Venäläisten tulisi saada urheilla Riossa

Renatestecher

Tutustuin ajan kanssa ARD:n dokumentteihin 2014-2015 sekä WADA:n raportteihin Venäjän doping-valvonnasta, siihen pitkään 324 sivuiseen että uusimpaan toukokuulta. Näyttää siltä, että raskain todistelu koskee Moskovan doping-laboratorion erään johtajan tekemisiä yhdessä viiden rahaurheilijan kanssa. Johtaja olisi ottanut osan näiden rahaurheilijoiden tuloista sitä vastaan, ettei julkista heidän positiivisia näytteitään. Lisäksi hän olisi paljastuttuaan peittänyt jälkiään tuhoamalla yli 1400 näytettä. Korruptiossa olisi ollut mukana myös eräs IAAF:n venäläinen jäsen.

Kyse olisi siis yksittäisten valvojien, valmentajien ja urheilijoiden harjoittamasta korruptiosta. Minusta tämä ei riitä tuomitsemaan venäläisiä urheilijoita, heidän valmennustaan tai edes Doping-valvontaa kokonaisuutena.

RUSADA on vuosittain ottanut yli 2000 näytettä ja positiivisia näytteitä on esiintynyt suurin piirtein samassa suhteessa kuin muissakin maissa. Yleisurheilussa Venäjällä on väkilukuun nähden otettu 3 kertaa enemmän näytteitä kuin USA:ssa. Etiopiassa ei uusien tietojen mukaan doping-valvonta ole toiminut ollenkaan. Jamaikassa ei ole edes pöytäkirjoja otetuista testeistä.

7

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koadsko

      Miksi venäläiset urheilijat eivät suostu käymään doping-testeissä Venäjän ulkopuolella? Venäjän (anti)doping-toimikunnan luotettavuus kyllä tunnetaan. Ei pitäisi olla ongelmaa käydä antamassa näyte vaikka Saksassa jos on putipuhdas.

      • Renatestecher

        Emme tiedä suostumisesta, kun ei ole pyydetty. Venäjällä on paljon puhtaita hyviä urheilijoita kuten muissakin maissa ja heillä ei ole ollut mitään testausta vastaan. Ulkomailla heitä testataan kilpailuissa. Nyt on kyse erityisesti out-of-competition testeistä eli harjoituskauden testeistä. WADA pyrkii testaamaan ymmärrettävästi mahdollisimman lähellä harjoitus/asuinpaikkaa. WADA ei voi pyytää esimerkiksi etiopialaisia huippuja kaikkia Saksaan joka kuukausi testiin. Siinä ei olisi järkeä ja se tulisi hirvittävän kalliiksi.


    • Renatestecher

      Hyvä ajatus olisi, että WADA nimeäisi alueellisiin antidopingtoimikuntiin johtajan ja henkilökuntaa kilpailijamaista. Vaikka niin, että suomalaiset testaisivat norjalaisia Norjassa ja ruotsalaiset suomalaisia Suomessa.

      • KlishinaOut

        Voisi auttaa kyllä, ainakin Euroopassa. Afrikasta ei taida löytyä kunnon testausta juuri mistään maasta? Osan urheilijoista pitäisi osallistuakseen luotettavaan testiin matkustaa toiselle puolelle maailmaa.

        Eivätkä näytä nämä "luotettavat" testitkään auttavan asiaa.
        http://yle.fi/urheilu/3-9093814
        Daria Klishina suljettu olympialaisista

        Klishina on testattu harjoituskaudella USA:ssa. Jos ei ole ollut luotettavaa, pitäisi myös USA:n yleisurheilijat sulkea kisoista samoin perustein kuin Venäjän. Muussa tapauksessa tulee väkisinkin mieleen, onko kisoihin pääsylle ratkaiseva tekijä urheilijan kansalaisuus?


    • huijaritpois

      Hitler käytti aikoinaan urheilua esitelläkseen maansa "arjalasia yli-ihmisiä", Putler tekee nyt samaa Venäjällä.

      Kansainväliseen urheilutoimintaan tulee hyväksyä vain urheilijoita, joilla on vapaa ja avoin kansainvälin douping valvonta.

      Nykyisen kaltaista venäläistyyppistä "omavalvontaa" ei tule sallia, se johtaa rikolliseen toimintaan.

      "Douping broilerien" osallistumista olympialaisiin ei tule missään tapauksessa sallia.

      • Renatestecher

        Mitä tiedämme norjalaisten doping valvonnasta? Norja kahmi Sotshin talviolympialaisista yhtä paljon mitaleja kuin Venäjä, hiihdossa jopa viisinkertaisen määrän. Norja oli aivan suvereeni esimerkiksi Yhdysvaltoihin nähden laajalla lajirintamalla. Norjassa on kuitenkin 30 kertaa vähemmän asukkaita ja lajin harrastajia kuin Venäjällä ja 70 kertaa vähemmän kuin USA:ssa. Rodtshenko väittää paljastuksissaan, että venäläiset urheilijat olivat täyteen dopingia pumpattuja Sotshin kisojen aikana. Ihmeporukkaa nämä norjalaiset, kun ei edes jytydouppaus eikä laajempi väestö- tai lahjakkuuspohja auta heitä vastaan. Vaan entäpä, jos norjalaiset olivatkin doupattuja ja muut eivät. Muuten, Sundby Norjasta kärähti eilen Maailman Cup kilpailuista. Miksikähän Norjan WADA ei ole käräyttänyt miestä ja miksi käry tuli julkisuuteen vasta nyt, yli puoli vuotta testien jälkeen. Joku WADA:ssa suojelee norjalaisia ihan samalla tavalla kuin väitetään venäläisistä.


    • Renatestecher

      Asianajaja McLarenin tekemä ja WADA:n tällä viikolla julkaisema raportti ei oikein vakuuta. Konkreettinen todistelu nojautuu Moskovasta syytteitä paenneen Grigori Rodchenkon kertomuksiin ja hänen laatimiinsa asiakirjoihin sekä näiden pohjalta Lontoossa tehtyihin virtsapullojen laboratoriotesteihin ja -tutkimuksiin. Sain raportista ja jo aiemmista mediatiedoista, että Rodchenko pyrkii suojautumaan luovutukselta takaisin Venäjälle sysäämällä vastuun muille. Raporteissa on saatettu jopa sopimuksella Rodchenkon kanssa suojella häntä raskaimmilta syytteiltä, jotta hän kertoisi mahdollisimman paljon tapahtuneesta. Venäjällä Rodchenkoa vastaan nostettiin syytteet ARD dokumentin johdosta urheilijoiden kiristyksestä ja korruptiosta jo viime vuonna.

      McLarenin esittämä todistelu Venäjän tiedustelupalvelun ja urheiluministeriön osallisuudesta on koko raportin heikoin osa. McLaren ei ole liittänyt mitään dokumenttia todisteeksi tästä raporttiin. Sanoo, että ne ovat Rodchenkon sähköposteista ja Rodchenkon kertomuksia. Rodchenkon kertomus Venäjän tiedustelupalvelun putkimiehestä ja hänen roolistaan kuriirina tuo enemmänkin mieleen Martti Vainion uskomattoman doping-selityksen talonmiehensä Alpo Nyrösen osallisuudesta. Rodchenkolla on ollut motiivi ja riittävästi aikaa editoida sähköpostejaan jälkikäteen selittelyyn ja itselleen sopiviksi. Hän on voinut myös helposti muutella dokumenttiensa metadataa, jotta niiden päiväykset ja jopa tekijät olisivat selityksilleen sopivia.

      McLaren ei käsittele lainkaan Rodchenkon kiristystoimia, joista urheilijat häntä syyttivät ARD dokumentissa 2014 ja jo vuonna 2013. Rodchenko sai Venäjällä 2011 rikossyytteen dopingin levittämisestä. Yksi naivimmista selityksistä on se, että tiedustelupalvelu olisi tarvittu kehittämään virtsan vaihtomenetelmä pulloihin. Luultavampaa on, että Rodchenko ja hänen kollegansa Moskovan laboratoriossa sen kehittivät. Raportin mukaanhan Lontoon doping-laboratorio demonstroi tämän tekniikan omin päin lyhyessä ajassa. Se on selvästi sellaista, jonka Moskovan laboratorio on itse osannut tehdä.

      Kyse lieneekin sisäpiirin korruptiosta virastojen eräiden työntekijöiden, eräiden valmentajien ja kymmenien ellei satojen urheilijoiden välillä. Rodchenkoa voi parhaiten nykyisen näytön perusteella pitää tämän prosessin aivoina.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe