Kuinka kauan keitätte munia?

Itse en pidä munista joita on keitetty niin kauan että keltuainen tuntuu jauhomaiselta ja ulkopuolelta harmaata - itse keitän 7-8 minuuttia, siis. Silloin keltuainen on pehmeä, juuri ja juuri kiinteä, ja iloisen värinen.

29

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiKovaaMunaaSuuhun

      4min 30s on sopiva.

    • 6minuutin-muna

      6 minuuttia. Ja laitan levyn pois päältä heti kun vesi alkaa kiehua. Ihana juokseva keltuainen ja valkuainen on kiinteään, muttei kumista.

    • terveysensin

      20 minuuttia
      minä en mitään raakoja salmonellamunia syö !!

      • Takku_88

        Tiettävästi suomalaisissa munissa ei ole tavattu salmonellaa.


      • suolankansasyön

        sama täällä, munat ei saa olla lötköjä, eli ei raakoja.


    • kananmunat

      Antaa kiehua n. minuutin verran, sitten liesi pois päältä ja kansi päälle. Anna rauhassa porista niin kauan ko porisee (ainakin tav. valurautalevy pysyy kauan kuumana, vaikka sammutettu) Tulee just sopivia.

    • kylmempiä.pisempään

      Huoneenlämpöisiä munia 7 minuuttia.

      • sekuntipeliä

        Kuin myös. Tarkka aika 420 sekuntia. Ei vähempää, ei enempää.


    • munaontarkkajuttu

      Tuo 8 minuuttia on aika ihanteellinen. Osa perheen jäsenistä syö 6 min munia, heille ne otetaan kattilasta pois oikeaan aikaan ja lyijykynällä laitetaan merkintä kuoreen. Näin jokainen saa haluamansa. Munavoita tehdessä jälleen tuo 8 min.

    • sdsafsa

      3-4 min. Se valuva keltuainen on herkullista.

    • Okei. 😊Halkaisetteko te ne munat ja päällystätte ne jollakin? Syöttekö leivän päällä? Vaan ihan vain sellaisenaan?

      Itse pidän niistä suolan ja saksanpähkinöiden kera.

      • munajuttuja

        Oletko kokeillut uppomunia, ne on ihan parhautta. Nekin voi tehdä ihan kypsiksi asti jos laittaa vaikka salaattiin. Minä teen 4-5 min jolloin keltuainen jää valuvaksi. Sitten vaan kasataan lautaselle paahtoleipää (paahdettuna tai ei) kinkkua, uppomuna ja kaiken kruunaa bearnaisekastike. Lautaselle voi latoa myös parsaa.

        Keitetyt teen öbaut 10 min , ruisleipää alle, anjovista päälle, kenties tuoretta tilliä, jos sattuu olemaan.

        Tai sitten munavoita ja karjalanpiirakoita. Ne on helpoin tehdä kun ostaa raakapakasteena ellei jaksa itse leipoa.


      • munajuttuja kirjoitti:

        Oletko kokeillut uppomunia, ne on ihan parhautta. Nekin voi tehdä ihan kypsiksi asti jos laittaa vaikka salaattiin. Minä teen 4-5 min jolloin keltuainen jää valuvaksi. Sitten vaan kasataan lautaselle paahtoleipää (paahdettuna tai ei) kinkkua, uppomuna ja kaiken kruunaa bearnaisekastike. Lautaselle voi latoa myös parsaa.

        Keitetyt teen öbaut 10 min , ruisleipää alle, anjovista päälle, kenties tuoretta tilliä, jos sattuu olemaan.

        Tai sitten munavoita ja karjalanpiirakoita. Ne on helpoin tehdä kun ostaa raakapakasteena ellei jaksa itse leipoa.

        En ole vielä. Mutta kuulostaa kyllä tosi herkulliselta.


      • munajuttuja

        Aika helppoja, googlest löytyy ohje, Tärkeintä siinä on että etikkaveden pitää olla kiehuvaa ja muna kaadetaan ohutreunaisella kupilla keskelle sitä pyörrettä, ei reunalle.
        Pääsiäisen aikaan tulee tehtyä myös täytetteyjä munia, eli puolikkaiksi ja koloon mätitahnaa, tuorejuustoa tai piparjuuritahnaa.
        Skottilaiset munat : lihapullataikinan sisällä kokonainen keitetty muna.
        Pizzaan häränsilmäksi.
        No nyt vasta tein lindströmin murekkeen, jonka täytin kokonaisilla keitetyillä munilla, luumuilla ja sulatejuustolla. Tulee nättiä viipaletta.

        Munasta on moneksi !


    • 2457

      10 minuuttia keitän. Syön leivän päällä tai sellaisenaan suolalla maustettuna.

    • Hahhaaaaa

      Jos keittää 7-8 minuuttia, niin keltuainen on liian kova. Juuri sitä kovuutta, jota käytetään munavoissa. Avaus kertoo, ettei kyseinen henkilö ole koskaan keittänyt munia, jos luulee että tuolloin keltuainen on kiinteä, mutta pehmeä! :D

    • eggjouk

      Itse keitän munia noin 11 minsaa - laitan munat kylmään, suolalla maustettuun veteen kattilaan, kattila liedelle, liesi päälle, kun vesi kiehuu niin 11 minsaa keittäen, kattila pois liedeltä, kylmää vettä hanasta munien päälle, kuorien ja viipaloiden leivän päälle.

      Itse pidän samettisen pehmeistä munista enkä mitään harmautta keltuaisen pinnalla ole nähnyt näinkin pitkään keitettynä. Pahinta oikeastaan ovat ns. 8-10 minuutin munat, joiden keltuainen on sitkeä ja vastenmielinen syödä.

      No jokainen tykkää omistaan.

      • munakello

        Miksi kylmään veteen ja miksi suolaa ?
        Munat laitetaan huoneenlämpöisinä poreilevan kiehuvaan veteen, ei näin ollen tarvitse vahtia sitä milloin vesi kiehuu.
        Suolalla ei ole mitään merkitystä, ellei halua osmoosia jossa väkevämpi liuos pyrkii miedompaan. Näinollen jos munassa on halkeama niin sisus purkautuu ulos.


      • tsikkenimunatrelaa

        Kylmään veteen munat on helpompi upottaa polttamatta näppejään ja suolaa, koska silloin kuten mainitsit väkevämpi liuos pyrkii miedompaan eikä ulospurkautumista tapahdu. Ja kananmunat tulee huuhdella kylmällä vedellä kuorien irroittamisen helpottamiseksi.

        Nämä ovat vanhaa kansanperinnettä - luulisi asioiden olevan kaikkien tiedossa.


      • munakello

        Niinkö- no onpa hyvä kun sivistät asialla yli 50v joka on toiminut myös suurtalouskokkina, pitopalvelussa ja yksityis-ruokabisneksessä
        Muna neuvoo kanaa.....


      • afzsgdh
        munakello kirjoitti:

        Niinkö- no onpa hyvä kun sivistät asialla yli 50v joka on toiminut myös suurtalouskokkina, pitopalvelussa ja yksityis-ruokabisneksessä
        Muna neuvoo kanaa.....

        Ai sinä oletkin ihan opiskellut ihminen. No siinä tapauksessa sinun mielipiteesi on ainoa oikea. Pahoittelunu kaikkien meidän muiden puolesta, jotka olemme valmistaneet munamme aina väärin.


    • hjbuki

      Itse laitan aamulla kiehumaan ja illalla sitten otan ne pois liedeltä. Sitten on mukavan kypsiä.

    • Terveellistäsafkaa

      Keittoaika riippuu munan koosta. Eräät ruskeakuoriset ovat isompia ja mielestäni muutenkin maukkaampia kuin pienet ja valkoiset. Paras ohje on W. Churchillin tapa: simmered eggs.
      Eli munia ei keitetä vaan ne pidetään lähes kiehuvassa vedessä määrätyn ajan. En vaan muista kuinka kauan, enkä jaksanut ruveta kaivelemaan Googlea.

    • luomunator

      Muna kutistuu jos sen laittaa kylmään veteen ja jäljelle jää vähemmän suuhunpantavaa. Siksi muna aina lämpimään veteen.

      • Isollatöihin

        Koskee vain omia muniasi.


    • näinonäre

      7 min.

    • hyvin.onnistuu

      Niin kauan kunnes mittari näyttää 65 astetta, nimittäin laitan yhteen munaan kinkunpaistomittarin ja seuraan lämmönnousua siitä, kun se on 65 niin kaadan veden pois.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      59
      5869
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3717
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1988
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1799
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1219
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      1027
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      53
      970
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      899
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe