Itse en pidä munista joita on keitetty niin kauan että keltuainen tuntuu jauhomaiselta ja ulkopuolelta harmaata - itse keitän 7-8 minuuttia, siis. Silloin keltuainen on pehmeä, juuri ja juuri kiinteä, ja iloisen värinen.
Kuinka kauan keitätte munia?
29
103
Vastaukset
- EiKovaaMunaaSuuhun
4min 30s on sopiva.
- 6minuutin-muna
6 minuuttia. Ja laitan levyn pois päältä heti kun vesi alkaa kiehua. Ihana juokseva keltuainen ja valkuainen on kiinteään, muttei kumista.
- keit_tmine
Munani kehkeytyy - riippuen käyttötarkoituksesta
http://kotiliesi.fi/ruoka/ruokaideat/kananmunan-keittaminen
http://ruoka.fi/ruokajutut/taydellinen-muna
uusavuttomille
http://uusavuttomat.blogspot.fi/2008/07/kananmunien-keittminen.html
jah mikä herkku
https://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2011/03/munamies-munavoi-ja-karjalanpiirakat.html - terveysensin
20 minuuttia
minä en mitään raakoja salmonellamunia syö !!- Takku_88
Tiettävästi suomalaisissa munissa ei ole tavattu salmonellaa.
- suolankansasyön
sama täällä, munat ei saa olla lötköjä, eli ei raakoja.
- kananmunat
Antaa kiehua n. minuutin verran, sitten liesi pois päältä ja kansi päälle. Anna rauhassa porista niin kauan ko porisee (ainakin tav. valurautalevy pysyy kauan kuumana, vaikka sammutettu) Tulee just sopivia.
- kylmempiä.pisempään
Huoneenlämpöisiä munia 7 minuuttia.
- sekuntipeliä
Kuin myös. Tarkka aika 420 sekuntia. Ei vähempää, ei enempää.
- munaontarkkajuttu
Tuo 8 minuuttia on aika ihanteellinen. Osa perheen jäsenistä syö 6 min munia, heille ne otetaan kattilasta pois oikeaan aikaan ja lyijykynällä laitetaan merkintä kuoreen. Näin jokainen saa haluamansa. Munavoita tehdessä jälleen tuo 8 min.
- sdsafsa
3-4 min. Se valuva keltuainen on herkullista.
Okei. 😊Halkaisetteko te ne munat ja päällystätte ne jollakin? Syöttekö leivän päällä? Vaan ihan vain sellaisenaan?
Itse pidän niistä suolan ja saksanpähkinöiden kera.- munajuttuja
Oletko kokeillut uppomunia, ne on ihan parhautta. Nekin voi tehdä ihan kypsiksi asti jos laittaa vaikka salaattiin. Minä teen 4-5 min jolloin keltuainen jää valuvaksi. Sitten vaan kasataan lautaselle paahtoleipää (paahdettuna tai ei) kinkkua, uppomuna ja kaiken kruunaa bearnaisekastike. Lautaselle voi latoa myös parsaa.
Keitetyt teen öbaut 10 min , ruisleipää alle, anjovista päälle, kenties tuoretta tilliä, jos sattuu olemaan.
Tai sitten munavoita ja karjalanpiirakoita. Ne on helpoin tehdä kun ostaa raakapakasteena ellei jaksa itse leipoa. munajuttuja kirjoitti:
Oletko kokeillut uppomunia, ne on ihan parhautta. Nekin voi tehdä ihan kypsiksi asti jos laittaa vaikka salaattiin. Minä teen 4-5 min jolloin keltuainen jää valuvaksi. Sitten vaan kasataan lautaselle paahtoleipää (paahdettuna tai ei) kinkkua, uppomuna ja kaiken kruunaa bearnaisekastike. Lautaselle voi latoa myös parsaa.
Keitetyt teen öbaut 10 min , ruisleipää alle, anjovista päälle, kenties tuoretta tilliä, jos sattuu olemaan.
Tai sitten munavoita ja karjalanpiirakoita. Ne on helpoin tehdä kun ostaa raakapakasteena ellei jaksa itse leipoa.En ole vielä. Mutta kuulostaa kyllä tosi herkulliselta.
- munajuttuja
Aika helppoja, googlest löytyy ohje, Tärkeintä siinä on että etikkaveden pitää olla kiehuvaa ja muna kaadetaan ohutreunaisella kupilla keskelle sitä pyörrettä, ei reunalle.
Pääsiäisen aikaan tulee tehtyä myös täytetteyjä munia, eli puolikkaiksi ja koloon mätitahnaa, tuorejuustoa tai piparjuuritahnaa.
Skottilaiset munat : lihapullataikinan sisällä kokonainen keitetty muna.
Pizzaan häränsilmäksi.
No nyt vasta tein lindströmin murekkeen, jonka täytin kokonaisilla keitetyillä munilla, luumuilla ja sulatejuustolla. Tulee nättiä viipaletta.
Munasta on moneksi !
- 2457
10 minuuttia keitän. Syön leivän päällä tai sellaisenaan suolalla maustettuna.
- Hahhaaaaa
Jos keittää 7-8 minuuttia, niin keltuainen on liian kova. Juuri sitä kovuutta, jota käytetään munavoissa. Avaus kertoo, ettei kyseinen henkilö ole koskaan keittänyt munia, jos luulee että tuolloin keltuainen on kiinteä, mutta pehmeä! :D
- eggjouk
Itse keitän munia noin 11 minsaa - laitan munat kylmään, suolalla maustettuun veteen kattilaan, kattila liedelle, liesi päälle, kun vesi kiehuu niin 11 minsaa keittäen, kattila pois liedeltä, kylmää vettä hanasta munien päälle, kuorien ja viipaloiden leivän päälle.
Itse pidän samettisen pehmeistä munista enkä mitään harmautta keltuaisen pinnalla ole nähnyt näinkin pitkään keitettynä. Pahinta oikeastaan ovat ns. 8-10 minuutin munat, joiden keltuainen on sitkeä ja vastenmielinen syödä.
No jokainen tykkää omistaan.- munakello
Miksi kylmään veteen ja miksi suolaa ?
Munat laitetaan huoneenlämpöisinä poreilevan kiehuvaan veteen, ei näin ollen tarvitse vahtia sitä milloin vesi kiehuu.
Suolalla ei ole mitään merkitystä, ellei halua osmoosia jossa väkevämpi liuos pyrkii miedompaan. Näinollen jos munassa on halkeama niin sisus purkautuu ulos. - tsikkenimunatrelaa
Kylmään veteen munat on helpompi upottaa polttamatta näppejään ja suolaa, koska silloin kuten mainitsit väkevämpi liuos pyrkii miedompaan eikä ulospurkautumista tapahdu. Ja kananmunat tulee huuhdella kylmällä vedellä kuorien irroittamisen helpottamiseksi.
Nämä ovat vanhaa kansanperinnettä - luulisi asioiden olevan kaikkien tiedossa. - munakello
Niinkö- no onpa hyvä kun sivistät asialla yli 50v joka on toiminut myös suurtalouskokkina, pitopalvelussa ja yksityis-ruokabisneksessä
Muna neuvoo kanaa..... - afzsgdh
munakello kirjoitti:
Niinkö- no onpa hyvä kun sivistät asialla yli 50v joka on toiminut myös suurtalouskokkina, pitopalvelussa ja yksityis-ruokabisneksessä
Muna neuvoo kanaa.....Ai sinä oletkin ihan opiskellut ihminen. No siinä tapauksessa sinun mielipiteesi on ainoa oikea. Pahoittelunu kaikkien meidän muiden puolesta, jotka olemme valmistaneet munamme aina väärin.
- hjbuki
Itse laitan aamulla kiehumaan ja illalla sitten otan ne pois liedeltä. Sitten on mukavan kypsiä.
- Terveellistäsafkaa
Keittoaika riippuu munan koosta. Eräät ruskeakuoriset ovat isompia ja mielestäni muutenkin maukkaampia kuin pienet ja valkoiset. Paras ohje on W. Churchillin tapa: simmered eggs.
Eli munia ei keitetä vaan ne pidetään lähes kiehuvassa vedessä määrätyn ajan. En vaan muista kuinka kauan, enkä jaksanut ruveta kaivelemaan Googlea. - luomunator
Muna kutistuu jos sen laittaa kylmään veteen ja jäljelle jää vähemmän suuhunpantavaa. Siksi muna aina lämpimään veteen.
- Isollatöihin
Koskee vain omia muniasi.
- näinonäre
7 min.
- näinonäre
Ja täs o tietoo...
http://www.seriouseats.com/2009/10/the-food-lab-science-of-how-to-cook-perfect-boiled-eggs.html
- hyvin.onnistuu
Niin kauan kunnes mittari näyttää 65 astetta, nimittäin laitan yhteen munaan kinkunpaistomittarin ja seuraan lämmönnousua siitä, kun se on 65 niin kaadan veden pois.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12671Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511248Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491135- 1271008
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206949Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä14892- 72855
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297855- 39832