Nyhtökauran väitetään sisältävän jopa 31 grammaa proteiinia per 100 grammaa tuotetta.
Finelin mukaan raaka-aineiden proteiinipitoisuus per 100g menee seuraavasti:
- härkäpapu 9g
- herne 6g
- kauralese 16g
Elon laskuopin mukaan 100:ssa grammassa tuotetta voi olla maksimissaan 16 grammaa proteiinia ja silloin se olisi käytännössä pelkkää kauraa.
Mikä tässä on erikoisinta, niin summaamalla em. ainesten proteiinimäärät yhteen saadaan 9 6 16 = 31 !!!
Voiko Nyhtökaura Companyssa olla tosiaan näin huonoja matemaatikkoja, jotka eivät osaa laskea sekoituksen proteiinimäärää, vaan laskevat jokaisen aineksen proteiinit yhteen ja markkinoivat sitä kokonaisproteiinimääränä?
Joku tässä nyt mättää ja pahasti.
Nyhtökauran proteiinimäärän matematiikka?
12
356
Vastaukset
- wiki-pedia
Mistähän lätien kaurassa on muutenkaan ollut proteiinia ?
*********
Kaurasta tehdään jauhoja, suurimoita ja hiutaleita. Tunnetuin kaurasta valmistettava ruokalaji lienee kaurapuuro. Lisäksi kaurasta valmistetaan keksejä, mysliä sekä silloin tällöin myös olutta. Näiden lisäksi kaurasta on tehty leipää ja talkkunaa. Suurin osa maailmassa tuotetusta kaurasta käytetään kuitenkin kotieläinten rehuksi. Vanhastaan sen tärkein merkitys onkin ollut hevosten ravintona. Myös kauran olkia käytetään rehuna tai kuivikkeena.
******- YHTEENLASKU
KAURA & PAPUMÖSSÖ
http://www.hs.fi/hyvinvointi/a1403675129642
http://feelgoodkitchen.fi/2015/03/vegaani-kasviproteiinit/
- luluO
Vaalean soijarouheen proteiinimäärä sadassa grammassa on 48,6g!
- Nyhtistä
Raaka-aineena käytetään näistä kaikista raaka-aineista proteiinifraktioita, eli jauhoa josta on poistettu tärkkelys ja jäljelle jäänyt protskut!
- kierätystä
Mitä poistetuille aineille tapahtuu? Menevätkö roskiin vai hyödynnetäänkö niitä jotenkin?
- menee_kyllä
Vegaani ostaa kallilla tekee nisstä lasagnen tapaista herkkua ja pullistelee rimnpula käsivarsiaan. Kun pitää korvata se liha. Ja juusto ja maito ja proteiini.
- Nyhtistä
kierätystä kirjoitti:
Mitä poistetuille aineille tapahtuu? Menevätkö roskiin vai hyödynnetäänkö niitä jotenkin?
Tärkkelyksellähän on laajat markkinat. Erilaisiin leivonnaisiin, vauvanruokiin, nuudeleihin yms menee se muu
menee_kyllä kirjoitti:
Vegaani ostaa kallilla tekee nisstä lasagnen tapaista herkkua ja pullistelee rimnpula käsivarsiaan. Kun pitää korvata se liha. Ja juusto ja maito ja proteiini.
Onko yhä sekaaneita, jotka väittelevät vegaaniutta vastaan proteiini-argumentein? Ilmeisestikkin.
- tee.itse.säästät
Voiko tavallinen kuluttaja hankkia em. proteiinifraktioita jostain, vai muodostuuko niitä tuotantoprosessin aikana?
Nyhtökauran on kerrottu syntyneen tavallisessa kotikeittiössä, joten olisi mielenkiintoista kokeilla onnistuuko vastaavan tekeminen edes sinne päin.
- Sedä
Tuoteselosteesta löytyy muuten myös aminohappokoostumuksen vertailu kanan ja nyhtökauran välillä
kananrinta / nyhtökaura (mg/100g)
isoleusiini 750/1008
leusiini 1100/1679
lysiini 990/1407
metioniini 440/269
kysteiini 260/246
fenyylialaniini 710/1072
treoniini 600/887
tryptofaani 180/235
valiini 950/1268
histidiini 320/534
Nyhtökaura jää toiseksi ainoastaan metioniinissa ja kysteiinissä (kysteiini on muuten myös listan ainoa ei-välttämätön aminohappo) - Cosmos_Chaos_Universe
Se parempi vaihtoehto:
Voisiko nyhtökauran korvata lenkkimakkaralla ( jopa grillimakkaralla). Lenkkimakkarahan on perinteinen lihatuote. Lenkkimakkarassa lihaa on optimaalisesti. Toisissa merkeissä enempi toisissa jopa ei yhtään. Makkarassahan ravintoaineet,proteiinit,rasvat, maku ovat tunnetusti tasapainossa. Eläinten osat käytetään tarkkaan hyödyksi.Ei vain parasta sisäpaistia. Mukana kamarat ja jänteet ja rasvat. Ihan vaan kaikki. On ympäristöä ajatellen loistotuote.
Hinta:
Hintapolitiikasta sen verran, että nyhtökauran kilohinnalla saat 4 kg laadukasta maukasta lenkkimakkaraa. Makkara sopii työttömän kukkarolle ja mitkä monipuoliset ravintosisällöt. Ei kuormita luontoa.
Sininen hetki:
Mikä sen mukavampaa, kun elokuun hämyinen ilta laskeutuu niin laitat pätkän HK Bleuta mikroon. Odotat reilun minuutin. Mikro pimpahtaa ja makkarasi on taatusti kypsä. Valmistus kuluttaa minimaalisesti sähköenergiaa. Vain 0.015 kWh ja kypsä on. Avaat television (mieliohjelma päälle). Edessäsi olohuoneen pöydällä (lautasella) on kypsä höyryävä pullea makkara, jonka päälle puristelet runsainmitoin sinappia ja ketsuppia. Iso lasi kylmää maitoa. Voiko tuota elämystä edes sanoin kuvailla. Huoneen täytää ihana makkaran tuoksu, joka leijuu pitkään. Tuliko jo sinullekin niin vaan mahottomasti nälkä :)
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi992567Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302355Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen192138Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663961694- 1131560
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631297Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2651095- 711004
- 79956
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178920