Helpompi tapa tehdä jauhelihakastike

pannu34

Ruskistaa ensin jauheliha pannulla. Sitten heittää vehnäjauhoa muutaman ruokalusikallisen jauhelihan sekaan, ja pyörittelee sitä noin 5 minuuttia pannulla. Jauho kiinnittyy jauhelihakokkareisiin, ja ruskistuu siinä samalla. Sitten vain kaada vettä sopiva määrä, ja sekoittele, ja kas, jauhelihakastike on valmis. Se jauhelihaan tarttunut vehnäjauho irtoaa veden kanssa, ja suurustaa samalla kastikkeen.

Näin välttyy siitä jauho-rasvaseoksen erillisestä hieromisesta pannulla. Lisäksi jauho-rasvaseos tarvii melko tarkan seossuhteen, jotta sitä pystyy käsitellä pannulla. Kun heittää jauhot jauhelihan sekaan, niin mittasuhteet ei ole niin tarkkoja, käsiteltävyys pysyy samana, ja pääasia tapahtuu eli jauho ruskistuu.

Lopputulos on sama, mutta tapa helpompi. Jopa mies tämän osaa.

8

258

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inssikokki

      Juu. Toi on helppo. Lihat pannuun ja ruskeeks. Sit siihen sopivaan väliin sipulit kuullottumaan ja jauhot. Mittasuhteet ei ole tarkkoja. Kokemus opettaa sit loppujen lopuksi.

      Joko vetää tän sellasenaan loppuun asti, pikkasella suolalla ja pippurilla. Tai sit vähän mummolaa maustepippurilla. Hillosipuli tai suolakurkku, paprika toimii ihan saakelin hyvin. Savukyljellä vähän lisäsoundia. Koko pelikenttä on käytössä ihan oman maun mukaan.

      Ei mulla asiaa ollu, kunhan vain komppasin aloittajaa.

    • jauhelihakastaja

      Näin minäkin teen. Lisään mahdollisesti vähän rasvaa ennen jauhoja, kun jauheliha on melko vähärasvaista. Väriä tulee myös lihaliemikuutiosta ja vaikkapa tomaattisoseesta tai ketsupista, jos muuten näyttää liian vaalealta. No, ihan pelkkä jauhelihamauste vetää tämän asteen ruskeammaksi. Sit tietysti ne tavalliset omat mausteet mistä kukin tykkää.

    • soossimestari

      Niinhän se tehdään aina... ei mitään uutta.

    • Eijauhopuuroa

      Juu, noinhan se on aina tehty, paitsi että jauhoja ei tarvita muutamaa ruokalusikallista. Yksikin riittää.

      • kastikekatja

        No eiköhän se jauhon määrä riipu siitä, kuinka ison määrän aikoo tehdä.


    • VanhaVaariKokkaa

      Luuletteko ihan tosissanne että tästä "helpolla" tavalla tehdystä eli suurustamalla tehdystä jauhelihakastikkeesta tulee maultaan samanlaista kuin jos jauhot ruskistetaan ensin pannulla, sitten lisätään neste sekä lopuksi ruskistettu jauheliha ja annetaan hautua. Olen kyllä itsekkin joskus tehnyt "ruskeita" kastikkeita suurustamalla, väriä siihen saa soijakastikkeella.

      • noenmäosaa

        Se mikä kaikilta edelläkirjoittaneilta unohtui on, että "pika-kastikkeen" pitää hautua noin tunnin ajan varsinkin jos tekee makkara-kastiketta.

        Makkaroissa on aivan tolkuton määrä suolaa ja pitkällä haudutuksella tämä suola uuttuu kastikkeeseen, joten maistaminen/maustaminen kannattaa jättää loppuvaiheisiin.

        Itseasiassa olen samaa mieltä VanhanVaarin kanssa eli ensin ruskistetaan jauheliha, kaavitaan liha pannulta pois, lisätään rasvaa (mieluiten voita), lisätään saman verran vehnäjauhoja, ruskistetaan tummaksi, (tumman suklaan väriseksi) lisätään vettä sopiva määrä, lisätään paistettu jauheliha tummaan soossiin, maustetaan peppalla ja suolalla, maistetaan ja annetaan hautua kannen alla välillä sekoittaen ennen tarjoilua. Maustetaan tarpeen mukaan vaikka tuoreella persiljalla ja nautitaan hyvien keitin-perunoiden kera ja vähän etikkaisia oheen.

        Parhaimmat syntyy hyvin simppeleistä aineksista kuten äskettäin paistoin edellisen päivän potaattikset munakkaan oheen ja vierelle kurkku/tomaatti/valkokaali-salaatti marinoitujen puna-sipuleiden ja fetan/oliivien kera - perunat (siikli) olivat juuri rapeita ja munakas kuohkeaa ja mikä tärkeintä - maut olivat kohdillaan.

        Itseasiassa hyvän ruoan tekeminen ei ole vaikeaa vaan vaatii vähän viitseliäisyyttä.


    • Anonyymi

      Mikael

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.

      Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk
      Maailman menoa
      86
      3358
    2. Sinä vain tulit elämääni

      Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna
      Ikävä
      92
      1899
    3. Tiesitkö mies

      Kuinka paljon mulla oli tunteita sua kohtaan? Jos et tiennyt,olisiko tietäminen vaikuttanut tapahtumiin? Ihmettelen kyll
      Ikävä
      87
      1733
    4. Nuorempi mies

      Olen tänään ajatellut sua paljon, miten toimittaisiin makuuhuoneessa jne! 😏🔥
      Ikävä
      144
      1591
    5. Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?

      Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.
      Ikävä
      65
      1458
    6. Miksi teillä meni...

      ...välit poikki kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      162
      1443
    7. Mies, mitä minun pitäisi tehdä

      Niin, mitä naisen siis pitäisi tehdä, että lähestyisit ja tekisit aloitteen? Mikä on riittävä kiinnostuksen osoitus juur
      Ikävä
      95
      1384
    8. Toivottavasti et mussukka elättele toiveita meikäläisen suhteen

      Tiedän mitä olet touhunnut joten aivan turha haaveilla mistään enää 👍
      Ikävä
      167
      1361
    9. Jos siis saamme

      Sen keskusteluyhteyden niin olisitko jo sinäkin rehellinen ❤️🙏 ne jää meidän välisiksi kaikki. Tarvitsemme toisiamme, j
      Ikävä
      100
      1314
    10. Onko sinulla

      Joku nyt huonosti? :(
      Ikävä
      86
      1267
    Aihe