vhh vai ei

mies60v

Uskaltaako vhh dieettiä aloittaa jos suvussa sydän ja verisuonisairauksia (isäni kuoli 48v sydäninfarktiin) Äidilläni oli taasen diabetes kuten hänen sisaruksillaankin. Olen ymmärtänyt että vhh on hyväksi diabetesta sairastaville mutta ei sovi jos suvussa sydän ja verisuonisairauksia.Sairastan itse myös d2 tyypin diabetesta.

8

2745

  Vastaukset

  • Riippuu aivan siitä, millaista VHH:ta aiot alkaa noudattaa. Joillakin on sellainen harhaluulo, että VHH-ruokavaliolla mässäillään rasvoilla, mutta sitähän se ei ole.

   Itsellä on 2-tyypin diabetes pysynyt VHH:lla kurissa 15 vuotta ja kolesteroliarvot ovat normaalit. Suvussa sydänsairautta runsaanpuoleisesti, koska tätä meitä edeltävää sukupolvea ohjeistettiin syömään lisäaine- ja sokeripitoista ruokaa tai sitten sokeri korvattiin vielä pahemmalla myrkyllä eli keinotekoisilla makeutusaineilla. Margariinit olivat myös silloin in ja must ja sen huomaa. Lähes jokaisen aiemman sukupolven edustaja on sydänleikattu tai kuollut infarktiin.

   Käytän voita, mutta en läträä sitä. Käytän myös kirkastettua voita paistamisessa. Kasvisrasvoista käytössä lähinnä raakapähkinät avokadot tuoreina, kasvisöljyistä neitsyt oliiviöljy.

   Höyrytän kasvikset, syön perunaa harvemmin ja korvaan sen lantulla ja nauriilla. Salaatteja noudattamassani VHH-ruokavaliossa syödään paljon. Ripottelen siemeniä salaatin päälle. Kasvatan itse tomaattia ja kurkkua kesällä ja talvella ostan kotimaista.

   Lisäaineita en syö lainkaan. Liha ja kala pitää olla tuoretta, lähellä tuotettua (kalastettua).

   Syön sieniä, rakastan sienestystä ja se käy myös kuntoilusta. Mustikoita on myös pakastin täynnä.

   Työkaverini, joka on minua 5 vuotta nuorempi hoitaa d2:aan perinteisellä tapaa eli kuten aikaisempi sukupolvi. Hänellä on jo lääkitys päällä ollut noin 10 vuotta ja lähtölaskenta alkanut.

  • VHH voi ola myös kasvis-, liha-, kala-kana-, kanamuna- ruokaöljy- yms -pohjainen. Ei tarvitse kinkkuja ja pekoneita popsia. Tarkoitus on vähentää hiilareita eli leipätuotteita, sokereita, makarooneja

   • Pitää paikkansa, mutta öljyjen suhteen täytyy olla tarkka, ettei syö mitään moottoriöljyn kaltaista rypsiöljyä.

    Hyvät rasvat kuuluvat olellisesti VHH-ruokavalioon. Avokado ja manteli ovat varsin sopivia rasvan lähteitä. Suurin osa kasviksista syödään raakana tai höyrytettynä. Paistamista rasvassa ei tarvita eli VHH on todella sydänystävällinen ruokavalio.

    Sokeri tekee verisuonissa tuhoa, eli se on eka, mikä pitää minimoida.


  • Kannattaa muistaa, että Atkins kuoli sydänkohtaukseen. Että silleen.

   • Sori vaan, Atkins ei kuollut sydänkohtaukseen, vaan päävammaan jonka sai kaatuessaan kotipihalla. Atkins oli aivan normaalipainoinen kuollessaan. Että silleen.


  • Mulla on synnynnäinen sydänvika, eikä ole haitannut VHH:ta, oikeestaan päinvastoin. Pystyin lopettamaan lääkkeiden syönnin kun vähensin oleellisesti hiilareita. Toki lisäsin myös liikuntaa samalla.

  • Kenenkään ei kannata kikkailla näillä asioilla. Hiilihydraatit ovat nimittäin ihmisen tärkein energianlähde. Ainakaan ei pidä suositella kikkailua kenellekään.

  • Maltti on valttia myös ravinteiden valinnassa.

   Itse en ole hyvin perhetynyt VHH-ruokavalioon, mutta ilmesesti senkin voi toteuttaa teveellisesti tai sitten epäterveellisesti. Suhtaudun kuitenkin suurella varauksella ja skeptisyydellä kaikkin liian karkeisiin on-off metodeihin.

   Hiilarit ovat elintärkeitä terveydelle, mutta tulisi tunnistaa ja valita monipuolisesti hyvät hiilarit huonoista, sekä luonnollisestikin sopiva määrä.

   - https://www.is.fi/laihdutus/art-2000005477175.html

   "Vähähiilihydraattinen ruokavalio kasvattaa mahdollisesti eteisvärinän riskiä, joka puolestaan lisää merkittävästi aivoinfarkti- ja sydänsairausriskiä."

   "Voi olla, että koska vhh-dieettillä saatetaan syödä entistä vähemmän kasviksia, hedelmiä ja viljoja, ja tämä vähentää terveellisten ravintokuitujen ja vitamiinien saantia."

   "Jos henkilö saa vhh-dieetillä ruuastaan suhteessa hyvin paljon proteiineja ja liian vähän ravintokuitua ja vitamiineja, kokonaisuus voi kiihdyttää tulehduksellisia prosesseja, jotka altistavat eteisvärinän synnylle."

   - https://www.iltalehti.fi/sydan/a/b9a74500-9e2b-4707-b78b-1fd5b20d3110

   .

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   116
   4018