomies, pintapelastaja, astronautti, lentäjä, sotilaslentäjä, ammattisotilas, metsästäjä, vartija, järjestyksenvalvoja jne käyttää sitä Casio G-Shockia työkellonaan ja yleiskellonaan samoin kuin monet mm. SPR:n ensiapupäivystäjät, päihdepäivystäjät ja vapepan vapaaehtoiset pelastajatkin käyttävät monet G-Shockia. Casio G-Shock on ammattilaisten ja ensiavun sekä pelastuspuolen vapaaehtoisten käyttämä äärimmäisen kestävä kello. Sinulla ei ole mitään argumentteja tätä vastaan koska tämä voidaan helposti todistaa lyömällä mainittujen alojen ammattilaisten kelloista kuvalinkit ja keskustelufoorumilinkit tälle palstalle.


      • voiSinuaJullia

        Hehee, mantra jatkuu. Kuinka joku voi olla noin innoissaan halpiskellosta joita jokainen voi ostaa nivaskan kerralla. No hypetit aiemmin Prolon nimissä ja se vasta naurettavaa olikin.


      • voivoisentään
        voiSinuaJullia kirjoitti:

        Hehee, mantra jatkuu. Kuinka joku voi olla noin innoissaan halpiskellosta joita jokainen voi ostaa nivaskan kerralla. No hypetit aiemmin Prolon nimissä ja se vasta naurettavaa olikin.

        Hohhoh monenlaista sairautta.... no hyvä että on tällainen palsta, jossa sitä voi pahaa oloaan purkaa.


    • maailmaMuuuttuu

      "60-luku kellojen kulta-aikaa", millähän perusteella?
      34mm kello miehellä näyttää nykypäivänä lähinnä naurettavalta.

      • Casiomään

        "34mm kello miehellä näyttää nykypäivänä lähinnä naurettavalta."

        Herrasmiehen tyylissä on aina tietty feminiininen tai hassu vivahde. Herrasmies ei pelkää olevansa naurettavan näköinen, vaan nimenomaan viestii tällä naurettavuudella olevansa harmiton ja vaaraton yksilö.

        Gentle man = hellä mies.


      • 34_optimaalinen_miehelle

        Mitähän feminiinistä 34mm kellossa on? Naisten kellot ovat yleensä 28-30mm, tai vielä pienempiäkin.

        36-40mm sen sijaan alkaa olla ylisuuri jötikkä, joka saa myös miehen ranteen näyttämään hintelältä ja feminiiniseltä.


      • voiPoikasa

        voit lopettaa typerän inttämiset typerästä asiasta.


      • päivitysNykyaikaan
        34_optimaalinen_miehelle kirjoitti:

        Mitähän feminiinistä 34mm kellossa on? Naisten kellot ovat yleensä 28-30mm, tai vielä pienempiäkin.

        36-40mm sen sijaan alkaa olla ylisuuri jötikkä, joka saa myös miehen ranteen näyttämään hintelältä ja feminiiniseltä.

        Nykyaikana naistenkellot ovat kokoa 34-42 mm ja miesten 38-45 mm. Naiset ovat siirtyneet miestenkellojen käyttöön hyvin laajasti.
        Tuollaiset naisten korukvartsit ja vastaavat olivat muidissa lähinnä 70-80 luvulla, mutta onneksi se aika on eletty jo kauan sitten.


      • naistenkellot

        "Naiset ovat siirtyneet miestenkellojen käyttöön hyvin laajasti."

        Naiset eivät ole miestenkelloihin siirtyneet, vaan päinvastoin miehet ovat siirtyneet käyttämään naistenkelloja.

        Rannekellot alun perin olivat naistenkelloja. Miehet käyttivät laajalti taskukelloja vielä 1. maailmansodan jälkeenkin ja rannekelloja pidettiin liian naisellisina.
        Miehet olisivat yhtä hyvin voineet omaksua naisten pukeutumisesta hameet ja mekot, siinä missä rannekellotkit. Ovat yhtä naisellisia.


      • oletMelkoinenTyttö

        Voi kun yrität olla hauska tai naseva, mutta et onnistu kummassakaan. Noloa!


      • naistenkello

        Tuo on ihan normaalia muodin historiaa. 1900-luvun alkupuolella oli selkeämmin miesten ja naisten vaatteet erikseen, mutta 1900-luvun puolivälissä ne ovat alkaneet sekoittua. Naiset ovat alkaneet käyttää miesten vaatteita kuten farkkuja, ja miehet ovat omaksuneet ainoastaan naisille kuuluvien asusteiden ja vaatekappaleiden käytön, kuten rannekellot.


      • voiMiksiMiksi

        voit jo lopettaa.


      • oletko_transu

        Ei kovin hyvin mene tuolla Miesten muoti -palstallakaan. Sen ovat vallanneet keskustelut sukkahousuista, stringeistä, stay up -sukista jne. Siis miehet ihan tosissaan menevät naisten osastolle ostamaan alusvaatteita, ja vielä käyttävätkin niitä, ja keskustelevat siitä s24- miesten muodin palstalla.
        Toiset saavat kiksejä rannekellon käytöstä ja toiset sukkahousuista.


      • oahstjäidhg

        Se, että joitakin häiritsee rannekellojen syntymä nimenomaan naisten kelloiksi (ensimmäisen rannekellon teki Breguet Napolin kuningatar Carolinelle vuonna 1810 ja jo muutamaa vuosisataa aiemmin kuningatar Elisabeth I oli saanut lahjaksi "käsivarsikellon") ei valitettavasti muuta muodin - ja tässä tapauksessa käyttöesineitten - historiaa mihinkään suuntaan.
        Rannekellot olivat alkujaan naisille asuste, kuten nykyäänkin. Korukelloja.
        Miehet siirtyivät rannekellojen käyttäjiksi oikeastaan vasta ensimmäisessä maailmansodassa, yli sata vuotta ensimmäisen modernin rannekellon syntymän jälkeen (koska taskukelloja oli hankala käyttää juoksuhaudoissa).
        Miksi ihmeessä tämä on nyt niin vaikeaa ja noloa ja suututtavaa..?

        Vai onko kyseessä sama ikivanha asennevamma kuin "miesten" ja "naisten" töissä - sairaanhoitajaksi tai lastentarhanopettajaksi ryhtynyt mies tavallaan alentaa itsensä pehmoilijaksi "naisten tasolle", kun taas poliisiksi tai kirvesmieheksi ruvennut nainen kohoaa "hyväksi jätkäksi"?
        Ilmeisesti, koska naisten vaatteisiin pukeutuminen on miehelle tabu, perverssiä, halveksittavaa tai naurettavaa - mutta naiset voivat käyttää miesten vaatteita täysin normaalisti (farkut ja pitkät housut sikseen, samoin muotilehdissä säännöllisesti ilmestyvä vinkki poikaystävän valkoisen paidan lainaamisesta - tiedän useampia naisia, jotka käyttävät miesten boksereita alushousuinaan koska ne ovat mukavia ja lahkeellisia).

        Ihan näinniinku tekstiilien ja muodin parissa työskentelevänä naisena ihmettelen.


      • vääntöäRiittää

        Ymmärrän naisten pitävän boxereita, mutta miehen on hankala pitää naisten narukalsareita tai yleensä minkäänlaisia.
        Kellot on muokkautuneet ajan saatossa käyttötarkoituksen ja välillä muodinkin mukaan ja niin monet muutkin asiat.
        Käyttäähän miehet sumuisilla saarilla hameita ja niitä valmistetaan jopa työkäyttöön ja helmassa on neppari jos kiipeää tikkailla ja haluaa ettei punnukset näy.


      • Miesten_housut

        "Ymmärrän naisten pitävän boxereita, mutta miehen on hankala pitää naisten narukalsareita tai yleensä minkäänlaisia."

        Myös naisten pikkuhousut ovat aika moderni keksintö. Kaikki housuthan ja myös alushousut ovat miesten vaatteita. 1900-luvun alussa ja aikaisemmin naiset ovat käyttäneet alushametta alusvaatteena, ei housuja.

        Muodin historian kannalta sellaista vaatetta kuin "naisten kalsareita" ei ole olemassakaan. Miehellä on oikeus astella kauppaan ja ostaa sieltä kalsarit (riippumatta myydäänkö niitä naisille vai miehille) ja ajatella käyttävänsä housuja, eli siis miesten vaatteita vaikka olisi ne housut ostanut naisten puolelta. Se ei edes ole mitenkään hintti- tai transumaista, vaan päinvastoin perinteisen ja miehekkään vanhan ajan miehen käytöstä, joka kyllä tarkasti tietää ja muistaa mitkä ovat naisten, ja mitkä ainoastaan miesten vaatteita.


    • kuusikymmppinen

      Onko loppuun asti mietitty :"nykypäivänä lähinnä naurettavalta"kommentti,itseäni -60 luvunkin eläneenä ei kyllä naurata eri aikakausien kellot sen takia,että ne olis hoopoja,se naurattaa kun tulee hyvälle mielelle siitä että osattiin sitä ennenkin jopa paremmin kuin nykyisin joitakin asioita.

      • kehityttyOn

        Juu 6-luku nähty ja kellot tuttuja, mutta tuollanen 34mm kello näyttää nykypäivänä todella pieneltä. Pukukellot ovat nykyään lukaa 36-40mm keskimäärin ja jopa suurempiakin. Mitä 60-luvulla tehtiin paremmin kuin nykyään? Mielestäni 60-lukulaisiin on tehty korkeitaan jotain parannuksia ja hyvät koneistot elävät edelleen päivitettyinä ja parempina.


      • korkeampi_laatu

        60-luvulla hinta/laatusuhde oli parempi, ja kellojen valmistus ja laadukas valmistus kustannustehokkaampaa kuin nykyisin. Inflaatiokorjattunakin 60-luvulla sai samalla rahalla paljon paremman kellon kuin nykyään.
        Nykyään joudutaan kaikin tavoin tinkimään laadussa ja valmistuskustannuksissa ja siirtämään osien valmistusta kiinaan, jotta kustannukset pysyisivät matalampina ja voitot korkeampina. Ilman kompromisseja valmistettu 60-luvun tasoisesti valmistettu kello puolestaan maksaa nykyään uutena tähtitieteellisiä summia.


      • juuehkäkyllä

        Hintalaatusuhde juu, mutta kyllä kellojen valmistus on parantunut ja uusi amatreriaaleja tullut mukaan. Riippuu minkä tasoisista ja hintaisista kelloista puhutaan.


    • ennenvanhaan_oikein

      Omasta mielestä sopiva kellotaulun halkaisija on noin 35 mm miestenkelloissa, ja naisille sopii parhaiten naiselliset korkeintaan peukalonkynnen kokoiset kellotaulut. Karmeaa nähdä joku nykyakka jolla on klohmo ja kolho miesten kello kädessä. Se jos mikä on tyylittömyyttä. Mutta kukin tyylillään.

      • onkoYksinäistä

        keksi riidanhaastaja jotain omaperäistä ja fiksua inttämistä.


      • perusasiatKuntoon

        Kun puhutaan kellon koosta, niin silloin tarkoitetaan kellon halkaisijaa ei kellotaulun halkaisijaa, Kellon koko voi olla mikä tahansa jos taulu on 35mm, 37-xxxx välillä.


      • miestenJaTyttöjenKoot

        Lisäyksenä edelliseen viestiin. kellon ilmoitettu halkaisija mitataan tyypillisesti noin klo 10 ja 16 kohdalta.
        Uusi Omegan PO on halkaisijaltaan 39,5mm ja valmistaja kertoo sen olevan naisten malli, et silleen se maailma muuttuu.


      • ylisuuret_lasit_ja_kello

        Aurinkolaseissa suurimmat kärpäslätkät ovat nimenomaan naisten muotilaseja. Miesten aurinkolasit ovat aika pienet ja tyylikkäät.
        Sama homma on nykyisissä fashion kelloissakin. Ainoastaan naiset käyttävät ylisuuria fasion kelloja jotka ovat rannetta leveämpiä, kun miehillä on hillitty ja tyylikäs 34mm pukukello.


      • pääsitköVapaalle

        todella onneton vertaus. Jos oikeasti tietäisit kellomaailmasta jotain ja tuntisit valmistajien kellojen mallaja ja kokoja, niin et väittelisi noin tyhmiä.
        SUn fashionkellot eivät ole kelloja, vaan leluja.


      • isot_naistenkellot

        2000-luvulla naistenkelloissa tuollainen on ollut muotia:
        https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/a6/17/82/a61782deb655d6dbfcc723f18940a3b1.jpg
        Ylisuurten rannekellojen muoti tuli samoihin aikoihin kuin ylisuuret aurinkolasitkin, ja ovat nimenomaan naisten muotia ja mielletään naisellisina.
        Myös joku hinteläranteinen miespuolinen nörtti tai fruittari saattaa käyttää isoa ja järeää kelloa, ja tällä tavoin vain korostaa pehmeitä puoliaan - iso kello ei tee miehekkäämpää vaikutelmaa, vaan päinvastoin korostaa feminiinistä ja hintelää olemusta.


    • Pitääsaada

      46mm Oris hyvä valinta nykyään..

    • hyväSuuntaEdelleen

      armaan kymmenen vuotta ollaan puhuttu että kellojen koko tulee taas pienenemään , mutta eipä ole vielä niin käynyt. Koneistojenkin koko on suurentunut ja on vain hyvä, ne ovat kestävämpiä ja toimintavarmempia.

      • TarkkaPoika

        Jumalan tosi tuo "kestävämpiä ja toimintavarmempia", lisätään vielä että tarkempia. Nyt nimittäin automaattikoneistotkin alkavat päästä alle sekunti/vrk tarkkuuksiin, esimerkkinä Tudor/Breitlingin uusimmat koneistot. Parhaimmillaan luokkaa 0,1 sek/vrk. Salaisuutena paremmat valmistumenetelmät (ladun tasaisuus) ja piistä valmistetut osat metallisten tilalla.

        Monella valmistajalla on samannäköistä mallia kahta kokoa, esimerkiksi 42 ja 40 mm, tai 40 ja 36mm, jos vain koneisto on kyllin pieni. Tällä hetkellä ranteessa oleva GMT on 44 millinen, joka ei tunnu liian suurelta, mutta kyllä siinä ylärajoilla. Seuraavat ostoslistalla olevat kelloni ovat 40 mm ja 41 milliset (maailman tarkin kvartsikello, ilmeisesti maailman tarkin automaattikronografi).


    • vanha_malli_hyvä

      Itse ostin kellon, joka vastaa sitä miestenkellon kokoa, joka oli 70-luvulla normikoko. Käytännössä sen läpimitta on 38 mm luokkaa. (Zenith). Yli 40 mm läpimittaiset ovat pröystäileviä, ja yleisesti ottaen liian suuria klohmoja.

      • unisexkoko

        Tuo koko on oikein hyvä tyttöjen ranteeseen tai puristille tiukkaan pukukoodiin.


      • naisilla_10mm
        unisexkoko kirjoitti:

        Tuo koko on oikein hyvä tyttöjen ranteeseen tai puristille tiukkaan pukukoodiin.

        38 mm on miesten kellojen koko. Ei ole mitään syytä muuttaa sitä, mikä vallitsi menneinä vuosikymmeninä.


      • Anonyymi
        naisilla_10mm kirjoitti:

        38 mm on miesten kellojen koko. Ei ole mitään syytä muuttaa sitä, mikä vallitsi menneinä vuosikymmeninä.

        Pitää paikkansa, itse en ostaisi yli 40 mm halkaisijalla olevaa kelloa.


    • Kellofriikki

      Se on tasan varma, että pienikehäiset kellot tekevät tuloaan. Juttelin tässä yhden tunnetuimman helsinkiläisen kelloliikkeen omistajan kanssa asiasta, ja hän arveli nopeakäyntisten mekaanisten 33-38 mm. vintage-kellojen olevan seuraava kiinnostuksen kohde.

      • kaikkeaVoiKertoaJosHalua

        Ja myös toisenlaisia huhuja ja lausuntoja kuulee jos haluaa.
        Pitkään tuosta on puhuttu, mutta 39mm on monella valmistajalla ns. unisex koko ja siiä suuremmat miesten kokoja. Useat naiset käyttävät nykyään 40mm kelloja ja sekään suuntaus ei näytä muuttuvan.
        Jopa puritaanisimmat valmistaja ovat pikku hiljaa suurentaneet kellojensa kokoa, mm. Rolex.


      • vanhanaikainenparas
        kaikkeaVoiKertoaJosHalua kirjoitti:

        Ja myös toisenlaisia huhuja ja lausuntoja kuulee jos haluaa.
        Pitkään tuosta on puhuttu, mutta 39mm on monella valmistajalla ns. unisex koko ja siiä suuremmat miesten kokoja. Useat naiset käyttävät nykyään 40mm kelloja ja sekään suuntaus ei näytä muuttuvan.
        Jopa puritaanisimmat valmistaja ovat pikku hiljaa suurentaneet kellojensa kokoa, mm. Rolex.

        Törkeän näköinen naisella joku 35 mm iso kello. Miehillä tökerön näköisiä ovat taas n. 40 cm suuremmat kellot.


      • MaailmaMuuttuu

        On sulla huono ja jälkeen jäänyt maku.
        No jos on sellainen anorektinen poika jonka ranne ei ole pikku kikulia paksumpi, niin silloin sulle sopii sellainen tyttöjen kellokoko parhaiten.


    • Hyväostostaas

      Suurikehäiset kellot ovat vastalause ylihinnoitelluille silmälaseille ,ei tarvitse tihrustaa

    • Anonyymi

      Onko 43-44mm liian iso kello 16-vuotiaalle pojalle?

      • Anonyymi

        Riippuu täysin kellosta ja ranteesta. Typerää tuijottaa kellon halkaisin mittaa, koska se ei kerro kuinka kello istuu ranteeseen. Lugien mitta ja malli on kovin ratkaiseva ja rannekkeen istuvuus tietenkin.


    • Anonyymi

      Samaa mieltä. Näyttää kamalalta kun nuoret naiset käyttävät isoja miestenkelloja langan ohuissa ranteissaan. Noi isot miestenkellot (mummo kellot) on niin mauttomia - kun niitä on jo joka mummollakin. Missä on pienet nahkarannekkeiset naistenkellot ?

      • Anonyymi

        Niitä ei käytä kukaan, mummot ehkä korkeintaan.
        Maailma muuttuu, toiset ne valitettavasti jämähtävät menneisyyteen, vaikka se olisi kuinka onnetonta ja surkeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niitä ei käytä kukaan, mummot ehkä korkeintaan.
        Maailma muuttuu, toiset ne valitettavasti jämähtävät menneisyyteen, vaikka se olisi kuinka onnetonta ja surkeaa.

        Mummothan nykyään niitä isoja miestenkelloja käyttää...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mummothan nykyään niitä isoja miestenkelloja käyttää...

        Niin, kaikki käyttää järkevän kokoisia kelloja, eli isompia. Jollain mummolla voi olla niitä klassisia korukvartseja.


      • Anonyymi

        Eikö sellainen nainen, joka käyttää isotauluista kelloa, ole joku sateenkaari kansan rekkakuski tyyppinen l**bo?

        Kyllä naisten kello on pieni ja siro, ja mielellään kullanvärinen, esim. kauniilla helmiäistaululla.

        Mutta monet nykynaisethan ovatkin kapealantioisia, liian laihoja, epänaisellisia, ja matala äänisiä. Eivät siis naisellisia alkuunkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö sellainen nainen, joka käyttää isotauluista kelloa, ole joku sateenkaari kansan rekkakuski tyyppinen l**bo?

        Kyllä naisten kello on pieni ja siro, ja mielellään kullanvärinen, esim. kauniilla helmiäistaululla.

        Mutta monet nykynaisethan ovatkin kapealantioisia, liian laihoja, epänaisellisia, ja matala äänisiä. Eivät siis naisellisia alkuunkaan.

        Et tunne nykynaisia kovin hyvin.


    • Anonyymi

      Parhaat kellot tehtiin mielestäni 90 -luvulla, jolloin miesten kellot olivat usein kulmikkaita, ja pieniä kellotauluiltaan. Siisti ja litteä kello olisi käytännöllisin nykyäänkin. Nykyään lienee hommattava joku Cartier jos tällaisen haluaa, eikä siihen ole varaa normi jampalla.

      • Anonyymi

        Sulla on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta kyllä kellotapulin pitää olla pyöreä ja vain harvoin muut näyttää hyvältä. Ainahan voit hankkia vintage kelloja, ne on pieniä kuin tyttöjen kellot.


    • Anonyymi

      2 kivinen punttikello.

    • Anonyymi

      G Shockin neliömalleilla mennään. Ne ei oo isoja. Ja "pukukellona" kellona radio-ohjattu aurinkoenergialla toimiva 43 mm viisarikello jossa siisti teräsranneke....

      Tuli erehdyttyä kalliiseen automaatti sukelluskelloon. Voi sitä hoivaamisen määrää ja painava ja epämukava eikä tarkkakaan. 3 s vrk on liikaa heittoa...vaikka kuulemma on hyvä tarkkuus automaatille. HIeno ainoastaan noissa videoarvosteluissa joissa kehuvat ja juttelevat puutaheinää....Mutta tosielämässä olosuhteet vaihtelee ku käy työssä ja eri sääolosuhteet hik,i pakkanen jne...Ei ne ookkaan niin kivoja ranteessa.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe