Tein chilikastiketta suurinpiirtein seuraavalla ohjeella:
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
1 porkkana
vettä
4 habaneroa
3 rkl etikkaa
1 tl suolaa
-ruskista sipulit
-lisää vesi ja porkkanat, kiehuta kunnes porkkanat pehmeitä
-lisää loput ainekset ja tehosekoittimella muusiksi
Erittäin hyvää ja tulista kastiketta tuli mm. pitsan päälle...
Mutta osaisiko kukaan asiantuntija arvioida että kuinka pitkään tällainen soosi säilyy jääkaapissa lasipurkissa?
Kuinka pitkään tämä on syötävää?
2
502
Vastaukset
- Kesäkissa
En osaa sanoa tuon tuotteen säilyvyydestä, mutta itselläni on egyptiläistä tahnaa, joka tehtiin joulukuun alussa ja oli vielä tammikuussa ihan ok (loppui silloin). Tahnassa oli mm. valkosipulia, öljyä, chiliä ja muita mausteita. Itse yritän katsella, haistella ja maistella ja jos haju ja maku sekä ulkonäkö ok, niin sitten käytän. Ja varsinkin jos käytät tuota paistettavaan tai keitettävään ruokaan mausteena luulisi, että mahdolliset bakteerit kuolevat kuumennettaessa.
- säilyy
En tiedä säilyvyydestä, mutta itse pakastan omavalmisteiset chili-, pesto- ja tomattikastikkeet kerta-annoksiin ja säilyvät kuukausia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6865- 68851
- 59815
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745