Alexandrian Generali Vision

Entinenasiakas

Hei kaikille. En ota tässä kohtaa kantaa suoraan eläke- tai ps -säästämiseen, vaan ainoastaan yksittäisen tuotteen kulupuoleen. Opin itse kantapään kautta että Alexandrian tarjoama Generali Vision säästövakuutus on kovan sanktion eläkevakuutustuote. Tässä tulee karu totuus: 150e / kk säästösummalla kiinteä palkkio on 4,5e eli tuolla summalla 3% per siirto. Vakuutuksen hallinnointipalkkio on 2% vuodessa ja kuten itselläni oli alla Alexandrian Balanced manager fund sen juoksevat kulut edellisvuodelta olivat 2,32 %. Tuosta kun laskemme täyden kulukertymän niin päästään lukuun 7,32 % per vuosi. Rahaston tuotto-odotus on luokkaa 4-5 % per vuosi niin kukaan näillä asetuksilla sijoittava ei voi edes teknisesti saada tuottoa. Halusin tämän kertoa, ja toivottavasti olen avuksi muille ettei tällaisiin sopimuksiin ryhdytä jatkossa. Jos sijoitusaikasi Visionissa on alle 2 vuotta niin kerran kirpaisee menettää siihen astiset maksut, se on jopa pieni hinta tällaisesta riistosta selviämisestä. Ei kannata menettää makua, soita neuvojallesi ja kerro nämä faktat pöytään. PS. Valituksia kannattaa tehdä että tällaiset mädät omenat saadaan pois markkinoilta.

89

6084

  Vastaukset

  • Tarjoaako muut tuota samaa ja jos niin missä?

   • Finlandia / investium?


   • "Tarjoaako muut tuota samaa ja jos niin missä? "

    Haluaako joku edelleen laittaa rahansa poliittisten päättäjien riepoteltavaksi? Jopa nuo Alexandrian ja kumppaneiden ryöstöhinnat ovat pieni ongelma siihen nähden, että Suomen eduskunta muuttaa näiden tuotteiden ehtoja parin vuoden välein, eikä ikinä parempaan suuntaan.


   • Näissä eläkeviristelmissä voittaa vain myyjä. Millä noiden Alexandrian ja Investiumin 6-7 prosentin myyntipalkkio rahoitetaan? Sehän maksetaan myyjälle noissa firmoissa niin, että jos säästän 5000 € vuodessa 20 vuoden ajan, niin nuo myyjä saa 5000 X 20 = 100000 euron mukaan tuon 6-7 etukäteen. Se on rahassa aika paljon, ottaen huomioon että sisällöksi tulee tietenkin noiden firmojen edustamat rahastot, joista kilahtaa firmoille lisää, vuosittain. Mielestäni röyhkeää.


   • Alaa sivusta seuranneena voin sanoa että oikea luku on lähempänä prosenttia. Siis myyjälle. Firma ottaa mitä ottaa mutta tuotteen myyjä saa n. pinnan kokonaisuudesta. Tämä hyvältä ystävältä kuultuna joka asian "tunnusti" kun kyselin Alexandriasta työpaikkana. Olin itse nimittäin kiinnostunut heidän työilmoituksestaan mutta jätin kuitenkin väliin. Nyt muissa myyntitöissä itse.


   • Ex-A kirjoitti:

    Näissä eläkeviristelmissä voittaa vain myyjä. Millä noiden Alexandrian ja Investiumin 6-7 prosentin myyntipalkkio rahoitetaan? Sehän maksetaan myyjälle noissa firmoissa niin, että jos säästän 5000 € vuodessa 20 vuoden ajan, niin nuo myyjä saa 5000 X 20 = 100000 euron mukaan tuon 6-7 etukäteen. Se on rahassa aika paljon, ottaen huomioon että sisällöksi tulee tietenkin noiden firmojen edustamat rahastot, joista kilahtaa firmoille lisää, vuosittain. Mielestäni röyhkeää.

    Tuostahan myyjän palkkion osuus on siis heti etukäteen 6000-7000 euroa, kannattaa laskea onko se kaksi tapaamista sen myyjän kanssa sen väärti. Ja kuka sen maksaa? Sinä.


   • Generali Visionin komissio on 3% koko maksusuunnitelman summasta eli esim.
    200€ kuussa
    x
    12 kuukautta vuodessa
    x 20 vuotta
    on yhteensä 48.000€ joka on säästösuunnitelman maksujen kokonaismäärä.
    Tästä lasketaan 3%
    =1440€ josta firma ottaa leijonanosan ja komissiota tulee myyjälle esim. 40% eli 576 euroa. Miinus verot, YELit yms. maksut.


   • Vai onkohan sinulle jätetty kertomatta komissio koko määrää. Myyntireiska taitaa olla pahasti informaatiokatveessa. Voi voi voi voi


  • Sain samanlaisia kokemuksia danskessa, otin osakesäästämisen rahaston ja menetin rahassa. 150,00 eurosta sain takaisin kolmen kuukauden kuluttu 136,00 euroa. Yhden kerran 2000-luvun alussa sain takaisin 600,00 markkaa kolmessa kuukaudessa ja ostin kengät. Silloin rahasto oli vain osittain osakesijoitusrahasto. Toinen puoli oli jotain, olisiko ollut korko. Näinkin voi käydä.

  • Nämä "puolueettomat" tai "riippumattomat" Aleksandriat ja Investiumit "kilpailuttavat" minulle eläkevakuutuksen ja myyvät sitten noita siksi että saavat siitä järkyttävät palkkiot, kuulemani mukaan heti etukäteen. Siksi se on ymmärtääkseni ryöstökallis

   • molemmille pamahti varoitus


   • Aijaa, älä viitsi saiko miksiköhän ihmeessä? Molemmathan ovat täysin samanlaisia firmoja, tosin taitavat kertoa myyntitarinansa vain eri tavalla. Toisella on "enemmän vaihtoehtoja" ja toisella "laajin valikoima". Just joo, niin varmaan. Olen käynyt kummassakin ja pysyn kyllä mielelläni omassa pankissani.


  • Oletko saanut myyntitilanteessa Finanssivalvonnan ohjeistuksen mukaisen avaintietolaskelmaan, jossa on kerrottu kaikki kulut, myös alla olevien sijoituspalveluiden? Näissä tuotteissa asiakas myös usein maksaa myyjäyritykselle alussa maksettua suurta alkupalkkiota, jota sitten peritään vuosia asiakkaalta takaisin maksuista jä säästöistä perittävien kulujen muodossa. Sopimusehdoissa ja avaintiedoissa saatetaan mainita myös kulu esimerkiksi siitä, että säästösuunnitelma tai maksu pienenee, tai jostain poikkeussyystä tulisi tarve nostaa varoja ennenaikaisesti, jolloin asiakkaalle varoihin kohdistuisi sanktioita juuri em. syystä.

   Kuluilla luonnollisesti katetaan palvelun kustannukset, näissä tuotteissa säästöajat ovat pitkiä ja palvelua ja neuvontaa ei tietenkään voi ilmaiseksi saada.

   • Eivätkä nämä sijoittamisesta mitään tietämättömät märkäkorvat varmasti selkeästi kerro mitä tapahtuu jos elämäntilanne muuttuu ja joutuu jättää maksamatta. Isot alkupalkkiot katetaan sinun sanktioillasi. luuletko että nämä eläkevakuutusmyyjät välittävät palkkioiden jälkeen oikeasti miten rahoillesi käy. Onneksi etupainotteiset palkkiot näissä eläkkeissä loppuu kun meininki viranomaistahon suunnalta kohta muuttuu.


  • Laskelmasi on kohtuullisen harhaanjohtavasti laskettu sillä tsekkasin esitteen läpi niin ensinnäkin 4,5e/kk kulu on euromääräinen eli 54e vuodessa joka on sama aina eli esim siinä vaiheessa kun säästettyä pottia on kasassa 10.000 euroa niin kulu on prosentuaalisesti enään 0,54% vuodessa ja 20.000 euron kohdalla 0,27% vuodessa ja niin edelleen. Hallinointipalkkiokin putoaa 10v jälkeen 0,3 prosenttiin vuodessa eli pitkällä esim 30v säästösuunnitelmalla koko säästöajan keskihallinointipalkkio on 0,866% vuodessa. Sisällä olevan rahaston kulusta voi olla montaa mieltä, mutta ei toi poikkea keskimääräisen yhdistelmärahaston keskikulusta ja riskikorjatulla tuottosuhteella yllämainitsemasi rahasto on ollut viime vuodet yksi suomen parhaista kategoriassaan.

   • Lisäksi vakuutuksen jokaiselle kuukausierälle kertyy 5% bonusta jotka tuloutetaan rahana vakuutukseen 10, 15, 20, 25 ja 30v kohdilla joilla saa takautuvasti aika mukavasti kuluja takaisin. Ei toki kaikkea, mutta noi bonarit huomioiden niin ei se enää kovin kalliiksi jää. Esimerkiksi tolla sun 150e säästösummalla 30v pläänillä bonuksia saa rahana jo 2700e.. (150e x 12kk x 30v x 5%)


   • S-Bonus kirjoitti:

    Lisäksi vakuutuksen jokaiselle kuukausierälle kertyy 5% bonusta jotka tuloutetaan rahana vakuutukseen 10, 15, 20, 25 ja 30v kohdilla joilla saa takautuvasti aika mukavasti kuluja takaisin. Ei toki kaikkea, mutta noi bonarit huomioiden niin ei se enää kovin kalliiksi jää. Esimerkiksi tolla sun 150e säästösummalla 30v pläänillä bonuksia saa rahana jo 2700e.. (150e x 12kk x 30v x 5%)

    Aloittajan Balanced Manager rahaston merkintäpalkkio on tämän rahastoesitteen mukaan 3%:

    http://www.alexandria.fi/sites/default/files/Rahastoesitteet/FIN_Avaintietoesite_Balanced_01_02_2017.pdf

    Siihen kun lisää vielä 1% nostopalkkio + 2.34 juoksevat kulut per vuosi, on itse rakennettu pörssiromahdus valmis, vaikka markkina menisi minne.

    Jos on ihan pakko hankkia yhdistelmärahastoja, voisi vaihtoehtona katsoa vaikka tämmöistä, vaikka Seligsonin bravuurilajina voisi pitääkin indeksirahastoja:

    https://seligson.fi/suomi/esitteet/Esitteet_20170131/KIID_PHAROS_20170131.pdf

    Merkintäpalkkio 0
    Lunastuspalkkio vuoden jälkeen 0
    Juoksevat kulut 0.55%

    Ei tätä S-bonuksilla enää pelasteta.


   • E220_CDI kirjoitti:

    Aloittajan Balanced Manager rahaston merkintäpalkkio on tämän rahastoesitteen mukaan 3%:

    http://www.alexandria.fi/sites/default/files/Rahastoesitteet/FIN_Avaintietoesite_Balanced_01_02_2017.pdf

    Siihen kun lisää vielä 1% nostopalkkio + 2.34 juoksevat kulut per vuosi, on itse rakennettu pörssiromahdus valmis, vaikka markkina menisi minne.

    Jos on ihan pakko hankkia yhdistelmärahastoja, voisi vaihtoehtona katsoa vaikka tämmöistä, vaikka Seligsonin bravuurilajina voisi pitääkin indeksirahastoja:

    https://seligson.fi/suomi/esitteet/Esitteet_20170131/KIID_PHAROS_20170131.pdf

    Merkintäpalkkio 0
    Lunastuspalkkio vuoden jälkeen 0
    Juoksevat kulut 0.55%

    Ei tätä S-bonuksilla enää pelasteta.

    tuokin fakta virheellinen, sillä rahaston merkintä- ja lunastuspalkkiota ei peritä jos rahasto on ko vakuutuksen sisällä. koskee ainoastaan suoraa rahastosijoittamista.


   • S-bonus kirjoitti:

    tuokin fakta virheellinen, sillä rahaston merkintä- ja lunastuspalkkiota ei peritä jos rahasto on ko vakuutuksen sisällä. koskee ainoastaan suoraa rahastosijoittamista.

    Eli siis 2.34% hoitokulut + vakuutuskuoren hinta vs. 0.55%.


   • E220_CDI kirjoitti:

    Eli siis 2.34% hoitokulut + vakuutuskuoren hinta vs. 0.55%.

    En väittänyt halvemmaksi, halusin vain korjata kohtuu räikeitä virheitä ylemmissä kommenteissa. Toki tuolla kululla ostaa verottoman kaupankäynnin ja henk koht asiakaspalvelun vuosikymmeniksi, että ei siinä onneksi maksa pelkästään tyhjästä. Kaikki kun ei oo päteviä self made maneja ja womaneja. Jokainen voi myös pohtia kuinka paljon se oma kivijalkapankki peruspulliais asikkaalta esim. 30v aikana veloittaa erilaisia palvelumaksuja ja kuinka paljon saa asiakaspalvelua vastineeksi omien pennostensa hoitamiselle..


   • S-bonus kirjoitti:

    En väittänyt halvemmaksi, halusin vain korjata kohtuu räikeitä virheitä ylemmissä kommenteissa. Toki tuolla kululla ostaa verottoman kaupankäynnin ja henk koht asiakaspalvelun vuosikymmeniksi, että ei siinä onneksi maksa pelkästään tyhjästä. Kaikki kun ei oo päteviä self made maneja ja womaneja. Jokainen voi myös pohtia kuinka paljon se oma kivijalkapankki peruspulliais asikkaalta esim. 30v aikana veloittaa erilaisia palvelumaksuja ja kuinka paljon saa asiakaspalvelua vastineeksi omien pennostensa hoitamiselle..

    Kiitos korjauksesta. Kivijalkapankitkaan eivät tosiaan sijoitu tässä vertailussa erityisen hyvin. Halvinta laajaa hajautusta etsivä päätyy aika herkästi synteettiseen ETF:n + arvo-osuustilin salkunhoitokuluihin.

    Jos ei ole ammattilainen eikä aktiivinen sijoittaja, silloin ei tosin verokuorellekaan ole välttämättä käyttöä, ellei ole tarkoituksena suunnata perintöä haluttuun suuntaan sijoitusvakuutuksella.

    Mutta nyt mennään jo aiheen ohi kustannuksien ja palveluiden vertailusta käyttötilanteen vertailuun.


   • E220_CDI kirjoitti:

    Kiitos korjauksesta. Kivijalkapankitkaan eivät tosiaan sijoitu tässä vertailussa erityisen hyvin. Halvinta laajaa hajautusta etsivä päätyy aika herkästi synteettiseen ETF:n + arvo-osuustilin salkunhoitokuluihin.

    Jos ei ole ammattilainen eikä aktiivinen sijoittaja, silloin ei tosin verokuorellekaan ole välttämättä käyttöä, ellei ole tarkoituksena suunnata perintöä haluttuun suuntaan sijoitusvakuutuksella.

    Mutta nyt mennään jo aiheen ohi kustannuksien ja palveluiden vertailusta käyttötilanteen vertailuun.

    Olet oikeassa, lipsahti jo hitusen ohi aiheen, se oli lähinnä vertaus että kuinka rahaa vastaan voi saada asiakaspalvelua tai että rahaa vastaan ei saa palvelua vaikka rahaa joutuu siitä maksamaan.

    Ja kiitos sinulle, että internetin ihmeellisessä maailmassa on vielä ihmisiä, joiden kanssa voi keskustella rakentavasti ja vaihtaa mielipiteitä ja ajatuksia hyvässä hengessä.


   • S-bonus kirjoitti:

    tuokin fakta virheellinen, sillä rahaston merkintä- ja lunastuspalkkiota ei peritä jos rahasto on ko vakuutuksen sisällä. koskee ainoastaan suoraa rahastosijoittamista.

    Alexandia paras rahasto tuotti viime vuonna yli 4 % -VÄHEMMÄN- kuin indeksi. Se on siis yksi luokkansa heikoimpia rahastoja.
    http://www.morningstar.fi/fi/funds/snapshot/snapshot.aspx?id=F00000MBJV&tab=1


   • GetYourFactsStraight kun sinä nyt selvästi olet Alexandrialainen, niin tarkisteleppa omat faktasi.
    Totta on, että tuo 10 ensimmäistä vuotta hallinnointikulu on 2% ja sitten se pienenee 0.3% suuruiseksi. Unohdit mainita, että tämän lisäksi vakuutuksesta menee kokoajan 1.5% sijoitustoiminnan kulu ja nämä kulut peritään kerran vuodessa. Tuolla 4.5€/kk kululla ei tosiaan ole mitään merkitystä tässä kokonaisuudessa. Niin ja tämän lisäksi tulee sitten vielä rahaston ter, mikä se nyt sitten valikoidussa rahastossa onkaan.


   • faktatkuntoon kirjoitti:

    GetYourFactsStraight kun sinä nyt selvästi olet Alexandrialainen, niin tarkisteleppa omat faktasi.
    Totta on, että tuo 10 ensimmäistä vuotta hallinnointikulu on 2% ja sitten se pienenee 0.3% suuruiseksi. Unohdit mainita, että tämän lisäksi vakuutuksesta menee kokoajan 1.5% sijoitustoiminnan kulu ja nämä kulut peritään kerran vuodessa. Tuolla 4.5€/kk kululla ei tosiaan ole mitään merkitystä tässä kokonaisuudessa. Niin ja tämän lisäksi tulee sitten vielä rahaston ter, mikä se nyt sitten valikoidussa rahastossa onkaan.

    Ja katsokaas miten se hallinnointikulu peritään... tuossa vähän alempana avasin asiaa. Ei ole mikään "2% vuodessa"- kulu vaan paljon enemmän pitkässä juoksussa :(


   • S-bonus kirjoitti:

    En väittänyt halvemmaksi, halusin vain korjata kohtuu räikeitä virheitä ylemmissä kommenteissa. Toki tuolla kululla ostaa verottoman kaupankäynnin ja henk koht asiakaspalvelun vuosikymmeniksi, että ei siinä onneksi maksa pelkästään tyhjästä. Kaikki kun ei oo päteviä self made maneja ja womaneja. Jokainen voi myös pohtia kuinka paljon se oma kivijalkapankki peruspulliais asikkaalta esim. 30v aikana veloittaa erilaisia palvelumaksuja ja kuinka paljon saa asiakaspalvelua vastineeksi omien pennostensa hoitamiselle..

    Kiinnostaa tietää onko tällaiset eläkevakuutusmyyjät enää olemassakaan mainitsemasi muutamankymmen vuoden päästä tarjoamassa tätä kröhöm neuvontaa. Toim. Huom. korkeapainemyyntiä ja diibadaaba keskustelua voi toki asiakaspalveluksi ja neuvonnaksikin kutsua, mikäli asiakkaana on sitä hieman tietämätöntä kansanosaa. Vähän veikkaan että sellaisissa firmoissa on jopa ihan sama mitä myyvät, kunhan menee jollekin kaupaksi.


  • Toi 4-5%/v tuotto-odotus on kulun jälkeinen tuotto-odotus eli sen kulun voi joko a) unohtaa laskelmastasi kokonaan tai b) sitten käyttää rahastolle tuotto-odotusta 6,32-7,32%/v - vuosikulu..

  • Kiitos ja onnittelut siitä, että kerrot kokemuksistasi näiden roistojen jäljiltä!

   Pankin ja pankkiroiston välinen ero taitaa olla enää se, ettei pankkiroisto
   jätä pienellä printattua -vapaus-kaikista-tulevista-jutuista -lappuaan kun poistuu
   paikalta. Parasta tietenkin on, että mitä isompi konna, sen todennäköisemmin
   pääset linnaan, ei vankilaan vaan Presidentin linnaan juhlimaan.

   Muistakaamme pyyhkiä jalkamme kunnolla ennen kuin v*ttu soikoon
   kannamme hiekkaa näiden hienojen ihmisten tuulikaappeihin

  • Viitaten tähän kirjoitukseen, jonka aika selvästi on kirjoittanut aito Alexandrialainen sijoitusneuvoja.
   Toi 4-5%/v tuotto-odotus on kulun jälkeinen tuotto-odotus eli sen kulun voi joko a) unohtaa laskelmastasi kokonaan tai b) sitten käyttää rahastolle tuotto-odotusta 6,32-7,32%/v - vuosikulu..
   Kerroppas minkä verran sitä sille säästäjälle jää kun tuosta rahaston 6.32-7.32% tuotto-odotuksesta vähennetään Generali Visionin 30v kulut?

   • tuotto-odotus. on pelkkä tuotto-odotus. mikäs on se oikea todellinen performanssi rahastossa...?


   • tuottoodotus kirjoitti:

    tuotto-odotus. on pelkkä tuotto-odotus. mikäs on se oikea todellinen performanssi rahastossa...?

    SEBiltä joka salkkua hoitaa löysin vuodenvaihteesta 95-96 alkaen salkun käyrän joka näyttää 6,2% keskimääräistä vuosituottoa.. siitä on salkunhoitajan kulu otettu pois, mutta ei tietenkää vakuutuksen kulua joka on ihan erillinen juttunsa. tuolla ylemmissä kommenteissa oli että pitkän ajan keskihallinnointi vakuutuksessa oli joku 0,9%/v


   • Tuon vakuutuksen kulut sitten 1,5% ja tämä maksetaan kerran vuodessa, eikä päivittäin. Sen lisäksi 2% ekat 10 ja sen jälkeen 0.3% ja taitaa mennä kanssa kerran vuodessa maksuun. Ja kun laskenta tapa on tuo, niin sehän nostaa vuosittaista keskikulua aika mukavasti! En nyt jaksa sitä alkaa laskemaan, mutta noilla luvuilla tuon vakuutuksen kuluksi 20v ajanjaksolla tulee lähemmäs 4% vuodessa.


   • Halpaavaikallista kirjoitti:

    Tuon vakuutuksen kulut sitten 1,5% ja tämä maksetaan kerran vuodessa, eikä päivittäin. Sen lisäksi 2% ekat 10 ja sen jälkeen 0.3% ja taitaa mennä kanssa kerran vuodessa maksuun. Ja kun laskenta tapa on tuo, niin sehän nostaa vuosittaista keskikulua aika mukavasti! En nyt jaksa sitä alkaa laskemaan, mutta noilla luvuilla tuon vakuutuksen kuluksi 20v ajanjaksolla tulee lähemmäs 4% vuodessa.

    Ja huom. tuo 2% kulu joka muuttuu 0,3%, se otetaan aina kumulatiivisesti siihen hetkeen asti kertyineistä vakuutussuunnitelman mukaisista maksuista. Eli esim. jos säästösumma 200€ niin 1 vuonna tuo 2% kulu lasketaan 2400 eurosta (1 vuosi x 12kk x 200€) ollen -48 euroa. Okei, ei paha vielä...

    Mutta kymmenentenä vuonna tuo 2% kulu lasketaankin sitten jo kumulatiivisesti 132.000 eurosta!!! Eli 2% 1. vuoden maksuista + 2% 1. ja 2. vuoden maksuista + 2% 1. ja 2. ja 3. vuoden maksuista jne jne jne ollen yhteensä -2640 euroa. Tässä vaiheessa omaa rahaa sinne laitettu siis 10v x 12kk x 200€ eli yhteensä 24.000€ mutta kulu lasketaan KAIKISTA vuosikulupäivään asti kertyneistä vakuutussuunnitelman mukaisista maksuista. KAIKISTA! SIIHEN ASTI KERTYINEISTÄ. Painotan tätä. Ja kas näin tapetaan korkoa korolle efekti asiakkaalle. Hauskinta se että jos lopetat säästämisen niin todennäköisesti nämä kulut syövät koko potin.

    Tämän 10v. jakson jälkeen kulu laskee kyllä 0,3%:iin mutta jokainen voi laskea ihan itse paljonko kumulatiiviset maksusuunnitelman mukaiset maksut ovat kolmantenakymmenentenä vuonna kun ensin lasketaan siis 1. vuoden kulu, sitten 1. ja 2. vuoden kulu jne jne kunnes lasketaan kolmantenakymmenentenä vuonna yhden vuoden vuosikulu näin: 1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26+27+28+29+30. vuosien kulut yhteen "siihen hetkeen asti kertyineistä vakuutussuunnitelman mukaisista maksuista".

    Näin itse tulkitsin laskelmaa mikä minulle annettiin sekä vakuutusehtoja jossa nämä lukevat "selkeästi".

    Vuosibonukset ovat vitsi. 5% per 5v. Eli käytännössä 1% per vuosi. Ilman korkoa korolle.

    Samoin allokaatiobonukset eli jos säästösumma isompi niin +1, +2, +3% jne. Toki ne auttavat mutta silti samat kulut menee, nyt sinne saa plussaa edellisen päälle josta voi ottaa isommat kulut pois. Sama juttu tosin aika monen vakuutusyhtiön tarjoaman yliallokaation kanssa. 5% yliallokaatio EI tarkoita että ratkaisu tuottaisi 5% enemmän tai olisi 5% halvempi.


   • etsivä112 kirjoitti:

    SEBiltä joka salkkua hoitaa löysin vuodenvaihteesta 95-96 alkaen salkun käyrän joka näyttää 6,2% keskimääräistä vuosituottoa.. siitä on salkunhoitajan kulu otettu pois, mutta ei tietenkää vakuutuksen kulua joka on ihan erillinen juttunsa. tuolla ylemmissä kommenteissa oli että pitkän ajan keskihallinnointi vakuutuksessa oli joku 0,9%/v

    Mistä sinä tuon löysit?
    Voitko laittaa linkin?
    Veikkaanpa melkein, että tuo löytyy vain ja ainoastaan Aliikkeen sijoitusmyyjän myyntikansiosta.


   • totuudenperässä kirjoitti:

    Mistä sinä tuon löysit?
    Voitko laittaa linkin?
    Veikkaanpa melkein, että tuo löytyy vain ja ainoastaan Aliikkeen sijoitusmyyjän myyntikansiosta.

    Sitä luokkaa nuo SEBin rahastot tuottaa ainakin kun leikataan sopivasta aloituskohdasta. Todellinen luku kriisien yli lienee 5% josta siis vielä pois vakuutuksen kulut. Pari prosenttia per annum Visionin saanee tuottamaan.


   • Tai sit kirjoittanu jokuniistä muista firmoista jotka tuota tarjoo


  • Pahinta tässä mallissa on se että iso osa Alexandrian myyjistä uskoo siihen että Vision on hyvä tuote asiakkaalle. Toki onhan se tavallaan hyvä ihmisille joilla ei ole säästöjä, että saadaan edes jotain säästöjä kasaan mutta kunhan myyjä alkaa ymmärtää Visionin oikean kulurakenteen niin motivaation kyseisen tuotteen myyntiin pitäisi tipahtaa nollaan ja kun asiakas alkaa ymmärtää säästämisestä (Alexandrian myötävaikutuksella, tämä siis hyvä asia) niin Visionin kulurakenne alkaa harmittamaan ja tulee ostokrapula. Tähän vaan valitettavasti voi mennä aika pitkään koska firma syöttää viikottain satuja siitä miten hyvä tuote kyseessä on ja toisaalta myyjät uskottelevat yleensä hyvää hyvyyttään asiakkaalle että tuote on hyvä, erinomainen, ellei jopa markkinoiden paras.. Myyjät siis aivopestään ja asiakkaalle kerrotaan se mitä uskotaan totena. Enempää en tätä kuviota halua kommentoida, jokainen voi löytää Generali Visionin kulut netistä englannin kielellä ja/tai käydä tekemässä Visionin, saada palveluntarjoajalta vakuutusehdot- esitteen ja perua sitten vakuutuksen 30 pv sisällä saaden sijoitetut rahat takaisin.

  • Aleksandian sijoitustuotteen Finanssivalvonnan hyväksymällä tavalla 0 % tuottotasolla on tarjouksen mukaan 3,7 %
   Tähän kuluun lisätään vielä sopimukseen lisätttyjen rahastojen kulut.

   • Ja nollatuotolla kulut pienenee koko ajan koska kulut menee ja tuottoa ei tule eli tuo 1,5% kulu veloitetaan pienemmästä ja pienemmästä summasta. Eli 0% tuotolla laskettu kulu ei ole totuus vaan oikeasti se on enemmän. Pikaisesti laskettuna jos rahasto tuottaa 4% niin Generali Vision tuottaa 30 vuodessa plusmiinus nolla. Eli Balanced + Generali on lähes varma nollatuotto pitkässä juoksussa, eli sama laittaa rahat tyynyn alle. Aggressive + Generali tuottaa ehkä n. 3% p.a. pitkässä juoksussa, optimistisimmillaan 4%.


  • Ex-mieheni menetti aikoinaan lähes koko sijoituksensa Aleksandriassa ja sen lopunkin jäljelle jääneen rahan ulos saaminen oli todella haasteellinen prosessi. Ja hän kuitenkin katseli vuosia sitä touhua ennen kuin puhalsi pelin poikki.

   Sukulaiseni aloitti muutama vuosi sitten yksityispankkiirina Helsingin Aleksandriassa. Koulutus maatalousoppilaitos ja aikaisempi työkokemus maataloustyöt.

  • Siinä tuoretta tietoa Alexandriasta. Ei se susi miksikään muutu vaikka lampaantaljan niskaan heittää. Tarkoitan tässä sitä tilannetta että ensin susi möi Skandian eläkevakuutuksia ja nykyään susi myy Generalin säästövakuutuksia.

   https://m.kauppalehti.fi/uutiset/perheenisa-menetti-kaikki-saastonsa-oli-taysin-selvaa--etta-he-olivat-suojassa-ja-mina-tappiolla/q7jwRWDf

   https://m.kauppalehti.fi/uutiset/tyontekija-ei-kestanyt-alexandriassa-valheiden-kertominen-asiakkaille-alkoi-kayda-liian-raskaaksi/myjJMX5K

  • Myyjät ovat väärässä sen suhteen että palkkio ei ole 3% vaan tuon verran alexandria ilmoittaa myyjille sen olevan. Tuosta sitten saa sen sopimuksessa olevan prosentin.

   Oikeasti alexandria huijaa myös myyjiään ja palkkio on volyymista riippuen 4-4,5% ja erotus salataan myyjiltä.

   Sama oli skandiassa, 3% TIC mutta alexandria sai 4,5%

   Tämä toistuu kaikissa tuotteissa, myyjän TIC strukturoiduissa talon tuotteissa 2+2 mutta todellisuudessa paljon enemmän. Sen näkee jo marketsin tilinpäätöksen avainluvuissa joissa maksetaan ulos palkkioista alle puolet.

   Eli onnea myyjät, huijaatte asiakkaita ja öykkäri huijaa teitä minkä ehtii.

  • Kävikö tässä nyt niin, että apinaa koijataan. 😂😂
   Noh jostain ne rahat pitää ottaa millä asiakkaat maksetaan hiljaisiksi ettei näitä ulostuloja tule enempää.

   • Kuten tämä Investium...?

    Tulin siihen tulokseen, että on paras mitä tiedän ja aikoinaan tuli perehdytyä niihin todella paljon.


   • Olin siellä töissä ja voin todeta että ihan samanlainen kuin tämä alexandria ja olisi kyllä melko painavia sanoja toimintatavoista. Nuoria tyyppejä jotka eivät teidä sijoitustoiminnasta juuri mitään, osaavat kyllä myydä. Firmassa sanottiin että on parempi että myyjä ei tiedä koska myy silloin paremmin. En ymmärtänyt logiikkaa. Käsitin että työurat siellä ei ole kovin pitkiä. Onneksi kummallisista toimintatavoista tullaan esille, niinkuin tämä alexandria myyjän kauppalehden haastattelu


  • Ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Suurin osa suomalaisista ei ymmärrä sijoittamisesta ja taloudesta yhtään mitään vaikka tuo on yksi tärkeimpiä taitoja nykymaailmassa. Kukaan muu kuin sinä itse ei ole kiinnostunut varallisuutesi huolehtimisesta.

   Minua ei ainakaa säälitä yhtään kyseisen miehen puolesta, josta KL uutisoi äskettäin. Olisi kannattanut opiskella sijoittamista itsenäisesti eikä kuunnella geelitukan hissipuheita, joka ei itsekään tiedä mitään myymästään tuotteestaan.

   Itse sijoitan nyt ja tästä ikuisuuteen ainoastaan suoriin osakesijoituksiin. Toimarit on 1% luokkaa, mutta hallinnointipalkkioni on vuodessa 0% ja osingot kilahtelee kuukausittain tilille.

   • Vain typerys maksaa prosentin suorista osakkeista jos hoitaa itse


   • Weertyuio kirjoitti:

    Vain typerys maksaa prosentin suorista osakkeista jos hoitaa itse

    Oliko tuo nyt sarkastinen kommentti vai mitä kun en sääli yhtään Alexandrian huijaamia ihmisiä?


   • Minä säälin. Olin joskus alexandriassa ja tässä nykyään investium entinen rvm töissä ja kyllä säälin . Siellä molemmissa opetettiin lomaosaketyyliin melko kierojakin psykologisia tyrkytystekniikoita, jotka suunniteltu ovelasti juuri sellaisia asiakkaita varten jotka eivät tiedä mistään ja tarttuvat hyvin hiottujen manipulaatiotekniikoiden vuoksi ostamaan jotain mitä todennäköisti katuvat jossain vaiheessa, haastavat tai muuta. Tosin tästä on muutama vuosi aikaa, joten en tiedä miten tuossa maailmassa enää


  • minulla on ollut säästötuotteena itseni ja perheeni tulevaisuudenturvaa varten generali säästövakuutus. Se on tuottanut kivasti ja riski siinä on pieni. Huomattavasti parempi tuote kuin pankkien vastaava. En ole joutunut ongelmiin koska pystyn säästämään sen 200 euroa kuussa joka laskettiin pankkiirin kanssa yhdessä tapaamisessa.

   • Paljonko on "tuottanut kivasti" ?

    Voi meinaan olla merkittävästi vähemmän kuin superrahaston tuotto samassa ajassa.


  • Generalin säästövakuutus ei sovellu lyhytaikaiseksi sijoitukseksi, koska jos sen päättää ennenaikaisesti menettää käytännössä kaiken. Itsellä on rahaa sijoitettu n.9000€ josta saisin ulos nyt noin 1000 €.. Käytännössä 5 vuoden päästä saisin edes omani pois.. Tässä kannattaa olla tarkkana, koska "yksityispankkiiri" eli myyjä ei asiasta tietenkään mitään mainitse.. Tällöinhän hän ei saisi myyntipalkkiotaan.. Kannattaa vaihtaa rahastot tuotteen sisällä pois Aleksandrian omista rahastoista, koska ne ei tuota mitään ja palkkiot kalliita.. Itse siirsin kaikki Usan rahastoihin, ja nyt on alkanut pääoma tuottaa huomattavasti paremmin.. Tästäkään vaihtoehdosta myyjä ei kerro mitään, koska saa tietenkin palkkiota kun asiakas pitää rahat Aleksandrian omissa rahastoissa.. Sinänsä Generalin tuotteen sisällä on hyviä ja oikeasti tuottavia rahastoja, kunhan itse asiaan perehtyy. Aleksandrian liimaletti yksityispankkiiri ei tätä kerro..

   • Arvaas mitä sun ameriikanrahoille käypi kohta. Juu juu jokainen eläkevakuutuksia myyvä kaksikymppinen suhari on "pankkiiri". Kiitos näiden alegsatrioitten ja infestiumien. Luuletko että nämä provikkapalkkaiset myyjät miettivät sinua. Siksi kohderyhmä kympin kuussa säästöön kovalla hinnalla tyyliä. tietoisemmat eivät asioi noissa, ainakaan käsittääkseni


  • Tuli vaan mieleeni, että Kauppalehden toimittajaa saattaisi kiinnostaa muidenkin kuin tuon huijatun perheenisän kokemukset aiheesta. 🤔
   Niin hyvässä kuin pahassa.

   • Alexandrian vai investiumin? Asiakkaiden ja työntekijöiden esiintulo ja seuraava skandaali muhimaan ja sitten vähän perään pelataan laivanupotusta kun viranomaiset taas heräävät kun ei ollutkaan mitään yksittäistapauksia? Aijjaijjai mitähän käy......


  • Alexandrian vai investiumin?

   • Kaikkien huonojen kokemusten!
    Nyt vaan monen Alexandriaan tyytymättömän asiakkaan kommentit jää julkisuuden ulkopuolelle kun ne on vaan yksittäisiä kommentteja esim. kauppalehden facebookissa. Toki voisivan lehti tehdä työnsä ja poimia ne sieltä.


   • Olen asioinut kuutisen vuotta tässä pankkiiriliikkeessä ja kaikki tähän asti saamani palvelu ja sijoitustuotot ovat poikkeuksetta olleet oikein hyviä, esimerkiksi erilaisia autocall-tuotteita ja luottokoreja olen tehnyt jo useammankin ja aina ovat hommat sujuneet. Asiakasvastuuhenkilöni puolesta Alexandriassa surettaa firman saama julkisuus, joka kyllä varmaan nyt vaikeuttaa siellä työskentelevien tekemistä, hehän toimivat käsittääkseni yrittäjämallissa. Lehtijutun lukaistuani, vaikuttaa kyllä mielestäni aika oudolta, että nimimerkkien suojissa saa valtakunnan mediassa haukkua ex-pankkiaan ja ex-työnantajaa. Alexandria ei noissa jutuissa vastinetta antanut, miksiköhän? Olisi sitä varmaan tullut omakin ex-työnantaja ja pomo kenen kanssa en tullut toimeen haukuttua kymmenisen vuotta sitten, jos olisin irtisanoutumiseni yhteydessä saanut sillä oikein etusivun jutun :)


   • TapparaTerästä kirjoitti:

    Olen asioinut kuutisen vuotta tässä pankkiiriliikkeessä ja kaikki tähän asti saamani palvelu ja sijoitustuotot ovat poikkeuksetta olleet oikein hyviä, esimerkiksi erilaisia autocall-tuotteita ja luottokoreja olen tehnyt jo useammankin ja aina ovat hommat sujuneet. Asiakasvastuuhenkilöni puolesta Alexandriassa surettaa firman saama julkisuus, joka kyllä varmaan nyt vaikeuttaa siellä työskentelevien tekemistä, hehän toimivat käsittääkseni yrittäjämallissa. Lehtijutun lukaistuani, vaikuttaa kyllä mielestäni aika oudolta, että nimimerkkien suojissa saa valtakunnan mediassa haukkua ex-pankkiaan ja ex-työnantajaa. Alexandria ei noissa jutuissa vastinetta antanut, miksiköhän? Olisi sitä varmaan tullut omakin ex-työnantaja ja pomo kenen kanssa en tullut toimeen haukuttua kymmenisen vuotta sitten, jos olisin irtisanoutumiseni yhteydessä saanut sillä oikein etusivun jutun :)

    Tässä on vaan se juttu että viimeiset 8 vuotta markkina on noussut koko ajan pientä kupruilua lukuunottamatta. Varmasti olet tuottoa saanut koska käytännössä isot riskit eivät ole realisoituneet viimeisen 8 vuoden aikana. Mutta siinä vaiheessa jos johdannaiskupla puhkeaa ja/tai pankkeja aletaan järjestelemään uudelleen (lue: konkursseja tai yritysostoja) niin alkaa nuo autocallit ja johdannaisten kautta tehdyt luottokorit paukkumaan kunnolla. Toki niin moni muukin tuote mutta noissa strukturoiduissa kun voi mennä koko pääoma toisin kuin hajautetuissa osakesalkuissa tai järkevissä rahastoissa.

    Nuo autocallit voi toimiakin, tosin tuotot jäävät järjestäen heikommiksi kuin osakkeilla (sis. osingot), samoin nuo luottokori-tuotteetkin jos on ns. hyvällä hetkellä tehty mutta noissa on siis järjettömän kova systeeminen riski (veikkaan että "pankkiirisi" ei edes tiedä mitä se tarkoittaa) ja lisäksi esim. joukkovelkakirjalainamarkkinalla saa vastaavaa kuponkituottoa paljon pienemmällä riskillä ja duraatiolla. Kysäisepäs "pankkiiriltasi" mikä on duraatiopreemio ja kumpi on hänen mielestään tuotto-riskisuhteeltaan järkevämpi tuote: 2 vuoden joukkovelkakirjalaina joka tuottaa 7% p.a. vai 5 vuoden joukkovelkakirjalaina joka tuottaa 8% p.a.

    Nuo pitkät joukkovelkakirjalainat on vaarallisia, varsinkin kun ne on leivottu johdannaisten kautta eli esim. sekalainen kori yrityksiä johon asiakkaalla ei ole mitään vaikutusvaltaa. Ja vielä kun tuotto tulee kerran vuodessa niin jälkimarkkina on aika villiä. Tässä nopeita sekalaisia ajatuksia.

    Siinä on syynsä miksi Alexandriaan ei tule suursijoittajia kahvittelemaan. Valitettavasti piensijoittajia on paljon ja tietotaito on vielä mitä on. Osin siksi että fiksua tarjontaa on aika vähän. Siinä vaiheessa kun pankkiiri puhuu suorista osakkeista ja suorista joukkovelkakirjalainoista - eli suorista sijoituksista hyvillä perusteilla valittuihin kohdeyhtiöihin niin kannattaa kunnella! Toki on hyviä rahastoja (esim. PYN Elite, valitut ETF:t) ja jotain hyviä strukkejakin (markkina-anomaliat) mutta yleensä mitä tuotteistetumpi sijoitusratkaisu on, sitä parempi se on pankille ja sitä riskialttiimpi asiakkaalle suhteessa suoriin osakkeisiin tai joukkovelkakirjalainoihin.


   • IhanOk...mutta kirjoitti:

    Tässä on vaan se juttu että viimeiset 8 vuotta markkina on noussut koko ajan pientä kupruilua lukuunottamatta. Varmasti olet tuottoa saanut koska käytännössä isot riskit eivät ole realisoituneet viimeisen 8 vuoden aikana. Mutta siinä vaiheessa jos johdannaiskupla puhkeaa ja/tai pankkeja aletaan järjestelemään uudelleen (lue: konkursseja tai yritysostoja) niin alkaa nuo autocallit ja johdannaisten kautta tehdyt luottokorit paukkumaan kunnolla. Toki niin moni muukin tuote mutta noissa strukturoiduissa kun voi mennä koko pääoma toisin kuin hajautetuissa osakesalkuissa tai järkevissä rahastoissa.

    Nuo autocallit voi toimiakin, tosin tuotot jäävät järjestäen heikommiksi kuin osakkeilla (sis. osingot), samoin nuo luottokori-tuotteetkin jos on ns. hyvällä hetkellä tehty mutta noissa on siis järjettömän kova systeeminen riski (veikkaan että "pankkiirisi" ei edes tiedä mitä se tarkoittaa) ja lisäksi esim. joukkovelkakirjalainamarkkinalla saa vastaavaa kuponkituottoa paljon pienemmällä riskillä ja duraatiolla. Kysäisepäs "pankkiiriltasi" mikä on duraatiopreemio ja kumpi on hänen mielestään tuotto-riskisuhteeltaan järkevämpi tuote: 2 vuoden joukkovelkakirjalaina joka tuottaa 7% p.a. vai 5 vuoden joukkovelkakirjalaina joka tuottaa 8% p.a.

    Nuo pitkät joukkovelkakirjalainat on vaarallisia, varsinkin kun ne on leivottu johdannaisten kautta eli esim. sekalainen kori yrityksiä johon asiakkaalla ei ole mitään vaikutusvaltaa. Ja vielä kun tuotto tulee kerran vuodessa niin jälkimarkkina on aika villiä. Tässä nopeita sekalaisia ajatuksia.

    Siinä on syynsä miksi Alexandriaan ei tule suursijoittajia kahvittelemaan. Valitettavasti piensijoittajia on paljon ja tietotaito on vielä mitä on. Osin siksi että fiksua tarjontaa on aika vähän. Siinä vaiheessa kun pankkiiri puhuu suorista osakkeista ja suorista joukkovelkakirjalainoista - eli suorista sijoituksista hyvillä perusteilla valittuihin kohdeyhtiöihin niin kannattaa kunnella! Toki on hyviä rahastoja (esim. PYN Elite, valitut ETF:t) ja jotain hyviä strukkejakin (markkina-anomaliat) mutta yleensä mitä tuotteistetumpi sijoitusratkaisu on, sitä parempi se on pankille ja sitä riskialttiimpi asiakkaalle suhteessa suoriin osakkeisiin tai joukkovelkakirjalainoihin.

    Voiko joku perustella miksi olisi järkevä sijoittaa tähän skandikori autocalleen, eikä vastaavasti ostaa mukana olevien yhtiöiden suoria osakkeita?

    http://www.alexandria.fi/skandikori6


  • Koko juttu on jonkun kilpailijan masinoima ajojahti. Nimiä pöytään tai en usko. Ei löydy kyseistä perheenisää tai vanhuksia joita olisi huijattu. Alexandria on valittu jo vuosia parhaaksi palveluntarjoajaksi, parhaaksi työpaikaksi ja tuotteet parhaiksi tuotteiksi. Köyhät vaan on kateellisia menestyjille, alexandrian asiakkaat ovat voittajia ja pankkiirit nykypäivän menestyksen symboleita.

   • Niin. Siis mitkä pankkiirit. Älä vaan sano että luulet että nämä eläkevakuutuksia ja autocalleja myyvät kakarat ovat jotain "pankkiireita" kun käyntikortissa lukee jotain sinne päin. Kaksikymppinen pankkiiri ja kolmekymppinen "senior advisor". Oh lord...

    P.S. tällaiset alexandriat ja investumit ovat niiiiiin mahottoman tärkeitä nakkikiskoja Suomen rahoitusmarkkinoille keskiössä, että ihan "ajojahti" lehdistössä lollero kas kun ei kerro messuilla niinkuin tämä toinen että "meille tehtiin oma laki vuonna ysiviisi". Ihanko firmalle ittelleen hahahahaha ompas tärkeä pulju "koko" Suomen systeemi kaatuu firman mukana lol


   • wdfghg kirjoitti:

    Niin. Siis mitkä pankkiirit. Älä vaan sano että luulet että nämä eläkevakuutuksia ja autocalleja myyvät kakarat ovat jotain "pankkiireita" kun käyntikortissa lukee jotain sinne päin. Kaksikymppinen pankkiiri ja kolmekymppinen "senior advisor". Oh lord...

    P.S. tällaiset alexandriat ja investumit ovat niiiiiin mahottoman tärkeitä nakkikiskoja Suomen rahoitusmarkkinoille keskiössä, että ihan "ajojahti" lehdistössä lollero kas kun ei kerro messuilla niinkuin tämä toinen että "meille tehtiin oma laki vuonna ysiviisi". Ihanko firmalle ittelleen hahahahaha ompas tärkeä pulju "koko" Suomen systeemi kaatuu firman mukana lol

    Haha, kylläpä kuulostaa katkeralta tilitykseltä :D Tuliko sulle monoa firmasta?


   • En tiedä ketään järkevää tai koulutettua ihmistä joka edes hakee näihin provisiomyyntifirmoihin eläkevakuutuksia myymään, saati sitten saa niistä potkuja. Eiköhän eläkefirmoille kelpaa ihan kuka räkänokka vaan joka ei muualta työtä saa.


   • Yksi lysti löytyykö lähdesuojan takaa nimeä vai ei, koska henkilö ei ole pääasia.

    Tuossa jo aiemmin ketjussa lasketut korkeat kustannukset ja tämän onnettoman yksittäistapauksen esiin tuoma varojen sitominen vuosikausiksi holtittoman suuren lunastuspalkkion uhalla se ongelma on.

    Jos annetuissa numeroissa on jotain vikaa, niin korjaa toki?


   • Mitäs sitten tapahtuu jos tuon takaa löytyykin ihan aito asiakas ja huomataankin, että se ei ollutkaan ainoa laatuaan?


  • Oiskohan parempi jos alalla työskentelevät lopettas täällä huutelun ja syyttelyn.
   Vaikeuttaa ihan jokaisen työtä!!

  • http://www.hs.fi/talous/art-2000005262858.html

   Tätäkö se tarkoittaa että alalla työskentelevien pitäisi lopettaa huutelu? En ymmärrä mikä mahtaisi olla tämän varatuomarin intressi kertoa negatiivisia asioita edellisestä työnantajastaan. Ei ainakaan mitään positiivista hänelle voi tästä seurata ja eikös se vanha totuus mene niin että jos joku kertoo julkisesti jotain asiaa mistä voi olla hänelle haittaa - eli riskeeraa itsensä ja kasvonsa - niin kannattaisi silloin häntä kuunnella, voi olla totuutta nimittäin asiassa mukana?

   • Pelkkää valetta koko juttu. Itse en uhkailuun syyllisty mutta kuulin tuossa pikkulinnuilta että kannattaa olla varuillaan jos tämmöisiä haastelee julkisesti, käräjille pääsee vastaamaan valeistaan ja mustamaalauksesta.


   • Kerroppas pikkulintu mikä tässä jutussa ei pitänyt paikkaansa? Saattaa jopa olla, että jos tuon aiheen tiimoilta joku lähtee käräjöimään, niin tulee vaan lisää asioita esille.
    Ja sitten jos mennään ihan faktoihin, niin oikeushenkilöllä ei ole sellaista kunniaa, jota voitaisiin loukata.


   • Kannattaa varoa myös muuten, tällaisella omalla naamalla julkituloon liittyy varmasti kova riski joutua vainon kohteeksi ja erilaisten kostotoimenpiteiden. Ketjustä päätellen täällä kirjoittelee moni alexandrialainen ja siellä touhu on yhä kuin uskonnollisessa hurmosliikkeessä ja varmuudella kaikenlaista paskaa sataa totuuksien laukojan päälle. Kohta täällä varmaan saadaan lukea kaikkea sepitettyä paskaa kyseisestä henkilöstä.


   • Näinonjämpti kirjoitti:

    Pelkkää valetta koko juttu. Itse en uhkailuun syyllisty mutta kuulin tuossa pikkulinnuilta että kannattaa olla varuillaan jos tämmöisiä haastelee julkisesti, käräjille pääsee vastaamaan valeistaan ja mustamaalauksesta.

    Paitsi jos ovat faktoja. Nimenomaan juristejahan kannattaakin yrittää haastaa. Eiköhän tunne omat oikeutensa aika tarkkaan. Voi olla aika teflon Saattaapi ottaa aikas lujaa turpaan, varsinkin jos sanainen arkku vielä aukeaa. Aika raju hätä vielä läpsähtää räpylään?


   • Niinpä niin... :D Eiköhän talonpoikaisjärjellä ajateltuna taitava sellainen pysty melko leikiten varmistamaan etukäteen että vastapuolella ei ole minkäänlaista mahdollisuutta selvitä hengissä, vaan balttiarallaa luonnollisestikin varmistaa että jäävät kaikin puolin pakkaspuolelle ja reippaasti jos ovat niin tyhmiä että uskaltavat lähteä edes ryttyilemään :D :D :D Ja krokokyyneleet perään :D


  • Eiköhän A:n taru ala olla pikku hiljaa lopussa?
   Kiitos HeSa ja sinä rohkea, koulutettu nainen, joka olet uskaltanut!
   Eiköhän näitä "kylmiä calleja" ala tulla yhä vähemmän? Ja "hytit ala olla tyhjiä"? Ja "sirkkeli leikata vähemmän" ja "rokotuksia" myös? Ja "private bankerit" jälleen muatalloustöessä? No, muutama sai tässä ne miljoonansa kerättyä!
   - Katsokaapa muuten A:n sivua! Ei siellä sanaakaan jutusta vaikka arvaan että kriisipalaveriä on pidety ja Hangon ja Nizzan juhannukset on jääny vähemmälle!

  • Asiantuntemus osoittautui ohueksi, mutta syntyi vaikutelma, että vilpittömästi haluttiin palvella.

   Selvitin viime keväänä Yksityispankit 2016 -tutkimusmusta varten yksilöllisen varainhoidon laatua.

   Ensimmäisten tulosten tultua hämmästyin, kun korkeita pisteitä kertyi myös Alexandria Pankkiiriliikkeelle. Olin mieltänyt sen ennemmin sijoitustuotteiden kauppiaaksi kuin yksilöllistä varainhoitoa tarjoavaksi yritykseksi.

   Yllättävää oli sekin, että Alexandria keräsi erinomaisia laatupisteitä toiminnastaan asiakasrajapinnassa. Asiakkaat kehuivat palvelua miellyttäväksi, yhteyshenkilöiden viestintää selkeäksi ja antoivat paljon pisteitä siitäkin, että yhteyshenkilöillä oli asiakkaille riittävästi aikaa.

   Päätin käydä testaamassa Alexandriaa asiakkaana esiintyen. Kohtaaminen alkoi mukavasti: Vastaanotto oli kaikin puolin asiallinen ja ystävällinen. Alexandriassa ei tavoiteltu pompöösiä arvokuutta, mikä on monille yksityispankeille tyypillistä.

   Minua palvelleen henkilön asiantuntemus osoittautui aika pian ohueksi, mutta syntyi vaikutelma, että hän vilpittömästi halusi etsiä minulle parhaiten sopivan ratkaisun. Tunnelma kuitenkin muuttui, kun sinnikkäästi tivasin perusteluita ja selvitystä sijoitusehdotuksen kaikista kuluista.

   Halusin ymmärtää, miten Alexandrian ehdottamat ratkaisut – jotka olisivat lisänneet sijoittamiseen liittyviä kulujani merkittävästi – olisivat olleet minulle hyödyksi.

   Isäntäni kärsivällisyys loppui ennen kuin minun. Lopulta minut käytännössä heitettiin ulos – kohte-liaasti tosin.

   Kun lähdin kävelemään kotia kohti, pohdin, miten olisi käynyt, jos sama tapahtuisi vaikkapa autokaupassa. Jos kohtaisin siellä ystävällisen ja luottamusta herättävän myyjän, luottaisinko myyjäasiantuntijaan vai jaksaisinko perehtyä autoihin edes sen verran, että kunnolla ymmärtäisin, mistä myyjä puhuu? Malttaisinko kilauttaa autoista innostuneelle kaverille ennen kuin tekisin kaupat?

   https://m.kauppalehti.fi/uutiset/alexandriasta-jai-risririitainen-mielikuva/kCTek67j

   • Alexandria sijoittuu siis kärkeen kaikista varainhoitajista suoritetussa puolueettomassa asiakastyytyväisyyskyselyssä ja ns. puolueeton toimittaja Ranta-aho yrittää silti vääntää tästä negatiivisen otsikon? Nyt ei kyllä asiakkaana mene täysin järkeen. Sama firma palkittiin myös strukturoitujen sijoitustuotteiden toteutuneen tuottomenestyksen perusteella Suomen parhaana toimijana keväällä ja sekin oli puolueeton tutkimus. Taitaa olla tämä media enää negatiivisten klikkiotsikoiden perässä. Itse olen tyytyväinen, palveluun ja tuottoon.


   • No se jo kertoo paljon jos haluaa strukkeihin sijoittaa. Hullun hommaa johdannaisriskien ja kulujen takia.


  • EI JEESUS MITÄ KOMMENTTEJA. Joka toisessa on Alejandrolainen tunnustamassa omaa valhettaan. Rokotetut asiakkaanne virkkovat sijoitus- ja talousoppien vastaisuuksia! Siihen on tultu. Herätys!! Herätys myös niille jotka tekivät omia laskelmia, kun langan aloittaja teki ne vähän mutkat suoraksi. Sillä ei ole mitään vihtorin väliä onko todellinen kulu vuodessa 5,6 vai 7 % pääomasta. NE ON KAIKKI LIIKAA KULUA! Pankin ratkaisu asettuu kaikkiaan 1,5-3,5 % tasolle kuluiltaan. Yksittäisiä hyviäkin henkilöitä Alexandriassa on, johto kuitenkin tukahduttaa luovuuden ja myy uskonnon tilalle. Ahneus ja asiakkaan tappio on valmis. Ja kuka pelle kehui AC sijoitustaan? Suhteutit sen mihin?

  • Rahat pois pölkkypäiltä. Pankkiiriliikkeen pojat ja tytöt nauravat koko matkan pankkiin. Aina löytyy uusia hölmöläisiä joilta saa rahat keploteltua omiin taskuihin. Ei typerykset rahoilla mitään tee, geelitukilla on niille parempaa käyttöä.

  • Nämä on sitten sama asia. Utmost ja Generali. Nimi vaan muuttui.

  • Tyhmyydestä sakotetaan. Näinhän se on. Minä sanoin irti sopimuksen vajaan kahden vuoden jälkeen, kun minulla oli aikaa paremmin perehtyä asiaan. Tuli muuten kalliiksi, mutta vielä kalliimmaksi olisi tullut, jos olisin jatkanut. Miten homma toimii?

   1. Sinut kutsutaan keskustelemaan sijoituksesta, ei eläkevakuutuksesta.

   2. Sovitaan uusi tapaaminen ja nyt paikalla on 2 henkilöä ja annetaan ymmärtää, että sopimus on melkein valmis. Käydään läpi taas samat asiat, kuin ensimmäisellä kerralla. Et ehdi perehtyä ollenkaan asiaan, vaan asiakirjat luetaan sinulle valmiiksi. Näet, että lukija viivaa jotain lukemastaan. Minulla se oli takaisin lunastushinta, jota ei käyty läpi lainkaan. Ollaan ystävällisiä ja kerrotaan, ettei mitään takuuta anneta tuotosta, kuten oikein on. Kuitenkin ollaan jo kerrottu miten esimerkiksi Ruotsissa asia on tuottanut. Alkaa olla kiire, joten nimet alle ja sillä selvä.

   3. Vuoden päästä on tapaaminen, joka ei selkeytä mitään.

   4. Kun vihdoin havahtuu, niin on myöhästä. Sanoin noin kuukausi sitten sopimuksen irti, mutta mitään ei ole kuulunut sen jälkeen. Minulle pitäisi tulla palautusta, mutta pelkäänpä, että jotain keksitään, ettei tarvitsisi palauttaa mitään. Ai niin: 19 kk tuotto oli vajaat 17 euroa ja sovittu kuolemantapaus korvaus oli muuttunut 101 %:sta 97 %.

   OHJEENA
   Ottakaa tarkoin selvää mistä on kysymys, henkivakuutuksesta, vai sijoituksesta. Perehtykää paljonko lysti teille maksaa, sillä teille se maksaa, ei pankille. Paljonko on takaisin lunastussumma, jonka pankki pitää. Te maksatte koko sopimusajalta, vaikka sanotte sopimuksen aikaisemmin irti.

   Menkää tapaamisen jälkeen kotiin ja perehtykää mitä meinaatte tehdä. Älkää uskoko mitä kuulette. Jos diili vaikuttaa huonolta, älkää menkö enää uuteen tapaamiseen, vaan ilmoittakaa sähköpostilla, ettette voi alkaa sijoittajaksi/säästäjäksi.

   • Onko aiheeseen uutta (2019) kommentoitavaa?

    On olemassa paljon parempia ja joustavampia säästökohteita, kuin tämä Utmost.


   • "Alkaa olla kiire, joten nimet alle ja sillä selvä."

    Myytiin sitten mitä tahansa niin jos kiireella perustellaan sitä ettei sopimukseen ehdi tutustua pitää kävellä ulos. Kuinka vaikeaa se on, nousee ja lähtee.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onko aiheeseen uutta (2019) kommentoitavaa?

    On olemassa paljon parempia ja joustavampia säästökohteita, kuin tämä Utmost.

    Ehdin laittaa tähän Utmost kusetukseen 6600 euroa ennenkuin hermo meni. Rahaa tuli takaisin 3615e eli hävisin "vain" 2985e. Pukumies totesi, eträ mulla kävi hyvin, kun olin tunnollisesti ja ajoissa maksanut aina 200e/kk.... Annas olla jos olis ollu joku maksu myöhässä tai maksamatta, niin sopimusrikkomuksen vuoksi olis varmaan menny kaikki viimeistä senttiä myöten. Eli en menettänyt kuin kolme donaa eli vain reilu 40 prossaa sijoituksesta..... Oon niin onnellinen!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ehdin laittaa tähän Utmost kusetukseen 6600 euroa ennenkuin hermo meni. Rahaa tuli takaisin 3615e eli hävisin "vain" 2985e. Pukumies totesi, eträ mulla kävi hyvin, kun olin tunnollisesti ja ajoissa maksanut aina 200e/kk.... Annas olla jos olis ollu joku maksu myöhässä tai maksamatta, niin sopimusrikkomuksen vuoksi olis varmaan menny kaikki viimeistä senttiä myöten. Eli en menettänyt kuin kolme donaa eli vain reilu 40 prossaa sijoituksesta..... Oon niin onnellinen!!

    Vielä jatkan edellistä. Voi vain arvailla mitä näistä hienoista tuottavista sijoituksistaan oikeesti saisi takaisin ja vielä luvatun "voiton ja kasvun" verran... ja nimenomaan sitten joskus 15 vuoden jälkeen... sliipattu pukumies ei edes yrittänyt puolustautua tai väittää, että joku olisi joskus saanut mitään koskaan takaisin näiltä Cayman saarilta tai mihin ne rahat nyt ovatkaan hävinneet.... Älkää helvetissä edes hurjimmissa kuvitelmissanne luulko, että saatte edes omianne takaisin.... tässä on todellakin sijoittajalle täydellinen loose-loose situation .....pukumies saa osansa ja Cayman Utmost enemmän...... on kumma, että tämä kusetus on laillista.... toivon todella, että korona tappaisi tämän taudin......


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vielä jatkan edellistä. Voi vain arvailla mitä näistä hienoista tuottavista sijoituksistaan oikeesti saisi takaisin ja vielä luvatun "voiton ja kasvun" verran... ja nimenomaan sitten joskus 15 vuoden jälkeen... sliipattu pukumies ei edes yrittänyt puolustautua tai väittää, että joku olisi joskus saanut mitään koskaan takaisin näiltä Cayman saarilta tai mihin ne rahat nyt ovatkaan hävinneet.... Älkää helvetissä edes hurjimmissa kuvitelmissanne luulko, että saatte edes omianne takaisin.... tässä on todellakin sijoittajalle täydellinen loose-loose situation .....pukumies saa osansa ja Cayman Utmost enemmän...... on kumma, että tämä kusetus on laillista.... toivon todella, että korona tappaisi tämän taudin......

    Papereissahan lukee, ainakin minulla luki, että jos sattuu kuolemaan, kuten esim. vitutukseen utmost kusetuksen vuoksi, saisi sijoituksensa 101 prosenttisesti takaisin... tämäkin on todennäköisesti puhdasta bullshittia, meneehän siitä kuitenkin kulut, kun tekee sopimusrikkomuksen eli kuolee vitutukseen ennen aikojaan. .... minulta meni usko helmikuussa 2020 ja pyydän , että älkää uskoko Alexandrian sliipattujen pukumiehien puheisiin... sieltä saattaa löytyä alussa oikeasti rehellinen sijoitusneuvoja, mutta sellainen kaveri siirretään tai ymmärtää itse siirtyä sivuun eli ottaa loparit huijausfirmasta, koska oikeesti tulee moraalinen henkilökohtainen sisäinen ongelma kuvioon ja sitä monet ei henkisesti pysty kestämään...


  • Utmost Visio on sama kusetus kuin aiempi Generalin Vision. Generali meni luopumaan tästä kusetustuotteesta, koska aiheutui liikaa negatiivista julkisuutta. Mutta sama huijaus siis jatkuu edelleen. Onneksi pääsin eroon tuotteesta ja hävisin vain noin 2000 € neljän vuoden aikana. Kannattaa irtisanoa koko tuote jos on sortunut tähän tuotteeseen. Mitä nopeammin sitä parempi. Eivät A.ssa kovin mielellään auta irtisanomisessa, mutta itse palkattu lakimies kyllä auttaa.. halvemmaksi tulee maksaa lakimiehelle pari sataa, kun A.lle tuhansia euroja

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   195
   7735
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   114
   5285
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4209
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3143