Alkoholi ja treeni?

Niinalaalaa

Kuinka paljon alkoholi vaikuttaa treenaamiseen ja kehitykseen. ?Esimerkiksi jos juon kerran viikossa (6-8 annosta )? Onko edes reenaamisessa hyötyä jos juo toistuvasti? Käyn kuntosalilla 3-4 kertaa viikossa.

18

1652

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Niinalaalaa

   Tavoitteena ei ole laihduttaminen vaan lihasten kasvattaminen

  • Ei_se_siitä

   Alkoholin käyttäminen hidastaa lihasten palautumista. Alkiholi on sellainen "myrkky", josta elimistö pyrkii pääsemään eroon aikaisemmin kuin maitohaposta. Myös sydän joutuu kovemmalle rasitukselle.

  • gegewh

   Treenaamisesta on aina hyötyä vaikka tekisi mitä muuta.
   alkoholin käyttö hidastaa palautumista, mutta siltä aikaa kun alkoholia on elimistössä on palautuminen seis.
   6-8 annosta nyt ei oo vielä paljoa, eikä aiheuta mitään sen kummempaa.
   yhdessä tutkimuksessa oli että alkoholia säännöllisesti käyttävät treenaavat 25% kovempaa kuin ne jotka ei käytä ollenkaan. Etu se kai on sekin.

  • kjhggjjg

   Alkoholi lisää myös pinta verenkiertoa, joka taas nopeuttaa palautumista... Joskus on ollut sellainen väittämä, että yksi olut treenin jälkeen auttaa palautumisessa, mutta eiköhän tämäkin ole tutkittu ja kumottu jo moneen kertaan. Itse olen lihasta saanut ihan hyvin vaikka viikonloppuisin tulee juotua välillä vähän liikaakin. Parhaitenhan se selviää kokeilemalla, treenaamisessa kun on se yksi asia... "mikä toimii toisella, ei välttämättä toimi toisella..."

  • Niinalaalaa

   Kiitti vastauksista :)

  • aitoBlueteam

   känni päälle

   • FitnesfyyrerMari.S

    Saksasta raporttia...Alkoholi vaikuttaa treenaamiseen totaalisesti. Tässä hirvee ränni päällä, Helles virtaa ja olo aivan EVEK=ei pysty ei kykene muuta kuin zumbaamaan. Kesä terkut lomalta Hyvinkäälle!


  • aeraea

   Saako kysyä miksi edes juot se tuottaa päänvaivaa? Ei kai alkoholin juominen mikään pakkotila ole paitsi alkoholisteilla?

   • Niinalaalaa

    Se on ihan yksilöllistä mitä se tuottaa XD. Ja en kyllä väittänytkään että mun on pakko juoda?


   • Päivikorvapuusti

    Hyvä että asiasta keskustellaan. Alkoholin suurkulutus on osalle alalla työskentelevistäkin ongelma. Terveellisestä ruokavaliosta vaahdotaan ja eletään pelkällä rahkalla sekä kanalla. Facebook sivut kuitenkin paljastaa jotain aivan muuta. Jos pienen lapsen äiti lähes joka kuvassa on lasi kädessä, kyseessä on luultavasti suurkuluttaja.


   • möpit

    Uskomattomia idiootteja toteamassa jotain palautumisen parantumisesta ymym. Alkoholi on myrkkyä ihmiselle. Ja urheilevalle lisää huomattavasti sydärin ym mahdollisuutta. Jo pieni määrä vaikuttaa esim unen laatuun heikentävästi.


  • sportmed
  • SuperKoutsi

   Itselläni oikeastaan jokainen kuntoilukausi on mennyt viinan takia pilalle. Vedän perjantaina litran väkevää + muutama mieto niin tulee 5 päivän krapula ja kunto menee ihan nollaan jo yhdestö juoma kerrasta. Kannattaa siis juoda joskus putkeen ja olla sitten selvänä pari kuukautta mielummin kuin ottaa joka viikoiset krapulat :)

  • liikuntajaviina
  • dhfpwhhrgqwr

   Kännit vaikuttaa unenlaatua heikentävästi vielä usean vuorokauden jälkeen kännien vetämisestä, mikä taas huonontaa palautumista. Jo yksi iltaolut huonontaa unenlaatua seuraavaksi yöksi, eli itse jättäisin juomiset vähemmälle, mikäli tosissaan haluaisin kehittyä. Ikä toki vaikuttaa, jos olet vasta parikymppinen, alkoholin vaikutukset lienevät lievemmät kuin jo yli kolmekymppisillä. Alkoholihan vaikuttaa myös testosteronitasoja laskevasti.

  • Anonyymi

   Jos olet nainen ja juot kerralla 6-8 annosta, niin se on paljon. Yritä pysyä kohtuudessa eli ei kerralla enempää kuin 1-2 annosta. Sitä paitsi kannattaa yrittää harventaa juomiskertoja. Mitä vähemmän, sen parempi.

  • Vähän päissään on kivempi treenata.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   193
   3521
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   261
   2497
  3. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   123
   1685
  4. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   384
   1650
  5. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   49
   1342
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   124
   1253
  7. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   75
   1000
  8. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   44
   924
  9. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   3
   882
  Aihe