Aikoinaan kunnan olisi pitännyt antaa toimitiloja

SallaanjaÄkkiä

Yrityksille ns.puoli-ilmaiseksi kun oli kylässä vielä työvoimaa omasta takaa.
Nyt olisi viriili kylä kun olisi yritystoimintaa ja lapsiperheitä,kauaskatsoisuus tai siis ei olla osattu katsoa tarpeeksi kauas eteenpäin!

Nyt lääkkeeksi voisi kuitenkin yrittää samaa kun vielä kylässä on nuoria jonkinverran,pieniä yrityksiä pitäisi saada houkuteltua edullisuudella kylään.Jokin kamppanja olisi paikallaan" YRITYKSIÄ SALLAAN"!

7

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tilatlöytyy

      Olisko ollut asia näin etteivät nämä tiloja tarvitsevat yritykset ole osanneet esittää tilapuutteita oikeille tahoille . Tuntuu jotenkin uskomattomalta etteikö tiloja olisi vuokrattu , varsinkin jos tarkoitukseen sopivia olisi ollut tarjolla. Kerrro joitakin esimerkkejä yrityksistä joita on jäänyt tulematta Sallaan tilojen puutteen vuoksi ?

    • poliittinen_este

      Vasemmisto Keskusta vallassaolo on perinteisesti vatustanut teollisia työpaikkoja. Vasemmisto ei koskaan ole kannustanut yksityistä yrittämistä. Keskustalla taas on ollut pelko duunareiden lisääntymisestä koska se tietää äänien siirtymistä vasemmistolle. Näin yritykset on saatu estettyä paikkakunnalle.

      Kun seuraatte Kemijärven päätöksiä siellä tehtaan tulosta on suuri pelko, ja Tokmanni kauppaketjun tolo jo saattiin estettyä.

      Näissä asetelmissa kun on oltu niin ei tarvi ihmetellä jos rahasäkistä on tullut pohja vastaan.

    • Kannanotto

      Juurikin näin,päätöksiä ei tehdä sillä perusteella että niissä olisi aina järkeä vaan politiikka sotkee kuvioita liikaa ehkä?
      Sallaan tulon este on varmaankin uuden hierarkkian sissääntulon ymmärtämättömyys tai sitten kun omilla päättäjillä tarpeeksi hyvin asiat niin ei osata mennä lattiatasolle miettimään pienen ihmisen asioita.
      Yrityksiä tulisi pieniin kyliin koska siellä on ihmiset kautta aikojen sitoutunneet samalle työnantajalle muiden työvaihtoehtojen puututtua.
      Tuskin ne tilanpuutteen vuoksi jäänneet tulematta vaan siksi että Salla ei ole markkinoinnut itseään yrityspohjaisilla kannustimilla esim.Halpaa hallitilaa tarjolla,vuokra-asuntoja yrityskohtaisiin tarpeisiin,työntekijöiden rekry/markkinointi tuleville mahdollisille firmoille!
      Tiedottaminen julkisesti avoimista kannustimista uusille tuleville yrityksille lehdissä kautta maan/netissä myöskin linkki Sallaan yrittäjäksi,kunta avustaa ja neuvoo uusia yrityksiä sisääntulossa.

      Koulutusmahdollisuudet ja työntekijöiden kartoittaminen kuinka paljon Sallassa olisi työhön mahdollisesti kykeneviä ihmisiä.

      Ehkä asiaa ajattelen näin kun joissain pienissä kunnissa kunta on itse ottannut ensimmäiset askeleet markkinoidessa omaa kuntaansa yrittäjävetoiseksi kunnaksi,Sallan asioista en tiedä sanoa mutta varmaankin monelle on kynnys lähteä ilman että kunta ottaa ensimmäiset askeleet asiassa.

      Yritysverkoston vaihtuvuus takaa ainakin sen että yritykset joutuvat itse tutkiskelemaan omaa yrityskulttuuria ja tapaansa pitää työntekijöistä kiinni jos on muitakin tulossa samoille apajille.
      Tietenkään pienet yritykset Sallassa saanneet oman asemansa eivätkä halua ylimääräistä uhkaa yrityksellensä ulkoa päin mutta monesti kilpailu vain lisää oman kehittämistä ja työntekijöiden kunnioitusta.
      Tuleva skenaario on nähtävissä jo eräillä paikkakunnilla että etsitään rauhallisempia ja halvempia kuntia yrityksen toiminnan turvaamiseksi.

      Kaupungeissa yritysten liikendintää vauhdittaa varmaankin myös sosiaaliset asiat kuten,oman perheen turvallinen ympäristö ja yrityksen sosiaalinen kontakti ympäröivään elinympäristöön eli kuinka yritys pystyy itseään tuomaan julki markkinoinnissa hyvänä työnantajana isoissa kaupungeissa!
      Kustannusten nousupaine isoissa kaupungeissa antaa myös aiheen ajatella asioita toisellatapaa,firmojen muutto halpamaihin ei ole aina se oikea vaihtoehto se on nähty monestikkin että työmotivaatio on ihan erinlaista monissa eri kulttuureissa.
      Salla on varmaan ihan kiva paikka asua ja elää mutta ei ne yritykset varmaankaan esimmäisenä osaa sinne tulla ellei jostain asia nouse esille kunnan taholta!Näin ajattelen asiaa mutta se on vain minun mielipiteeni asiasta!

    • Tulojalisääkylään

      Todella fiksusti ajateltu näkökanta yrityssektorin mahdollisuuksista pienillä paikkakunnilla.Edellinen kirjoitus kuvastaa sen kuinka voidaan toimia kiinnostavana yrityskuntana?Sallan yrityselämän aktivointi olisi enempi kuin tarpeellista.

    • Muutamaenää

      Miksi tyhjään kylään tarvitaan yrityksiä ,,herätkää, salla tyhjenee se on varmaa

      • se_vain_on_niin

        Kyllä politiikka olisi jo vuosikymmeniä sitten pitänyt olla yritysystävällistä, ehkäpä Salla ei silloin tyhjeniskään.
        Ei ole kenenkään etu jos vain nostetaan kädet pystyyn ja odotetaan että kyllä ne eteläsuomen veronmaksajat elättää. Salla jo nyt on Suomen köyhempiä kuntija jotka on täysin valtion napanuoran varassa.

        Tehkää opintomatka pohjanmaalle ja tutustukaa mitenkä ihmiset ovat olleet kekselijätä pieniä yrityksiä on jokalähtöön, ja työvoimasta on jopa pulaa. Pohjoissuomi on pilattu kaikenlaisilla korvauksilla, ja avustuksilla, sisäruokinta on tuhonnut kokonaisen maakunnan.


      • Tehtäväjotain

        Olet oikeassa!Montakos yritystä Sallaan on tullut ulkoa 30 vuoden aikana?Kuinka Sallan yritysverokertymää on seurattu pitkällä aikavälillä ja kuka vastaa yrityssektorin kehittämisestä kunnassa?(Nimi)?
        Kuka vastaa kunnassa yritystenkehittämishankkeista ja kunnan kaupallisista yrityskilpailutuksista?
        Vaihtuuko yritykset aina kilpailutuksen myötä?(kuinka avointa on kilpailutus).Lukeeko lehdissä kunnan töiden kilpailutuksista laajemassa levikkiympäristössä vain lähilehdissä tai netissä,kuinka laaja on kilpailutus leviikki?En tiedä miten kunta kilpailuttaa työnsä?
        Kuinka voidaan luoda uutta yrityspohjaa Sallaan jos kunta ei ole vetovastuussa???(Markkinointi)

        Kuinka kunta on reagoinnut kun kunnasta on nuoret muuttanneet pois 20 vuoden aikana eli silloin kylässä alkoi liikehdintä poismuuttoon työttömyyden vallitessa..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      342
      3554
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      229
      2166
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1702
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1597
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1434
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1305
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1145
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      976
    Aihe