Naisten nyrkkeilyn taso?

OlikoTämäTässä

Missä muussa lajissa voi aloittaa vakavissaan 28-vuotiaana ja voittaa olympiamitalin 36-vuotiaana?

Niin kuin Mira Potkonen.

Entä yleisön kiinnostus lajiin? Kuka pystyy mainitsemaan jonkun naisten nyrkkeilyn olympiamitalistin? Siis jonkun muun kuin Mira Potkosen?

11

187

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ParkinsoninAli

   No ehkä jossain ammunnassa tai muussa pilipali lajissa. Mutta tosiaan tuo että ilman mitään taustaa aloittaa nyrkkeilyn 28v ja voittaa sitten kultaa olympialaisissa kertoo kaiken naisten nyrkkeilyn tasosta sitä ei nimittäin ole.

  • oikeampi.kysymys

   Kuka pystyy nimeämään yhden ikioman tällä palstalla urheilijoita puskista haukkuvan henkisesti selkärangattoman pikku kakkiaisen nimen?

   • KukkakimppuKahvipaketti

    Faktaahan tuo avaaja puhui. Naisurheilussa ylipäätään on aina helpompi menestyä, mutta joissakin lajeissa huipulle pääsy on vielä helpompaa. Palkinnot voisivat vastaavasti olla pienet, kun riittää harrastaneisuus, joka monissa miesten lajeissa ei riittäisi Suomen piirikunnalliselle tasolle.


   • Perunasoselaatikko

    Ihmetyttää sekin, että miten naisten nyrkkeilyssä päädytään kahdella voitolla mitaleille.

    Olympiatenniksessä mitaliin vaaditaan viisi voittoa.

    Huvittavaa muuten, miten Miran mitalin jälkeen monet teeskentelevät arvostavansa suuresti naisten nyrkkeilyä lajina. Kuinkahan moni noista teeskentelijöistä on koskaan katsonut naisten nyrkkeilyottelua alusta loppuun?


  • Lajin-helppous-viehättää

   Lajit joissa harrastuneisuus ja sitä kautta taso on näinkin alhainen kuin naisten nyrkkeilyssä ei pitäisi olla Olympialaisissa lainkaan. Ennen kuin feministinen palautevyöry alkaa niin sama juttu esim. jousiammunnassa (miehet ja naiset). Suomen miesten edustaja aloittanut lajin kuusi vuotta sitten 30-vuotiaana ja nyt sitten ollaan maailmanluokan "urheilijoita".

   Olympialaisiin liitetään vahvasti ajatus maailman parhaista urheilijoista, lajin ehdottomista huipuista. On ilkikurista, että siellä on myös urheilijoita, jotka ovat "vähän joskus koittanut lajia".

  • pilllinpallin

   Itkupillit itkee jos ei menestytytä. Itkee jos menestytään, niin väärässä lajissa. :)
   On aivan sama aloittaako 12v. ja voittaa olympiakultaa 20v. Tai 27v. ja voittaa 35v. Molempia malleja löytyy olympiahistoriassa.
   Olla omasssa lajissaan paras, se on olympiahenki. Olkoon se sitten vähemmän arvostettu, ei niin mediaseksikäs, soutu, ammunta jne.

   Mutta kuka uskoo, että näissä tämänpäivän harrastetuimmissa lajeissa yhtään mitalia jaetaan doupaamattomalle urheilijalle. Joka vuosi tulee uudet listat mitalisteista.

   • Lajin-helppous-viehättää

    Jos henki on olla paras omassa lajissaan, niin eihän se toteudu Olympialaisten nyrkkeilyssä. Ei miehissä, eikä naisissa.

    Lajin eliitti ottelee ammattiliitoissa rahan perässä, kun amatöörinyrkkeilijät kilpailevat Olympia-mitaleista.

    Nyrkkeily Olympialaisissa on vähemmän mediaseksikäs ja vähemmän arvostettu sen vuoksi, että siellä juuri tällaiset harrastelijat kamppailevat paremmuudestaan.

    Voin nipin napin hyväksyä ammunnat ja jousiammunnat Olympialaisiin, mutta kyseenalaistaisin silti sen, miksi ne on sinne valittu huomattavasti suositumpien ja seuratumpien lajien kustannuksella? Vaihtoehdoiksi voisin tarjota vaikka squashia, krikettiä tai dartsia. Itse en tosin seuraa saati harrastaa mitään edellämainituista.


   • pillinpallin

    Kyllä se toteutuu. Ammattilaisilla on lupa osallistua nyrkkeilyyn Olympialaisssa. Se etteivät he sinne ole tulleet johtuu vain siitä pelosta, että pataan tulee amatööriottelijalta kovavauhtisessa kolme-eräisessä matsissa. Mitalit jaetaan osallistuneiden kesken, "ja olisin voittanut, jos olisn osallistunut" puheet voi jättää omaan arvoonsa.
    Hyviä ehdotuksia. Trampoliinivoimisteluhan siellä jo onkin. :D


   • pesäpalloilija

    Keihäänheitto pois olympiakisoista. Eihän sitä harrasteta kun Suomessa parissa muussa lilliputtivaltiossa. Puolenkymmentä ennakkosuosikkia kisaa ja loput on statisteja. Eihän pesäpallikaan oo olympialaji.


  • hekohekoheh

   Paskanmarjat jostain Putkosen mitalista. Enemmän huvittaa hänen vastustajansa ja valmentajan sekä koko irlannin kansan reaktio. Voi sitä valituksen määrää.

  • kjgfjhfjhhf

   Mikään ei ole niin jaloa kuin katsoa kun ämmät lyö toisiaan päähän. Tontti kiireesti!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   8108
  2. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   426
   3841
  3. Tokmanin johtaja avauti työntekijäpulasta

   Huuskosen mukaan Tokmannilla on ollut vaikeuksia löytää työvoimaa myymälöihin ja varastoihin, jonka seurauksena tavaratoimituksia on jouduttu jättämää
   Maailman menoa
   105
   2571
  4. Häpeäisin, jos olisin Martina Aitolehti

   Miehet pettää ja jättää. Stefu petti ja jätti, Hannes Hyvösen kanssa oli varmaan kosto Stefulle, samoin Ristolaisen kaveri, palomies juoksi karkuun, B
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1822
  5. Taas Ruotsi pakolliseksi kirjoitukssiin?

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008280341.html Missään nimessä ei Ruotsia saa tehdä pakolliseksi kirjoituksiin. Se pönkittää vain Ruotsin
   Maailman menoa
   115
   1470
  6. Kehotyytymättömyydestä kärsivä Niko Saarinen yllättää: "Oma kauneusihanne on jotain muuta kuin..."

   Niko Saarinen on Olet mitä syöt uuden kauden 1. jaksossa. Saarinen on kertonut kärsivänsä kehotyytymättömyydestä. Aiotko katsoa Nikon elämäntaparemont
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1208
  7. Ihanat Stefu, Sofia ja Bambi tänään liikenteessä

   Sofia kävi ottammassa toisen rokotteen. Mä sit tykkään tosta pariskunnasta, ovat niin söpöjä yhdessä❤️
   Kotimaiset julkkisjuorut
   87
   1179
  8. Muru puhu mulle

   Tapailetko muitakin?
   Ikävä
   93
   1138
  9. Kuhmon osuuspankki lahjoittaa lahjakortin korona rokotteen ottajalle

   No niin 20€ lahjakortin saa kuhmossa osuuspankilta kun ottaa korona piikin.. Että tälläinen kampanja siellä sitten alkaa.. https://www.kainuunsanomat
   Kuhmo
   50
   1088
  10. Toive saada olla rauhassa estää kontaktitoiveen toteutumista.

   On tavallaan luonnollista, että sisaret toivoisivat ystävällistäkin kehua vain sellaisilta miehiltä, joita he pitävät varteenotettavina miesehdokkaina
   Sinkut
   175
   1065
  Aihe