Liikkeitä äärimmäisen huonokuntoiselle

Kertokaas

Olen siis 15v poika, ja haluaisin ensin laihtua ja sitten päästä timmiin kuntoon. Myöhemmin voisin lähteä salille, mutta nyt olen niin hirveässä kunnossa että en kyllä kehtaa. Ylipainoa on hieman, 174cm ja 69kg josta lihaksia liian vähän, punnerruksia menee kunnolla ehkä 5 ja vatsoja en saa ellei ole jotakin pitämässä jalkoja maassa. Jos on niin niitäkin menee se 5. Välillä lenkkeilen ja se oli tuossa vähän aiemmin sellainen hyvä lähes päivittäinen rutiini, mutta nyt on päässyt lipsumaan. Eli kysymykseni on se, että mitä tekisin näin tarkalleen ottaen? Mitä liikkeitä, miten paljon, miten usein? Ja jos niitä on niin joitain keinoja joilla itsensä saa pakotettua myös tekemään niitä. Silloin kun liikun säännöllisesti, syön hyvin. Hyvällä tarkoitan terveellistä. Kiitos.

6

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tämmöstä_

      Syömällä laihtuu
      Syömällä lihoaa
      Syömällä kasvatetaan lihaksia

      • Kertokaas

        Kyllä mä ton tiedän. Sanoinkin että haluan ensin laihtua ja sitten ruveta kasvattamaan lihasta. Kommenttisi auttaa paljon. Kiitos siitä.


    • R.Coleman

      Moi, tarkistappa https://treenaakotona.com/ -sivusto, sieltä löydät treeni kokonaisuuksia, jotka sopivat kaikille ja joilla varmasti saat tuloksia aikaan. Liikuntaa kannattaa harrastaa päivittäin ja hyötyliikunta esim. kävely on liikuntaa, lukuunottamatta munien raapimista sohvalla. Ruokailuun sen verran, että lisää kasviksia, noudata ateriarytmiä ja ihan pelkällä kotiruoalla pärjää pitkälle. Välttele eineksiä ja prosessoituja elintarvikkeita sekä karkkeja ja limuja.

    • mörögölli

      En ole mikään alan asiantuntija, mutta omasta kokemuksesta voin sanoa, että lihasten kasvattaminen on tehokas tapa myös laihtua. Lihasten ylläpito ja kasvaminen vie paljon energiaa. Jos on paljon lihasta, niin saatu energia menee suoraan lihaksiin, eikä varastoidu rasvakudokseen. Mielestäni kannattaisi heti alusta alkaen tehdä kunnon painoilla ja alkaa sitä voimaa kasvattamaan. Hyvin mahdollista, että se "läski" lähtee sitten melkein huomaamatta siinä sivussa.

      • muotomuuttuu

        Kovilla painoilla ei kannata heti aloittaa. Ensin tehdään vaikka ilman painoja tai pienillä painoilla. Kun oikeat liikeradat on opittu, lisätään painoa.
        Jos heti pistää isot painot, niin helposti satuttaa itsensä tai ainakin oppii väärän tavan tehdä liike. Oma paino riittää monessa tilanteessa kuten punnerruksissa.

        Lihaskunto kannattaa kyllä aloittaa heti, koska lihas auttaa painonpudotuksessa.

        Oikeastaan sinun ei tarvitse edes pudottaa painoa, kunhan muutat rasvaa lihakseksi. On helpompi kasvattaa lihasta, kun syö kunnolla, eikä yritä kituuttaa itseään. Kasviksia kannattaa syödä, mutta tavallinen koulu- ja kotiruoka on hyvää, kunhan se on monipuolista.


      • spaceri

        Suosittelen että hankit itsellesi liikuntaharrastuksen. Nuo tavoitteet "timmit sitä ja timmit tätä" tulee siinä sivussa, vähitellen ja huomaamatta.
        Liity urheiluseuraan. Käy kokeilemassa eri lajeja, olethan vielä hyvin nuori. Seuran viikkoharjoitukset vievät mukanaan, siihen sitten voi ympätä omia harjoitteitaan, lenkkeilyä ja jumppaa esimerkiksi, vähän sen mukaan, mitä se mieleinen laji vaatii.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      180
      1593
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      59
      1105
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      54
      886
    4. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      791
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      130
      780
    6. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      748
    7. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      38
      711
    8. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      689
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      654
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      619
    Aihe