Onko neitseellinen syntyminen mahdollista?

onko.mahdollista

Kukaan ei halua antaa tähän tieteellisesti hyväksyttyä vastausta. Minua kiusaa tämä kysymys erityisesti.

33

1330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Neitseellistä syntymää, eli partenogeneesiä esiintyy monillakin elioillä.

      Jos neitseellistä syntymää esiintyisi ihmisellä, se tarkoittaisi sitä, että munasolu ryhtyisi jakautumaan ilman hedelmöittymistä sikiönkehityksen alussa. Tällöin syntyvä olisi aina tyttö, koska munasolu ei sisällä mieskromosomin informaatiota DNA:ssaan. Tytön syntymiseen pitäisi olla riittävä informaatio. Tällaista ei kuitenkaan tiedetä tapahtuneen.

    • neitseellinen

      Mitä on neitseellisyys?
      Jon neitsyt keinosiemennetään niin onko seurauksena neitseellinen synnytys?
      Entä ns. Muumimuki hedelmöitys jossa nainen ”hedelmöittää” itsensä astiassa saamallaan spermalla?

      • eedenistä.itään

        neitseellinen
        Tuokin on biologinen prosessi, koska sperma on elävästä miehestä saatua.


    • Eikö näitä uskontojuttuja voisi pitää pois biologian palstoilta. Jesaja kirjoitti ennustuksen, jossa sanottiin, että nuori nainen tulee raskaaksi. Septuagintan kääntäjät käänsivät tämän neitsyeksi. Uuden testamentin kirjoittajat, jotka eivät osanneet hepreaa kirjoittuvat tarinansa niin, että tämä käännösvirheeseen perustuva ennustus toteutuisi. Jesajan ennustus ei edes oltu tarkoitettu johonkin 500 vuoden päähän.

    • UskonVoitto

      Mikä olisi Jumalalle mahdotonta? Kun hän on luonut kaiken niin olisiko hänelle mahdotonta hedelmöittää neitseellisesti nuori nainen?! Jeesus oli inhimilliseltä kannalta syntynyt Neitsyt Mariasta ja Jumaliselta kannalta Pyhästä Hengestä.

      • kekek-kekek

        Tapahtuiko tuo kaikki kenties neliulotteisesti ja kvanttien avittamana?
        Vai tarvittiinko hyviä värähtelyitä lisäksi?


    • Tietäjät

      Neitsyt jolla on immenkalvo ehjä on neitsyt, Yhdynnässä ei aina immenkalvo rikkoudu ja nainen tulee kuitenkin raskaaksi, onko hän neitsytsynnyttäjä.

      • jotain.selvennystä

        Netsyellä tarkoitetaan yleensä sellaista, joka ei ole vielä ollut yhdynnässä.
        Kaikilla tytöillä ei edes ole immenkalvoa syntyessään, joten tuo ei ole ainoa kriteeri..


    • Käsitykseni mukaan jos olisi mahdollista naisen synnyttää lapsi hedelmöitymättä ensin, olisi tämä lapsi paitsi pakostakin tyttö, myös äitinsä klooni.

      Vai olenko väärässä?

      Jos tällainen on mahdollista, niin olisiko mahdollista, että neitseellinen syntymä olisi ehkä joskus jossain tapahtunut? Eihän tuota täydellistä samannäköisyyttä äidin kanssa ehkä niin ihmettele, kun välillä on kuitenkin sukupolvi aikaa, joka estää suoran vertailun ainakin ennen nykyistä valokuvakulttuuria.

      • olet.oikeassa

        " jos olisi mahdollista naisen synnyttää lapsi hedelmöitymättä ensin, olisi tämä lapsi paitsi pakostakin tyttö, myös äitinsä klooni."
        Juuri näin, koska perintötekijöitä ei tule isältä, koska tällaista ei ole.
        Ainoa vaikuttava tekijä on vähäiset mutaatiot, joita voi esiintyä.


      • voep.olla.niinnii

        Kollimaattori

        a) Ei aina olisi äitinsä klooni, sillä äidillä on geneettisesti monenlaisia sukusoluja. Äidillähän on diploidinen geenistö, mutta sukusolussa on vain haploidinen. On sattuma, mitä äidin soluista joutuu munasolun geenistöön. Jos sukusolu ryhtyisi jakautumaan ilman hedelmöitystä, koko tyttären geenistö olisi edelleen haploidinen. siis eri kuin äidillä.

        b) Siinä tapauksessa, että munasolu syntyisi suoraan diploidisena äidin solusta, ja sitten ryhtyisi jakautumaan, olisi tytär äitinsä klooni.

        Tiettävästi kumpaakaan ei tavata ihmisellä, mutta ainakin haploidisen munasolun jakautumista monilla hyönteisillä. En tiedä, miten yleinen on alkujaan diploidinen munasolu.


      • voep.olla.niinnii
        voep.olla.niinnii kirjoitti:

        Kollimaattori

        a) Ei aina olisi äitinsä klooni, sillä äidillä on geneettisesti monenlaisia sukusoluja. Äidillähän on diploidinen geenistö, mutta sukusolussa on vain haploidinen. On sattuma, mitä äidin soluista joutuu munasolun geenistöön. Jos sukusolu ryhtyisi jakautumaan ilman hedelmöitystä, koko tyttären geenistö olisi edelleen haploidinen. siis eri kuin äidillä.

        b) Siinä tapauksessa, että munasolu syntyisi suoraan diploidisena äidin solusta, ja sitten ryhtyisi jakautumaan, olisi tytär äitinsä klooni.

        Tiettävästi kumpaakaan ei tavata ihmisellä, mutta ainakin haploidisen munasolun jakautumista monilla hyönteisillä. En tiedä, miten yleinen on alkujaan diploidinen munasolu.

        Tieteen Kuvalehdessä 18/2014 mainittiin mm.:

        "... Neitseellistä lisääntymistä ei ole havaittu ihmisilla eikä muilla nisäkkäillä, mutta kaloilla, sammakkoeläimillä, matelijoilla ja selkärangattomilla se on yleistä."

        "Neitseellisessä lisääntymisessä eli partenogeneesissä naaraan munasolu alkaa jakaantua ja kehittyä sikiöksi ilman siittiön vaikutusta. Syntyvä yksilö on aina geeneiltään kopio emostaan. ..."

        Lehtikirjoituksesta ei käy ilmi, onko äidin genomi alkujaan haploidinen vai diploidinen, onko munasolu kenties poikkeavasti muodostunut alkujaan diploidiseksi, vai onko se ruvennut jakaantumaan haploidisena. Varmaan joku tietää enemmän.


      • Muistan joskus 50/60-luvun vaihteessa lukeneeni Seurasta jutun, jonka mukaan 19-vuotias englantilaistyttö synnytti lapsen, joka kaikkien mahdollisten sen aikaisten testien mukaan oli hänen identtinen kaksosensa. Lääkäri totesi omituisten oireiden takia vastaanotolleen tulleen tytön neitsyeksi, mutta siitä huolimatta raskaaksi. Kuvissakin äiti ja tytär (silloin alakouluikäinen) olivat ilmetyn samannäköisiä.
        Seurassahan on aina ollut kaikenlaista horoskooppihömppää ym. huuhaa-juttuja, mutta tämä kyllä vaikutti ihan asialliselta.


      • HallelujahItsABoy
        maanmittari.Koo kirjoitti:

        Muistan joskus 50/60-luvun vaihteessa lukeneeni Seurasta jutun, jonka mukaan 19-vuotias englantilaistyttö synnytti lapsen, joka kaikkien mahdollisten sen aikaisten testien mukaan oli hänen identtinen kaksosensa. Lääkäri totesi omituisten oireiden takia vastaanotolleen tulleen tytön neitsyeksi, mutta siitä huolimatta raskaaksi. Kuvissakin äiti ja tytär (silloin alakouluikäinen) olivat ilmetyn samannäköisiä.
        Seurassahan on aina ollut kaikenlaista horoskooppihömppää ym. huuhaa-juttuja, mutta tämä kyllä vaikutti ihan asialliselta.

        Kyllähän noita hömppäjuttuja ilmestyy vielä ihan nykyäänkin! :)
        Tässä esim. neitseellinen synnytys pelkän *köh* 3 tunnin raskauden jälkeen, ja vauva jopa osas puhua heti synnyttyään! :)

        coconuts.co/jakarta/news/indonesian-authorities-asked-investigate-19-year-old-girl-claiming-virgin-birth-magical-baby-3-hour-pregnancy/

        ... uskokoon ken tahtoo! :/


    • NarisVaseliinista

      Ei ole mahdollista ihmisellä.

      Tuollaiset puheet neitseellisistä syntymistä on kyllä pahinta rienausta mitä on olemassa.

    • Hallaahon.äänestäjä
    • seurasetä

      On täysin mahdollista. Ulkoavaruudesta tullut signaali määrättynä ajankohtana mahdollisti tämän uskomattoman tapahtuman. Toisin sanoen tämä uskomaton tapahtuma oli mahdollinen siihen aikaan. Tosin nykyään nämä vihervasuri demarit ovat toista mieltä.

    • kjsdkgdfjkg

      Paljon melua tyhjästä.
      Eihän tuossa tarvita kuin pieni mutaatio, jos ette Jumalaa hyväksy.

    • Luonnontieteellisesti neitsyestä syntyminen ei tietenkään ole mahdollista. Jeesuksen syntymisessä oli kuitenkin kysymys yliluonnollisesta tapahtumasta ja siksi se oli mahdollista.
      On aika ristiriitaista, että ateistit eivät usko Jeesuksen syntyneen neitseestä, mutta uskovat kuitenkin muun elämän syntyneen elottomasta aineesta ilman miestä ja naista. Siihen tarvitaan paljon enemmän uskoa yliluonnolliseen kuin mitä Jeesuksen syntymiseen usko edellyttää.

    • Tieteen mukaan joissakin eläimissä neitsyt voi synnyttää lapsia [1], ja on myös ainakin yksi nainen nimeltä Emmimarie Jones joka oli mukana tutkimuksessa 1950-luvulla, ja vaikutti että hän oli synnyttänyt lapsen neitsyenä [2]. Tiedemiehet jotka tutkivat neitseellisiä syntymiä ei ainakaan voinut selittää asiaa koskaan muulla tavalla.

      [1] https://en.wikipedia.org/wiki/Parthenogenesis
      [2] http://www.davidpratt.info/sex.htm#s4

      • EliEiTotta

        Kyl vaikutti voivan?

        io9.gizmodo.com/5936056/how-scientists-tried-to-confirm-a-virgin-birth-long-before-dna-tests

        Ei niitten ihot ainakaan näyttäny olevan "neitseelliset"? :)


    • 8587447969

      Tuskin mahdollista. Jos niin tapahtuisi, olisi kysymyksessä uusi messias.

    • tätäriittäisikaikille

      Kertakaikkisella tapahtumalla kaunein selitys on sen tarkoitus. Toinen kauniisti toteutettu historian tapahtuma oli ristillä hengen antaminen ja molemmissa kaikki käy niiden parhaaksi, jotka rakastavat.

    • tutkijaprofessori

      Sama kuin kysyisi, että voiko vääntää isännättömän kakan.

    • eriytynyt.laji

      Juuri näinä päivinä jossakin maailman eläinterrariossa lisko synnytti elävän pikkuliskon ilman koiraspuolen hedelmöidystä.
      Hakukone kertoo kyllä missä ja mikä laji kyseessä. Kädellisten neitseellinen syntyminen jää kyllä mielikuvitustasolle.

      • ei.kädellisiin.kuuluva

        Tuo musta pieni liskolaji syntyi suomessa helsingin Tropicariossa. Siitä oli pieni artikkeli Helsingin Sanomissa.
        Nyt tuo lehtileike löytyikin. Päiväys 22.10. Laji on mustavesivaraani. Vastasyntynyt varaani painoi 33 g. Oli 29 sm pitkä.


    • Avaajalle lyhyt vastaus: Neitseellinen syntymä on mahdollista jos joko:
      A) Olet lisko
      B) Olet etana
      C) Olet jokin muu eläinlaji jolla se on mahdollinen
      D) Joku on avittamassa esim. muumimukimenetelmällä

      • MunasoluMunasolulla

        Tutkijat ovat kehittäneet menetelmän jossa naisen munasolu saadaan hedelmöitettyä toisen naisen munasolulla. Näin lesbonaiset voivat jatkossa saada yhteisiä biologisia lapsia.


      • MunasoluMunasolulla kirjoitti:

        Tutkijat ovat kehittäneet menetelmän jossa naisen munasolu saadaan hedelmöitettyä toisen naisen munasolulla. Näin lesbonaiset voivat jatkossa saada yhteisiä biologisia lapsia.

        Josta tulee mieleen itseasiassa mielenkiintoinen kysymys mieleen. Miten neitseellinen syntyminen määritellään.

        Onko kyseessä syntymä johon ei tule henkilön ulkopuolelta DNA:ta? (Lasketaanko kloonaaminen?)
        Onko kyseessä synnytys ilman seksin harrastusta?
        Entä tarkoittaako tämä syntymää ilman vastakkaisia sukupuolia vanhempina?
        Vai tarkoittaako neitseellinen syntymä kuten raamatussa "Ihan varmasti isä ei ollut mies jonka kanssa kyseinen nainen asui pariskuntana pitemmän aikaa! Joten kyseessä on pakko olla Jumalan lapsi"


    • 12345u6s

      ihmisillä ei esiinny neitseellistä syntymää tai siitä olisi tilastoja

    • onko.mahdollista

      Kiitän vastauksista, olivat avuksi :) Tarvitsin tietoa kiihkouskovaisten, nyttemmin entisten tuttavieni, vuoksi. ;)

    • 7865

      Jospa Jeesus syntyi naisena, mutta vanhemmiten vaihtoi sukupuoltaan? Tätä esiintyy monilla kaloilla.

    • tesla

      On sanottu: "Kaikki on mahdollista kunnes toisin todistetaan"

      Torinon käärinliinaa on tutkittu kauan tieteellisesti, eikä vieläkään ole yksimielisyyttä sen alkuperästä . Jotkut asiat ovat tiedonvaraisia, toiset uskonvaraisia.
      Samasta syystä tutkimukseen jää alue jonne ei pääse kokeellisella menetelmällä.
      Tästä syystä tieteellinen tutkimus jää osittain vajaaksi koska mittalaitteet eivät pysty tallentamaan kaikkea.

      Lisäksi ihminen elää luonnollisessa syy-seuraus suhteessa, mikä ei kerro kaikkea(metafyysisestä ulottuvuudesta) Toisi sanoen ihminen ei voi fyysisillä aisteilla nähdä sitä mikä on ei fyysistä ei materiaalista.
      Samoin ei voida luonnollisesti havaita kiven atomien liikettä, vaan nähdään pelkkä kivi.
      Tosin nykyisillä mittalaitteilla esim CERN issä on päästy tutkimaan atomitasolla ja siellä onkin selvinnyt yhtä ja toista.
      Kuten se, että materia käyttäytyy eri tavalla silloin kun sitä tarkkaillaan tai ei tarkkailla. Materia tuntuu siis "eläytyvän" tai muuttuvan tutkimuksessa.
      En kylläkään usko materian "jumaluuteen", mutta jokin yhteys näyttää olevan elollisen ja elottoman välillä.
      Jos vaikka lusikka otetaan käteen, sen atomit muuttuvat. Ja ainakin floristit tietävät mitä tapahtuu jos kukkasille puhuu tai niitä hoitaa( jotkut kukat jopa reagoivat kosketukseen)

      On väitetty että poikkeustapauksissa ihminen voi nähdä metafyysiseen ulottuvuuteen.
      Esim. eräs Tesla -niminen keksijä ja tiedemies kuulemma oli sellainen.
      Joissain haastattelussa hän sanoi joskus "näkevänsä sähkön" ja puhuvansa ukkosen kanssa.
      Lisäksi hän väitti saaneensa monet keksinnöistään unessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe