Mikä on se hyvä suolatyyppi?

SuolaaJaJodia

Hyvistä suolatyypeistä jopa hieman kinataan, mutta mikä on se yleisesti ottaen hyvä suolatyyppi jossa jodiakin olisi?

9

144

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Na_Cl

      Ruokasuolaan on lisätty jodia. Suolaa saa käyttää sitten korkeintaan teelusikallisen (6 grammaa) vuorokaudessa.

    • Kaimani
    • SuolaaJaJodia

      Yes, suolan ja sen määrän suhteen on hyvinkin ristiriitaisia näkemyksiä. Liika on liikaa ja liian vähän on sekin vahingollist aterveydelle ja sitten on vielä se käytetyn suolan laatu.

      Itselläni oli noin 15-vuoden jakso kun en lisännyt lainkaan suolaa, eikä sitä kaapistakaan siksi löytynyt. Kaikkialla toistettu oppi suolan haitoista ja piilosuolan määrästä oli vahvasti muistissa.

      Sitten aiheesta uudestaan lukiessa käy ilmi ett'ei se suola ilmeisemmin olekaan niin paha peikko jollaisena se on kuvattu, vaan jopa päinvastoin, mutta oleellista on myös suolatyypin valinta.

      ***

      "Suola! Se elämän eliksiiri. Ravitsemustieteilijät kiistelevät sen määristä ja siitä onko se hyvä vai paha. Mutta totuushan on se, että suolatyyppejä on hyviä ja pahoja. Mikä on sitten hyvä suola? Ja mikä on paha suola?"

      - http://www.imageblackwhite.com/2014/04/hyva-paha-suola.html

      ***

      Suolako terveellistä? Julkaistu 22.07.2008

      "Vähän suolaa sisältävä ruokavalio voi olla sydämelle huonompi vaihtoehto kuin runsaammin suolaa sisältävä ruokavalio, todetaan uudessa tutkimuksessa. Perunalastuhyllylle ei kuitenkaan kannata lähteä vielä juoksemaan."

      "Journal of General Internal Medicine-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa ei kuitenkaan vahvisteta, että niukasti suolaa sisältävä ruokavalio olisi itsessään huonoksi sydämelle. Tutkimuksessa kuitenkin todetaan, että vähiten suolaa käyttävillä ihmisillä on suurempi riski menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin."

      - http://www.tohtori.fi/?page=8121124&id=9289873

      ***


      "Suolan haittoja liioiteltu" | 1.1.2004

      "Kun vähennät suolan käyttöä, verenpaineesi laskee ja elät pidempään. Tuttu väite, mutta todisteet puuttuvat, todettiin Yhdysvaltain tiedeviikolla."

      - http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/artikkelit/suolan_haittoja_liioiteltu

      ***

      "Suolaa vain kohtuudella"

      "Suolan saantiin on tärkeää kiinnittää huomiota, koska runsas suolan käyttö on yhteydessä kohonneeseen verenpaineeseen. Korkea verenpaine on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä."

      - http://www.sydan.fi/suola

      • joutavaa.lässytystä

        Nämä ns. ravitsemustieteilijät ovat huuhaaporukkaa ja käytännössä oman uskontonsa uhreja. Aika paljon on rahaakin kiinni terveiden ihmisten sairaaksi tekemisessä.

        Lisätyn suolan tarpeellisuutta kannattaa puntaroida muiden eliöiden kautta, eli vaikkapa kuinka usein muut eläimet (esim. nisäkkäät) käyvät suolapurkilla. Kyllähän norsukin elää vanhaksi, vaikkei syö ravintosuositusten mukaan, eikä lisää koskaan ravintoonsa suolaa.

        Jos näitä "tieteilijöitä" uskoo, niin ihmiskuntaa ei olisi olemassa, jos ei syötäisi heidän "oppiensa" mukaisesti. Luolamiehet olisivat kuolleet sukupuuttoon jo aikoja sitten.


      • SuolaaJaJodia
        joutavaa.lässytystä kirjoitti:

        Nämä ns. ravitsemustieteilijät ovat huuhaaporukkaa ja käytännössä oman uskontonsa uhreja. Aika paljon on rahaakin kiinni terveiden ihmisten sairaaksi tekemisessä.

        Lisätyn suolan tarpeellisuutta kannattaa puntaroida muiden eliöiden kautta, eli vaikkapa kuinka usein muut eläimet (esim. nisäkkäät) käyvät suolapurkilla. Kyllähän norsukin elää vanhaksi, vaikkei syö ravintosuositusten mukaan, eikä lisää koskaan ravintoonsa suolaa.

        Jos näitä "tieteilijöitä" uskoo, niin ihmiskuntaa ei olisi olemassa, jos ei syötäisi heidän "oppiensa" mukaisesti. Luolamiehet olisivat kuolleet sukupuuttoon jo aikoja sitten.

        "Nämä ns. ravitsemustieteilijät ovat huuhaaporukkaa ja käytännössä oman uskontonsa uhreja. Aika paljon on rahaakin kiinni terveiden ihmisten sairaaksi tekemisessä."

        Kannustan lukemaan oman tekstisi tarvittaessa vaikka useaan kertaan ja katsomaan peilistä kenellä on fundamentalisen extremistinen lähestymistapa.

        "Kyllähän norsukin elää vanhaksi, vaikkei syö ravintosuositusten mukaan, eikä lisää koskaan ravintoonsa suolaa."

        Väärin. Norsu hoitaa suolan tarpeensa vaistonvaraisesti.

        ”Sumatralla norsut kaivavat syviä kuoppia päästäkseen käsiksi maaperään huuhtoutuneisiin kivennäisaineisiin. Suuret koiraat käyttävät apunaan syöksyhampaita, mutta naaraat joutuvat tyytymään vain jalkoihinsa. Toiminnallaan norsut hankkivat itselleen kaliumia ja natriumia ja muokkaavat samalla elinympäristöään.” - Wikipedia

        - http://www.elisanet.fi/faro/suola/suolasta.htm

        Ps. Jostakin syystä niillä mainitsemillasi luolamiehillä oli kovin lyhyt elinajan odote ;-)

        Suolan puute on vahingollista ihmisen terveydelle.

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruokasuola#Puute

        Kaikkeen lukemaansa tulee suhtautua terveellä kritiikillä ja rinnastaa eri tahojen tutkimuksia.

        Kaikessa on aina kysymys tasapainosta. Mikäli elintarviketeollisuudesta riippumattomien ravitsemusterapeuttien linjauksia rinnastaa ja ottaa ne valinnoissaan ja ruoanvalmistustavoissaan huomioon, niin moni itse pitkäikaisilla huonoilla ravitsemustottumuksilla aiheutettu terveysongelma riskeeraisi olla vältettävissä.


    • Suolaa_Suolaa
    • 57prosenttia

      Minä käytän mineraalisuolaa, jossa on melkein puolet vähemmän vaarallista natriumkloridia kuin tavallisessa suolassa. Mineraalisuolaan on lisätty myös jodia, joten sekin pitää struuman loitolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe