Huippuyksilö

Bibeln

Huippukokki...huipputanssija...huippumalli...huippusotilas...huippututkija...huippu-urheilija...

Tätä kaikkea tavoittelee sydän joka ei saa elämästään kyllin. Jokainen haluaa olla varsinkin toisten silmissä "jotain". Jokainen kaipaa hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta.

Mutta suurin osa ihmisistä ei ole huippuyksilöitä, itse asiassa he eivät ole yhtään mitään, tai heitä ei muiden taholta noteerata miksikään. Se on monelle suuri tuska ja elämän tyhjyys. Elämästä kun pitäisi yrittää saada kaikki mahdollinen irti kun se on niin lyhyt.

ja mitä enemmän ponnistelemme elääksemme jokaista päivää kuin viimeistämme, sitä tyhjemmäksi tunnemme olotilamme. Elämä tuntuu merkityksettömältä ja valuu sormien välistä, lopuksi kuolema korjaa jokaisen. Kaikkein lohduttominta on ajatella että "kuoleman jälkeen ei ole mitään", "ihminen raukeaa tyhjiin"...

Turhaa ovat parhaimmatkin ihmisen saavutukset täällä ajassa, turhaa on menestys ja rikkaus, köyhyyskin on turhaa sillä alasti me tänne olemme tulleet, alasti me myös lähdemme ja tulevat polvet eivät muista ennen olleita. Kaikki "saavutuksemme" vaikka huippuyksilöinäkin tehdyt, katoavat ajan virtaan, tuuli puhaltaa ne pois kuin aamu-usvan ja sitä ei enää ole. kaikki ihmislasten riento on turhuutta heidän koettaessaan tavoitella jotain enemmän, jättääkseen tänne maailmaan itsestään pysyvän jäljen.

"Mikä on turhaa kunniaa, tän katoovaisen maailman, sen kaikki tahtois saavuttaa, mink´ tuuli poies puhaltaa!"

Janoinen ihmissydän ei tule tyydytetyksi maailmallisten ilojen kaivolla. Maailman ilo tarjoaa haihtuvan hetken hekuman, -lupaa paljon muttei anna mitään.

----------------------------------------------------------------

Jeesus sanoo:

" Jos joku janoaa, niin tulkoon minun tyköni ja juokoon." (Joh. 7:37)



Evankeliumin lähde on vielä auki:

" Kuulkaa, kaikki janoavaiset, tulkaa veden ääreen. Tekin, joilla ei ole rahaa, tulkaa, ostakaa ja syökää; tulkaa, ostakaa ilman rahatta, ilman hinnatta viiniä ja maitoa. Miksi annatte rahan siitä, mikä ei ole leipää, ja työnne ansion siitä, mikä ei ravitse? Kuulkaa minua, niin saatte syödä hyvää, ja teidän sielunne virvoittuu lihavuuden ääressä. Kallistakaa korvanne ja tulkaa minun tyköni; kuulkaa, niin teidän sielunne saa elää. " (Jes. 55:1-3)


Ilman hinnatta, se on ilman omia tekojasi, sulasta Jumalan armosta saat uskoa tänä päivänä kaikki syntisi anteeksi sillä Jumalan Poika on sovittanut kaikkien maailman imisten kaikki synnit. Syntein anteeksisaamisella on niin kova hinta ettei yksikään ihminen kykene sitä maksamaan, velka on liian suuri.

Synneillämme olemme ansainneet ainoastaan Jumalan vihan ja kadotustuomion, parhaimmatkaan tekomme eivät riitä autuuden hinnaksi, joka jää iäti maksamatta.

Mutta jos sinä tunnustat Jumalan edessä syntisyytesi ja uskot Jeesuksen päälle heittäen kaikki syntisi Hänen, Jumalan Karitsan kannettavaksi, niin sinä turvaat uskollasi Jumalan armoon, ikiaikojen armonkallioon, lujaan, järkähtämättömään.

Sillä vielä aurinko nousi ja kuu kiertää radallaan, vielä päivä vaihtuu yöksi ja yö päiväksi, vielä silmäsi saivat nähdä uuden aamun.


-Se on Jumalan armoa-

Ota siis vaari armon kalliista ajasta, käy rukoilemaan armon Herraa. Käänny pahoilta teiltäsi ja anna Jeesukselle kunnia.

Elämäsi on Jeesuksen veren hinta.

https://www.youtube.com/watch?v=0-lxQBfRGHc

31

271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taastätäsamaa

      Oletpa ajatellut asiat omalla tavallasi. Laitat vastakohdiksi huippu-jotakin ja arkiset tasamaan tallaajat jotka voivat hakeutua Jeesuksen luo.

      • Bibeln

        Myös huippuyksilöiden puolesta Jeesus on käynyt ristille. Mutta kelpaako ristin hullutus monelle huippuyksilölle?


      • Jeesusonelämä
        Bibeln kirjoitti:

        Myös huippuyksilöiden puolesta Jeesus on käynyt ristille. Mutta kelpaako ristin hullutus monelle huippuyksilölle?

        Mikä on rasittavampaa, kuin olla aina mediansilmätikkuna, tarkoitan heitä joita papratzit aina kuvaavat, lehdet ja media haastattelevat.
        Eivät he ole koskaan omia itseään, vaan jnk.suunittelijan tekemä brändi. Miten turhaa sellainen elämä on.
        Evankeliumi Johanneksen mukaan 6
        35. Jeesus sanoi heille:
        "Minä olen elämän leipä; joka tulee minun tyköni, se ei koskaan isoa, ja joka uskoo minuun, se ei koskaan janoa.


    • Ja sitten on "huippu-uskova", se oikeaoppinen jonka rinnalla muut ovat vähäpätöisiä tai jopa mitättömiä eikä sen julkituomista millään tavoin peitellä. Päin vastoin.

      • taastätäsamaa

        Bibln taitaa todella hakea tilaisuutta saarnata.
        Toisaalta hänen ihmiskuvansa on aika llohduton.


      • kiiskivastarannalta
        taastätäsamaa kirjoitti:

        Bibln taitaa todella hakea tilaisuutta saarnata.
        Toisaalta hänen ihmiskuvansa on aika llohduton.

        Ihmisen tilanne ON lohduton ilman Jeesusta.


      • taastätäsamaa

        Jos niin uskotte. Minä kerroin, miltä Bibelnin teksti kuulosti. Jos sanoisin että elämästä voisi ajatella myönteisemminkin, se ei liikuttaisi yhtään teitä.


      • Niin no, onhan tuotakin joskus havaittavissa. Tavallaan.


      • kiiskivastarannalta kirjoitti:

        Ihmisen tilanne ON lohduton ilman Jeesusta.

        Ei ole. Elämä voi olla oikein mainiota ilman Jeesustakin, rakkaus, luottamus tulevaan ja taloudellinen huoletomuus. Mutta vain ensimmäinen on oikeasti tärkeää. Se syli mihin voi huolineen käpertyä eikä se ole Jeesuksen vaan ihan ihka elävän oikean ihmisen syli :)


    • taastätäsamaa

      Kierrät kehää

    • Toisaalta olet oikeassa, että ihminenhän on oman itsensä pahin piiskaaja. Toisaalta elämässä joutuu tiettyjen realitettien eteen, etenkin jos esimerkiksi perheen perustaa. Lapsille on oltava katto päänpäällä, leipää ja monenlaista muutakin ennenkuin aikuiseksi sitten kasvaa.

      Eli ei siinä auta jäädä vaan kädet pystyssä odottelemaan sitä taivaaseen menoa vaan on toimittava.

      Huippu sitä ja tätä on varmasti aika paljon median luomaa tehostetta kun halutaan antaa vähän buustia "henkilökuville" mutta kyllä aika on kova. Etenkin nuoria kun ajattelee niin työelämä jne. siellä pitää pystyä pieniin ihmeisiin jotta paikkasi ansaitset siinä oravanpyörässä. Yhteiskunnallisestihan tuo näyttäytyy sitten arvojen kovenemisena . Samaan aikaan kun meillä on "varaa" esimerkiksi "lainailla" mielettömiä summia ulkomaille niin meillä ei muka ole varaa kunnolliseen vanhustenhuoltoon tai esimerkiksi, että meillä on tämänkaltaisessa hyvinvointivaltiossa pieni moniongelmaisten ihmisten joukko jotka ovat asunnottomia ja yrittävät talvissamme värvötellä.

      Ratkaisuksi en kyllä näe ihan sitäkään, että ne hyväsydämmiset ihmiset jotka yrittävät lähimmäisiään auttaa lopettaisivat asioittensa hoitamisen ja heittäisivät kirjaimmellisesti kaiken Herran huomaan. Ihan itse on saannut vuosien varrella huomata, että auttaminenhan on mukavaa mutta huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa siitä tekee taloudelliset mahdollisuudet.

      Menestys ei oli se sitten laatuaan mitä hyvänsä ei varmaan ketään pilaa, kyllä se on ihminen itse joka sitten homman sössii jos ei ymmärrä käyttää valtaansa tai taloudellisia mahdollisuuksiaan hyvänjakamiseen.

      • btvcrcrcr8

        Tämän kirjoitti uskontunnustuksessaan ihmisyydestään luopunut joka teitää ketä palvelee jumalanaan mutta ei sitä tunnusta: "ihminenhän on oman itsensä pahin piiskaaja"

        Lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden tukija kirjoittaa myös näin:
        "Lapsille on oltava katto päänpäällä, leipää ja monenlaista muutakin ennenkuin aikuiseksi sitten kasvaa. "

        "Etenkin nuoria" kirjoittaa sellainen joka tietää lapsia ja nuoria rikollisesti kohtelevan kristittyjen lahkon keinot näytellä valkeuden enkeliä totuutta kertomatta siitä kuinka uskontunnustuksen kaltaisiksi ateisteiksi kristittyjä koulutetaan.

        "hyväsydämmiset ihmiset jotka yrittävät lähimmäisiään auttaa" kirjoittaa sairailta, vanhuksilta, riistää pääomia rikollisuuden seurakunnan käyttöön; pahimissa tapauksissa jopa pappien viinojen ostoon.

        "herra huomaan" oppia edustavana tietää ketä todellisuudessa palvelee;
        tämän opin todellisella herra on sarvet...
        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

        "huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa siitä tekee taloudelliset mahdollisuudet" kirjoittaja ei kerro kenelle edut koituu, mm papeille kalliita virka-asuntoja, ulkomaan matkoja viinoineen jne...

        "kyllä se on ihminen itse joka sitten homman sössii jos ei ymmärrä käyttää valtaansa tai taloudellisia mahdollisuuksiaan hyvänjakamiseen." kirjoitti valkeuden enkelinä maailman laajuisen rikollisden edustaja joka tietään mitä hänen todellinen herra ja haluaa lapsiakin vihaavien rikollisuudessa...

        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ainakin-30-tyttoa-raiskannut-hiv-pappi-selviaa-ilman-rangaistusta-meksikossa/6077338

        https://www.google.fi/search?q=african christianity and witchcraft&hl=fi&biw=1920&bih=1066&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0nsmXuvrLAhXkIJoKHWgHDToQ_AUIBigB#hl=fi&tbm=isch&q=african christianity witchcraft&imgrc=ObUArIJAIGOaOM:

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afganistanilainen-poikien-raiskausperinne-jarkyttaa-usa-vaatii-sotilasjoukoilta-toimia/6054236

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vatikaanissa-ensimmainen-pedofiliaoikeudenkaynti/5221274

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/spotlight-elokuvasta-tuttu-pedofiilipappi-pidatettiin-jalleen-hyvaksikaytosta-teki-itsemurhan-sellissaan/6020890


      • nähty.on.ei.kirj
        btvcrcrcr8 kirjoitti:

        Tämän kirjoitti uskontunnustuksessaan ihmisyydestään luopunut joka teitää ketä palvelee jumalanaan mutta ei sitä tunnusta: "ihminenhän on oman itsensä pahin piiskaaja"

        Lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden tukija kirjoittaa myös näin:
        "Lapsille on oltava katto päänpäällä, leipää ja monenlaista muutakin ennenkuin aikuiseksi sitten kasvaa. "

        "Etenkin nuoria" kirjoittaa sellainen joka tietää lapsia ja nuoria rikollisesti kohtelevan kristittyjen lahkon keinot näytellä valkeuden enkeliä totuutta kertomatta siitä kuinka uskontunnustuksen kaltaisiksi ateisteiksi kristittyjä koulutetaan.

        "hyväsydämmiset ihmiset jotka yrittävät lähimmäisiään auttaa" kirjoittaa sairailta, vanhuksilta, riistää pääomia rikollisuuden seurakunnan käyttöön; pahimissa tapauksissa jopa pappien viinojen ostoon.

        "herra huomaan" oppia edustavana tietää ketä todellisuudessa palvelee;
        tämän opin todellisella herra on sarvet...
        Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
        "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

        "huomattavasti helpompaa ja tehokkaampaa siitä tekee taloudelliset mahdollisuudet" kirjoittaja ei kerro kenelle edut koituu, mm papeille kalliita virka-asuntoja, ulkomaan matkoja viinoineen jne...

        "kyllä se on ihminen itse joka sitten homman sössii jos ei ymmärrä käyttää valtaansa tai taloudellisia mahdollisuuksiaan hyvänjakamiseen." kirjoitti valkeuden enkelinä maailman laajuisen rikollisden edustaja joka tietään mitä hänen todellinen herra ja haluaa lapsiakin vihaavien rikollisuudessa...

        Lainattua tekstiä:
        "Lars Leevi Lestadio oli ruotsalaisen luterilaisen kirkon lähettämä saarnamies joka pakkokäänsi "pakanalliset suomalaiset sivistykseen ja kristinuskoon". Sen opin tulos ja summa näkyy tänään kun satoja, mahdollisesti tuhansia lapsia on raiskattu henkisesti ja/tai ruumiillisesti. Lasten raiskaaminen ruumiillisesti ja/tai henkisesti ei ole koskaan ollut eikä ole suomalaista kansanperinnettä. Moni on tehnyt ruumiillisen ja/tai psyykkisen väkivallaan jälkeen itsemurhan, eli, kyseessä ei ole itsemurha vaan psyykkisen trauman joka johti itsemurhaan on aiheuttanut uhrin pahoinpitelijä. Puhumme siis lapsi/ihmisvihasta ja joukomurhasta. " (IL)

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ainakin-30-tyttoa-raiskannut-hiv-pappi-selviaa-ilman-rangaistusta-meksikossa/6077338

        https://www.google.fi/search?q=african christianity and witchcraft&hl=fi&biw=1920&bih=1066&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj0nsmXuvrLAhXkIJoKHWgHDToQ_AUIBigB#hl=fi&tbm=isch&q=african christianity witchcraft&imgrc=ObUArIJAIGOaOM:

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/afganistanilainen-poikien-raiskausperinne-jarkyttaa-usa-vaatii-sotilasjoukoilta-toimia/6054236

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/vatikaanissa-ensimmainen-pedofiliaoikeudenkaynti/5221274

        http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/spotlight-elokuvasta-tuttu-pedofiilipappi-pidatettiin-jalleen-hyvaksikaytosta-teki-itsemurhan-sellissaan/6020890

        No niinpä tietenkin. Mitä allekirjoittanut teki itse sen aikaa kun hommasin minä itselleni koulutuksen, maksoin jopa vaimoni kouluksen osittain,rakensin taloni, elätin perheeni ja loin taloudellisen turvan ?

        Hienoinmmat asiat tuossa on se, että kovin montaa asiaa ei tarvitse katua. Nyt reilu viiskymppisenä ei tarvitse ihan senttejä laskeskella, takana yli 20v avioliitossa sen yhden kanssa ja aina vaan rulettaa, lapsilla asiat hyvin ja välit heihin kunnossa ja kun on nähnyt maailmanmenoa vähän muualtakin kuin omasta porstuasta niin osaa suhteuttaa asiat oikeaan mittakaavaan.


      • ”Menestys ei oli se sitten laatuaan mitä hyvänsä ei varmaan ketään pilaa…”

        Ihan miten tuon menestyksen sitten kukin käsittää. Mutta kyllä sellainen taloudellinen että yhteiskunnallinen valta on monen ansa. Harva sitä osaa vastustaa siten, ettei se jonkinlaista pahaa saa aikaan. Yksi seuraus on tuo kyynistyminen ja arvojen koventuminen.

        Mutta kuten sanoin, ensin on hyvä miettiä mikä on menestystä?


    • ”Tätä kaikkea tavoittelee sydän joka ei saa elämästään kyllin. Jokainen haluaa olla varsinkin toisten silmissä "jotain".”
      Tavallaan kirjoitat tuossa asiaa. Halu olla ”huippu” tai ”paras” on seurasta tästä kilpailuyhteiskunnasta. Meitä kilpailutetaan lapsesta saakka vaikka missä ja samaan aikaan siihen on tullut hyvin epäterveitä piirteitä. Halutaan olla ”voittaja” hinnalla millä hyvänsä.

      ”Mutta suurin osa ihmisistä ei ole huippuyksilöitä, itse asiassa he eivät ole yhtään mitään, tai heitä ei muiden taholta noteerata miksikään.”

      Väistämättä kilpailu johtaa siihen, että suurin osa ei voita. Häviäjiä tarvitaan runsaasti yhtä ”voittajaa” kohtaan.

      ”Kaikki "saavutuksemme" vaikka huippuyksilöinäkin tehdyt, katoavat ajan virtaan, tuuli puhaltaa ne pois kuin aamu-usvan ja sitä ei enää ole.”
      No, osa elää aikansa, ehkä muutaman sukupolven ja unohtuu. Osa saattaa jäädä hyvinkin pitkiksi ajoiksi muistiin, jos henkilön asema on sellainen ollut (hallitsijat ym.) tai jäljelle on jäänyt vaikka rakennuksia.

      ”Jokainen kaipaa hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta.”

      Kyllä ja se on elämisen ehto. Siitä voidaan puolestaan keskustella, keiltä me sitä hyväksyntää haemme? Keneltä me sitä rakkautta odotetaan? Ovatko ne kohteet hyviä?

      • myötähäpeää

        "
        ”Jokainen kaipaa hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta.”

        Kyllä ja se on elämisen ehto. Siitä voidaan puolestaan keskustella, keiltä me sitä hyväksyntää haemme? Keneltä me sitä rakkautta odotetaan? Ovatko ne kohteet hyviä?"

        Ei Jeesus sanonut tuota elämisen ehdoksi. Päinvastoin Hän sanoi, että Hänen omansa joilla on elämä tulevat vihatuiksi.


      • myötähäpeää kirjoitti:

        "
        ”Jokainen kaipaa hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta.”

        Kyllä ja se on elämisen ehto. Siitä voidaan puolestaan keskustella, keiltä me sitä hyväksyntää haemme? Keneltä me sitä rakkautta odotetaan? Ovatko ne kohteet hyviä?"

        Ei Jeesus sanonut tuota elämisen ehdoksi. Päinvastoin Hän sanoi, että Hänen omansa joilla on elämä tulevat vihatuiksi.

        Tarkoittaako tuo, että vihattuna oleminen on merkki oikeasta uskosta? Siinä saa hyvän syyn olla mahdollisimman vastenmielinen, ilkeä, kova, kylmä, rakkaudeton ja välinpitämätön lähimmäistään kohtaan ja lopuksi Jumala vielä palkitsee avokätisesti? En ole tullutkaan ajatelleeksi... täytyykin etsiä joku lahko, jonka puitteissa saa mellastaa vapaasti ilman pelkoa viranomaisten puuttumisesta asiaan.

        Tästä voi ottaa mallia:

        "Iivana oli kaksijakoisesti erittäin uskonnollinen mutta myös erittäin väkivaltainen henkilö, joka otti omakätisesti osaa mielikuvituksekkaisiin kidutuksiin ja joukkosurmiin, joiden syynä oli lähinnä hänen oma vainoharhaisuutensa. Hän näki vihollisia ja salaliittoja kaikkialla. Iän karttuessa hänelle ei riittänyt enää yksittäisten kohdehenkilöiden kiduttaminen kuoliaaksi, vaan mahdollisesti koko suku, lapset, naiset, rakennukset, kotieläimet, palvelijat ja lähitienoon talonpojat tuhottiin. Eräässä testamentin versiossa hän piti itseään maailman syntisimpänä ihmisenä."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Iivana_Julma


      • kiiskivastarannalta
        Sähkö__Jänis kirjoitti:

        Tarkoittaako tuo, että vihattuna oleminen on merkki oikeasta uskosta? Siinä saa hyvän syyn olla mahdollisimman vastenmielinen, ilkeä, kova, kylmä, rakkaudeton ja välinpitämätön lähimmäistään kohtaan ja lopuksi Jumala vielä palkitsee avokätisesti? En ole tullutkaan ajatelleeksi... täytyykin etsiä joku lahko, jonka puitteissa saa mellastaa vapaasti ilman pelkoa viranomaisten puuttumisesta asiaan.

        Tästä voi ottaa mallia:

        "Iivana oli kaksijakoisesti erittäin uskonnollinen mutta myös erittäin väkivaltainen henkilö, joka otti omakätisesti osaa mielikuvituksekkaisiin kidutuksiin ja joukkosurmiin, joiden syynä oli lähinnä hänen oma vainoharhaisuutensa. Hän näki vihollisia ja salaliittoja kaikkialla. Iän karttuessa hänelle ei riittänyt enää yksittäisten kohdehenkilöiden kiduttaminen kuoliaaksi, vaan mahdollisesti koko suku, lapset, naiset, rakennukset, kotieläimet, palvelijat ja lähitienoon talonpojat tuhottiin. Eräässä testamentin versiossa hän piti itseään maailman syntisimpänä ihmisenä."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Iivana_Julma

        Se tarkoittaa sitä, että ne, jotka haluavat elää Jumalan sansn mukaisesti, joutuvat vihatuiksi nimenomaan sen vuoksi.

        Asia käy selville täälläkin: ne, jotka vastustavat spn-lakia ja eutanasiaa nimenomaan Raamatun sanan perusteella saavat täällä päälleen kaiken maailman nimittelyt ja pilkan. Maailman ihminen ei halua kuulla syntisyydestään, mutta ei hän kestä kuulla Jeesuksestakaan, koska saadakseen ikuisen elämän ihmisen on käännyttävä synneistään ja tehtävä parannus.


      • fdjlösgdölfg
        Sähkö__Jänis kirjoitti:

        Tarkoittaako tuo, että vihattuna oleminen on merkki oikeasta uskosta? Siinä saa hyvän syyn olla mahdollisimman vastenmielinen, ilkeä, kova, kylmä, rakkaudeton ja välinpitämätön lähimmäistään kohtaan ja lopuksi Jumala vielä palkitsee avokätisesti? En ole tullutkaan ajatelleeksi... täytyykin etsiä joku lahko, jonka puitteissa saa mellastaa vapaasti ilman pelkoa viranomaisten puuttumisesta asiaan.

        Tästä voi ottaa mallia:

        "Iivana oli kaksijakoisesti erittäin uskonnollinen mutta myös erittäin väkivaltainen henkilö, joka otti omakätisesti osaa mielikuvituksekkaisiin kidutuksiin ja joukkosurmiin, joiden syynä oli lähinnä hänen oma vainoharhaisuutensa. Hän näki vihollisia ja salaliittoja kaikkialla. Iän karttuessa hänelle ei riittänyt enää yksittäisten kohdehenkilöiden kiduttaminen kuoliaaksi, vaan mahdollisesti koko suku, lapset, naiset, rakennukset, kotieläimet, palvelijat ja lähitienoon talonpojat tuhottiin. Eräässä testamentin versiossa hän piti itseään maailman syntisimpänä ihmisenä."

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Iivana_Julma

        Iivanan ilme puhuttelee ja kertoo kaiken olennaisen.


      • JumalaOnRakkauss
        kiiskivastarannalta kirjoitti:

        Se tarkoittaa sitä, että ne, jotka haluavat elää Jumalan sansn mukaisesti, joutuvat vihatuiksi nimenomaan sen vuoksi.

        Asia käy selville täälläkin: ne, jotka vastustavat spn-lakia ja eutanasiaa nimenomaan Raamatun sanan perusteella saavat täällä päälleen kaiken maailman nimittelyt ja pilkan. Maailman ihminen ei halua kuulla syntisyydestään, mutta ei hän kestä kuulla Jeesuksestakaan, koska saadakseen ikuisen elämän ihmisen on käännyttävä synneistään ja tehtävä parannus.

        Jos psykopaatti elää Jumalan sanan mukaisesti, annetaanko psykopatia anteeksi? Jumalan Sana on tulkinnanvarainen asia ja semiten sitä tulkitaan kertoo enemmän ihmisestä itsestään.


      • elämänarvot

        ”Jokainen kaipaa hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta.”
        Kyllä ja se on elämisen ehto. Siitä voidaan puolestaan keskustella,
        keiltä me sitä hyväksyntää haemme? Keneltä me sitä rakkautta odotetaan?"

        Usein tuota hyväksymistä haetaan omilta vanhemmilta.
        Olen lukenut paljon ihmisten kertomuksia menestymisestään ja usein saa lukea: Kumpa isäni olisi ollut näkemässä tämän mikä nyt olen. Oma isänikin sanoi niin yli 50v.Ihan kuin tarvitsisi jo kuolleiden vanhempien vahvistuksen, että olen menestynyt elämässä hyvin.
        Toisaalta herää kysymys, että millanen kasvatus tekee lapsesta noin vanhempansa hyväksyntää hakevan. Jokainen tarvitsee rakkautta se on selvää, mutta miksi pitää hakea hyväksyntää muilta, johtuuko se huonosta omakuvasta ?


      • JumalaOnRakkauss kirjoitti:

        Jos psykopaatti elää Jumalan sanan mukaisesti, annetaanko psykopatia anteeksi? Jumalan Sana on tulkinnanvarainen asia ja semiten sitä tulkitaan kertoo enemmän ihmisestä itsestään.

        Jos Suomen laki ja Raamattu ovat ristiriidassa keskenään, kumpaa tulee noudattaa?


      • myötähäpeää kirjoitti:

        "
        ”Jokainen kaipaa hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tunnetta.”

        Kyllä ja se on elämisen ehto. Siitä voidaan puolestaan keskustella, keiltä me sitä hyväksyntää haemme? Keneltä me sitä rakkautta odotetaan? Ovatko ne kohteet hyviä?"

        Ei Jeesus sanonut tuota elämisen ehdoksi. Päinvastoin Hän sanoi, että Hänen omansa joilla on elämä tulevat vihatuiksi.

        "Päinvastoin Hän sanoi, että Hänen omansa joilla on elämä tulevat vihatuiksi. "

        Olet ymmärtänyt tuon aivan väärin. Siinä ei kehoiteta ketään olemaan mahdopllisimmana vastenmielinen tai käyttäytyvän niin aggressivisesti, että se nostattaattaa vihaa muissa.

        Ei se ole konsti eikä mikään saada itsensä vihatuksi.

        Matteuksen evankeliumi:
        20:25 Mutta Jeesus kutsui heidät tykönsä ja sanoi: "Te tiedätte, että kansojen ruhtinaat herroina niitä hallitsevat, ja että mahtavat käyttävät valtaansa niitä kohtaan.
        20:26 Näin älköön olko teillä keskenänne, vaan joka teidän keskuudessanne tahtoo suureksi tulla, se olkoon teidän palvelijanne,
        20:27 ja joka teidän keskuudessanne tahtoo olla ensimmäinen, se olkoon teidän orjanne;
        20:28 niinkuin ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi monen edestä."


    • "Mutta suurin osa ihmisistä ei ole huippuyksilöitä, itse asiassa he eivät ole yhtään mitään, tai heitä ei muiden taholta noteerata miksikään. Se on monelle suuri tuska ja elämän tyhjyys. Elämästä kun pitäisi yrittää saada kaikki mahdollinen irti kun se on niin lyhyt."

      Kunhan se ei ole minkään uskonnollisen tai minkään muunkaan yhteisön asia nujertaa ihminen niin, ettei hän koe olevansa yhtään mitään.

      Se huippu sitä ja huippu tätä kun yleensä johtuu markkinoinnin ja median intressien ohella juuri siitä oman mitättömyyden tunteen kompensoimisesta. Onhan meillä myös esim. huippu-uskovia.

      • Tuo on ehkä toinen ääripää - täydellinen mitätöiminen.


    • Ja ylipäänsä ei kaikkea tarvitse ottaa liian vakavasti - on myös erilaisia muoti-ilmiöitä, joihin tietynlainen kielenkäyttö kuuluu ja jos ei ymmärrä esim. ironiaa, viesti jää tajuamatta. Lisäksi on hyvä erottaa viihde vakavasti otettavasta tutkimuksesta jne. Jos on päässyt vieraantumaan liiaksi maailmasta tosi ja leikki menevät helposti sekaisin.

      • "tosi ja leikki menevät helposti sekaisin" Eihän nyt sellaista tällä palstalla tapahdu :p


      • Kyllä sinä ihan asiaa kirjoitat, ei siinä mitään. Se kun vain on niin, että meitä on niin monenlaista kulkijaa.


    • YksinJumala

      "sulasta Jumalan armosta saat uskoa tänä päivänä kaikki syntisi anteeksi "
      "Mutta jos sinä tunnustat Jumalan edessä syntisyytesi ja uskot Jeesuksen päälle heittäen kaikki syntisi Hänen, Jumalan Karitsan kannettavaksi, niin sinä turvaat uskollasi Jumalan armoon, ikiaikojen armonkallioon, lujaan, järkähtämättömään."
      "Käänny pahoilta teiltäsi ja anna Jeesukselle kunnia."

      Sanomasi on täysin Jeesuksen sanan vastainen.

      Jeesus sanoo:"Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä, joka on minut lähettänyt, häntä vedä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."

      Jeesus sanoo pelastuksesta: "Ihmisille se on mahdotonta vain Jumalalle se on mahdollista"

    • kaidalla.polulla

      Aloittaja on huippu-huijari, älkää uskoko eksytystä!

      • Eikä ole, vaan aivan samanlainen uskova kuin me kaikki muutkin, vaikka hänen näkemyksistää ei aina oltaisi samaa mieltä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      142
      1825
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1437
    3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1242
    4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      88
      1237
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1115
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      194
      1017
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      97
      953
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      40
      860
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      195
      854
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      828
    Aihe