Tein eilen lihakeittoa ja se ei maistu millekkään. Eli mitä mausteita siihen voisi vielä laittaa? Kiitoksia jos joku kiltti neuvos.
Makua lihakeittoon?
14
5539
Vastaukset
- mutti
Ensiksikin keittolihaksi sopii parhaiten lapa tai etuselkä. Liha keitetään kokonaisena palana. Liha laitetaan runsaaseen, kiehuvaan veteen, jossa on yksi sipuli, yksi porkkana, kymmenen maustepippuria, laakerinlehti ja suolaa. Kun liha on kypsää se paloitellaan ja liemi siivilöidään. Liemeen voi lisätä lihalientä ja keittoon perunoiden lisäksi keittojuureksia. Muuta ei tarvita.
- -----
Voiko siihen keittoon enää lisätä mitään? Pitää käydä ostamassa lihaliemikuutioita, jos vaikka ensi kerralla onnistuisi paremmin :)
- kaisa
----- kirjoitti:
Voiko siihen keittoon enää lisätä mitään? Pitää käydä ostamassa lihaliemikuutioita, jos vaikka ensi kerralla onnistuisi paremmin :)
hieman ketsuppia ja vaikkapa valkopippuria tai jotain muuta maustetta jos sinulla ei ole lihalientä.
- Enni
kaisa kirjoitti:
hieman ketsuppia ja vaikkapa valkopippuria tai jotain muuta maustetta jos sinulla ei ole lihalientä.
laittaa lihakeittoon pippurisekoitusta ilman minkään näköistä mittaa ja aina on hyvää lientä tullut.
- vielä
Enni kirjoitti:
laittaa lihakeittoon pippurisekoitusta ilman minkään näköistä mittaa ja aina on hyvää lientä tullut.
pari laakerinlehteä lihan keittovaiheessa.. tulee mummon lihakeitto mieleen siitä :P todella hyvän maun antaa.. itse en laita kuin niitä laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, suolaa ja tietysti se liha, perunat, porkkanat ja sipuli.
- kjk
vielä kirjoitti:
pari laakerinlehteä lihan keittovaiheessa.. tulee mummon lihakeitto mieleen siitä :P todella hyvän maun antaa.. itse en laita kuin niitä laakerinlehtiä, kokonaisia maustepippureita, suolaa ja tietysti se liha, perunat, porkkanat ja sipuli.
Itse laitan mausteiksi mustapippuria, maustepippuria, rosepippuria, meiramia, pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio ja korianteria. Kyllä maistuu!! Tuorekasvikset maistuvat pakastekasviksia paljon paremmalta!
- lippe5
kjk kirjoitti:
Itse laitan mausteiksi mustapippuria, maustepippuria, rosepippuria, meiramia, pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio ja korianteria. Kyllä maistuu!! Tuorekasvikset maistuvat pakastekasviksia paljon paremmalta!
etsi sellainen vanha maustekasvi kuin lipstikka l. liperi antaa hyvän maun keittoosi etkä tarvitse sitä lihalientä. Sitä saa hyvin varustetuista kaupoista ja sitä voi kasvattaa takapihalla ja parvekelootassa. Voi pakastaa silppuna.
- jeki
lippe5 kirjoitti:
etsi sellainen vanha maustekasvi kuin lipstikka l. liperi antaa hyvän maun keittoosi etkä tarvitse sitä lihalientä. Sitä saa hyvin varustetuista kaupoista ja sitä voi kasvattaa takapihalla ja parvekelootassa. Voi pakastaa silppuna.
Jos haluat todella hyvää lihalientä niin tee näin
Osta kaupasta YDINLUITA ja keitä niitä ensin hiljaisella lämmöllä todella pitkään mieluiten kuusi seitsemän tuntia.Voit pakastaa osan ja käyttää myöhemmin loput.Kun seuraavan kerran teet lihasoppaa ota pakkasesta ko lientä ja lisää siihen pippurit suola ja muut mausteet joita edellisissä viesteissä kerrottiin. - Topias
lippe5 kirjoitti:
etsi sellainen vanha maustekasvi kuin lipstikka l. liperi antaa hyvän maun keittoosi etkä tarvitse sitä lihalientä. Sitä saa hyvin varustetuista kaupoista ja sitä voi kasvattaa takapihalla ja parvekelootassa. Voi pakastaa silppuna.
Olen samaa mieltä siitä lipstikasta :o)
Meilläkin sitä kasvaa puutarhanurkkauksen laidalla - on muuten ihan komea viherkasvinakin!
Liperi eli lipstikka on saksankieliseltä nimeltään Maggikraut eli maggiyrttti. Sana on antanut nimensä kaupallisille liemivalmisteillekin. kjk kirjoitti:
Itse laitan mausteiksi mustapippuria, maustepippuria, rosepippuria, meiramia, pari laakerinlehteä, lihaliemikuutio ja korianteria. Kyllä maistuu!! Tuorekasvikset maistuvat pakastekasviksia paljon paremmalta!
Miltä maistuu, onko purkista? Ei löydy kaapistani! Mihin muuhun voi käyttää?
- crispy
marella kirjoitti:
Miltä maistuu, onko purkista? Ei löydy kaapistani! Mihin muuhun voi käyttää?
Korianteria saa sekä tuoreena, että kuivattuina siemeninä. Tuore on aika voimakkaan makuista ja sitä voi käyttää persiljan tapaan, joskin monet eivät pidä tuoreen korianterin mausta.
Kuivattuja korianterin siemeniä saa maustepurkkeihin pakattuna joko kokonaisina tai jauhettuna. Sopii vaikka vihannessäilykkeisiin ja liharuokiin. Esimerkiksi lihapulliin korianteri antaa lisämakua. Monissa makkaroissa on korianteria makua antamassa.
- Volitans
Lihakeittoon saat makua LIHASTA. Tässä oma ohjeeni perusteluineen:
Kattilaan paljon lihaa. Naudan halvempia osia kuten lapaa ja etuselkää. Luita. Ydinluu on parasta.
Kattilaan vettä ja lihat _kylmään_ veteen. Mukaan voi heittää jo tässä vaiheessa vähän merisuolaa. Kun liha alkaa kiehumaan siitä kerätään vaahto tarkoin pois. Mitään muuta ei siis liemeen aluksi laiteta, jotta saadaan kirkas liemi. Kun vaahtoa ei enää muodostu niin kansi päälle ja annetaan kiehua ainakin pari tuntia. Samalla lisätään mausteet: laakerin lehti, timjamia, maustepippuria, mustaa pippuria. Mausteet pussiin tai sitten ne voi myöhemmin siivilöidä liemestä pois.
Kun liha tuntuu pehmeältä (huom! eri lihapalat kypsyvät erilailla) otetaan liha pois ja liemen maku tarkistetaan. Jos lihaa ei ole ollut tarpeeksi, niin liemikään ei ole kunnollista. Lientä kannatta a yleensä keittää kasaan, jolloin maut tiivistyvät.
Pilko liha sopiviksi annospaloiksi. Lisää liemeen juureket: 1 osa Porkanaa, 1 osa selleriä, 1 osa purjoa, 2 osaa perunoita kypsymisjärjestyksessä pieniksi pilkottuina. Yleensä itse leikkaan porkkanan ja sellerin noin 7x7 mm:n paloiksi. Seuraavaksi perunat noin 1x1 cm paloina. Lopuksi purjo suikaleina ja lihanpalat. Tarkistetaan suola. Herbamare sopii hyvin. Jos lihaa ei ole ollut tarpeeksi, niin myös fondia voi vähän lisätä.
Viimeistellään lorauksella kuivaa Sherryä ja tuoreella silolehtisellä persiljalla.
Jos haluat rasvattoman keiton, niin liemen voi jäähdyttää ja kuoria sitten rasvan kätevästi pois pinnalta. - Erämies!
Pelkkä liha ja peruna ei tee maistuvaa lihakeittoa. Luut ja juurekset antavat maun keittoon. Myös liha- tai kasvisliemikuutio ja muutama musta- tai maustepippuri antavat lisää makua.
- Gopher.
Muiden ohjeiden lisäksi:
3 rkl vasikanfondia (kunnon loraus), myydään parin desin pulloissa
1-2 liemikuutiota, liha tai kasvis
-Kokonaisia pippureita paljon
-vaikka pari valkosipulin kynttä
-Pari laakerinlehteä
Näillä pitäisi makua irrota. Maistele välillä ja lisää kunnes maku on oikea. Muista että kaikissa näissä on myös suolaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, tervetuloa
Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit285313Kela valvoo lasten tilejä.
Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen3073786TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun
Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.362900Olisit ollut varovaisempi
Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e372849- 1582329
- 552046
Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron
Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun1221940Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."
Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:91624Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."
Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s51566Sinulle, tahtoisin kertoa mitä
ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi271528