Olipa hieno päivä. Nousin aikaisin jatkamaan terassiaen öljyämistä ja homma etenikin hyvin ja valmistuu varmaan huomenna ellei sada. Jossain vaiheessa tuli puhetta ruokailusta ja vaimo ehdotti jauhelihakastiketta. Olin sitä mieltä että on hieno grillauskeli ja grillataan pikaisesti lihat. Tai ainakin niin kuvittelin.
Kaupassa katselin lihatarjontaa (suppea). Katse kohdistui grilliliha kylkeen. En ollut koskaan itse niitä grillailut koska muistkuvani 70-luvun pula ajan kyljyksistä oli että niistä luista karsittu liki kakki syötävä pois. Nämä näyttikin tosi lihaisilta. Valittavana oli minigrilli ribbs ja perinteinen pintamaustettu kylki. Perinteitä noudattaen otin sen.
Kotona tutkin netistä paisto ohjetta ja tyrmistyin. Riippumatta ohjeista kypsymisaika oli 2 tuntia. Eli ei pikaruokaa. No valitsin semmoisen missä grillin toinen poltin sammutettaan kypsennyksen ajaksi. Lisäksi piti voidella runsaasti molemmin puolin 20 min. välein. Kaapista löytyi rypsiöljy joka sai kelvata.
Nyt sitten alkaisi rentoisa grillaustuokio. Tai ainakin luulin. Kun olin nostamassa hampaattomilla grillipideillä huomastin että öljyinen noin 800 gr. pala oli luisumassa irti. Puristin kaikilla voimillani pihtejä ettei niin kävi sillä seurauksella että kylki lensi kaaressa yli grillin kohti naapuria. Onneksi kimposi puuaidasta takaisin terassille. Yritin nostaa sen uudestaan mutta luisti aina teenpäin terassillani. Tässä vaiheessa naapuri kyllä hymyili kun jahtasin grillikylkeä. Hermostuin ja hain grillihaarukaan millä iskin sen kiinni. Juuri öljytty terassi oli ikävästi ruokaöljyssä (harmitti).
Ajattelin että enää ei voi sattua mitään. Väärin. Voitelin 20 min. jälkeen toisen kerran runsaasti ja käänsin kyljet. Menin hetkeksi sisään ja huomasin että grillistä nousi ainakin kolmeen metriin sankka savu. Naapurikin todisti asian. Nostin kannen ja ylös nousi kahden reilu metrin liekki. Grilli oli syttynyt tuleen. Tässä vaiheessa naapuri näytti hakevan jauhesammutinta. Sain T-paidallani sen kuitenkiin tukahdettua vaikka pari kertaa syttyi uudestaan pienemmällä liekillä.
Onneksi poika ja vaimo eh nähnyt showta.
Ohuempi valmistuikin 45 min. ja vein sisälle paloiteltavaksi. Hyvältä näytti. Toiseen meni sitten lisätunti kun oli paksu. Tässä vaiheessa olikin jo nälkä. Pala osoittautui kyllä muuksi kuin kylkipalaksi koska kylkiluita ei löytynyt. Vaan jokin epämääräin luuklöntti ja kaiken lisäksi liha oli keskeltä raakaa. Nyt rypesi perheenjäseneiden tunteet käymään kuumina ja sain kuulla haukkuja stereona. Koira kuitenkin kiitti kun en heittänyt kaikkea roskikseen.
Vaimo tuli juuri kaupasta ja valmistelee nyt meile jauhelihakastiketta
Olisiko silti pitänyt tyytyä siihen alkuperäiseen tarjoukseen?
Grillikylkeä
kesägrillaaja
1
112
Vastaukset
- ei_pikaruokaa
Grillikylki keitetään ennen paistamista ja siihen otetaan grillissä vaan pinnat. Muuten tulee kuiva ja sitkeä. Googleta ohje, sieltä löytyy.
Joka keitetyn paistaa se makean maistaa.
En uskalla antaa niitä luita koirille, menee pakki sekasin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ymmärrän paremmin kuin koskaan
Roikut kädessäni ja vedät puoleesi. Näen kuitenkin tämän kaiken lävitse ja kaikkien takia minun on tehtävä tämä. Päästän475146- 3261918
Nainen, se auttaisi jo paljon minua
tuskissani, jos tunnustaisit sinulla olevan tunteita, vaikka et haluaisikaan suhdetta. Olisi upeaa tietää, että olen sin1131838Anja ja Janne
Eli nämä kosulan manipellet sai raploojan tubetuksen loppumaan,sitten selitellään uusimmalla videolla ettei heillä ollut701517Tässä epämiellyttävä totuus
Sinä olet henkisesti sairas ja se on epämiellyttävä totuus jota välttelet ja jota et halua kuulla sanottavan. Sinä elät681467- 811214
Elämäni rakkaus
Miten hirveästi haluaisin olla lähelläsi, halata sinua ja kuiskata monta kertaa, että rakastan sinua. Hyvää yötä! Mieh321213- 361056
- 421035
Mikä sinussa on parasta
Olet sellainen ihana kokonaisuus, että en löydä huonoa juttua. Mutta siis parasta. Tarmokkuus, pitkäjänteisyys, kädet, ä21984