Painekattila

-mari

Onko kellään painekattilassa valmistettavien ruokien ohjeita tai linkkiä resepteihin.

16

4311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Painekattila

      Painekattilareseptejä en ole kovin montaa löytänyt.

      Käytä vain normaaleja reseptejä ja lyhennä keittoaikoja. Itse käytän n. 1/3 normaalista keittoajasta kun kypsennän 120 asteessa. (aika lähtee käyntiin siitä kun höyry alkaa pihisemään)Kokeilemalla selviää.

      Tässä kumminkin muutama resepti:
      http://homecooking.about.com/library/weekly/bl051997a.htm

    • Kotikokki minäkin

      Minulla on ollut se käsitys ettei painekattiloita enää juuri kukaan käytä, ainakaan kotioloissa. Eikös niitä kulkukauppiaat ennen myneet, ainakin meillä maalla? Onnea vaan yritykselle, mutta ole varovainen sen kanssa ettet polta itseäsi!Varmista että varoventtiili toimii!

    • 12+13

      mulla oli yli 40v se duromatic, tiivistettä ei saanut enää mistään niin ostinpa tefalin uudenaikaisen ja ei voi muuta sanoa kuin että ihminen ei tarvi kuin yhden kattilan ja se on tämä.... eihän tätä tarvi edes vahtia,,, siitä vanhasta tuli höyryt pihalle jos nousi liikaa... tää on ihana... onko kellää mitään uusia painekeitin reseptejä... tiedän, tiedän, ihan samoin kuin ennenkin mutta jos jotain pikkukivaa uutta olisi...

    • paineita keittiössä

      painekeitin vuodesta 65 ja edelleen toimii.
      lihakeittolihat, kielet, sydämet mm kyspyy alta aikaykskon. Keittokanasta puhuattakaan.

      Parit venttiilikumit olen löytänyt
      http://www.huoltopalvelu.com/epages/Kaupat.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Huolto/Products/1501&ViewAction=ViewProductRating
      Huom joka keitoksen jälkeen pese tiiviste ja HUOM öljyä. Kestää sitten kulutusta

      http://www.tiede.fi/keskustelut/tekniikka-ja-energia-f1/painekeitin-kattila-t52538.html
      http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2006-09-26-19-28-40painekattila-keitin-asiaa/
      http://www.martat.fi/ruoka/ruokanurkka/2006-09-26-19-28-40painekattila-keitin-asiaa/

    • nopeuttaa
    • parappa

      Sangen mielenkiintoinen vehje.

      Mielestäni sopii sille joka kokkaa paljon, ja vähän isompia määriä.

      Ei aida olla enää nykyaja njuttu kun mikrotkin ovat aikas yleisiä.

    • tääonniintätä

      mikrossa nyt kukaan mitää ruokaa tee, se on pullien sulutukseen... ai niin mutta ettehän uusavuttomat mitään teekään ja viimekäden tietojen mukaan se mikron käyttökin lämmittämiseen alkaa jo unohtua... tehän syötte einekset suoraan pakkauksesta kylmänä...niin se maailma muuttuu ja 'kehittyy'...ei olisi uskonut mutta lienee pakko kun joku tutkimuskin asian tiimoilta vissiin tehty...minä kyllä valmistan ruokani itse ja myös vasta hankittu tefalin painekattila löytyy.

    • 'riksu

      Hellapoliisilta löytyi pari reseptiä, www.hellapoliisi.fi

      • ei_päässä

      • ajankäyttö

        pitkään keitettävät lihat ja keittokana esityöstetään "paineessa" illalla, riivitään ja liemi siivilöidään. Jäähdytetään ja yöksi jääkaappiin. Seuraavan päivän ruoka jatkokäsitellään ja valmistuu hetkessä.


    • kropo

      http://www.hellapoliisi.fi/reseptihaku?searchword=painekattila&searchphrase=all'¨¨

      samoin linnun sydän,kivipiira kypsyvät puolessa tunnissa

      Kropo
      Nämä linnun sisäelimistä keittämällä valmistetut isokokoiset pyörykät ovat suosittu joulupäivän herkku Turun ja Hangon rannikolla ja saaristossa.

      10 allin sydämet, kivipiirat ja maksat (Kanalinnut yleensä)
      vettä
      ripaus suolaa
      4 dl lintulientä
      2 rkl ruisjauhoja
      muna

      Keitä sydämet ja kivipiirat pehmeiksi lintuliemessä. Arvioitu keittoaika on 1 1/2 tuntia. Lisää maksat kattilaan ja jatka keittämistä viisi minuuttia. Leikkaa elimet hyvin pieneksi hakkelukseksi. Vatkaa muna ja lisää hakkelus ja jauhot munan joukkoon. Mausta massa suolalla ja pippurilla sekä kostuta hieman lintuliemellä. Keitä taikinasta pieni koepala liemessä. Kypsä pallero pitää olla mahdollisimman pehmeä. Kiinteytä taikinaa tarvittaessa jauhoilla tai löysää liemellä. Keitä kanamunan kokoisia kropoja liemessä noin viisi minuuttia. Tarjoa kropojen kanssa puolukkahilloa ja leipää sekä lientä kastikkeena.

    • vanha kokki

      Meikäläisen kattila kestää vähän kovempaakin painetta. Sysäsin crudon ja porkkanaherkun vai mikä pää se nyt olikaan pois palstalta kettuilemasta muille. Se oli ihan jatkuvaa narsismin täytteistä vittuilua minun henkilöpersoonaa kohtaan.

    • curkon porkkanat

      Työnnä sinä hullu vaikka porkkanaa hanuriisi, kukaan ei välitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      152
      2545
    2. Näetkö feminismin uhkana

      Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?
      Ikävä
      203
      1190
    3. Tykkäätkö halaamisesta?

      Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo
      Maailman menoa
      113
      1101
    4. Hinduilu on suurta eksytystä

      tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa
      Hindulaisuus
      389
      940
    5. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      299
      923
    6. Miksi kaivata miestä

      jolla ei edes muna toimi?
      Ikävä
      101
      912
    7. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      66
      878
    8. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      62
      855
    9. Kyllä me vaan

      Tykätään toisistamme ❤️ siinä ei ole mitään väärää kenellekään
      Ikävä
      53
      851
    10. Oot nainen kaunis

      muista hymyillä jatkossakin.
      Ikävä
      46
      849
    Aihe