Kaikki Te olette älykkäitä

älykkyydenhuipentuma

Ihmisellä älykkyys on vakio. Olette kaikki yhtä älykkäitä. Neroja ei ole olemassa.

Ihmisillä on korkeampi älykkyysaste kuin eläimillä.

Älykkyyttä ei voi kasvattaa opiskelemalla, tai muilla vippaskonsteilla.

Korkea yleissivistys ja korkeakoulutus ei kasvata älykkyyden määrää eikä se ole älykkyyden mittari.

Lapsi Afrikassa jolla ei ole mahdollisuuksia käydä kouluja on yhtä älykäs kuin Sinä joka olet käynyt kaikki mahdolliset koulut. Sinulla vain on enemmän yleissivistystä sekä tietoa eri asioista joita ole opiskellut. Suurempi tietomäärä ei ole älykkyyden huipentuma, "Google" ei ole älykäs vaikka se tietääkin lähes kaiken.

23

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NoinhanSeOn

      Ja kaikki ovat yhtä pitkiä ja painavia. Heillä on yhtä suuret tissit ja penikset. Ja samanlainen luonne. Ovat yhtä nopeita ja vahvoja.

    • alfa123om22

      Äly ei kerro muuta kuin tietyn asian aivojen laadusta. Älykäs ei läheskään aina menesty elämässä ja maailmassa. Antiikin Rooman rakensivat luonteet, joiden äly oli alle 100, mutta sen tuhosivat ne, joiden älykkyys oli yli 120. Näin erään filosofin mukaan. Rationaalisesti ajattelevat eivät välttämättä kykene luomaan paljon mitään suurta.

      Rationaalinen älykkyys ja siihen painottaminen tuo mukanaan yleensä tuhon kulttuurille. Mielikuvitus on yhtä tärkeää kuin rationalismi, mutta myös pelkkä mielikuvitus tuo tuhon kultuurille.

      Alle sadan älykkyyden omaavat ovat tavallaan vain peilikuva älykkäämpinä pidetyistä.
      Yleensä ajatellaan näin:

      150
      130
      110
      100
      90
      80
      70
      60

      Mutta eräs alle 100 älykkyyden omaava kehotti minua ajattelemaan peilikuvaa rinnakkaisena.



      150 - 90
      130 - 80
      110- 70
      100 - 60

      Eli tavallaan monissa asioissa vähemmän älykkyysosamäärän saanut voikin olla älykkäämmän rinnalla. Lisäksi tulee ottaa huomioon, että sosiaalisempi henkilö voi käyttää helpommin myös muiden älyä hyväkseen. Nerot ovat yksinäisiä, eikä he ajattele muuta kuin omilla aivoillaan toki kirjoja hyväksi käyttäen ja enkeleitä sekä jumalia luultavasti joskus.

      Esim. kun tarkastellaan KALENTERISYSTEEMEJÄ

      Rooma, Kreikka ja Juutalaiset RATIONALISTEJA kalenteri tarkkuus tuhansia vuosia.
      Maya intiaanit MIELIKUVITUKSELLISIA kalenteri tarkkuus miljoonia vuosia.
      Intialaiset RATIONALISTI PLUS MIELIKUVITUS kalenteri tarkkuus triljoonia vuosia.

      Yksipuolisen rationalistiset ja yksipuolisen mielikuvituksen omaavat kulttuurit tuhoutuivat monin tavoin.
      Sen sijaan Intia, jossa molemmat ovat yhdistyneet menestyy kulttuurina paremmin.

      • nzdfnn

        Otan osaa!


      • raharakkausvapaus

        Voisitko määritellä mitä tarkoitat menestymisellä?


      • osaatkolukea

        Ovatko kalenteri savantit viisaita ?


    • alfa123om22

      No jaa tarkoitan menestymisellä sitä, että ei käy samoin kuin juutalaisten Holocaustissa, Maya intiaanien conquistatorien käsissä tai Rooman hunnien käsissä.

      Että on yhtenäinen katkeamaton ketju kultuurilla taaksepäin ja eteenpäin. Että sen kirjallisuus on yhä ajankohtaista ja kieli, joka on kulttuurin perusta, ei ole kuollutta, vaan toimivaa.

    • oletteälykäs

      Älykkyysosamäärä testi on viihdettä siinä missä horoskoopit ja korteista ennustaminen. Ihmiset ovat itse luoneet mittareita joilla päästää kehumaan omaa paremmuuttaan.

      Suurempi "älykkyysosamäärä" kertoo vain se, että olet enemmän opiskellut ja tiedät enemmän. Olet silti yhtä älykäs kuin se Afrikassa oleva aikuinen joka ei saanut samoja kouluja käydä kun sinä. Luku ja kirjoitustaidoton on siis yhtä älykäs kuin sinä. Jos et tiedä jotain tai ymmärrä, niin et ole "tyhmä". Jos et osaa mandariinikiinaa, et ole siis tyhmä.

      Vastasyntynyt lapsi on yhtä älykäs kuin ylioppilas, tai kaiken tietävä insinööri.

      Se että jollain on lahjoja kuten laulutaitoja, matemaattisia, tai urheilullisia lahjoja ei tarkoita että hän olisi älykkäämpi kuin Te. Joku ominaisuus ihmisessä, kuten pituus, nopeus tai hyvät hoksottimet ei tee ihmisestä älykkäämpää kuin toisesta. Blondi on siis yhtä älykäs kuin Sinä. Monelle tulee siis järkytyksenä se tosiasia että on yhtä älykäs kuin se kouluja käymätön musliminainen.

      Ihminen on maapallon älykkäin olento.

      • NoinhanSeOn

        Olet tainnut jämähtää kommunistiseen älykkyysoppiin: kun kaikki saavat smanlaisen kasvatuksen ja koulutuksen, tulee kaikista yhtä älykkäitä. Vai oletko niitä ihmisiä, jotka haluavat väkisin hävittää kaikki erot ihmisten väliltä: sukupuolen, etnisen taustan... Ja samalla korottaa itsesi supersuvakkien joukkoon.


      • zxvxvxcbv

        Sinäkin olisit älykäs jos hyväksyisit asioiden todellisen laidan, etkä yrittäisi pönkittää sinun itsesi kokemaa tyhmyyttäsi tällaisilla sepustuksilla.

        Älykkyys on myös monien eri ominaisuuksien tasapaino.

        Tarvitaan mielenkiintoa ylipäätänsä olla kiinnostunut jostain.


      • Anonyymi
        zxvxvxcbv kirjoitti:

        Sinäkin olisit älykäs jos hyväksyisit asioiden todellisen laidan, etkä yrittäisi pönkittää sinun itsesi kokemaa tyhmyyttäsi tällaisilla sepustuksilla.

        Älykkyys on myös monien eri ominaisuuksien tasapaino.

        Tarvitaan mielenkiintoa ylipäätänsä olla kiinnostunut jostain.

        Onko sale älykäs kun sillä on iso pää ja se on presitentti


    • älyvapaata

      Älykkyys on vakio ja se saadaan jo heti syntymästä, jos olet terve yksilö. Kehitysvammaisia, tummaihoisia, alkuasukkaita on yleisesti pidetty vähä-älyisinä vaikka heillä on samat älykkyyden osa-alueet kuin terveillä ja sivistyneillä valkoihoisilla. Rotuoppi on aikansa elänyt.

      Ihmisillä on eri osaamista ja tietomäärä, joka ei ole älykkyyttä. Kaikilla on sama älykkyys kävit koulut tai et.

      Harhakäsitys on se että mitä enemmän tiedät ja osaat, sen älykkäämpi olet.

      "Älykkyystestit" vain kertovat oman osaamisesi ja oppimasi asiat sekä tietyt lahjakkuusalueesi.

      Ihmisiä on aivopesty vuosisatoja "älyykkyysopeissa" jotka ovat nykypäivänä viihdettä kuin todellista tiedettä.

      • minä_en

        Uskotko jeesukseen?


      • asfsadfsdgfs

        Et ole varmaankaan koskaan tavannut älykästä ihmistä?

        Ja miten selität sen, että muinoin jo oli muita älykkäämpiä ihmisiä, jotka kehittivät uutta. Toki sen aikaisten resurssien, yhteiskuntamuodon yms. puitteissa.


    • rautalangasta

      Yli 120 "älykkyyden" omaavat vain tietävät enemmän kuin alle 100 "älykkyyden omaavat. Yliopiston käyneiden ja kansakoulutodistuksen saaneiden ei kannata lähteä vertailemaan omaa keskinäistä tietämystään. Ihmisillä on myös eri yleissivistys ja se ei ole mikään älykkyyden mittari.

      Molemmat ovat silti yhtä älykkäitä. Tieto ja osaaminen vain on eri tasoa eri ihmisillä.

      Korkeakoulut käyneet luulevat olevansa kapitalisteja ja kokoomuslaisia ja älykkäämpiä, vaikka he ovat tavallisia ihmisiä kuten ovat duunarit. Varallisuus ja tulotasot ovat vain eri. Älykkyydeltään ovat ihan samaa tasoa. Perinteet, perintö ja kasvatus määrävät pääsääntöisesti koulutason ja varallisuusasteen.

    • Jotenkin jää sellainen kuva, että osa kirjoittajista on vähä-älyisiä, osa normaaleja, osa jopa älykkäitä. Eikös se ole juuri päinvastoin, kuin aloittaja yritti väittää?

    • tottajokasanani

      Minä olen mielestäni varsinkin älykäs.

    • kivaltatuntui

      Minä saatan joskun esittää tyhmempää kuin olisin . Kivaa vaihtelua joskus.

      • Anonyymi

        Olet luonteeltasi kavala, ryhdy kirjanpitäjäksi eli tilintarkistajaksi.


    • oletviisaampikuintoinen

      Ihmiset sekoittavat älykkyyden viisauteen. Olet siis viisaampi kuin toinen.

      Viisas ihminen on opiskellut niin kouluissa, työpaikoilla, sekä oppii jatkuvasti koko elämänsä aikana yleissivistystä.

      Mitä enemmän opiskelet sen viisaampi ole, mutta älykkyydeltään olet samaa tasoa kuin ei oppineet.

      esim. astronautiksi ei valita sitä "älykkäintä", hakijoiden joukossa on eri tason viisautta, ja ihmisen hermosolut (ei aivosolut) ja anatomiset ominaisuudet ovat ne vaikuttava tekijä kuka pääsee avaruuteen ja kuka ei. Kaikki he ovat yhtä älykkäitä.

      Valitettavasti joudutte palaamaan maan pinnalle koska ette ole sen älykkäämpiä kuin toverinnekaan. Voitte vain olla viisaampia kuin muuta. Tieto lisää tuskaa ja viisutta.

    • apinatesti

      Jotkut naiset haluavat spermaa korkeasti koulutetuilta. Vähän sama kun joku nainen haluaisi Jumalaan uskovan spermaa. Molemmat ovat utopiaa ja jolla ei ole mitää superälyllistä vaikutusta. Vain anatomiset ominaisuudet, perinnölliset sairaudet, ihon väri ym ovat vaikuttava tekijä kenen spermaa kehoosi otat. Myös "varakkuus" (tuleva tai oleva) on vaikuttava tekijä kun naiset lapsia hankkii. Älykkyydellä ja varallisuudella ei ole mitään tekemistä keskenään. Facebookin "keksijä" ei ole sen älykkäämpi kuin kukaan teistä. Varakkaat ihmiset usein nostetaan (tai nostavat itsensä) "superälykkäiden" joukkoon.

      Matemaattisesti lahjakas, musikaalisesti lahjakas saavuttaa lahjakkuutensa kovan työn ja puurtamisen kautta. Mitään ei saada lahjaksi, koska olen niin "älykäs". Ihmiset on aivopesty niin Jumalaan kuin "superälyihin" uskoviin. Vanhemmat kehuvat omia lapsiansa muita älykkäimmiksi, että voivat itse nostaa itsensä "superälykkäiden" joukkoon koska "superälykkyys" on periytyvää.

      Voitte verrata omaa älyänne vain apinoiden kanssa. Toisiin ihmisiin sitä on turha lähteä vertailemaan.

    • såermapankkioy

      Köyhyys on periytyvää sanoo tutkimukset ja se on totta. Perinteet ja kasvatusympäristö sanelevat aika pitkälti sen mikä sinusta tulee. Totta, aina löytyy poikkeuksia että kouluttamattomasta köyhästä ympäristöstä nousee menestystarina, koska arvot ja tavoittet on saatu kodin ulkopuolelta.
      Se että valitaan "älykäs" sperma ei takaa etä lapsesta tulee menestyjä, jos sperman saajan omat arvot, kasvatusmetodit ja perinteet ovat toiset.

    • Älykkyys on myös kyky hankkia ominaisuuksia, joita kansankielessä sanotaan älykkyydeksi. Tämä kyky noudattaa yksilöillä normaalijakaumaa eli Gaussin käyrää. Kyky on perinnöllinen, siis geneettinen.

      Älykkyystestit pyrkivät mittaamaan tämän kyvyn suuruutta, eivätkä tällä kyvyllä hankittuja myöhempiä ominaisuuksia, ja ovatkin siinä jossakin määrin onnistuneetkin.

      Täsmällisesti älykkyyttä ei voi määritellä, sillä luonnossa ei ole mitään ilmiötä, joka täsmälleen vastaisi ihmisten käyttämää sanaa älykkyys. Sen sijaan älykkyystestit sangen hyvin mittaavat ominaisuuksia, joita epätarkasti nimitetään älykkyydeksi. Siksi älykkyyden paras määritelmä lieneekin, että se on sitä, mitä mitataan älykkyystestillä.

    • NoinhanSeOn

      Yleisälykkyyttä luonnehditaan usein kahdella tekijällä. Ensiksikin, se mittaa kykyä käsitellä monimutkaista informaatiota: kykyä nähdä yhtäläisyyksiä erilaisten asioiden välillä, kykyä ryhmitellä samanlaisia asioita yhteen, syyseuraus-suhteiden ymmärtämistä ja abstraktien käsitteiden hahmottaminen.
      Toiseksi, yleisälykkyys heijastaa kykyä omaksua ja oppia uusia asioita. Korkea älykkyys auttaa esimerkiksi ymmärtämään annettuja ohjeita, oppimaan nopeasti ennestään tuntemattomia asioita ja vähällä harjoittelulla sekä suhteuttamaan uutta tietoa aiempaan tietämykseen.

      Älykkyystestit mittavat erityisesti noita ensin mainittuja ominaisuuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5148
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3367
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1502
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1333
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      938
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe