Helpompi tapa tehdä jauhelihakastike

pannu34

Ruskistaa ensin jauheliha pannulla. Sitten heittää vehnäjauhoa muutaman ruokalusikallisen jauhelihan sekaan, ja pyörittelee sitä noin 5 minuuttia pannulla. Jauho kiinnittyy jauhelihakokkareisiin, ja ruskistuu siinä samalla. Sitten vain kaada vettä sopiva määrä, ja sekoittele, ja kas, jauhelihakastike on valmis. Se jauhelihaan tarttunut vehnäjauho irtoaa veden kanssa, ja suurustaa samalla kastikkeen.

Näin välttyy siitä jauho-rasvaseoksen erillisestä hieromisesta pannulla. Lisäksi jauho-rasvaseos tarvii melko tarkan seossuhteen, jotta sitä pystyy käsitellä pannulla. Kun heittää jauhot jauhelihan sekaan, niin mittasuhteet ei ole niin tarkkoja, käsiteltävyys pysyy samana, ja pääasia tapahtuu eli jauho ruskistuu.

Lopputulos on sama, mutta tapa helpompi. Jopa mies tämän osaa.

8

330

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inssikokki

      Juu. Toi on helppo. Lihat pannuun ja ruskeeks. Sit siihen sopivaan väliin sipulit kuullottumaan ja jauhot. Mittasuhteet ei ole tarkkoja. Kokemus opettaa sit loppujen lopuksi.

      Joko vetää tän sellasenaan loppuun asti, pikkasella suolalla ja pippurilla. Tai sit vähän mummolaa maustepippurilla. Hillosipuli tai suolakurkku, paprika toimii ihan saakelin hyvin. Savukyljellä vähän lisäsoundia. Koko pelikenttä on käytössä ihan oman maun mukaan.

      Ei mulla asiaa ollu, kunhan vain komppasin aloittajaa.

    • jauhelihakastaja

      Näin minäkin teen. Lisään mahdollisesti vähän rasvaa ennen jauhoja, kun jauheliha on melko vähärasvaista. Väriä tulee myös lihaliemikuutiosta ja vaikkapa tomaattisoseesta tai ketsupista, jos muuten näyttää liian vaalealta. No, ihan pelkkä jauhelihamauste vetää tämän asteen ruskeammaksi. Sit tietysti ne tavalliset omat mausteet mistä kukin tykkää.

    • soossimestari

      Niinhän se tehdään aina... ei mitään uutta.

    • Eijauhopuuroa

      Juu, noinhan se on aina tehty, paitsi että jauhoja ei tarvita muutamaa ruokalusikallista. Yksikin riittää.

      • kastikekatja

        No eiköhän se jauhon määrä riipu siitä, kuinka ison määrän aikoo tehdä.


    • VanhaVaariKokkaa

      Luuletteko ihan tosissanne että tästä "helpolla" tavalla tehdystä eli suurustamalla tehdystä jauhelihakastikkeesta tulee maultaan samanlaista kuin jos jauhot ruskistetaan ensin pannulla, sitten lisätään neste sekä lopuksi ruskistettu jauheliha ja annetaan hautua. Olen kyllä itsekkin joskus tehnyt "ruskeita" kastikkeita suurustamalla, väriä siihen saa soijakastikkeella.

      • noenmäosaa

        Se mikä kaikilta edelläkirjoittaneilta unohtui on, että "pika-kastikkeen" pitää hautua noin tunnin ajan varsinkin jos tekee makkara-kastiketta.

        Makkaroissa on aivan tolkuton määrä suolaa ja pitkällä haudutuksella tämä suola uuttuu kastikkeeseen, joten maistaminen/maustaminen kannattaa jättää loppuvaiheisiin.

        Itseasiassa olen samaa mieltä VanhanVaarin kanssa eli ensin ruskistetaan jauheliha, kaavitaan liha pannulta pois, lisätään rasvaa (mieluiten voita), lisätään saman verran vehnäjauhoja, ruskistetaan tummaksi, (tumman suklaan väriseksi) lisätään vettä sopiva määrä, lisätään paistettu jauheliha tummaan soossiin, maustetaan peppalla ja suolalla, maistetaan ja annetaan hautua kannen alla välillä sekoittaen ennen tarjoilua. Maustetaan tarpeen mukaan vaikka tuoreella persiljalla ja nautitaan hyvien keitin-perunoiden kera ja vähän etikkaisia oheen.

        Parhaimmat syntyy hyvin simppeleistä aineksista kuten äskettäin paistoin edellisen päivän potaattikset munakkaan oheen ja vierelle kurkku/tomaatti/valkokaali-salaatti marinoitujen puna-sipuleiden ja fetan/oliivien kera - perunat (siikli) olivat juuri rapeita ja munakas kuohkeaa ja mikä tärkeintä - maut olivat kohdillaan.

        Itseasiassa hyvän ruoan tekeminen ei ole vaikeaa vaan vaatii vähän viitseliäisyyttä.


    • Anonyymi

      Mikael

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Korjaa toki jos...

      Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä
      Ikävä
      29
      3255
    2. Mitä aiot sanoa, kun ja jos tapaatte seuraavan kerran?

      Oletko päättänyt etukäteen?
      Ikävä
      118
      1302
    3. Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1235
    4. Koetko sä mitään

      Syyllisyyden tunteita siitä mitä teit mulle?
      Ikävä
      58
      1011
    5. Mies muistatko kun näit

      Mut ensimmäisen kerran? Missä se oli? Hyvää yötä.
      Ikävä
      71
      1008
    6. Nainen, jos kuuntelet ja tottelet, niin sinulle on hyvä osa

      Ominpäin toimiessasi olet jo nähnyt mihin se on johtanut. Olen jo edeltä sen sinulle kertonut ja näen sen asian ja totuu
      Ikävä
      183
      972
    7. olet kaiken rakkauden arvoinen

      Olisinpa kertonut kuinka rakastuin sinuun. Kuinka hyvältä tunnuit siinä lähelläni, kunpa en olisi väistänyt vastapäätyy
      Ikävä
      26
      947
    8. Olisi kiva

      Tietää, mitä oikein ajattelet minusta tai meistä? Mitä meidän välillä on? Salattua tykkäämistä, halua, himoa? Onhan tämä
      Ikävä
      38
      911
    9. Mikä koirarotu muistuttaa kaivattuasi eniten?

      Koirien piirteet muistuttavat usein ihmisten ja omistajiensa piirteitä.
      Ikävä
      66
      890
    10. Oot mun koko maailma

      Ei ole koskaan ollut ketään, joka olisi niin täydellinen minulle kuin sinä mies ❤️ Ikävöin sua🥹
      Ikävä
      77
      827
    Aihe