Valkosipuliperunat

Makuelämystä kaipaava

Kertoisko joku hyvän valkosipuliperunoiden reseptin? Tai valkosipulikermaperunoiden?
Vai onko nuo sama asia?

13

38493

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äiä

      Paista öljyssä valkosipulia mutta älä anna ruskistua. Ota valkosipuli pois pannulta ja lisää perunaviipaleet ja paista pehmeiksi. Lisää lopuksi vielä valkosipuli. Mausta vielä pippurilla ja sitruunan mehulla ja vaikkapa vielä jollain yrtillä.

      Lisää kamaa voi tietysti halutessaan lisätä. Tomaatti sopii hyvin.

    • VS-fani

      Viipaloi paistinpannulle keitettyjä perunoita ja runsaasti valkosipulia murskattuna. Paista öljyssä tai voissa. Älä ruskista. Lisää kermaa mustapippuria sekä aromisuolaa. Keitä kermaa hieman kokoon. Herkullista.
      Uunissa valmistuu raaoista perunoista samoin. Viipaloi perunat ja murskaa valkosipuli.Laita vuokaan ja mausta kuten edellä. Lisää kerma. 200astetta noin 2ja puoli tuntia.

      • kokki

        viipaloi perunat ja hienonna muutama valkosipulin kynsi. laita perunaviipaleet kerroksittain vuokaan, kerrosten väliin valkosipulia sekä suolaa sekä esim. maustepippuria oman maun mukaan. lopuksi kaada vuokaan vuoan koosta riippuen 2-3dl kermaaa.
        200 astetta, noin tunti.


      • gofty
        kokki kirjoitti:

        viipaloi perunat ja hienonna muutama valkosipulin kynsi. laita perunaviipaleet kerroksittain vuokaan, kerrosten väliin valkosipulia sekä suolaa sekä esim. maustepippuria oman maun mukaan. lopuksi kaada vuokaan vuoan koosta riippuen 2-3dl kermaaa.
        200 astetta, noin tunti.

        Kermaa...
        Mitäs jos sen jättää pois? Tilkka rasvatonta maitoa? Pilaanko ruokani tälleen...?


      • VS-fani
        gofty kirjoitti:

        Kermaa...
        Mitäs jos sen jättää pois? Tilkka rasvatonta maitoa? Pilaanko ruokani tälleen...?

        Jos teet uunissa niin voi silloin käyttää maitoa tai lihalientä tai vettä. Kypsistä perunoista pannulla valmistaen kerma on siinä kaiken A ja O


      • Mesu
        VS-fani kirjoitti:

        Jos teet uunissa niin voi silloin käyttää maitoa tai lihalientä tai vettä. Kypsistä perunoista pannulla valmistaen kerma on siinä kaiken A ja O

        Ennen minäkin pidin enemmän kermassa haudutetuista, mutta nykyään enemmän näistä. Leikkaa hyvin pesty kuorimaton perunakilo lohkoperunoiksi. Kuori kaksi sipulia ja viisi valkosipulin kynttä. Leikkaa sipuli suikaleiksi ja raasta valkosipuli anopilla. Paista perunoita erissä hetki VOISSA ja laita uunivuokaan. Paista sen jälkeen molemmat sipulit VOISSA ja aseta perunoiden päälle. Mausta suolalla, pippurisekoituksella ja timjamilla. Sekoita maut hyvin ja laita vuoka uuniin noin 180 astetta ja paista kypsäksi, voit muutaman kerran sekoitella perunoita paiston puolessa välissä.


    • -tiitu-

      Tapojahan on varmasti monia. Itse laitan perunani suoraan uunissa. Eli kuoritaan ja pilkotaan perunat. Voidellaan uunivuoka, jonne laitetaan kerroksittain perunoita ja valkosipulia. Itse laitan usein mukaan myös sipulia ja suolaa, joskus muitakin mausteita. Nesteenä olen käyttänyt joko kermaa tai kasvis- tai lihalientä, jota tulee perunoiden määrästä riippuen 1,5-4 desiä. Kokeilemalla oppii sopivat määrät. Vuoan päälle voi halutessaan laittaa korppujauhoja tai juustoraastetta. Ja paistellaan vajaassa 200 asteessa tuollaiset 1,5 tuntia. Hyvää on!

      • Kerma

        Tärkein puuttui


    • tauhka

      Koska se kesä varmasti tulee joskus vielä, niin laitan tähän yhden yksinkertaisen valkosipuliperunaohjeen jonka "kehitin" viime kesänä.

      Keitä pieniä uusiaperunoita. Kun ovat kypsiä, kaada vesi kattilasta. Lisää kasa margariiniä/öljyä, puristettua valkosipulia, mustapippuria jne. Pyörittele niitä kattilassa kuumalla levyllä tovi ja nauti.

    • kotikokki

      Tosihelppo ja ei niin paljon rasvaa sisältäva resepti on, että kuoritut perunat kuutioidaan pieniksi kuutioiksi noin reilu sentti kanttiinsa ja kiehautetaan suolatussa vedessä puolikypsiksi, sen jälkeen kaadetaan vesi pois ja lisätään hienonnettua valkosipulia maun mukaa sekä ruokakermaa. Haudutetaan kypsäksi jolloin kermakin sakeutuu. Voidaan maustaa vielä mustapippurilla sekä perunaan sopivalla yrttimausteella.

      • ghghjgjhjhjdx

        ranskanperunoista on nopee tehä


    • Mäkinen87

      Viipaloi raakoja perunoita voideltuun uunivuokaan, sekoita astiassa kermaan valkosipulimurskaa niin paljon kuin kehtaat, sekä aromisuolaa. kaada tämä perunoiden päälle niin että peittyy, ja 200-asteisessa uunissa tunti. päälle voi tietenkin laittaa ihanaa juustoa, ja pippurien ja yrttien käyttö antaa makuvivahteita.

    • Perunagratiinien kuningas - ja voihan näitä nyt vaikka valkosipuliperunoiksikin kutsua. Tästä nämä useimmat muut vastaavat ruoat ovat lähteneet ja jääneet vähän kalpeiksi varjoiksi useimmat - osa tosin elää jo omaakin elämäänsä.

      4 isoa perunaa, kiinteää
      2-4 valkosipulinkynttä
      muskottia
      1 ltr kokomaitoa
      0,5 ltr kermaa
      Munster-juustoa - OK, tätä ei tahdo saada, joten korvaa vaikka jollain voimakkaalla valkohomejuustolla
      voita
      suolaa, pippuria

      Kuori perunat, siivuta tasaisiksi puolen sentin siivuiksi. Maito kasariin, yksi kuorittu valkosipulinkynsi, suolaa, pippuria ja hyppysellinen muskottia. Maito kuumaksi ja keitä perunsiivuja siinä noin vartin verran.

      Sivele laakea uunivuoka valkosipulinkynnellä ja sen jälkeen voitele se hyvin voilla. Asettele keitetyt perunansiivut siihen kauniisti yhdeksi kerrokseksi. Päälle suolaa, pippuria ja ripaus muskottia. Vuole tai purista päälle muutama siivu valkosipulista. Asettele perunasiivujen väliin juustonpaloja niin paljon kuin haluat.

      Tee samanlaisia kerroksia kunnes olet käyttänyt kaiken perunan.

      Kaada päälle kerma ja jos se ei riitä peittämään perunoita, lisää vähän maitoa, missä keitit perunat.

      Paistoksen päälle kohtuullinen määrä voinokareita ja vuoka uuniin - paistoaika noin 1,5 tuntia ja paistolämpö 175 astetta. Aivan lopuksi grillaa pinta kauniiksi grillivastuksen alla - 15 minuuttia. Katso, ettei pääse palamaan eikä kiehumaan enää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3576
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      12
      2088
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1584
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1424
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1381
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1292
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1208
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1134
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      9
      1073
    10. 23
      1059
    Aihe