Lopettakaa teflon-pannujen käyttö! Itämeri saastuu

sileäsilakka

Pannusta irtoava teflon pääsee läpi jäteveden puhdistusprosessista. Lopulta teflon joutuu Itämereen, ja kalojen kautta takaisin ihmisen elimistöön. Nykyihmisten suolisto-oireetkin saattavat johtua teflonin liukastamista suolista. Ummetuslääkkeenä teflon on hyvä, koska siihen ei tartu mitään.

http://yle.fi/uutiset/3-9400107

5

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pading

      Muuttuiko tämän tiimoilta myös painekattilani kannen kumitiivistekin yhdessä yössä globaaliksi ympäristöriskiksi?

      • poltetaanne

        Kumi on turvallinen luonnontuote, kumipuusta lähtöisin, joten siitä ei ole vaaraa. Nämä synteettiset keinomateriaalit ovat kaikkein pahimpia, koska eivät hajoa luonnossa.

        Nykyään on muotia jätteiden poltto. Miksei polteta myös viemärijätettä? Onhan se hieman kosteaa, mutta nykytekniikalla palaa märkäkin jäte. Tai tislataan polttolaitoksessa kosteus pois, niin jäljelle jää vain puhdasta vettä, ja loppu jäteaines sitten savuna taivaalle.


      • EiMuoviaKorvata
        poltetaanne kirjoitti:

        Kumi on turvallinen luonnontuote, kumipuusta lähtöisin, joten siitä ei ole vaaraa. Nämä synteettiset keinomateriaalit ovat kaikkein pahimpia, koska eivät hajoa luonnossa.

        Nykyään on muotia jätteiden poltto. Miksei polteta myös viemärijätettä? Onhan se hieman kosteaa, mutta nykytekniikalla palaa märkäkin jäte. Tai tislataan polttolaitoksessa kosteus pois, niin jäljelle jää vain puhdasta vettä, ja loppu jäteaines sitten savuna taivaalle.

        Suuri osa kumista on nykyisin synteettistä kumia, liki kaikki tekniset kumia nitriilit ymv kumit. Kumi ei voi korvata muovia, ei ole edes teknisesti mahdollista.

        Jätevedestä erotetaan liete joka usein kompostoidaan tai kaasutetaan. Kuivaaminen ei ole millään tavalla taloudellisesti järkevää. Esim Helsingissä tulee jätevesiä noin 100-150 litraa / asukas ja tähän päälle teollisuuden ja palveluiden jätevedet. Määrä on arvioiden 20-30 miljoonaan litraa / vrk. Tästä määrästä kosteuden poistaminen vaatii aivan liian paljon energiaa jotta siinä olisi mitään järkeä.

        Suurin ongelma on muovin kierrätys, joka ei toimi kuin pieneltä osin. Toinen ongelma on se, että muovia käytetään aivan liikaa ja monesti muovi voitaisiin korvata erilaisilla luonnonkuiduista valmistetuilla tuotteilla, jos laitetaan hieman enemmän tuotteelle hintaa.


    • VeijoEtola

      Teflon on turha tuote paistinpannuissa, mutta ei se mikään ympäristöriski ole. Aivan tavalliset muovit ovat selvästi pahempi ongelma.

      Mereen menevä muovijäte hajoaa mikromuoviksi jota mm kalat syövät. Samaa muovia on ilmakehässä, koti-ilmassa jne et voi olla altistumatta ko muoville. Ongelma on itse muovi ja se, että muovi kertyy elimistöön sekä voi toimia bakteerien ja virusten kasvualustana. Muovin kerääntyminen voi aiheuttaa suuriakin ongelmia, suolisto-oireiden ongelmat lienevät aika harvinaisia ja harmittomia verrattuna sydän ja sisäelin sairauksiin joista epäillään muovin aiheuttavan.

      Ja kukaan meistä ei tule pelastumaan, muovisaaste tulee olemaan ihmiskunnan erittäin hankala asia - paljon hankalampi kuin moni tajuaa.

    • muovitonon

      Muovit ovat kyllä saatanasta. Ihmiskunta tuhoaa pikkuhiljaa koko maapallon tällä muovisaasteella. Teflonia pahempiakin on olemassa. Se joka pystyy olemaan käyttämättä teflonia, tehköön sen. Joku muu voi kantaa kortensa kekoon jonkun toisen muovituotteen osalta. Esim. kuten edellä kirjoittanut mainitsi mikromuovit. Viis siitä, jos ihminen itsensä ja suolistonsa tuhoaa, maailma voi kyllä oikein hyvin ilman ihmistäkin. Mutta voi sitä, että ihminen tuhoaa luonnonkin. Sitä ei voi antaa anteeksi eikä koskaan korjata. Haastakaa itsenne mahdollisimman vähän muovia käyttävään arkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe