Aihe

'alaikäiset partalapset' hakkasivat 14v pikkulapse

Kulttuuri.rikastui

14-vuotias poika pyysi pienempää ääntä Nurmijärven koulubussissa - seurauksena pahoinpideltiin

Keskiviikko 9.11.2016 klo 13.58

Motiivi pahoinpitelylle oli se, että 14-vuotias pyysi meluavaa porukkaa hiljentymään.

Yläasteikäinen poika on pahoinpidelty koulubussissa maanantai-iltapäivällä kello 14:00 jälkeen. Hyvinkään poliisin rikoskomisario Markku Lylykangas kertoo, että saman koulun oppilaat olivat matkalla Nurmijärven kirkonkylältä Nukariin.

Osa nuorista oli pitänyt linja-autossa meteliä ja älämölöä, minkä vuoksi paikallinen 14-vuotias poika oli puuttunut tilanteeseen.

- Hän oli käynyt huomauttamassa, eikö voisi autossa olla vähän hiljempaa, Lylykangas kertoo.

Häiriötä pitänyt joukkio ei huomautuksesta pitänyt, joten he hyökkäsivät uhrin kimppuun ja löivät häntä. Linja-auton kuljettaja puuttui asiaan, mutta virkavaltaa ei tilanteessa paikalle hälytetty. Lylykankaan mukaan uhrin vanhemmat tekivät asiasta ilmoituksen.

Poliisin mukaan pahoinpitelijät olivat 13-15-vuotiaita maahanmuuttajataustaisia nuoria. Uhri puolestaan oli syntyperäinen suomalainen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/20161109200025236_uu.shtml

26

281

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kulttuuririkastui

   monikulturellia

  • Kulttuuri.rikastui

   Kuulemma kulttuurierot syynä:

   http://www.nurmijarvenuutiset.fi/artikkeli/453678-14-vuotias-pyysi-pienempaa-aanta-koulubussissa-sai-nelja-pahoinpitelijaa-kimppuunsa

   "– Kyse on enemmänkin kulttuurierosta ja käsityksistä, miten bussissa tulisi matkustaa. "

   14-vuotias koulupoika pahoinpideltiin koulubussissa maanantaina iltapäivällä kello 14 jälkeen.

   Tapaus sattui koulubussissa, kun oppilaat olivat matkalla Nurmijärven Kirkonkylältä kotiinsa Nukarille.

   Koulupoika oli pyytänyt bussissa matkustaneita maahanmuuttajataustaisia nuoria pitämään pienempää mekkalaa, kun he kävivät paikallisen pojan kimppuun.

   Rikoskomisario Markku Lylykankaan mukaan poikaa oli lyöty ja potkaistu, jonka vuoksi tapausta tutkitaan nyt pahoinpitelynä.

   – Liikkeellä on ollut huhuja, että poika olisi hakattu sairaalakuntoon, mutta se ei pidä paikkaansa. Vammat olivat lieviä, Lylykangas sanoo.

   Lylykankaan mukaan pahoinpitelyyn osallistui yhteensä neljä maahanmuuttajataustaista nuorta, jotka ovat iältään 13–15-vuotiaita.

   Pojista vain yksi on 15 vuotta täyttänyt, joten hän on ainoa, joka on rikosoikeudellisesti vastuussa tapahtuneesta.

   – Koulubussin kuljettaja on ilmeisesti kahteen otteeseen puuttunut tilanteeseen. Lopulta pahoinpitely saatiin loppumaan siinä vaiheessa, kun poika jäi pois bussista. Siinäkin tilanteessa pahoinpitelijät olivat käyneet vielä poikaan kiinni, mutta kuskin mennessä väliin poika pääsi turvallisesti pois bussista, Lylykangas kertoo.

   Poliisin mukaan Kirkonkylän ja Nukarin väliä ajavassa koulubussissa oli tapahtumahetkellä kuskin lisäksi kymmeniä matkustajia, joten tapahtumalla on useita silminnäkijöitä.

   Tapahtuman selvittelyä on jatkettu viranomaisten toimesta kirkonkyläläisellä yläasteella.

   – Asiaa on selvitetty koulussa, sillä kaikki oppilaat ovat samasta koulusta. Ensisijaisesti yritämme rakentaa sovintoa, mutta on vaikea sanoa mihin tämä päätyy.

   Lylykankaan mukaan motiivi vaikuttaisi selkeältä, eikä kyse ole rasismista.

   – Kyse on enemmänkin kulttuurierosta ja käsityksistä, miten bussissa tulisi matkustaa.

  • Koulussamallioppilaita

   Mennään vanhemmat tekeen tuo matka ja pidetään puhuttelu näille mamu rikollisille. Muuten käy niin että 17 vuotiaat menee kouluttamaan.
   Missä muuten vokin väki, naureskeleeko hakkaamista? Busseissa kamerat ja kuljettajan soitettava heti poliisi paikalle, pointsit ees siitä,puuttui. Eikö näitä järjelläkään saa kuriin?.

  • RasistitKuriin

   Rasisti sai mitä tilasi.

  • Kauanko.katsotaan

   Ai kulttuurierot? Että sen takia hakkaavat ja potkivat. Kyllä suomalaisissa perheissäkin on kulttuurieroja muttei silti saa mennä hakkaamaan. Kyllä poliisi paskiainen taas mitätöi suomalaisen.

  • skool

   Täytyypä alkaa vetoamaan kylttyyrieroihin, niin hyvin menee!

  • pjotri

   Tyypillistä valtamedia & suomalaisen miliisin vähättelevää uutisointia. Voi voi, kun Suomipoika ei ymmärrä, että rikastajalapsukaisen / (partahapsukaisen) pitää saada mölistä aivan rauhassa ja suomalaisten ON kuunneltava tätä, halusit tai et. Muuten olet rassssisssti.

   Ihmeteltävä myös on, että dösä on täynnä aikuisia, jotka eivät puolusta ala-ikäistä suomalaispoikaa ?? Nurmijärven aikuiset, menkää piiloon paskahousut.

   Tämä ei ole vihapuhetta, vaan osaanotto pojan kokemalle väkivallalle, jota kukaan ei ota vakavasti. Varsinkaan VOK:ssa

  • vanhemmattoimikaa

   MIKÄ JUMALAUTA teitä Nurmijärven vanhempia vaivaa? miksi ette pane Pekka Jordmania kuriin ?
   Eikös tämä sama Nurmijärven yhteiskoulu ole ollut otsikoissa todella usein viime aikoina: matut ahdistelevat tyttöjä koulussa ja Mikko Jordman kieltää, vaikka todisteita oli.

   Kesällä matut hakkasivat illalla koulun pihalla suomalaisen tytön. Matut olivat Jordmanin koulusta ja tytöt kertoivat pelkäävänsä kouluun menoa, koska siellä hyyssätään matuja, eikä puututa ahdisteluihin.

   Kesän joukkotappelut Nurmijärvellä, matut Nurmijärven yhteiskoulusta. Mikko Jordman vaikenee sekä suomeksi että arabiaksi

   Ja nyt tämä, taas Jordmanin kultamunat syyllistyivät rikoksiin. Nyt hakattiin joukolla yksi suomalainen.

  • nkjip

   Eikös tämä sama Nurmijärven yhteiskoulu ole ollut otsikoissa todella usein viime aikoina: matut ahdistelevat tyttöjä koulussa ja Mikko Jordman kieltää, vaikka todisteita oli.

   Kesällä matut hakkasivat illalla koulun pihalla suomalaisen tytön. Matut olivat Jordmanin koulusta ja tytöt kertoivat pelkäävänsä kouluun menoa, koska siellä hyyssätään matuja, eikä puututa ahdisteluihin.

   Kesän joukkotappelut Nurmijärvellä, matut Nurmijärven yhteiskoulusta. Mikko Jordman vaikenee sekä suomeksi että arabiaksi

   Ja nyt tämä, taas Jordmanin kultamunat syyllistyivät rikoksiin. Nyt hakattiin joukolla yksi suomalainen.

   Mietinpä vaan, miten Nurmijärven yhteikoulun oppilaiden vanhemmat sietävät matujen käytöstä, eikö vanhemmilla ole todellakaan munaa puuttua asioihin? Kuinka kauan aikovat sietää lapsiensa hakkaamista matujen toimesta?

   Naurattaisi, jos ei itkettäisi Jordmanin viime keväinen puolustuspuhe matujen kouluun päästämiselle:

   Kunta ilmoitti viime viikolla, että Nurmijärven Yhteiskouluun perustetaan pääsiäisen jälkeen kaksi perusopetukseen valmistavaa luokkaa. Luokat on tarkoitettu yksin maahan tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille, jotka asuvat Nukarilla Vantalan ryhmäkodissa ja tukiasumisyksikössä.

   RehtoriMikko Jordman kertoo koulun saaneen vanhemmilta sekä kannustavia että huolestuneita yhteydenottoja. Oppilaat eivät ole asiaa Jordmanille kommentoineet, mutta suuri osa vanhempien palautteesta on ollut huolestunutta.

   Opetuspäällikkö Kati Luostarinen ja sivistystoimenjohtaja Tiina Hirvonen muistuttavat, että luokkien perustaminen ei ole kuitenkaan mielipidekysymys, sillä jokaisella kouluikäisellä turvapaikanhakijalla on oikeus opetukseen. Koska peruskouluikäisten turvapaikanhakijoiden määrä Nurmijärvellä lisääntyi Nukarille perustetun tukiasumisyksikön myötä, tarvittiin nuorille myös koulupaikat.

   – Nukarin alueen kuudesluokkalaiset oppilaat siirtyvät NYK:uun, joten näiden oppilaiden sijoittaminen sinne oli luonnollinen ratkaisu.

   Jordman sanoo, että hän ymmärtää vanhempien huolen uudesta, mutta hän on iloinen, että kunta päätyi valmistavan opetuksen luokkien kannalle. Jordmanin mukaan olisi huomattavasti huonompi vaihtoehto, jos erilaisen oppimistaustan omaavat nuoret olisi sijoitettu suoraan perusluokkiin.

   Valmistavan opetuksen luokissa turvapaikanhakijat saavat tarvitsemansa tuen.

   Jordman haluaakin muistuttaa vanhempia, että turvapaikanhakijoille tulee omat opettajat, jotka varmistavat koulunkäynnin sujuvuuden. Rehtorin mukaan kaikille oppilaille tullaan varmistamaan turvalliset opiskeluolosuhteet.

   – Valmistavan luokan opettajien tehtävänä on huolehtia siitä, että nuoret saavat ohjausta niin paljon kuin on tarvetta ja he eivät jää yksin ison massan keskelle.

   Rehtori muistuttaa myös, että riippumatta siitä, missä nuori on syntynyt, pitää kaikkien nuorten oppia noudattamaan koulun sääntöjä ja tapoja.

   – Toki rehtori ei pyöritä yksin koulua, eivätkä edes opettajat, mutta yhdessä oppilaiden kanssa ja vanhempien tuella me voimme onnistua.

   • yrett

    Voi vittulan väki sentään.Sitähän nää nimenomaan on.


  • minähänmäärään

   En kyllä ymmärrä miksi tämä 14-vuotias otti tehtäväkseen toimia bussissa ikään kuin järjestyksenvalvojana. Aika tyhmä teko. Ja otetaan kuvitteluleikki. Jos maahanmuuttaja olisi mennyt tekemään saman hiljaisuusvaatimuksen metelöiville suomalaisnuorille..? ja näitä metelöiviä nuoria kyllä riittää.

   • TaasTätäUnelmaaPerkele-

    Kyllä suomessa vielä suomalainen sanoo sen viimisen sanan vitun suvakki huora


   • visuhu
    TaasTätäUnelmaaPerkele- kirjoitti:

    Kyllä suomessa vielä suomalainen sanoo sen viimisen sanan vitun suvakki huora

    En silti ymmärrä miksi 14-vuotias kuvittelee olevansa joku järjestyksenvalvoja.


  • 2tenavaa

   Vahemmat joukolla koululle puhuttelemman rehtoria tiukempaan sävyyn.

  • kukaolikaanrasisti

   RASISTI !!!! Missä yhteyksissä sanaa rasisti nykyään käytetään. Jos tumma ihoinen ei saa tahtoaan läpi,niin vastapuoli on heti rasisti. Miksi valkoinen on AINA se rasisti?
   Eivätkö HE ole tulleet tänne suojaa hakemaan(jota on tarjottu),joten heidän luulisi käyttäytyvän kuten täällä on tapana. Rasisti kortin voi vetää ja vedetään nykyään melkein mistä syystä tahansa. Jos ei maistu Suomen tavat niin raja on auki myös toiseen suuntaan.

   • RaukkaOnRasisti

    Hiljaa rasisti!

    Ei rasismille!


  • ugalapugalakeihäs

   Onnetonta, Lylykangas! No, et kai uskaltanut muuta sanoakaan. Ei kai toisten hakkaamiselle voi hakea syytä kulttuurieroista?? Ehkä tarkoitit sitä viidakkokulttuuriin kuuluvaa mölyämistä, josta paikallisjunissakin saa nauttia, kun useampi tummempi-ihoinen nuorison edustaja sattuu samaan vaunuun. Tai vaikka aikuinen matu, kailottaa kurkku suorana karmeata kieltään puhelimeen. Kuuntele siinä töistä väsyneenä tätä viidakko-ölinää. Onneksi en itse joudu usein junalla matkustamaan, säälin vain niitä, jotka joutuvat.

  • rzazizmiaaaaaaa

   Bussikuski on rasisti kun puuttui. Poikakin kun häiritsi pakolaisraukkoja. Me kaikki ollaan rasisteja jos ei luovuteta kotejamme SPR:lle tuhota lastemme tulevaisuutta. T SUVAKKI

  • reilua

   Nurmijärven opettajia ilm. ohjeistettu antamaan helpommalla numeroita pakoloisille..

  • Ufixjzkx

   Ainoa oikea toimenpide on mätkiä kunnolla turpaan ja potkaista rajan toiselle puolelle.

  • MIkäsNäitäRiivaa

   FSB esti islamistien suuret terrori-iskut Moskovassa ja Pietarissa (VIDEO)
   Lauantaina 12. marraskuuta operaationsa aikana FSB pidätti 10 terroristia, jotka tukivat Islamilaista valtiota. Näillä maahanmuuttajilla oli aikomus tehdä terrori-iskut siviilikohteissa Moskovassa ja Pietarissa: ostoskeskuksissa, trendikkäissä ravintoloissa ja konserttisaleissa.

   http://mvlehti.net/2016/11/12/fsb-esti-islamistien-suuret-terrori-iskut-moskovassa-ja-pietarissa-video/

   Lisäksi Venäläisethän pidättä 16- juaksijan tunkeutumisen suomemme pohjoisessa rajan tuntumassa

  • Beldarius

   "'alaikäiset partalapset' hakkasivat 14v pikkulapsen"

   Viimeksi kun tarkistin, 14-vuotias ei ole pikkulapsi. On tainnut aloittajalla mennä kymmenen vuotta pieleen.

   On tämäkin ketju ylireagointia... heti kun suomalaiset hakkaavat mamuteinin, niin ollaan huutamassa että sai ansionsa mukaan; mutta sitten kun mamut hakkaavatkin suomalaisen, ollaan hiilihankojen kanssa ajamassa kaikkia mamuja rajan taakse.

   Kyllä niitä pahoinpitelijöitä löytyy enemmän normisuomalaisista koululaisista kuin mamuista. Pitäisikö siis suomalaisetkin lapset lähettää rajan taakse? Ehkä Siperiaan? ...Kannattaa katsoa, mitä kirjoittaa ennen kuin lähettää viestin. Suomi24:n trolleilla on vähemmän älynlahjoja kuin Trumpilla.

  • asukasalueelta

   Olipa tuokin rähinä bussissa kulttuurieroja tai ei, niin nyt kun VOKissa on enää 3 sopeutujaa niin tappelut busseissa loppuivat taas kuin seinään. Mieti itse, mitä se kertoo matuista.

  • 22222222222
   • 3333333333333333333

    Kyllä, on hyvä tietää että tuo videon hollantilainen yrittää kansankiihottaa ihmisiä Kremlistä saatavan rahallisen tuen voimalla. Järki käteen ja mamujen kanssa samaan bussiin nämä dewittit ja muut import-lietsojat.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   230
   18045
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   355
   6619
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   1877