Helpompi tapa tehdä jauhelihakastike

pannu34

Ruskistaa ensin jauheliha pannulla. Sitten heittää vehnäjauhoa muutaman ruokalusikallisen jauhelihan sekaan, ja pyörittelee sitä noin 5 minuuttia pannulla. Jauho kiinnittyy jauhelihakokkareisiin, ja ruskistuu siinä samalla. Sitten vain kaada vettä sopiva määrä, ja sekoittele, ja kas, jauhelihakastike on valmis. Se jauhelihaan tarttunut vehnäjauho irtoaa veden kanssa, ja suurustaa samalla kastikkeen.

Näin välttyy siitä jauho-rasvaseoksen erillisestä hieromisesta pannulla. Lisäksi jauho-rasvaseos tarvii melko tarkan seossuhteen, jotta sitä pystyy käsitellä pannulla. Kun heittää jauhot jauhelihan sekaan, niin mittasuhteet ei ole niin tarkkoja, käsiteltävyys pysyy samana, ja pääasia tapahtuu eli jauho ruskistuu.

Lopputulos on sama, mutta tapa helpompi. Jopa mies tämän osaa.

8

316

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • inssikokki

      Juu. Toi on helppo. Lihat pannuun ja ruskeeks. Sit siihen sopivaan väliin sipulit kuullottumaan ja jauhot. Mittasuhteet ei ole tarkkoja. Kokemus opettaa sit loppujen lopuksi.

      Joko vetää tän sellasenaan loppuun asti, pikkasella suolalla ja pippurilla. Tai sit vähän mummolaa maustepippurilla. Hillosipuli tai suolakurkku, paprika toimii ihan saakelin hyvin. Savukyljellä vähän lisäsoundia. Koko pelikenttä on käytössä ihan oman maun mukaan.

      Ei mulla asiaa ollu, kunhan vain komppasin aloittajaa.

    • jauhelihakastaja

      Näin minäkin teen. Lisään mahdollisesti vähän rasvaa ennen jauhoja, kun jauheliha on melko vähärasvaista. Väriä tulee myös lihaliemikuutiosta ja vaikkapa tomaattisoseesta tai ketsupista, jos muuten näyttää liian vaalealta. No, ihan pelkkä jauhelihamauste vetää tämän asteen ruskeammaksi. Sit tietysti ne tavalliset omat mausteet mistä kukin tykkää.

    • soossimestari

      Niinhän se tehdään aina... ei mitään uutta.

    • Eijauhopuuroa

      Juu, noinhan se on aina tehty, paitsi että jauhoja ei tarvita muutamaa ruokalusikallista. Yksikin riittää.

      • kastikekatja

        No eiköhän se jauhon määrä riipu siitä, kuinka ison määrän aikoo tehdä.


    • VanhaVaariKokkaa

      Luuletteko ihan tosissanne että tästä "helpolla" tavalla tehdystä eli suurustamalla tehdystä jauhelihakastikkeesta tulee maultaan samanlaista kuin jos jauhot ruskistetaan ensin pannulla, sitten lisätään neste sekä lopuksi ruskistettu jauheliha ja annetaan hautua. Olen kyllä itsekkin joskus tehnyt "ruskeita" kastikkeita suurustamalla, väriä siihen saa soijakastikkeella.

      • noenmäosaa

        Se mikä kaikilta edelläkirjoittaneilta unohtui on, että "pika-kastikkeen" pitää hautua noin tunnin ajan varsinkin jos tekee makkara-kastiketta.

        Makkaroissa on aivan tolkuton määrä suolaa ja pitkällä haudutuksella tämä suola uuttuu kastikkeeseen, joten maistaminen/maustaminen kannattaa jättää loppuvaiheisiin.

        Itseasiassa olen samaa mieltä VanhanVaarin kanssa eli ensin ruskistetaan jauheliha, kaavitaan liha pannulta pois, lisätään rasvaa (mieluiten voita), lisätään saman verran vehnäjauhoja, ruskistetaan tummaksi, (tumman suklaan väriseksi) lisätään vettä sopiva määrä, lisätään paistettu jauheliha tummaan soossiin, maustetaan peppalla ja suolalla, maistetaan ja annetaan hautua kannen alla välillä sekoittaen ennen tarjoilua. Maustetaan tarpeen mukaan vaikka tuoreella persiljalla ja nautitaan hyvien keitin-perunoiden kera ja vähän etikkaisia oheen.

        Parhaimmat syntyy hyvin simppeleistä aineksista kuten äskettäin paistoin edellisen päivän potaattikset munakkaan oheen ja vierelle kurkku/tomaatti/valkokaali-salaatti marinoitujen puna-sipuleiden ja fetan/oliivien kera - perunat (siikli) olivat juuri rapeita ja munakas kuohkeaa ja mikä tärkeintä - maut olivat kohdillaan.

        Itseasiassa hyvän ruoan tekeminen ei ole vaikeaa vaan vaatii vähän viitseliäisyyttä.


    • Anonyymi

      Mikael

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3118
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      231
      1949
    3. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    4. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      57
      1843
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1352
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1225
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1155
    8. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1154
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1137
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      67
      972
    Aihe