mutta voi toki itsekin tehdä grillissä
Savustetut Valkosipulit:
6 kokonaista valkosipulia
savustuspussi (hickorylastu)
Avaa savustuspussi ja laita valkosipulit ihan pussin perälle. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pussi grilliin niin, että suoraan valkosipuleiden alla ei ole lämpöä. Kaasu grillissä laita pussi niin, että vain pussin tyhjäosa on kaasupolttimen päällä. Hiiligrillissä kasaa hiilet grillin toiseen reunaan ja laita pussin tyhjä osa hiilien päälle. Anna pussin olla grillissä n.40 minuuttia. Älä avaa pussia vaan anna valkosipulien jäähtyä rauhassa pussissa n. tunti.Suussa sulavan pehmeäksi kypsynyt valkosipuli on ihanaa! Valkosipulia tulee välillä kypsennettyä kuorittuina kynsinä folion sisällä grillissä tai saunan kiukaalla, mutta onnistuu valkosipulien kypsennys savustuspöntössäkin. Samalla, kun eilen savustettiin siikaa, laitoin mukaan myös viisi kokonaista valkosipulia savustumaan. Pari sipulia syötiin heti sellaisenaan ja loput jäivät käytettäväksi maustamiseen.
Savustetut valkosipulit pöntössä
Poista kokonaisista valkosipuleista päältä paksuin kuorikerros ja savusta kypsäksi savustuspöntön lämmöstä riippuen n. 30 - 45 min. Syö kynnet sellaisenaan tai käytä esim. maustevoissa, öljyn maustamisessa tai kermaviilipohjaisissa kastikkeissa.
Savustetut valkosipulinkynnet öljyssä
valkosipulia, rypsiöljyä, timjamin oksia, rosmariininoksia,
suolaa, purkki jääkaappiin.
Savustettu valkosipuli - sormisyötävä
1 pss Sour Cream - maustettuja ruissipsejä
1 pkt Philadelphia - tuorejuustoa (Semmonen normaalikokoinen)
2 dl kermaa vaahtona
1-2 savustettua valkosipulia (yhden kynnen)
1 tl paahdettua jeeraa (siemeniä)
(tarvittaessa hunajaa)
suolaa
pippuria
n. 1 dl seesaminsiemeniä paahdettuna
timjamin lehtiä koristeluun
savustettu valkosipuli martketeissa
2
751
Vastaukset
- maisteltu_on
savu-sipuli-keitto
Tämä pehmeä, miedosti savustettu valkosipulinen keitto sopii hyvin talvisten illanistujaisten alkuun. Neljä annosta
• 100 g valkosipulia
• 200 g sipulia
• 100 g vaaleaa kuoretonta leipää
• 3 dl kasvislientä
• 5 dl kuohukermaa
• sitruunapippuri
• 1 rkl sitruunamehua
• 20 g voita
• 1 dl valkoviiniä
Savusta kuoritut valkosipulit ja sipulit noin 15 minuuttia savustuspussissa.
Freesaa sipulit kattilassa savustamisen jälkeen. Lisää kasvisliemessä liotetut leivät ja liemi kattilaan. Mausta, anna kiehahtaa hetki ja soseuta esim. sauvasekoittimella.
Lisää kerma ja valkoviini (suurusta tarpeen mukaan Maitsena). Valmis keitto siivilöidään kastikekulhoon, josta helppo kaataa lautaselle, jonka pohjalle voi laittaa muutaman sipulisiivun tai valkosipuli krutonkeja.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072705Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302375Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212270Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021846- 1141600
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1671324Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2771138- 711014
- 801004
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha178930