Miksi koulutetun naisen on vaikea löytää/2

Rakkausss

Tästä aiheesta oli niin paljon keskustelua, että päätin aloittaa uuden ketjun. Eittämättä koulutus ja tulot voivat tuoda hankaluutta parisuhteeseen. Onhan tutkittu juttu sekin, että miehen harjoittama fyysinen väkivalta on yleisempää pariskunnilla, joissa naisen tulot ovat selvästi miehen tuloja korkeammat.
Perinteisesti ajatellaan, että nainen voi asua miehen kämpillä " ilmaiseksi", ostattaa vaatteensa ja vaikka rintaimplantit miehellä, istua ja olla kaunis huvijahdilla... Tai vaikkapa olla vuosia kotona käymättä palkkatöissä, ja mies kantaa pienen palkkansa naisen ja mahdollisen perheen hyväksi.
Aika monille miehille tilanne olisi haastava, jos vaikkapa ostatraisivat vaatteensa naisella, istuskelisivat huvijahdilla ja olisivat komeita...tulii ehkä vähän toyboy-olo?
Toki, jos mies käyttäytyy sadistisesti tai väkivaltaisesti syystä, että tuntee naisen tulojen heikentävän itsetuntoaan, kysymyksessä on jokin luonteen heikkous, piirre joka viittaisi persoonallisuushäiriöön.
Itselläni tilanne oli tämä 17 v parisuhteessani. Ajoittain hurmaava ja henkisesti läheinen mies oli usein ja enenevässä määrin myös minua rankasti kiusaava. Yksi syy tähän oli se, että koki itsetuntonsa heikoksi, kun vertaili itseään minuun (rahatilanne vain yhtenä). Se, että oli välttämätön pakko lähes elättää miestä (ellei pystynyt eroamaan), ei mitenkään helpottanut asiaa.
Ehkä sellainen mies, joka ei koe naisen koulutusta tai omaisuutta uhkana, ei ymmärrä moista käytöstä, miten ymmärtäisi kun en aina ymmärtänyt minäkään? En leimaa koko miessukukuntaa oman kokemukseni perusteelka, kuvaamani käytös on varmasti enemmän poikkeus kuin sääntö.

9

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hämmästellen

      Jätit tärkeimmän analysoimatta.

      Mikä piti sinut suhteesa, jossa mies oli "ajoittain hurmaava ja henkisesti läheinen" mutta " enenevässä määrin myös rankasti kiusaava"?
      Ja jos "oli välttämätön pakko lähes elättää miestä", mitä sinä siitä sait?

    • D_uunari

      No jopas jotain. Kaipa se enimmäkseen menee niinpäin, että mies tienaa enemmän ja se on tiukasti ainakin vielä tässä kulttuurissa. Mutta onneksi puntit tasavertaistuu kuitenkin koko ajan. Itse olin aikanaan tilanteessa, missä ex kyllä opiskeli itsensä minua korkeammin koulutetuksi, mutta eipä hän koskaan (yli 10v aikana) työelämään päässyt, saati ollut edes halukas menemään. Minun tuloilla elätettiin sitten koko perhe. No kannoinpa miehenä vastuuni :)

      Mutta varsinaiseen asiaan pienen pohjustuksen jälkeen. Jos mies tuntee alemmuuden tunnetta kuvailemassasi tilanteessa, niin on todellakin itsetunnon kanssa ongelmia. Raha on helppo mittari, koska se näkyy suoraan lukuarvona tilillä. Mutta on muitakin asioita. Itse olen ns. "kätevä käsistäni" ja paikkaan sen tekemällä, mitä ei välttämättä ole varaa ostaa/teetättää ulkopuolisella. Sekin on vielä nykypäivänä valitettavaa, että tällaisia taitoja pidetään mieheltä itsestäänselvyytenä. Riittäisi, kun vain arvostettaisiin. Minulle on periaatteessa ihan sama, millä työelämän tai koulutuksen statuksella mahd. kumppanini olisi. Kunhan itsestään on ainakin joskus osannut huolehtia henkisesti ja taloudellisesti ja sen minkä tekee, tekee ylpeydellä. Koulutuksen taso ei kerro välttämättä tunneälystä, eikä takaa edes keskustelutaitoa. Vaikka toki akateemisissä piireissä helpommin näin on.

      Mutta miten se on? Nainen, joka pärjää hyvin omillaan, tienaa keskimääräistä enemmän jne. niin kelpaisiko enää edes tavan tallaaja kumppaniksi? Riittäisikö se, että mies olisi samalla aaltopituudella kokonaisuudessaan, mutta kumminkin vähemmän tienaava tai alemmin koulutettu? Nyt oletan, että alkup. kirjoittaja on koerkeasti koulutettu henkilö.

    • 0316

      Veikkaisin että ongelma on korkeasti kooulutetuilla miehillä sekä kouluttamattomilla miehillä. Mutta "sopivasti" koulutettu mies ymmärtää tilanteen eikä koenaisen tulotasoa uhkaavana, vaikka olisi itse työtön.

      Ainakaan minulle se ei olisi ongelma jos vaimo maksaisi talon sähkölaskut, ostaisi autot, maksaisi vakuutukset, ruokalaskut jne... Päinvastoin, hän saattaisi huomata olevansa rakastettu ja pidetty.

    • taasnäitä-

      Satuit sitten rakastumaan ihmiseen, jolla ei ollut itsetunto ihan tasapainossa. Parempi tuuri ens kerralla.

    • OnhanNoitaJuu

      Kyllähän noiden tulojen suhteen on edelleen hyvin paljon kaksinaismoralismia. Vaikka naiset nykyään ovat pääasiassa työelämässä ja tulevat omillaan toimeen, niin suhtautuminen tulotasoihin on edelleen paljolti samanlaista.

      Vaikka tuolta nettideittailu-palstalta saa lukea aika usein kuinka naiset julistavat etteivät halua mitään pienituloisen miehen kanssa, koska eivät halua elättää miestä. Minusta tuo on vähän hassu lähtökohta siksi, että nuo naiset eivät kuitenkaan näe mitään ongelmaa siinä jos miehellä on suuremmat tulot. Eikös se mies silloin elättäisi heitä? Jos ei, niin miksi oletetaan että he joutuisivat automaattisesti elättämään sitä pienituloista miestä? Kyllähän moni pienituloinen mies tulee ihan hyvin toimeen niillä omilla pienillä tuloillaan, eikä vaadi että toisen pitäisi häntä elättää. Monesti on myös niin että jos nainen tienaa hyvin, niin ne ovat hänen ansaitsemiaan rahoja, jotka hän itse käyttää mihin haluaa, mutta jos suurempituloinen mies ei pistä rahojaan myös naisen hyväksi, niin hän onkin pihi.

    • törröhuulille

      Ongelma on varmaan siinä, että koulutetut naiset eivät halua miehensä rahoilla istua huvjahdeilla ja ottaa rintaimplantteja.

    • ihmetellen_uuteen

      Pitkästä parisuhteesta nykyään sinkkuna elävä yrittäjä duunarimies on eksynyt s24 treffit palstalle. Ihmettelen suuresti miten paljon siellä on 40-50 vuotiaita maistereita ja tohtoreita. Ja miehen haku kriteereissä sama koulutustaso. Miksi ? Sen tulotason takia vai eikö vähemmän koulutettu kelpaa???
      Onko täällä naisia vastaamaan.

      t. Tohtorin palkkaa nauttiva duunari

      • turhauttaviatreffejä

        Tuossa ole oikessa ja olen itsekkin huomannut että suurin osa nettisaiteilla olevista naisisista on maistereita ja hakevat samantasoista miestä....seksitreffeille kyllä kelpaa se duunarimieskin kun on erikriteerit näissä....ja sitten ovat vuostolkulla nämä maisterit nettisaiteilla ja sekin herättää kysymyksiä?

        Se on vaan kun nämä maisteri-tason työpaikatkin on kiven alla ja kun ovat julkisenalan ammatteja ja kun tätä vedetään alas niin eipä olekkaan itseasiassa koulutustaan vastaavissa töissä.
        Ja työttömyys, pätkätyöt ja osa-aikaisuus nostaa päätään maisteri-tason naisilla....että onko niin turvattua tulevaisuus....

        Se mitä aikaisemmin tuolla kirjoitettiin "....ex kyllä opiskeli itsensä minua korkeammin koulutetuksi, mutta eipä hän koskaan (yli 10v aikana) työelämään päässyt, saati ollut edes halukas menemään. Minun tuloilla elätettiin sitten koko perhe. No kannoinpa miehenä vastuuni :)" on todellakin arkipäivää monessa parisuhteessakin ja nainen kyllä henkseleitään paukuttelee kolutustasostaan ja tämä on nähty monessa....


      • lökjui

        Omituinen asenne tämä, että ei saisi olla ylpeä omasta koulutuksestaan. Tässä juuri näkee, että miehellä on alemmuuskompleksi, jos nainen on korkeammin koulutettu. Jos ei olisi, osaisi olla ylpeä vaimonsa koulutustasosta tai osaisi arvostaa sellaisia, jotka ovat kouluttautuneet.

        Eiköhän tällaisen miehen alemmuuskompleksin takia, naiset hakevat saman koulutustason miehiä. Silloin ei miehenkään tarvitse kadehtia. Tutkimusten mukaan mies tosiaan kadehtii älykkäämpää, paremmin koulutettua ja suurempituloista vaimoaan. Eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että mies tunsi negatiivisesti jos vaimo sai äo-testissä heitä enemmän. Sitä voi jokainen miettiä, mikä miehiä vaivaa. Naisethan lähtökohtaisesti iloitsevat, jos heidän miehensä pärjää, saa ylennyksen tai palkinnon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe