Pukitteleva poni

cornettaponi

Hei!
Eli olen 12v tyttö, ja olen ratsastanut pian 5 vuotta. Olen hypännyt joitain esteitä ja saan mennä tallin nuoremmillakin hevosilla (7v) ja vaikeimmillakin. Mutta en ole mennyt pukittelevilla hevosilla. Paitsi kerran kun olit ratsastanut vain n.1 vuoden. Sillä'tunnilla tipuin 2 kertaa, tosin ei käynyt kuinkaan. No, nyt tallillemme on tullut ylläpitoon poni, joka kuulemma pukittelee, eli mitenkä toimin sellaisen ponin kanssa, ja miten keskityn kunnolla jos ei voi ikinä tietää koska poni alkaa pukitella ja keksiä typeryyksiä, haluan kuitenkin kehittyä jokaisella tunnilla ja tulla hyväksi ratsastajaksi. Kiitos jo etukäteen avustanne.

4

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vinksvinks

      Moikka!
      Mikäli pääset kyseisellä pukkiponilla ratsastamaan, niin laitat sen heti kunnolla liikkeelle, kunnon ohjastuntuma ja topakkana siellä selässä. Kannattaa kysyä löytyykö tallilta pukkinarua mitä lainata. Se edesauttaa ettei hevonen pääse ojentamaan kaulaansa alas ja pukittelemaan. Jos tällaista ei kuitenkaan löydy niin pidät huolen ettei ponski pääse vetämään päätänsä alas jo olet edelleen kunnon topakkana siellä selässä.

    • pukkikone

      Pukittelulla on aina syy. Jos syynä ei oo kipu, ni jos se rupee pukittelemaan, sinä olet tehnyt jotain sen konin mielestä väärin. Voi olla jopa pieni horjahdus syynä. Jos pukittaa, mieti, mitä tapahtui ennen kun se pukitti? Ja yrität siitä sitten parantaa omaa ridausta. Ratsastat sitä vaan parhaasi mukaan, käytä pitkää jalkaa ja kantapäät alas, älä jumita ohjista vaan annat joustaa olkapäistä asti, pidä reippaana, mut jos on menevää sorttia, ni tietty haluut rauhallisemmin mennä. Luottoaki voi heppaan saada sillä että taputtaa vaikka sitä kun se tekee oikein, joskus toi voi vähentää pukittelupätkiä. Jos se rupee pukittelemaan, pidä sen pää ylhäällä, hepat ei pysty oikee pukittelemaan muutakun pää alhaalla. Jos rupee hyppimään ylös, yrität vaan pitää sen liikkeessä eteenpäin, äläkä jää roikkumaan ohjiin.

    • aloitttaja

      Okei, kiitos molemmista vastauksista!
      Eikö sitten ole olemassakaan sellaista ponia, mikä pukittaisi vaan pukittelemisen ilosta? Jos siihen on aina joku syy niin miksi sitten pukittelu on poneilla yleisempää kuin hevosilla?

      • z--

        Hevonen voi joskus tehdä ilopukkeja, eli yksittäisiä pukkeja jos vaikka mennään vauhdikkaammin. Ihan kuten laitumellakin hevoset joskus puktitelee. Mutta harvoin hevoset pukittaa pitkiä sarjoja vain ilosta, varsinkaan kun on vielä painoa selässä.

        Ilopukit myös eroaa tyyliltään paljon muista pukeista: ilopukit on yleensä suht helppoja ratsastajalle ja niitä tulee lähinnä kovassa vauhdissa.
        Hevonen voi pukittaa myös pelästyessään tai jos käyttää vaikka raippaa, jota hevonen voi vastustaa pukittamalla.

        Jos kuitenkin heovnen pukittelee usein ilman näkyvää syytä (kova vauhti, liian kovat avut, pelästyminen) on yleensä kyse kivusta.


        POneilla pukittelua näkyy enemmän muutamasta syystä:
        1. Poneille ei löydy niin helposti kokenutta (=yleensä aikuista) ratsastajaa, jolloin niitä ei kouluteta kunnolla. Huonosti koulutettu poni ei ymmärrä ratsastajan apuja ja voi reagoida pukittelemalla, koska ei muutakaan keksi.
        2. Ponit myös oppii vastustelemaan ratsastajaa, etenkin kun kokemattomat lapset antaa epäselviä apuja. Eli poni voi oppia esim. pukittamaan esteen jälkeen, koska sillä saa heiluvan ratsastajan pois.
        3. Aika paljon näkee liian isoja ratsastajia poneilla, mikä voi aiheuttaa kipua jalkoihin ja selkään ja kipu taas voi saada hevosen pukittelemaan.
        4. POneilla myös useammin on epäsopivia satuloita, koska poneille on usein vaikeampi löytää satulaa. Satula voi aiheuttaa siten kipua. Lisäksi liian iso ratsastaja aiheuttaa sen, että satulan toppaukset painuu lyttyyn nopeammin jolloin satulasta tulee epäsopiva.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2433
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      85
      1931
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      149
      1399
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1244
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1175
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe