Pizza ranska

Pizzamamma

Kehittelin taas perheen iloksi pitsaa ja otin teemaksi ranskan. Onhan maa pitsan arvoinen! Otin suuhuni ranskalaisia pastilleja ja kuuntelin le penin puhetta, sattui vaan olemaan radio auki. Siihen tulee
-pohja omalla tyylillä
-purjo, tuo ranskan sipuliherkku
-dijonsinappi, sinappien aurinkokuningas
-ankan koipilihaa purkista, ihanaa confit lihaa ranskasta
-ranskankermaa, voiko olla ranskalaisempaa
-pohjaan makua antamaan pyrettä ja 5 kynttä
-tuoretta edamia tuota ranskan lahjaa juuston ystäville
-säilykepersikkaa, siirtomaa herkkuna

Uuniin 25 minuuttia ja bon apetit!

12

4090

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maria.Allupato

      No niin bailu mastro. Sullan on tunti 10 min aikaa toetuttaa fantasiasi. Muuten jouhdut jäähylle.

    • phyisanooammattilainen

      kaikenlaista sontaa sitä joku syö, ja luulee hyvää tehneensä.

    • Kulinaristikokki

      Pariisissa pizzaa useinkin syöneenä, voin sanoa, että Ranska ei todellakaan ole pizzamaa. Surkeita ovat ranskalaisten kuivakat lätyt.

      Purjo sopii kyllä pizzaan, mutta punasipuli on parempaa. Dijonsinappi on hyvää, mutta sitä en pizzaan lykkäisi. Ankka käy pizzaan siinä missä muukin lintu, mutta ei missään nimessä purkista! Ranskankerma käy sienipiirakkaan, muta ei herranjumala pizzaan! Tomaattipyre ja valkosipuli on noh, ihan bueno. Edan on myös kehnohko pizzajuusto. Persikka sopii pizzaan vielä huonommin kuin ananas. :D

      • Et_tajua

        Mikä ananaksessa on vikana?
        Sehän passaa täydellisesti suolaisen kanssa, esim. kinkku, aurajuusto ja ananas.


    • Pizzamamma

      Meille maistui pitsa. Hmmm...confit ankka on kyllä pehmeää. Pitää säätää täytteitä ja kokeilla. En ole sellainen hifistelijä kuin monet muut, siksi kirjoittelen reippaita ohjeita hyvällä mielellä ja kokeilen kaikenlaista. Poika ei aina pidä mutta syö kumminkin.

    • Kokki62x

      Pieni mutta tärkeä korjaus, kyseessä ei ole Pizza vaan tunkio.
      Toinen yhtä tärkeä korjaus, Edam on juusto Hollannista - ei Ranskasta.
      Kolmas karkea virhe, persikat eivät ole Ranskassa siirtomaatuotteita - vaan kotimaan tavaraa.

      Mutta jatka kehittelyäsi ja kerro mitä olet saanut lautaselle ja syötyä. Ravintola-alaa en kuitenkaan suosittele harkitsemaan.

      Ruuan pitää näyttää ja maistua hyvältä - muuten se on pelkkää vatsantäytettä.

    • Pizzamamma

      Yritän ymmärtää kommentteja! Ai se onkin hollannista. Kuullosti niin ranskalaiselta. Olen pari kertaa vihjannut etten ole hifistelijä. Niitä on ystäväpiirissä. Tiedättehän kun illan isäntä ottaa sen tietyn ilmeen ja äänen ruuan aluksi MITEN ja MISTÄ heidän illallinen on tehty. No, en halua pilata kenenkään iloa. Pitää jatkaa kokeiluja. Ehkä joskus netissä koku sanoo, että pitääpä kokeilla minun vinkeistä!

      • dddffgh

        Ei, älä jatka. Lopeta ruoanlaitto kokonaan, se ei selkeästi sovi sinulle. Jos on niin saatanan idiootti ettei ymmärrä yksinkertaisimpien raaka-aineiden alkuperää niin parempi että kuolet nälkään


    • pitsoo
    • Pizzamamma

      Heippa vaan!
      Kiitos vinkistä, kokeilin tuota pissaladiereä eilen sämpylän teon yhteydessä. Kaurasämpylätaikinaa jossa oli myös porkkanaa jäi ylin sopivasti tähän kokeiluun. Ajattelin hyödyntää kaapissa pyörineen sipulikeittoaineksen ja paprikatäytteiset oliivit. Sipulikeitosta keittelin tahnan , kaulitsin pohjan, päälle oliviiveja ja hiven oregaanoa. Anjovista ei ollut joten laitoin purkin pohjalta hivenen kaprsista ja rikoin ohjetta laittamalla ihan vähän edamia. Meille maistui oikein hyvin saunan jälkeen, laitoin vielä piaffia youtubesta soimaan!

      • pitsoo

        No hyvä silleen, että maistui.

        Ohjeita ei tulekaan noudattaa pilkun päälle vaan saada jotain maistuvaa ruokaa syödäkseen.

        Itse esim. keitän pastan vastoin yleisiä ohjeita eli voimakkaasti kiehuvaan veteen runsaasti suolaa, oliiviöljyä ja pätkin spagetin nyrkissä puoliksi ennen veteen laittoa - näin spagetti kypsyy tasaisemmin ja on helpompaa syödä. Toki pastaa tulee aina ajoin sekoittaa keittämisen aikana - näin se pysyy irtonaisena.

        Pitsasta taas voisin kirjoitella pitkään, mutta olkoon se nyt tällä kertaan.


    • ddfffg

      Voi nyt sen viimeisen kerran! Tulit sittenkin takaisin. Minähän käskin olla syömättä! Tuo sotku on kaiken huippu. Seuraavan kerran ota suoraan täytteet omasta kompostista ja katso ettei ole tuoretta. Sitten voit laittaa sitä ranskan herkku edamia. Kerro sitten eikö ollutkin parempaa kuin tuo sipulisotkusi!!!

      Nyt ei enää pääni kestä sinun vinkkejä!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      401
      8682
    2. Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa

      Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.
      Maailman menoa
      168
      3041
    3. Kuka pistetty kylmäksi

      Ketähän joutunu puukkohipan uhriksi? Tietääkö kukkaan?
      Kajaani
      16
      1433
    4. Mietin että

      Onko tarinallamme vielä luvussa tilaa kohtaamiselle vai jääkö se tähän.
      Ikävä
      73
      1043
    5. Oletko samaa mieltä

      Että on parempi olla erillään?
      Ikävä
      76
      1038
    6. Postilaatikoista

      Tuntuu kaikki tietävän tekijän/tekijät, mutta miksi nimiä ei julkaista???
      Kihniö
      27
      985
    7. Sylikkäin.

      Sylikkäin, suudellen. Milloin haluaisit näin nainen tehdä ? Vain häntä ajatellen 😘. Tietenkin jos häntä asia kiinnosta
      Ikävä
      62
      940
    8. Nainen arvaa kuka

      En ikävä kyllä elä enää pitkään
      Ikävä
      55
      933
    9. Sano nyt kiertääkö

      Huhut meistä tai jostain muusta?
      Ikävä
      65
      880
    10. Eemeli Peltosen viimeinen postaus Facebookissa!

      "Olen ollut kevätistuntokauden viimeisillä viikoilla paljon poissa eduskuntatyöstä. Sain toukokuussa hyvää hoitoa HUSiss
      Maailman menoa
      73
      864
    Aihe