Viime sunnuntain Hesarissa on listattu tämän hallituksen tähänastiset saavutukset. Lehtijuttu on siis jo vanha, mutta kun olen ollut taas reissuissa maailmalla, vasta nyt ehdin paremmin lueskella sinä aikana tulleita lehtiä ja pidän juttua huomion arvoisena.
Jutun alussa muistutetaan Juha Sipilän vaalien alla asettaneen itselleen sadan päivän rajan, jona aikana pitää tapahtua. Muistutetaan hänen myös sanoneen, että ”häntä saa potkaista polveen, jos hän muuttuu tyypilliseksi poliitikoksi”.
No, hallitus on nyt jatkanut jo yli 360 päivää ja mitä onkaan tapahtunut? Kai merkittävintä on se, mikä jutun yliönä todetaan: ”Hallitus piti kiinni leikkauksista”. Muulla alueella hallituksen toistaiseksi merkittävin saavutus varmaan on kaupan aukioloaikojen vapauttaminen. Saavutus sekin. Pienimmän eläkkeen eli ns. takuueläkkeen korottamisella 20 eurolla kuussa on varmaan merkitystä niille, joita se koskee.
Muita lehden listaamia hallituksen jo toteutuneita ”saavutuksia” ovat päivähoito-oikeuden heikentäminen, vuorotteluvapaan enimmäiskeston lyhentäminen, päätös eläkeikärajan nostamisesta vähitellen 65 ikävuoteen, päätökset leikkauksista koulutuksessa, työttömyysturvassa ja Kelan etuuksissa. Niin, ja sakkojen roimat korotukset, jota pidän hyvänä, vaikka viime vuosina olen tuollaisia sakkoja saanut.
Lähitulevaisuudessa tapahtuvaksi on toki jo päätetty muitakin uudistuksia. Kuten A-oluiden tuleminen kauppoihin. Ehkä toiseksi merkittävin hallituksen saavutuksista. Suunnitteilla ja päätettykin on myös muuta, kuten valtionyhtiöiden myyntiä - osakkeita yhdeksästä valtion omistamasta yhtiöstä - ja onhan aseita valmistavasta Patriasta jo puolet myyty Norjaan.
Valtionomaisuuden pois myynnin vastapainoksi valtio on hankkinut myös lisää omaisuutta. Talvivaaran se omistamallaan Terrafame Oy:llä on ottanut haltuunsa. Silloinen pääministeri Matti Vanhanen kaivosta avatessaan hehkutti, että tähän hankkeeseen kannattaa sijoittaa myös valtion muun omaisuuden myyntituloja. Ehkä Vanhanen tarkoitti muuta kuin sitä, mihin valtio on nyt joutunut.
Tuossa ne tulivat luetelluiksi hallituksen saavutukset ensimmäisen vuoden aikana. Ehkä enempää ja jotain muuta Sipilä tarkoitti jo hallituksen 100 ensimmäisen päivän aikana tapahtuvaksi. Siis tavalliseksi poliitikoksi on Sipiläkin tainnut muuttua. Pitäisiköhän jonkun nyt potkaista häntä polveen?
Taas siis tukeudun lehtijuttuun, enkä oman pään tuottamaan, vaikka se täällä eräiden mielestä on arvostetuin metodi. Minä kuitenkin uskon tuon lehtijutun taustalla olevien olevan ehkä jopa itseänikin pätevämpiä tätä asiaa arvioimaan.
Täytyi minun tulla käymään täällä siksikin, kun näen minua kovasti kaivatun, kun yli kahteen viikkoon en ole palstalla käynyt. Minut ilmeisesti isähahmokseen kokevan heikko lapsenmieli on kaipuuntuskassaan murtunut niin, että lapselle sopimattomalla kielellä munakarvoistani unelmoiden hän on myös alkanut nähdä minut täällä. Mutta nythän ihan oikeasti olen täällä, joten hän voi taas palautua normaaliin lapsellisuuteensa hellyttävillä avauksillaan aiheesta keskusta ja jotakin!
Tämän hallituksen saavutukset
28
262
Vastaukset
- MunakarvaJombnReiluJoht
Älä höpötä Munakarvaveljeni täyttä soopaa. Täällä olet roikkunut koko ajan ja kirjoitellut mm. kepukaivoksesta, Sipilää unohtamatta.
En olisi koskaan uskonut, että kaltaisiasi äärimmäisen halpamaisia ihmisiä olisi olemassakaan.
Jos ei itsetuntoa ole alunperin nimeksikään niin ei se toisten silmäkuopasta ponnistamalla kehity.- JohtajaPainiiAlemmassa
Nyt täytyy sanoa tälle "johtajalle", että tules poies sieltä pöljä. Siellä puhutaan politiikkaa.
- NiinhänSiinäKävi
"Valtionomaisuuden pois myynnin vastapainoksi valtio on hankkinut myös lisää omaisuutta. Talvivaaran se omistamallaan Terrafame Oy:llä on ottanut haltuunsa. Silloinen pääministeri Matti Vanhanen kaivosta avatessaan hehkutti, että tähän hankkeeseen kannattaa sijoittaa myös valtion muun omaisuuden myyntituloja. Ehkä Vanhanen tarkoitti muuta kuin sitä, mihin valtio on nyt joutunut"
Tässä nyt ollaan
http://www.uusisuomi.fi/raha/196210-nyt-tuli-talvivaara-paatos-suomen-hallitukselta
Kalliiksi Suomelle tuli taas kepupolitiikka. Tarkoittikohan Sipilä periaatepäätöstä yhteiskuntasopimuksesta sillä, että jotain pitää sadan päivän sisällä tapahtua. Ainakin neuvotteluihin ryhdyttiin heti kesäkuun alussa ja jatkoaikaa annettiin aluksi kesän loppuun.
Niin tai näin, siitä ei tullut silloin, eikä myöhemminkään mitään, kun työnantajajärjestö osoittautui odotettua hankalammaksi sopijaosapuoleksi. Mutta ei mielestäni hallitusta voi syyttää, etteivät sen päämäärät toteudu silloin, kun se itse ei ole ratkaiseva osapuoli. Päämäärien asettamisessa Sipilän hallitus on joka tapauksessa ollut huomattavasti edeltäjiään ryhdikkäämpi.
Paras esimerkki tästä on ollut sote-uudistus, joka näyttää vihdoin etenevän, vaikka hallituspuolueiden kesken onkin ollut asiasta suuria näkemyseroja. Sen ohella on käynnistynyt maakuntahallinnon perustamishanke, vaikka ei mikään pieni asia olekaan.Enpä tiedä, mitä Sipilä silloin tarkoitti, mutta tuskin kuitenkaan sitä, mihin on jouduttu ja missä nyt ollaan.
Ehkä Sipilä ei sittenkään ole tyypillinen poliitikko, kun ei osannut ottaa huomioon, että on olemassa myös toinen osapuoli, jonka kanssa pitäisi päästä ratkaisuihin yhdessä.
Myönnän, että päämäärien asettamisessa Sipilä on ollut monia edeltäjiään ryhdikkäämpi, mutta päämäärillä ei ole suurtakaan arvoa, jos niihin ei päästä. Sote on ymmärtääkseni vielä melkoisesti levällään. Mahdollisesti syntyvän maakuntahallinnon arvosta voidaan olla ainakin kahta eri mieltä.- Hyväkeskusta
kapi_ kirjoitti:
Enpä tiedä, mitä Sipilä silloin tarkoitti, mutta tuskin kuitenkaan sitä, mihin on jouduttu ja missä nyt ollaan.
Ehkä Sipilä ei sittenkään ole tyypillinen poliitikko, kun ei osannut ottaa huomioon, että on olemassa myös toinen osapuoli, jonka kanssa pitäisi päästä ratkaisuihin yhdessä.
Myönnän, että päämäärien asettamisessa Sipilä on ollut monia edeltäjiään ryhdikkäämpi, mutta päämäärillä ei ole suurtakaan arvoa, jos niihin ei päästä. Sote on ymmärtääkseni vielä melkoisesti levällään. Mahdollisesti syntyvän maakuntahallinnon arvosta voidaan olla ainakin kahta eri mieltä."Sipilä on ollut monia edeltäjiään ryhdikkäämpi, mutta päämäärillä ei ole suurtakaan arvoa, jos niihin ei päästä".
Edellinen hallitus, missä demarit oli mukana ei päässyt yhtään mihinkään, kuten varmaankin hyvin muistat. kapi_ kirjoitti:
Enpä tiedä, mitä Sipilä silloin tarkoitti, mutta tuskin kuitenkaan sitä, mihin on jouduttu ja missä nyt ollaan.
Ehkä Sipilä ei sittenkään ole tyypillinen poliitikko, kun ei osannut ottaa huomioon, että on olemassa myös toinen osapuoli, jonka kanssa pitäisi päästä ratkaisuihin yhdessä.
Myönnän, että päämäärien asettamisessa Sipilä on ollut monia edeltäjiään ryhdikkäämpi, mutta päämäärillä ei ole suurtakaan arvoa, jos niihin ei päästä. Sote on ymmärtääkseni vielä melkoisesti levällään. Mahdollisesti syntyvän maakuntahallinnon arvosta voidaan olla ainakin kahta eri mieltä.Miksi tuota yhteiskuntasopimusta ylipäätään ryhdyttiin ajamaan. Keskitetty menettely useamman vuoden nollakorotuksineen olisi taannut työrauhan. Nyt kaiken muun ohella ilmapiiri on myrkytetty myös järkeville uudistuksille. Tässä myrkyttämisessä ovat erityisesti kunnostautuneet EK:n Häkämies ja Suomen Yrittäjien Järventausta.
- Mielikuvitusmatkailija
Tätä palstaa päivystämällä matkasi teit.Jos olisit ollut matkoilla olisit jo matkakuviasi näyttänyt.
Ai, oletko se palstalla tunnettu mielikuvitusmatkailija. Minulla ei ole samaa taitoa. Minulla ei ole aikakonettakaan, jolla tuo palstan mielikuvitusmatkailija tekee matkojaan kaukomaille muutamassa päivässä.
Viikko minun täytyi käyttää matkaani keskistä Eurooppaakin kierrellessäni. Sen jälkeen olin jo Päällystöliiton evp-yhdistyksen Tallinnan matkalla. Mutta nythän taas olen täällä kotona ja hetken ilonanne tällä palstallakin.
Ai, että missä päin Keski-Eurooppaa nyt kiertelin, vai? No, mm. täällä, joista oheiset pari kuvaa. Maailmanmatkaajina varmaan heti tunnistatte, mistä ne on otettu:
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13268148_10154245526999182_3347541244354724151_o.jpg
https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/t31.0-8/13308471_10154245527014182_2076295017423482496_o.jpg
On tullut heti asiallinen vastine, ja keneltä muulta se olisi tullutkaan kuin Pystyyn_kuolleelta! Siihen vastasin. On kiva, kun saa vaihtaa ajatuksia sivistyneesti asiapohjalta, vaikkemme poliittisesti samanmielisiä olisikaan. Pystyyn-kuollut kun taitaa olla oikeasti lähempänä kepua kuin tuo, joka on ilmoitellut olevansa keskustaa lähellä;))
Harmi vain, että siltä suunnalta asiakeskusteluun kyvykkäät tai ainakin halukkaat ovat käyneet kovin vähiin. Eipä niitä liiemmälti ole enää ”toiseltakaan suunnalta”. Puhumattakaan tällaisista kaltaisistani riippumattomista ja roikkumattomista, villeistä ja vapaista. Toiset keskustelijat ovat tulleet monille paljon suuremman mielenkiinnon kohteeksi kuin aiheet, joista täällä edellytetään keskusteltavan. Miksi ihmeessä he täällä kaikkein ahkerimpina roikkuvat? Netistä varmaan löytyisi heillekin mielenkiintoaan paremmin vastaavia palstoja.
No, onhan tämä kaikille vapaa areena, ja kun täällä ei enää ole mitään kontrollia - jokainen törkyviestikin kun pyöräyttää mainoksia ja kilauttaa palstanpitäjän kassaa samoin kuin asiaviestikin - niin siitä vaan! Siitä vaan, mutta minä en sellaiseen keskusteluun yhdy enempää kuin jo taas hieman lipsahdin tekemään.
Enkä nyt tänä iltana jatka yhtään tätä enempää muustakaan, kun olen vielä hieman matkaväsynyt noista viimeisistä matkoistani, joista mainitsin. Kun tämä palsta ei ole häivähdellytkään mielessäni pariin viikkoon, en nyt vieläkään jaksa tästä oikein innostua. Joten jo tässä alkuillasta toivottelen hyvät yöt ja ehkäpä huomenaamulla olen pirteämpi jatkaakseni mahdollisesti virinnyttä keskustelua!Niin, mitä Sipilän hallituksen toiminnasta voi ensimmäisen vuoden perusteella sanoa? No ainakin sen, että hallitus asetti heti kättelyssä yhteiskunnalle lainsäädännöllisen mafiasopimuksen, jollei sen kiristystoimenpiteisiin suostuta .Yhteiskunnan ilmapiiri tärvääntyi kerralla. No kätilöt sitten sanoivat, ettei se nyt vaan käy. Siihen oli Sipilän tyytyminen. Nyt sitten neuvotellaan kilpailukykyloikka-sopimuksessa ehkä kuudetta kertaa (en ole varma määrästä) ja aika on taas lopuillaan ja asiat levällään.
Ja muistamme kuinka Sipilä toivotti pakolaiset tervetulleeksi kotimaahamme ja kotitaloonsa. No pakolaiset kiittivät ja ruotsalaiset ja venäläiset mieluusti ohjasivat pakolaismassat maamme rajoille. En tiedä olivatko kätilöt jälleen asialla, mutta Sipilä pyöräyttikin palttoonsa pakolaisten kotimajoituksen suhteen ja ilmoittikin "ettei se nyt vaan käy". Kun vielä muistamme hallituskumppaneiden sekoilut asioiden tiimoilta työllisyydessä ja veronkiertopyrkimysten edistämisessä, hallituksen arvosanaksi voi huoletta antaa keppi kusella.- opelius
Mitäs kepuhallitus sai aikaan 2007-2011 muuta kuin 16 miljardia velkaa? Ja Vanhanen sai uuniperunaa???
- He.hyviäkö
Onneksi sitten tuli SDP hallitukseen vihreitten ja vasureitten kanssa.
Velka tuplaantui.
- Valitettavasti
Tämän hallituksen suurin saavutus on vielä toteutumatta. Tulee olemaan se, että pysyy koossa neljä vuotta. Luultavasti. Valitettavasti.
Ei olisi ollut mahdollista Kekkosen aikaan. Olisi otettu pois valtakirja. Uudet vaalit olisi tulleet.
Edellinenkin hallitus osin hajaantui jo aikaisemmin. Vasurit ja viheriät loikkasi pois, vaikka parempaa se sai aikaiseksi.
Tämä vain jatkaa. Tuhoon se Suomen vie. - Suo34mlaineN
Paras hallitus pitkään aikaan. Koska demarit eivät ole mukana niin mahdollisuuksia tehdä päätöksiä. SDP:n ei ei-kuoro saa räkyttää rauhassa.
- Niinkö.näjet
"Paras hallitus pitkään aikaan". On se uskottava. Kun niin vahvat perusteet sille esität;-D
- KenraaliHeikkiKaljunen
Niinkö.näjet kirjoitti:
"Paras hallitus pitkään aikaan". On se uskottava. Kun niin vahvat perusteet sille esität;-D
Räätäli Kaljunenkin oli omatekemä kenraali.
Kaikilla meillä paikakmme, SDP kuuluukin olla oppositiossa. Hallitukseen ei ole. Ei ole, eikä tule.
Sama jos demari Kapi laitettaisiin pääministeksi 4 äänellään.
Kapteeniksi pääsi, kun SDP muutti vallas aikaansa, ettei tarvi kapteeni koulutusta, pääsee tuosta vain.
"ken saa pistoolin, toimii johtajana"
Kuin 1918 punikit jakoi aseita. - Nopeata.uraa
KenraaliHeikkiKaljunen kirjoitti:
Räätäli Kaljunenkin oli omatekemä kenraali.
Kaikilla meillä paikakmme, SDP kuuluukin olla oppositiossa. Hallitukseen ei ole. Ei ole, eikä tule.
Sama jos demari Kapi laitettaisiin pääministeksi 4 äänellään.
Kapteeniksi pääsi, kun SDP muutti vallas aikaansa, ettei tarvi kapteeni koulutusta, pääsee tuosta vain.
"ken saa pistoolin, toimii johtajana"
Kuin 1918 punikit jakoi aseita.Yliväääpelistä yössä kapteeniksi.
KenraaliHeikkiKaljunen kirjoitti:
Räätäli Kaljunenkin oli omatekemä kenraali.
Kaikilla meillä paikakmme, SDP kuuluukin olla oppositiossa. Hallitukseen ei ole. Ei ole, eikä tule.
Sama jos demari Kapi laitettaisiin pääministeksi 4 äänellään.
Kapteeniksi pääsi, kun SDP muutti vallas aikaansa, ettei tarvi kapteeni koulutusta, pääsee tuosta vain.
"ken saa pistoolin, toimii johtajana"
Kuin 1918 punikit jakoi aseita.Otin avauksessa esille tätä päivää koskevan asian, ja se ilmeisesti teki sinulle niin kipeää, että täytyi paeta sadan vuoden taakse menneisyyteen. No, kai tuo ”kenraali Kaljusen” tapaus on ollut esimerkkinä tällä palstalla majurina esiintyvälle. Tuollainen käytäntö lienee kuitenkin rajattu vain kepulaisille kuuluvaksi.
Minä sain 23 vuotta pakertaa sotaväessä ennen kuin kapteeniksi pääsin. Enkä päässyt ihan ilman koulutusta, vaan olin suorittanut vuoden mittaisen rottakoulun, Huoltokoulun talousaliupseerikurssin, esikuntamestarikurssin ja luutnanttikurssin. Tietenkin myös RUK:n. ”Ei sitä muutoin olisi reservin upseeriksi päässyt”, ja reserviupseerit ovat upseeristomme keskeisin osa, totesi kenraali Jaakko Valtanen RUL:n 85-vuotisjuhlassa, kun hänet valittiin liiton 19.kunniajäseneksi.
Vasta 37 vuotta on siitä, kun minusta tuli kapteeni. Vain 44 vuotta siitäkin, kun olin kuntavaaliehdokkaana. Ja sain ääniä hieman enemmän kuin sanot, 244 ääntä sain. Siis ihan tuoreita asioita.
Tulihan minusta Valion isännöitsijäkin. Ihmeellistä, kun Valion omistajissa on viisaita kepulaisia ja talon palkkajohdossakin oli muutama, jopa ministerinä ollut. Mutta nuo ajat ovat varmaan mielestäsi aivan liian tuoreita, kun vasta 18 vuotta olen Valiolta eläkkeellä ollut, joten niitä ei kannata käsitellä vielä.
Kun olette taas päässeet asiaan, ei minun tarvinne enempää jatkaakaan tällä avauksellani. Laitan kohta uutta uudella avauksellani.
No, laitanpa kuitenkin vielä linkin jo edellisen kepuhallituksen suurimpaan saavutukseen, jota tämä hallitus saa nyt hoitaa:
http://www.uusisuomi.fi/raha/196240-suomen-teollisuushistorian-suurin-epaonnistuminen-talvivaarasta-tulossa-poyristyttava- OnkoRinneSeonnut
kapi_ kirjoitti:
Otin avauksessa esille tätä päivää koskevan asian, ja se ilmeisesti teki sinulle niin kipeää, että täytyi paeta sadan vuoden taakse menneisyyteen. No, kai tuo ”kenraali Kaljusen” tapaus on ollut esimerkkinä tällä palstalla majurina esiintyvälle. Tuollainen käytäntö lienee kuitenkin rajattu vain kepulaisille kuuluvaksi.
Minä sain 23 vuotta pakertaa sotaväessä ennen kuin kapteeniksi pääsin. Enkä päässyt ihan ilman koulutusta, vaan olin suorittanut vuoden mittaisen rottakoulun, Huoltokoulun talousaliupseerikurssin, esikuntamestarikurssin ja luutnanttikurssin. Tietenkin myös RUK:n. ”Ei sitä muutoin olisi reservin upseeriksi päässyt”, ja reserviupseerit ovat upseeristomme keskeisin osa, totesi kenraali Jaakko Valtanen RUL:n 85-vuotisjuhlassa, kun hänet valittiin liiton 19.kunniajäseneksi.
Vasta 37 vuotta on siitä, kun minusta tuli kapteeni. Vain 44 vuotta siitäkin, kun olin kuntavaaliehdokkaana. Ja sain ääniä hieman enemmän kuin sanot, 244 ääntä sain. Siis ihan tuoreita asioita.
Tulihan minusta Valion isännöitsijäkin. Ihmeellistä, kun Valion omistajissa on viisaita kepulaisia ja talon palkkajohdossakin oli muutama, jopa ministerinä ollut. Mutta nuo ajat ovat varmaan mielestäsi aivan liian tuoreita, kun vasta 18 vuotta olen Valiolta eläkkeellä ollut, joten niitä ei kannata käsitellä vielä.
Kun olette taas päässeet asiaan, ei minun tarvinne enempää jatkaakaan tällä avauksellani. Laitan kohta uutta uudella avauksellani.
No, laitanpa kuitenkin vielä linkin jo edellisen kepuhallituksen suurimpaan saavutukseen, jota tämä hallitus saa nyt hoitaa:
http://www.uusisuomi.fi/raha/196240-suomen-teollisuushistorian-suurin-epaonnistuminen-talvivaarasta-tulossa-poyristyttavaDemareistako Talvivaaran pelastaja?
https://demokraatti.fi/tama-on-lohduton-paiva-suomen-teollisuushistoriassa-rinne-pitaa-talvivaara-selvitysta-yha-tarpeellisena/
Ei euroakaan enää keinotekoiseen hengissä pitämiseen. Kepuhuijaus ansaitsee vain arvottoman kuoleman. OnkoRinneSeonnut kirjoitti:
Demareistako Talvivaaran pelastaja?
https://demokraatti.fi/tama-on-lohduton-paiva-suomen-teollisuushistoriassa-rinne-pitaa-talvivaara-selvitysta-yha-tarpeellisena/
Ei euroakaan enää keinotekoiseen hengissä pitämiseen. Kepuhuijaus ansaitsee vain arvottoman kuoleman.Enpä usko, että Antti Rinne olisi seonnut, vaan ilmeisen älykkäästi hän tuohon nyt reagoi. Kahdessakin mielessä.
Osoittamalla kantavansa huolta Kainuun työllisyystilanteesta, joka kaivoksen alasajon johdosta tulisi entistäkin kurjemmaksi, hän uskoo saavansa siten lisäkannatusta puolueelleen tuolta perinteiseltä kepualueelta. Saattaa olla siinä oikeassa.
Toisaalta voihan hän olla ihan aidosti huolestunut noiden ihmisten tilanteesta kuten kaivoksen huonosti hoidetun alasajon aiheuttamista ympäristökatastrofeista. Noinhan tuo Rinne näkyy sanailevan:
>>Hän muistuttaa, että valtio on tukenut Talvivaaran kaivosta veronmaksajien rahoilla siinä toivossa, että kaivos jonain päivänä tulisi kannattavaksi ja sen toiminta olisi ympäristön näkökulmasta kestävällä pohjalla.
– Näistä tavoitteista on esitetty eri tahojen toimesta vuosien varrella ristiriitaisia näkemyksiä. Tämän takia SDP on edellyttänyt riippumatonta selvitystä kaivoksen toiminnasta ja kannattavuudesta.
Rinteen mielestä selvityksen tekeminen ei vieläkään ole työpaikkojen turvaamiseksi ja ympäristövaikutusten arvioimiseksi tarpeeton.
– Alasajon valmistelun aikana voidaan saada puolueettoman, ulkopuolisen selvityksen kautta elementtejä, jotka luovat näkymää kaivoksen toiminnalliselle tulevaisuudelle.
Rinne pitää tärkeänä, että ympäristönäkökulmien lisäksi huolehditaan nyt siitä, että Talvivaaran työntekijöiden tarina ei pääty yhtä lohduttomasti kuin kaivoksen näyttää päättyvän.
– Alasajopäätös toteutuessaan merkitsee työntekijöille ja heidän perheilleen surullisen tarinan surullista loppunäytöstä. Henkilöstö on joutunut elämään pitkään epävarmuuden keskellä ja jaksanut uskoa työpaikkojen säilymiseen ja sitoutunut ponnistelemaan kaivostoiminnan kannattavuuden hyväksi.
– Hallituksen on pikaisesti käynnistettävä valmistelu, joka tähtää Kainuun alueen työllisyyden ja talouden vahvistamiseen<<
Ei minulla ole moitittavaa Rinteen sanoman suhteen. Toivottavasti hänen motiivinsa on tuo toiseksiNäin piti kuulua viimeisen kappaleeni:
Ei minulla ole moitittavaa Rinteen sanoman suhteen. Toivottavasti hänen motiivinsa on tuo toiseksi arvelemani.
- sipisupiti
Kyllä
- HuippuAsiantuntijoita
”Taas siis tukeudun lehtijuttuun, enkä oman pään tuottamaan, vaikka se täällä eräiden mielestä on arvostetuin metodi. Minä kuitenkin uskon tuon lehtijutun taustalla olevien olevan ehkä jopa itseänikin pätevämpiä tätä asiaa arvioimaan”
Kapi ja Hesari. Yhtä puoluettomia molemmat.- Hohhohohhoooooooo
Hohhohohohooohiiiihoooo
- OpeOulusta
Rautavaaran karjakon äpäräpoika kapin saavutukset ovat: Muutama luokka kansakoulua ja rottakoulu jota lusi yhden vuoden, jonka jälkeen toimi mitättömissä aliupseerin hommissa eri suojstyöpaikoissa.
- Oletko.se.sinä
Se männävuosien asevelisosialisti?
http://keskustelu.suomi24.fi/t/852088/missa-asevelisosialisti#comment-4011374-view
Vai onko se tämä nykyinen OikeistoSosDem? - olenspesialisti
Hei
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi julkaisi varautumisoppaan
Että sellanen tappaus. Kun kriisitilanne iskee, niin on mentävä nettiin ja luettava ohjeet suomi.fi -sivuilta. Onkohan j2292085Kuhmo tekisi perässä
Lomauttakaa kaupungin talolta turhat lattiankuluttajat pois, kuten naapuripitäjä101788Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse601356Onko telepatia totta
Epäilen että minulla ja eräällä henkilöllä on vahva telepatia yhteys. Jos ajattelen jotain hän julkaisee aiheesta jotaki801185Missä Kaisa Lepola, siellä filunki ja sekasotku
Näin se taas nähtiin, ajolähtöjen taakse on joka kerta jääneet savuavat rauniot, oli työpaikka mikä tahansa.171038Nainen, olen niin pettynyt
Ehkä se tästä vielä paremmaksi muuttuu. Yritän itseäni parantaa ja antaa itse itselleni terapiaa, mutta eihän se mitään89974TTK:sta tippunut Arja Koriseva teki erityisen teon kyynelsilmin: "Mä olen ihan järjettömän..."
Kiitos tuhannesti Tanssii Tähtien Kanssa -tansseistanne, Arja Koriseva ja Valtteri Palin! Lue lisää: https://www.suomi15970- 46945
- 70822
Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos42814