Ohjeet löytyy kyllä porolle/naudalle. Eli ohuita suikaleita siivutetaan pituussyiden suuntasesti, suolataan ja roikutetaan verkkohäkissä kun aurinko päivällä sulattaa ja yöllä pakastaa. Mutta sopiiko possun sisä tai ulkofile tähän? Aika rasvatonta ja trikiiniähän ei ole tarkastetussa possussa.
Lihan ilmakuivaus
2
299
Vastaukset
- Kuivalihaa_keväällä
Mulla on liiterissä kuivumassa muutama kilo possun lapaa.
Tälleen tein:
Ostin luullista lapaa, hautasin sen viikoksi suolaan (vähintään sentti joka puolella) viileään. Tämän jälkeen huuhtelin pikaisesti suolan pois pinnasta ja laitoin viikoksi jääkaappiin rauhoittumaan. Nyt ovat hyvin tuulettuvassa liiterissä häkillä ja harsokankaalla suojattuina seuraavat 3 kk.
Kattele vaikka Jamon Serranon valmistusvideoita Youtubesta. Sieltä mäkin tämän poimin ja kopioin omaan käyttöön. - hämeenhitaille
Telkkarista tuli ohjelmaa jostain Italian tai Espanjan suunnalta, ja siellä näyttivät kuivaavaan kinkut kokonaisina. Kinkut kiikkuivat sorkasta sidottuina katon rajassa. Välillä piti kuulemma öljytä, jottei kärpäset pääse munimaan kinkun sisään. Samalla voi kaapia enimmät homeet pois.
Ei vaikuttanut olevan hätäisen hommaa. Kymmenen kilon kinkkua pitää kuivata kuulemma ainakin 4 vuotta. Pienemmät saattaa valmistua jo vuodessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1752968
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.642566- 2032220
- 731849
- 1021773
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k91651- 1021452
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes2171151- 811120
- 951079