Nyhtökaura on epäterveellistä KALLISTA keinoruokaa

Testasin ja petyin. Hypetystä ja petosta. Raaka-aineet on pilattu. Uusavuttomille myydään unelmia.

Koulutetut ei näihin koske. Tämä kuuluu tositv ja naistenlehti kampaaja/kosmetologitasolle.

Lääkärit ja muut asiantuntijat ei näihin tuotteisiin koske.
Ilmoita


61 Vastausta

Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.


Voisit kuitenkin esittää edes hiukan paremmin keksittyä ammattiasi. Esim. heittämällä kehiin vähän enemmän väitteitä ja tukea niitä jotenkin tieteellisesti.

Muutoin oletkin huono trolli.
20 VASTAUSTA:
Tosiasiat voit havaita jo aistivaraisesti. Tuotteesi on "jotenkin keinotekele". Varsin epätieteellisesti lanseerattu mekaaninen seos.
Tuote nolaa naistutkijoita. Kyse on maallikoiden valmistuttamasta tuotteesta, jota markkinoidaan järjettömillä tunteisiin vetoavilla argumenteilla.

http://www.opiskelupaikka.fi/Virtuaaliopo/Kysymykset/Mikrobiologia-elintarvikekemia-tyollistyminen

http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/18-elintarvikealalla-laajat-opiskelumahdollisuudet
Kaura on erinomainen raaka-aine. Suomessa kasvanut kaura on laadukasta. Suosittelen kaurapuuroa . Jätä nyhdöt kauppaan. Säästät.

https://vttblog.com/tag/proteiini/

Suosi tuoreita raaka-aineita! http://olemmepuutarhassa.fi/keittio/2012/sesonkiherkku-tuoreet-harkapavut/

https://viinilehti.fi/ruoka/reseptit/hernesosekeitto-tuoreista-herneista/
Kasvikunnasta löytyy puhtaita ja herkullisia makuja.

Lihakorvikkeita on paljon.

Korvasieni ja herkkutatit sekä mustatorvisieni/suppilovahvero korvaa parhaiten lihaa.
Korvaaa, mitä v*n KORVAA ! on se nyt ihan stanan kumma että teidän pitää korvata lihaa jollakin kokoajan. Eikö teillä ole ihan omat sössöt olemassa. Ideologiasssa on kyllä hyvin paljon mätää jos pitää korvata joku tuote toisella.

Minäkin haluaisin korvata salmiakin mutta kun en ole keksinyt millä niin sitten ihan vaan syön salmiakkia. So simple as that.
Elintarvikekemisti kirjoitti:
Tosiasiat voit havaita jo aistivaraisesti. Tuotteesi on "jotenkin keinotekele". Varsin epätieteellisesti lanseerattu mekaaninen seos.
Tuote nolaa naistutkijoita. Kyse on maallikoiden valmistuttamasta tuotteesta, jota markkinoidaan järjettömillä tunteisiin vetoavilla argumenteilla.

http://www.opiskelupaikka.fi/Virtuaaliopo/Kysymykset/Mikrobiologia-elintarvikekemia-tyollistyminen

http://kehittyvaelintarvike.fi/teemajutut/18-elintarvikealalla-laajat-opiskelumahdollisuudet
Niin mitkä ovat näitä aistinvaraisia tosiasioita, jotka kertovat nyhtökauran olevan jotenkin huono tuote? Voisit tarkentaa. Tuote ei muuten ole minun vaikka sitä käytänkin.

Eikös suurin osa maailman tuotteista ja keksinnöistä ole maallikoiden kehittämiä? Melko huonoin argumentein yrität taistella ko. tuotetta vastaan.

Ainiin. Linkeissäsi ei sitten sanallakaan mainittu nyhtökauraa, joten ne ovat melkoisen irrelevantteja.
Ei_vaikeeta kirjoitti:
Korvaaa, mitä v*n KORVAA ! on se nyt ihan stanan kumma että teidän pitää korvata lihaa jollakin kokoajan. Eikö teillä ole ihan omat sössöt olemassa. Ideologiasssa on kyllä hyvin paljon mätää jos pitää korvata joku tuote toisella.

Minäkin haluaisin korvata salmiakin mutta kun en ole keksinyt millä niin sitten ihan vaan syön salmiakkia. So simple as that.
Olipas paljon tekstiä ja kumosit jatkuvasti itseäsi.

"Korvaaa, mitä v*n KORVAA ! on se nyt ihan stanan kumma että teidän pitää korvata lihaa jollakin kokoajan. Eikö teillä ole ihan omat sössöt olemassa."

Juurikin ne "sössöt" "korvaavat" eläinperäisiä tuotteita.

"Minäkin haluaisin korvata salmiakin mutta kun en ole keksinyt millä niin sitten ihan vaan syön salmiakkia. So simple as that."

Mutta kun lihalle on keksitty "korvikkeita". So simple as that.
Onko se niin vaikeeta sanoa sitä sössöä vaan sössöksi eikä lihaa korvaavaksi tuotteeksi.
Ei normaaali ihminen sano että tänään on lihamurekkeen korvaavaa nakkikeittoa tarjolla.
Huomenna bataatin korvaavaa perunaamuussia ja nyhtökauran korvaavaa pulled chikeniä.
Kumoa sinä ihtesi sinne pönttöös ääliö. Ota lajitoveris mukaan.
Ekovihreät kirjoitti:
Kasvikunnasta löytyy puhtaita ja herkullisia makuja.

Lihakorvikkeita on paljon.

Korvasieni ja herkkutatit sekä mustatorvisieni/suppilovahvero korvaa parhaiten lihaa.
Kyllä täällä tehdään korvasienestä ihan korvasienikeitto eikä lihakeiton korvike.
ratatouille kirjoitti:
Onko se niin vaikeeta sanoa sitä sössöä vaan sössöksi eikä lihaa korvaavaksi tuotteeksi.
Ei normaaali ihminen sano että tänään on lihamurekkeen korvaavaa nakkikeittoa tarjolla.
Huomenna bataatin korvaavaa perunaamuussia ja nyhtökauran korvaavaa pulled chikeniä.
Kumoa sinä ihtesi sinne pönttöös ääliö. Ota lajitoveris mukaan.
Eipä tofua ole kovin vaikea sanoa tofuksi, seitania seitaniksi, tempehiä tempehiksi, nyhtökauraa nyhtökauraksi jne. Niillä on siis ihan nimet niillä "sössöillä".
Mitäs tekemistä sillä on sitten sen kanssa että ne ovat eläinperäisiä tuotteita korvaavia sössöjä. Jos on kerta noin yksinkertaista. Kun mieli tekee syödä lihaa niin sitä pitää korvata jollain noilla ja naurettavin oli tuo että mustatorvisienellä korvataan lihaa. Voi että, jos löytyy isompikin korvauspaikka käyn mielellään keräämässä kuivuriin. Tosin siitä tulee patee tai kohokas joka ei korvaa mitään.

Mutta : jos joku todella haluaa korvata lihan sienillä niin ukonhattupihvi leivitettynä ja voissa paistettuna maistuu erehdyttävästi kanalta. Isommat lakit puoliksi, loppukesän herkkua.
sienien_tuntija kirjoitti:
Mitäs tekemistä sillä on sitten sen kanssa että ne ovat eläinperäisiä tuotteita korvaavia sössöjä. Jos on kerta noin yksinkertaista. Kun mieli tekee syödä lihaa niin sitä pitää korvata jollain noilla ja naurettavin oli tuo että mustatorvisienellä korvataan lihaa. Voi että, jos löytyy isompikin korvauspaikka käyn mielellään keräämässä kuivuriin. Tosin siitä tulee patee tai kohokas joka ei korvaa mitään.

Mutta : jos joku todella haluaa korvata lihan sienillä niin ukonhattupihvi leivitettynä ja voissa paistettuna maistuu erehdyttävästi kanalta. Isommat lakit puoliksi, loppukesän herkkua.
Onhan sillä esim. proteiinin, maun ja koostumuksen kanssa tekemistä. Riippuu siis siitä, että mitä halajaa. Joillekin, kun se liha maistuu niin ylimaallisen hyvältä, että pitää saada vastaavaa myös kasviperäisenä, jotta pystynee lainkaan edes vakavasti harkitsemaan siirtymistä vegaaniruokavalioon.

http://www.care2.com/greenliving/vegan-chef-wins-omnivore-chili-cook-off.html

Tuossa yksi hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvin lihan voi "korvata" myös maullisesti.
Onhan tuossa ihan hyvä pala lihaa pyllistelemässä alastonta persettään hääpuvussa. Pitää ajaa virustorjunta.
Ja chili ei ole mikään mauste vaan semmonen jolla saa vaikka kuolleen rotan maistumaan pelkästään sille.
Preteiinihypetys vaan jatkuu. Jos joskus seuraat mediaa, sehän jo alkaa tuhota ihmsten munuaisia kun sitä jauhetaan joka tuutista. Järki käteen , hoi.
sienien_tuntija kirjoitti:
Mitäs tekemistä sillä on sitten sen kanssa että ne ovat eläinperäisiä tuotteita korvaavia sössöjä. Jos on kerta noin yksinkertaista. Kun mieli tekee syödä lihaa niin sitä pitää korvata jollain noilla ja naurettavin oli tuo että mustatorvisienellä korvataan lihaa. Voi että, jos löytyy isompikin korvauspaikka käyn mielellään keräämässä kuivuriin. Tosin siitä tulee patee tai kohokas joka ei korvaa mitään.

Mutta : jos joku todella haluaa korvata lihan sienillä niin ukonhattupihvi leivitettynä ja voissa paistettuna maistuu erehdyttävästi kanalta. Isommat lakit puoliksi, loppukesän herkkua.
Musta torvisieni on LOISTAVA lihan KORVIKE.
http://www.nytimes.com/2002/02/27/dining/out-of-darkness-bright-new-flavor.html?pagewanted=all

"nyhtö" kaurajauho herne/papujauhon sekoitus häviää.
Kerro mullekkin mistä sitä KORVIKETTA löytyy. Tiedän vaan yhden paikan ja sato sielläkin aika vatimaton. Me joudutaan sitä lihaa siis syömään, torvisienen puuttessa KORVATAAN lihalla.
JampanPrimula kirjoitti:
Musta torvisieni on LOISTAVA lihan KORVIKE.
http://www.nytimes.com/2002/02/27/dining/out-of-darkness-bright-new-flavor.html?pagewanted=all

"nyhtö" kaurajauho herne/papujauhon sekoitus häviää.
Tosi vegaanista. Ohjeissa on voita, maitoa, kermaa, juustoa, kalaa, lihalientä.
Varsin loistava lihankorvike.
Kaurasta tulee hiilihydraatit ja herneestä,pavuista valkuainen.voi olla kihtiin huonompaa kuin puhdas liha.
Ei_vaikeeta kirjoitti:
Korvaaa, mitä v*n KORVAA ! on se nyt ihan stanan kumma että teidän pitää korvata lihaa jollakin kokoajan. Eikö teillä ole ihan omat sössöt olemassa. Ideologiasssa on kyllä hyvin paljon mätää jos pitää korvata joku tuote toisella.

Minäkin haluaisin korvata salmiakin mutta kun en ole keksinyt millä niin sitten ihan vaan syön salmiakkia. So simple as that.
Ha-Ha ! Buuuuuhhhahhahhaaa-HHHAAAA!

HYVÄ KIRJOITUS !

IHAN SAMAA MIELTÄ !

Miksi pitää alkaa rupeemaan korvaamaan Salmiakkia? Ja millähän sitten...?

Tai, voisiko joku sanoa hyvän korvikkeen luomu-maalais- Riihiruisleivälle? Olisiko paras ehken joku Soija-Tuote...?

Taikka VOI (ruots. SMÖR). Kyllä VOI on parasta leivällä, margariinithan ovat hengelle vaarallisia ja tarttuu ikeniin.

Ruis ja Kaura todellista Superfoodia, mm. puurossa. Aamupuuro veteen keitettynä (EI MAITOON) ja yhtä paljon ruis- ja kaurahiutaleita. Ja ISO Voisilemä.

Korvatkoon ne jotka korvaa, mie en. Paitsi olis joskus hauska tehdä Pettuleipää. Voisi olla hyvää. ENNEN OSATTIIN SENTÄÄN KORVATA.

Hyvijä jatkoja teille kaikille korvaajille.

Elämä on maistamisen arvoinen.

Vesa Matikka,
Kuopio.
Ekovihreät kirjoitti:
Kasvikunnasta löytyy puhtaita ja herkullisia makuja.

Lihakorvikkeita on paljon.

Korvasieni ja herkkutatit sekä mustatorvisieni/suppilovahvero korvaa parhaiten lihaa.
Sienet eivät ole kasviksia vaan - sieniä.

Nykyisen lajittelun mukaan on eläin- , kasvi- ja sienidomeenit eli sienet ovat oma ryhmänsä eikä siis kasviksia.

Kasvisruokaa on siis vain kasvidomeeniin kuuluvista aineksista tehty ruoka - ei siis sienistä.
+Lisää kommentti
Oli vamaan gurmee luokan elämys. No miltä maistuu? Jeesauksen pöntössä ei ollut tänään riittävä hyvän hajuista kakkaa.
Ilmoita
Jes, oot tajunnut tän asian! Ei pitkänlinjan kasvissyöjät korvaa lihaa yhtään millään, vaan syö ihan vaan kasvisruokaa. Aloittelija sen sijaan saattaa vielä pohtia mikä tuote mihinkin ruokaan on oikea. Ja itse voisin korvata nyhtökauralla vaikka soijarouheen.
Ilmoita
Vegepäivän tuote maksaa 15,56€ kilo ja sen proteiinit on uutettu HEXAANILLA..

http://www.smts.fi/sites/smts.fi/files/MTP2016/Kortelainen_ym_2016b.pdf

http://www.helsinki.fi/kemma/kop2014/Posteri - Jenna Vuorenalanen.pdf
1 VASTAUS:
Niin mistä käy ilmi, että nyhtökaurassa olisi heksaania? En löytänyt yhtään viitettä kyseiseen väitteeseen.
+Lisää kommentti
Nyhtökaurassa on sairaasti suolaa. Mikä helvetti ajaa uusavuttomat ostamaan eineksiä.
Puhdas kasvisruoka on herkullista ja terveellistä.

Siemenet, marjat, sienet, hörytetyt sekä uppopaistetu kasvikset on ylittämättömiä.
1
Ilmoita
Olemme kehittämässä uutta luomutuotetta, toimii rintamalla ja retkellä. Se on sissimestarin lottajuusto. Todella kierrätys ruokaa eikä syömisessä tarvitse astioita ja kääreitä. Luonto ja sissi kiittää!
Ilmoita
Sairaasti suolaa. Nyhtöeines vaatii sitä.
1
Ilmoita
ICA ja Coop ei saanut myytyä. Tavara jäi hyllyyn.

https://www.mabra.com/sa-smakar-vegetariska-nyheten-pulled-oats/
Ilmoita
Hans Välimäki on ainoa kansainvälisen tunnustuksen saanut keittiömestari huippukokki.
Hän tietää.

https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/hans-valimaki-tyrmaa-hehkutetut-hittiruoat-keinotekoista-ja-kumimaista/6249800#gs.9A=WSsQ
Ilmoita
Opetelkaa. Älä osta eineksiä. Mautonta suolaista kumiruokaa. Hans Välimäki edustaa ruokakulttuuria.
3 VASTAUSTA:
Hans Välipala edustaa lähinnä itseään ja pankkitiliään kuten herra "autenttiselle maulle" ja Lidlin huoralle sopiikin - ruoka-kulttuuria tämä foccaccian steriloiva garmee-tseffi ei edusta kuin pahalla tavalla - kondiittorin koulutus takana ja hyvä kun uskaltaa koskea taikinaan ja siis mitä vittua häh!
Kukaan järkevä ei nauti kumimaista ja suolaista nyhtökauraa. Maksalaatikko ja lenkkimakkarat on vastaavia eineksiä.
Siivoojakampaajablondille sopivaa tavaraa.
tseffitön kirjoitti:
Kukaan järkevä ei nauti kumimaista ja suolaista nyhtökauraa. Maksalaatikko ja lenkkimakkarat on vastaavia eineksiä.
Siivoojakampaajablondille sopivaa tavaraa.
Toi Hans Väliliha on kaupallinen TV-Show-julkkiskokki.
+Lisää kommentti
Ruotsissa suolakumikaura ei iskenyt.

https://goldandgreenfoods.com/
Ilmoita
Nyhtökaura on sitä maanviljelijöiden kaurapellosta nyhtämää hukkakauraa.
Ilmoita
Hans Välimäki tietää.
https://www.reddit.com/r/Suomi/comments/5lr0un/hans_välimäki_tyrmää_hehkutetut_hittiruoat/
Ilmoita
Hans osaa.

https://web.facebook.com/sundviksami/posts/mikä-ihmisiä-vaivaa-nyhtökauraa-ja-härkistä-ihan-sama-mitä-ihmiset-syövät-mutta-/1841430992743432/?_rdc=1&_rdr

https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005029416.html
Ilmoita
Ihmiset vinkuu nyhtökauran suolasta, vaikka monet vetää saman verran, jos ei enemmänkin suolaa jo pelkästä aamupalastaan. Joka muuten usein koostuu teollisesti tuotetuista tekeleistä.

Gold & Green tuotteet ovat ihan hyvän makuisia.
Ilmoita
Huomenna voisi tehdä nyhtökauramakaronilaatikkoa. Nam.
Ilmoita
Nyhtökaura on kuollut. Naistenlehtien mielikuvia. Blondisiivooja apinakampaajien apinointi-imitointia.
Akateemiset naiset perustaa makumaailman raikkaisiin tuoreisiin kasviksiin .
Ilmoita
Hyvä kasvisruoka on taivaallisen hyvää. Villiyrtit ja marjat on taivaallisen hyviä ja terveellisiä.
Kaikki imitaatiot on OUT. Michelin kiroaa keinoproteiinimasssat alimpaan helvettiin.

Parsa on hyvää. Samoin höyrytetty osmankäämi on aivan erinomaista!
http://luonnonrakkaus.blogspot.com/2015/05/osmankaami.html
Ilmoita
Nyhtökauran myynti on nyt olematonta.
Ilmoita
En käsitä miksi kasvisruoastakin pitää tehdä jotain mediaseksikästä. Itse olen kasvisyöjä ollut jo yli 25 v, eikä silloin asiasta paljoa hehkuteltu. Perus kasviksia vain pannulle eri muodoissa ja siinä se yksinkertaisesti on. Miksi tehdä vaikeita prosesseja ja pilata tuotteet kuten nyt kauralle tehty. Tällä keinolla vain ihmisiä jymäytettä ja bisnesmiehet(naiset) kerää rahat liiveihin.
Ilmoita
Aivan. Tyhmimmät YH-äidit ostaa sitä ja moni on myös työtön. Huvittavinta on se, että tupakkakin maistuu monelle.
Juurekset jätetään kauppaan, kun ei osata ja viitsitä.
1
Ilmoita
Haluan kehittää jotain räväkkää mikä takaa mediahuomion. Mistä tehdä vegaaninorppaa? Munakoiso näyttää kyllä norpalta ja sille voisi muotoilla nenän vaikka viikunasta! Miten siihen saisi lihaisan tekstuurin? Ei ole oikein täyttää sitä soijarouheella. Jos saisi jollain reaktiolla rakenteen ihanaksi.
Ilmoita
Nyhtökaura on luusereitten apina yh-äitien ja muiden avuttomien ruokaa. Ei viitsitä ja osata tehdä mitään. Ihana reaktio, jolla rinnat saa kohoamaan.
Ilmoita
Hans Välimäki tiesi. Jäi suomalaiseksi flopiksi. Ruotsissa sakkasi pahasti.

https://yle.fi/uutiset/3-8860294
1 VASTAUS:
Kyllä terveytensä tuolla voisi pilata jos se olisi edes kohtuullisen hintaista.
Miksi tehdä tuote joka halutaan kaikkien lautaselle lihan syrjäyttäjäksi mutta hinta on aivan posketon? 300 grammaa maksaa lähes 5 euroa. Sika-nautaa saa halvemmalla ja sitä ihmiset ostavat.
+Lisää kommentti
"If man made it, don't eat it".
Nyhtöp**ka menee tuohon kategoriaan.
Ilmoita
Ei sitä enää kukaan osta.
Vikatikki koko ulostemassa.
Ilmoita
Toissavuonna paketeista tapeltiin. Nyt marketissa nyhdöt on ajettuna nurkassa ja niitä on siellä muutama irtopaketti.

Kukaan ei niitä osta.
Ilmoita
Vuosikymmeninä kasvisruokaa syöneenä totean, että nyhtökaura ja härkis eivät ole mun juttuja. Varsinkinkaan härkiksestä en pitänyt. Se kun kalastelee eineksiin tottuneita asiakkaita lisäämällä sokeria tuotteeseen. Mieheni toi kumpaakin kaupasta. Taitavat jämät olla pakastimessa ja sinne jäävät kunnes heitän ne kompostiin. Suola mua ei haitannut, kun lisään sitä kumminkin kaikkiin ruokiin, kun on tavallista paljon matalampi verenpaine.
Ilmoita
Kuulut siihen harvalukuiseen joukkoon, joille suola ei ole vaarallinen ja kavala terveysriski.
On hyvä, että tuomitset nyhtökauran kuten Hans Välimäki.

Kiinassa tuotettu ja siihen Suomessa lisätty proteiinitiiviste on nyhtökauran eettinen ja todellinen riski kuluttajalle.
Myös seoksen korkea suolapitoisuus ja tolkuton hinta. Hirveästä mausta puhumattakaan.
Ilmoita
Ilmoita
Nyhtöhinnat täällä terve! Ollaan suunnittelemassa uutta tuotetta. Se on nyhtöjauheliha! Todella helppokäyttöinen ja voi käyttää lihankorvikkeen tavoin ja se maistuu lihalta. Toinen suosikkini kilpailijan nyhtölohi. Tämä auttaa kiireisiä kokkeja koska kypsän lohen hienontaminen on niin työlästä!
Ilmoita
Uusi
Eihän se nyt epäterveellistä ole vaikkakin melko joutava tuote minun mielestän. Jos joku tykkää niin ok. Herää vaan kysymys, että miksi hyökkäät noin voimallisesti ko. tuotetta vastaan. Pakotettiinko sinuakin lapsena syömään kaurapuuroa. Niin minuakin. Olen päässyt yli traumastani. Mennään kuules eteenpäin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Nyhtökaura on epäterveellistä KALLISTA keinoruokaa

Testasin ja petyin. Hypetystä ja petosta. Raaka-aineet on pilattu. Uusavuttomille myydään unelmia.

Koulutetut ei näihin koske. Tämä kuuluu tositv ja naistenlehti kampaaja/kosmetologitasolle.

Lääkärit ja muut asiantuntijat ei näihin tuotteisiin koske.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta