Lisäravinteet humpuukia!

Totuuson

En ole vetänyt kahteen vuoteen mitään palautusjuomia eikä mitään vaikutusta palautumiseen. Ainoa mihin tuo on vaikuttanut niin olen tiukemmassa kunnossa ja iho pysyy jotenkin paljon parempana. Palautusjuomat on aikamme suurin kusetus. Rahaa muuten säästyy kivasti kun ei laita tollaseen hölynpölyyn rahaa. Miettikää miten sitä aikoinaan pärjättiinkään ilman kaikenmaailman epäterveellisiä lisäaineilla ja säilöntäaineilla myrkytettyjä lisäravinteita? Pärjätään muuten nytkin.

13

224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihanpelleilyä

      Ne on juurikin sitä. Mistä sitä vielä tosiaan tietää mitä ne aiheuttaa kun niitä syö joka päivä? En ole koskaan syönyt mitään jauheita enkä tule syömään. Kyykkään 180kg ja penkki 165kg. Paino 90kg suunnilleen. Naurattaa lähinä nää jotka kulkee sekotuspullo kädessä joka paikassa. Ymmärrän jossain huippu-urheilussa että joku minimaalinen hyöty voi olla jostain mutta enemmän henkisiä juttuja ovat.

    • roopekakko

      Älkää ny aliarvioiko lisäravinteita. Entinen olympiavoittaja Pertti Karppinenkin vetää joka päivä vitaeproota, muuten ei enään pysyisi tolpillaan saati missään kunnossa ! Et sellainen voima on lisäravinteilla, on kuin eri mies muttei tiedä kuka.

    • vm43

      Riippuu henkilöstä ja tilanteesta.
      Lähden itse salille vatsassani vain sokeriton, pari tuntia aikaisemmin nautittu sokeriton aamukahvi. Syytä en viitsi ryhtyä selittämään.
      Otan mukaani 0,5l juomaa jossa on kaakaojauhetta 2 kukkuraista ruokalusikallista, noin 50g heraa ja kaikki sotkettu rasvattomaan maitoon.
      Hörpin noin 1/3 osan heti alkuun ja lopun treenin aikana.

      Lasken vuorokauden protskutarpeekseni noin 150g. Rasvaton painoni on n. 77kg.
      Ikäiseni ukon on perusravinnon vuoksi huolehdittava riittävästä protskun, ja varsinkin suojaravinteiden saannista.
      6 viikkotreeniä. Yhteensä noin 10 tuntia.
      Syön itse valmistettua perussapuskaa johon kuuluu reippasti vihanneksia ja kohtuullisesti juureksia ja hedelmiä. Kokoliha, ei makkaroita eikä eineksiä.
      Raejuustoa, kananmunia, maitoa ja jukurttia.

      Koko touhusta huolimatta paino laskee 1kg/vuosi ( 9 vuotta ) vauhtia rasvan pysyessä 16%:ssa.
      Ei maha mittää!

    • ghgutvaijokumuu

      Onko siihen Bull Mentulan isoon mahaan syynä huonot lisäravinteet vai synteettinen kasvu inska vai noi kaikki yhdessä?

    • tervekroppa

      On kai se nyt aivan selvä että tuollaiset kaupiteltavat lisäravinteen ovat täyttä kusetusta! Ostakaa joku ravitsemusalan peruskirja tai lainatkaa kirjastosta ja perehtykää perusasioihin. Tavallisesta ravinnosta kaupan hyllyltä saa kaikki tarvitut
      vitamiinit, proteiinit, hivenaineet. Normaali monipuolinen ruokavalio on ylivoimaisesti paras yhdistettynä liikuntaan. Hedelmät, vihannekset, kalat! Hiilaripitoiset pullat ja sokerit ja karkit pois! Kaikkea toisin voi syödä mutta kohtuudella ja maalaisjärjellä.
      Kaikki muu tyrkytys on todella humpuukia!

    • Hyvinvaankulkee

      Itse kilpaurheilen SM tasolla nyrkkeilyssä. Paljon tehdään fysiikkaa ja kuntosalillakin peruskuntokaudella käydään. Harjoittelen 2 kertaa päivässä ja lepään yhden päivän viikosta. En syö mitään lisäravinteita. Ei tulisi mieleenkään. Ihan normaalia ruokaa. Paljon kasviksia ja hedelmiä. Proteiinia en sen enempää mieti mutta kai noista kananmunista ja kanasta saa kaiken tarvittavan. Kalaa myös aina välillä. Hyvin kulkee reenit ja palaudun hyvin. Miksi ihmeessä tuhlaisin rahani lisäaineilla kyllästettyyn muotiherkkuun eli palautus/proteiinijuomaan:)?

    • vm43

      Lisäravinne käsitteenä? Kaikki mitä on tarjolla normaalien sapuskan raaka-aineiden lisäksi? Noin minä tulkitsen.
      Tuohon ryhmään kuuluvat ulkoiset vitamiinit, hivenainevalmisteet, kala- yms. öljyt jne. jne.
      Ko. lisukkeet eivät itsessään tee tai tuota mitään vaan niistä hyötyvät ne joiden perusravinnosta puuttuu jotain tai on imeytymishäiriöitä.
      Ikääntyvien uhkana on, johtuen vähentyneestä energian kulutuksesta, suojaravinteiden ja proteiinin saannin niukkuus.
      Todella tehokas, kuluttava treeni saattaa johtaa samaan ja jossakin tapauksessa yksinkertaisesti elimistön kykyyn käyttää hyödyksi kovin suureksi kasvaneen kulutuksen aiheuttama syöminen.

      En ole nähnyt, että kukaan olisi kiistänyt esimerkiksi urheilujuomien katalyyttikoostumuksen vaikutusta nesteen imeytymiseen.
      Palautumisen kanssa on sama juttu.
      Kuka treenaa ilman niitä, ei pysty sanomaan mikä olisi tilanne palkkaria käyttäen ja myös päin vastoin.
      Perstuntumalla voi puhua mitä tahansa.

    • toimineetmulla

      Paljon riippuu mitä käyttää...on huonojakin itse sen todennut mutta kyllä kunnon palkkareitakin löytyy hinta/laatu suhteeltaan. Auttavat ainakin palautumaan kovasta treenistä paremmin.

      • Kusestusha

        Rahat siinä menee palautuessa. Olen aikanaan niitä vuosia syönyt ja varmaan tonneja niihin meni. Ne lihottaa oikeesti ja turvottaa. Nykyään en syö mitään jauheita:) kyllä lisäravinteista on ainakin 95% pelkkää bisnestä. Tulokset salilla on ihan samat kuin ennenkin eikä ne tästä kummene ellen ala sitten reenaamaan vielä lisää mutta ei ole tarvis. Sä et oikeesti palaudu reenistä yhtään enempää tai nopeemmin jos vedät jonku protskujuoman tai olet vetämättä. Ruokaa pitää toki syödä hyvin ja oikeita määriä oikeita ravintoaineita.


    • tervekroppa

      Kun joku myyjä puhuu ummet ja lammet noiden troppien käytöstä sellaisia juttuja joista ostajaehdokas ei ymmärrä mitään niin hän alkaa pikkuhiljaa uskoa vaikka ne ei tarkoittaisi yhtään mitään. Tällaisille asioille kunnon myyntipuhe perustuu että annetaan ostajan tuntea itsensä viisaaksi, eli hän ei uskalla paljastaa tyhmyyttään!
      Ostaja yrittää näyttää fiksulta ja ostaa vaikka myyjäkään ei ymmärrä mitä tuli puhuttua!
      Tavallinen kuntoilija ei tarvitse mitään lisäjuttuja, kilpaurheilijakin pärjää pitkälle aivan tavallisella ravinnolla!
      Se on luulotautia että lisäaineista tuntuu olevan hyötyä, vai onko joku sen hyödyn todistanut. Se vaan vaatii verikokeita ja lab.testejä pitkähköltä ajalta.
      Jos se suorituskyvyn ja palautumisen halutaan parantuvan, on käytettävä jo kovempia aineita. Ja nekin perustuu siihen että jaksaa treenata enemmän, tavalliset kuntosalihemmot eivät ole käyneet lähelläkään sitä pistettä että tarvitsisi käytää.
      Jotkut herneaivot valitettavasti luulevat että otetaampas mömmöjä niin johan nousee rautaa tms. huomattavasti enemmän. Ei nouse kuin kusi päähän kaljan kanssa sitten illalla baarissa!

      • koettutämäkin

        Terve kroppa ei lisä aineita kaipaa mutta...on hankalaa saada ruuasta irti niin paljon että se lihas kasvaa ihan tosissaan tasaisesti. Kyllä ruokakin liikaa syötynä turvottaa ja lihottaa koska elimistö ei pysty pilkkomaan laadultaan heikompaa proteiiniä kasvuenerkiaksi. Ja elimistö ei muutenkaan pysty sulattamaan treeninjälkeisessä tilassa ruokaa koska veri on vielä lihaksissa eikä vatsassa ennen kuin tasaantuu siksi tietyt palautusjuomat on ihan paikallaan.


    • tervekroppa

      Parhaan hyödyn palautusjuomista olen saanut ajokoirille kovan päivän jälkeen. Sellaisesta hiilaripitoisesta joka estää maitohappojen jylläämisen ja lihasten kipeytymisen. Kyllä kai se toimii ihmiselläkin, se maitohapon poistaminen se tärkein juttu on! En vain ole koskaan revittänyt niin täpölle.

    • nakitjamuusi3

      Kyllä se on ihmisen mielenkiinto ja halu kokeilla jotain erilaista se on eri asia liittyykö se mitenkään järkeen vai ei, sitä ei tunnusteta. Vähän niinku alkoholin kokeilu nuoruusvuosina joillekin se jää päälle ja se näkyy, jotkut osaavat lopettaa heti ja toiset kohtuukäyttäjiä, valkkaa niistä niinkuin lisäravinteet jos sun kroppa tarvitsee niitä, vai tarvitseeko ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      181
      1663
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      60
      1160
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      55
      937
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      65
      822
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      131
      793
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      758
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      38
      751
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      699
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      674
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      629
    Aihe