Eläinten rakenne

Bnmvrtuv

Maapallolla olevia alkuaineitahan on noin 120kpl. Muodostuuko ihmisten ja eläinten "rakenne" näistä alkuaineista, vai onko "eläinten rakenne" jotain muuta?

6

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siittävaan

      Samoista "palikoista" se ihmisen ja eläimen DNA muodostuu. Solurakenne on myös sama. Jos aihe kiinnostaa enemmän, etsi kirjastosta tai googlesta tietoa soluista, proteiineista, ja muista "palikoista" mitä ikinä keksitkin ihmisessä olevan. Oppimisen iloa.

    • molybdeeniä-juopoille

      Eliöt tarvitsevat alkuaineita, ei kuitenkaan kaikkia. Esim. lyijyä eliöt eivät tarvitse mihinkään solutoimintoihinsa, sen sijaan esim. tina ja molybdeeni ovat tarpeellisia hivenaineita.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Hivenaine


      Muistaakseni molybdeeniä on meillä ihmisillä alkoholia hajottavassa entsyymissä, joku voisi zekata asian joutessaan.

    • reduktionismin_harha

      Jos eliön rakenteella tarkoitetaan anatomiaa tai biologista morfologiaa niin ei se pelkästään alkuaineiden rakenteista seuraa.

      "Rakenteen tulkintaan vaikuttavat evoluutio, toiminnalliset tekijät, yksilönkehitys ja ympäristötekijät.

      Solukoiden, kudosten tai elinten makroskooppista morfologiaa sanotaan anatomiaksi ja mikroskooppista morfologiaa histologiaksi."

      http://tieteentermipankki.fi/wiki/Biologia:morfologia

      https://global.britannica.com/science/morphology-biology


      Eliössäkään solut eivät ole elimissä keskenään identtisiä - esim. aivoissa on arviolta n. 10 000 erilaista neuronia.

      "By studying the V1 interneurons of laboratory mice, researchers first identified 19 genetic 'switches,' called transcription factors, which--when activated in a particular combination--made the genetic profile of one V1 interneuron class different from another. "

      Vaikka on periaatteessa samat geenit niin eri ominaisuudet on kytkettynä päälle.

      https://www.sciencedaily.com/releases/2016/03/160303132959.htm

    • tässä.hapuillaan

      Tässä ehkä hapuillaan emergenssin tapaista asiaa, että ilmestyykö eliön olemukseen joitain aineesta riippumattomia ominaisuuksia. Kotikosmologimme Enqvist ilmeisesti on sitä mieltä, että aineesta riippumattomia ominaisuuksia ei ilmesty, semmoiset olisivat luonnonlaeista riippumattomia ihmeitä:



      https://books.google.fi/books?id=MFNZAwAAQBAJ&pg=PT246&lpg=PT246&dq=emergenssi vahva heikko&source=bl&ots=5YxNTcPKa_&sig=k6YoMGk8DWVdq3w_LHOFIBibZzg&hl=fi&sa=X&ved=0ahUKEwiljLzTroDQAhWC2CwKHQV8CmoQ6AEIITAB#v=onepage&q=emergenssi vahva heikko&f=false


      Äärimmäisen tarkkoihin selvityksiin mentäessä rakenteen tutkimusta vaikeuttanee se, että eliö on vuorovaikutuksessa ympäristönsä (koko kosmoksen) kanssa.

      Pitäisikö äärimmäisen tarkassa tutkimuksessa huomioida sekin, että periaatteessa eliön jokainen alkeishiukkanen on kvanttilomittunut muun kaikkeuden kanssa?

      • ökjgökjv

      • reduktionismin_harha
        ökjgökjv kirjoitti:

        Toimisiko tämä linkki,


        http://tinyurl.com/zff6w9s



        saa nähdä.

        Käytännössä kuitenkin lienee niin että ihmisten ja eläinten rakennetta ei voi johtaa alkuaineiden ja vielä vähemmän alkeishiukkasten rakenteesta.

        On sitten Enqvistiltäkin melkoista filosofista hiustenhalkomista erotella toisistaan ns. vahvaa tai heikkoa emergenssiä kun todellisuudessa asiaa ei voi kokeellisesti mitenkään testata. Kyseessä on lähinnä filosofinen asenne ja uskonasia ja kukin saa ihan vapaasti uskoa tai olla uskomatta reduktionismiin. Hyvin vähän kuviteltavissa hyötyä on käytännön tieteessä olettaa mitään äärimmäistä reduktionismia eikä muutosta ole näköpiirissä.

        Kokonaisuus ainakin ns. elävässä luonnossa on aina enemmän kuin osiensa eli alkuaineiden summa. Jos ei olisi niin minkä tahansa muun aineellisen objektin tutkiminen tuottaisi riittävän pätevää tietoa myös elävästä luonnosta.

        Itse pidän reduktionistista metodia hyödyllisenä monissa tapauksissa mutta filosofinen ontologinen reduktionismi äärimmilleen vietynä on lähinnä uskonnon kaltaista. Enqvist ja muut (ääri)reduktionistit saavat kyllä minun puolestani tanssia kvarkkien ihan niin paljon kuin haluavat. Suomessa ja monessa muussakin maassa on uskonnon vapaus.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe