Onko kellään painekattilassa valmistettavien ruokien ohjeita tai linkkiä resepteihin.
Painekattila
16
4311
Vastaukset
- Painekattila
Painekattilareseptejä en ole kovin montaa löytänyt.
Käytä vain normaaleja reseptejä ja lyhennä keittoaikoja. Itse käytän n. 1/3 normaalista keittoajasta kun kypsennän 120 asteessa. (aika lähtee käyntiin siitä kun höyry alkaa pihisemään)Kokeilemalla selviää.
Tässä kumminkin muutama resepti:
http://homecooking.about.com/library/weekly/bl051997a.htm- -mari
Mr. Painekattila kirjoitti:
Nyt testaamaan kattilaa. Kiitokset linkkien löytäjille!!!
- Kotikokki minäkin
Minulla on ollut se käsitys ettei painekattiloita enää juuri kukaan käytä, ainakaan kotioloissa. Eikös niitä kulkukauppiaat ennen myneet, ainakin meillä maalla? Onnea vaan yritykselle, mutta ole varovainen sen kanssa ettet polta itseäsi!Varmista että varoventtiili toimii!
- 12+13
mulla oli yli 40v se duromatic, tiivistettä ei saanut enää mistään niin ostinpa tefalin uudenaikaisen ja ei voi muuta sanoa kuin että ihminen ei tarvi kuin yhden kattilan ja se on tämä.... eihän tätä tarvi edes vahtia,,, siitä vanhasta tuli höyryt pihalle jos nousi liikaa... tää on ihana... onko kellää mitään uusia painekeitin reseptejä... tiedän, tiedän, ihan samoin kuin ennenkin mutta jos jotain pikkukivaa uutta olisi...
- paineita keittiössä
painekeitin vuodesta 65 ja edelleen toimii.
lihakeittolihat, kielet, sydämet mm kyspyy alta aikaykskon. Keittokanasta puhuattakaan.
Parit venttiilikumit olen löytänyt
http://www.huoltopalvelu.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Huolto/Products/1501&ViewAction=ViewProductRating
Huom joka keitoksen jälkeen pese tiiviste ja HUOM öljyä. Kestää sitten kulutusta
http://www.tiede.fi/keskustelut/tekniikka-ja-energia-f1/painekeitin-kattila-t52538.html
http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2006-09-26-19-28-40painekattila-keitin-asiaa/
http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2006-09-26-19-28-40painekattila-keitin-asiaa/ - nopeuttaa
Yks varma nakki ja iät kestänyt.
Keitä punajuuret kiehumapisteeseen, sammuta ja anna muhia.
Minä jätän yön yli ja aamulla poistan kuoret ja jatkan borssi-keiton
teolla.
http://www.etsiresepti.fi/e/painekattila.html - parappa
Sangen mielenkiintoinen vehje.
Mielestäni sopii sille joka kokkaa paljon, ja vähän isompia määriä.
Ei aida olla enää nykyaja njuttu kun mikrotkin ovat aikas yleisiä. - tääonniintätä
mikrossa nyt kukaan mitää ruokaa tee, se on pullien sulutukseen... ai niin mutta ettehän uusavuttomat mitään teekään ja viimekäden tietojen mukaan se mikron käyttökin lämmittämiseen alkaa jo unohtua... tehän syötte einekset suoraan pakkauksesta kylmänä...niin se maailma muuttuu ja 'kehittyy'...ei olisi uskonut mutta lienee pakko kun joku tutkimuskin asian tiimoilta vissiin tehty...minä kyllä valmistan ruokani itse ja myös vasta hankittu tefalin painekattila löytyy.
- 'riksu
Hellapoliisilta löytyi pari reseptiä, www.hellapoliisi.fi
- ei_päässä
paineet kattilassa 120 astetta nopeuttaa
http://www.kotivinkki.fi/ruoka/painekattila-on-nopea-ja-energiatehokas - ajankäyttö
pitkään keitettävät lihat ja keittokana esityöstetään "paineessa" illalla, riivitään ja liemi siivilöidään. Jäähdytetään ja yöksi jääkaappiin. Seuraavan päivän ruoka jatkokäsitellään ja valmistuu hetkessä.
- kropo
http://www.hellapoliisi.fi/reseptihaku?searchword=painekattila&searchphrase=all'¨¨
samoin linnun sydän,kivipiira kypsyvät puolessa tunnissa
Kropo
Nämä linnun sisäelimistä keittämällä valmistetut isokokoiset pyörykät ovat suosittu joulupäivän herkku Turun ja Hangon rannikolla ja saaristossa.
10 allin sydämet, kivipiirat ja maksat (Kanalinnut yleensä)
vettä
ripaus suolaa
4 dl lintulientä
2 rkl ruisjauhoja
muna
Keitä sydämet ja kivipiirat pehmeiksi lintuliemessä. Arvioitu keittoaika on 1 1/2 tuntia. Lisää maksat kattilaan ja jatka keittämistä viisi minuuttia. Leikkaa elimet hyvin pieneksi hakkelukseksi. Vatkaa muna ja lisää hakkelus ja jauhot munan joukkoon. Mausta massa suolalla ja pippurilla sekä kostuta hieman lintuliemellä. Keitä taikinasta pieni koepala liemessä. Kypsä pallero pitää olla mahdollisimman pehmeä. Kiinteytä taikinaa tarvittaessa jauhoilla tai löysää liemellä. Keitä kanamunan kokoisia kropoja liemessä noin viisi minuuttia. Tarjoa kropojen kanssa puolukkahilloa ja leipää sekä lientä kastikkeena. - vanha kokki
Meikäläisen kattila kestää vähän kovempaakin painetta. Sysäsin crudon ja porkkanaherkun vai mikä pää se nyt olikaan pois palstalta kettuilemasta muille. Se oli ihan jatkuvaa narsismin täytteistä vittuilua minun henkilöpersoonaa kohtaan.
- curkon porkkanat
Työnnä sinä hullu vaikka porkkanaa hanuriisi, kukaan ei välitä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Immu otti pataan
Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!1522545Näetkö feminismin uhkana
Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?2031190Tykkäätkö halaamisesta?
Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo1131101Hinduilu on suurta eksytystä
tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa389940Malmin tapaus on järkyttävä
Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi299923- 101912
- 66878
- 62855
- 53851
- 46849