paras ruokavalio

timotäyshiilari

Sitä on monenlaista ravitsemussuositusta liikkeellä. Seuraavaksi esittelen erään tosi hyvän suosituksen: omia ravintotottumuksiani mukailevan.

Syön valveillaolo-aikana 3-4 tunnin välein. 4 tuntia on ihan ehdoton maksimi ja siitä kannattaa pitää kiinni koska muuten nälkä yllättää TODELLA PAHASTI. Ihmisen koneisto on varmaankin rakennettu niin, että kun ruokaa ei saa 4 tuntiin, niin se menee paniikkiin, laittaa kaikki kytkennät uuteen uskoon ja alkaa hokea katatonisella äänellä: "ruoka loppui maailmasta ja me kaikki kuollaan." Näin kapeakatseinen on ihmisen suolisto minkä selityksenä voi olla mm. se, että suolella ei ole silmiä, paitsi se yksi, ja siitäkin kykloopista puuttuu verkkokalvo.

Syön joka aterialla melkein samoja ruoka-aineita eikä minua ole koskaan päässyt nälkä yllättämään kun olen ruokavaliotani noudattanut enkä koskaan ole lihonnut myöskään. Kun sanon ettei ole päässyt nälkä yllättämään, niin tarkoitan sillä sitä, että kun ryhdyn aterioimaan 3-4 tuntia edellisen aterian päättymisestä, niin oloni on niin kylläinen edellisestä aterista, ettei oikeastaan yhtään tekis mieli syödä vielä. Ihmeellinen ruokavalio, kertakaikkiaan. Mitähän se mahtaa pitää sisällään?

Aterian rungon muodostaa minulla kaurapuuro mustikoilla, ruisleseillä ja margariinisilmällä ilman sokeria, täysjyvä ruisleipä(huom 100% täysjyvää, esim. Reissumiehessä osuus on vain noin 70%)ja leivän päälle margariinia, kylmäsavuhärkää ja kurkkua, lisäksi yksi porkkana kevysti kuoresta raaputettuna, yksi omena ja noin 10 mantelia.

Vihaan proteiinin syöntiä mutta lisään myös sitä jokaiseen ateriaan vähintään 30 grammaa. Lisään joko 100 grammaa kevyttä sika-nautajauhelijaa kahden munan munakkaan ja maitolasin kera tai vaihtoehtoisesti lisään raejuustoa 50-200 grammaa ja sen oheen joko kylmäsavulohta tai tonnikalaa noin 80-110 grammaa.

Syön siis joka aterialla kuin kuningas enkä koskaan näe nälkää enkä myöskään liho ollenkaan vaikka lihonkin todella helposti jos syön perunaa tai valkosta leipää.

Suosittelen kaikille siirtymistä erityisesti kaurapuuroon, manteleihin, omenaan ja raejuustoon. Ja varsinkin suosittelen 3-4 tunnin ateriaväliä. Tähän dieettiin pystyy vaikka olisi henkisesti kuinka läski koska tämä ruokavalio kesyttää kenen tahansa ruokahalun, senverran tuhdista setistä kyse. Kaurapuuroa esim 35 grammaa hiutaleina ja raejuustoa vaikka koko purkki kerralla. Ja siinä on vasta puolet ateriakohtaisesta energiamäärästä jos sitäkään. Ja seuraava ruokailu on jo ihan nurkan takana.

Ihminen, joka noudattaa MINUN ruokavaliotani, ei yksinkertaisesti jaksa ajatella henkistä läskeyttään, kun on jatkuvasti niin tainnuksissa siitä valtavasta ruokamäärästä joka suolistossa kulkee.

Valitettavasti allergikoille en osaa nyt äkkiseltään suositella korvaavia vaihtoehtoja esim kaurapuurolle mutta toivottavasti löytyy jotain.

Niin ja sellainen yksi pikkujuttu vielä, että tämä ruokavalio alkaa toimia vasta joidenkin päivien kuluttua aloittamisesta. Aluksi saattaa tuntea mahdollisesti väsymystä, ärtymystä ja keskittymisen vaikeutta sekä makeanhimoa mutta se johtuu vain siitä kun sokerihumala päättyy ja energiatasot laskevat normaalille, kestävälle tasolle.

Tälle tarvii antaa siis muutama päivä armonaikaa MINUN ravitsemusohjelmalleni. Tai toisesta näkökulmasta, ihmisen suoli on niinkuin hieno nainen joka on vaikeasti tavoitettavissa ja saavutettavissa. Vertaus ehkä vähän ontuu sosio-kulttuurisesti mutta faktuaalisuudeltaan se ei onnu ollenkaan. Ihmisen suoli on todella vaatelias. Se on kuin monta metriä pitkä rivi mikroskooppisia tuomareita joilla on kaikilla pilli suussa ja jotka viheltävät yksimielisesti pelin heti poikki jos heitä ei jokin asia miellytä. Suolen on oltava jatkuvasti täynnä ruokasulaa!

9

1034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höperöpöperöä

      Parasta ruokavaliota ei voi antaa, sillä ihmisillä on paljon erilaisia allergioita ja ravintoaineiden imeytymisongelmia - joiltain puuttuu koko purukalusto ja syö siinä sitten raakakasviksia tai jälkiuunileipää.

      Totta on, että on hyvä syödä kohtuullisia määriä suhteellisen usein - näin nälkä pysyy paremmin loitolla ja suolisto kiittää. Ruoan tulee olla monipuolisesti kasviksia ja lihaa, mutta joka aterian ei ole pakko olla niin vaan voi painottaa sen sisältöä eri tavoin - aina joka aterialla ei ole pakko syödä ravintosuositusten mukaisesti aterian koostuessa kaikista ruoka-aine-taulukon aineksista vaan ruoka voi olla välillä hyvinkin yksipuolista - esim D-vitamiini ja B12-vitamiini varastoituvat kehoon ja näin joka aterialla ei ole pakko syödä kananmunaa, sisäelimiä tai lihaa vaan välillä jopa ihan vain kasviksia keiton muodossa.

      Rasvan, suolan ja sokerin (hiilihydraatin) määrää varmaan meistä jokaisen tulisi vähentää, mutta siinäkään ei saisi mennä äärimmäisyyksiin sillä elimistö tarvitsee jokaista noista toimiakseen hyvin - kohtuus kaikessa ja pidetään paino kurissa.

    • kulutuksenmukaan

      Parasta ruokavaliota ei ole. Suomessa käytetään tälle maanosalle tyypillisiä ravintoja mutta tuskin jossain vuoristossa tai sademetsässä asuvat tarvitsevat samoja ravinteita kuin täällä Suomessa. Samoin vuodenaika vaikuttaa mikä milloinkin on se tärkein ravinne. Yksinkertaisesti sanottuna, kun on kuuma niin vesi kelpaa ja talvella taas rasvaisemmmat ateriat kelpaa. Samoin kuumuus tuo mukanaan hygieniaan liittyviä vaatimuksia. Elimistö käyttää varastojaan eri tavoin senmukaan minkälainen ilmasto vaikuttaa. Samoin energian kulutus vaikuttaa. Mitä rasittavampaa kulutusta keho joutuu suorittamaan sitä enemmän myös energiaa palaa ja silloin tietenkin ruokavalion täytyy ottaa se huomioon. Edelleen sitten vielä kehon terveys. Toimiiko se normaalisti vai onko allergioita tai onko puute jostain vitamiinista jota keho pyrkii saamaan tuottamalla nälän tunteen. Jos vaikka puute on D-vitamiinista ja ihminen ei tiedosta sitä saattaa seurauksena olla vähän väliä nälän tunne joka ei mene edes syömällä pois, koska ravinnosta sattuu puuttumaan kyseinen D-vitamiini jota elimistö tarvitsee mutta ei saa. Keho elää ja kuluttaa. Seuraamalla omaa vuorokausikulutusta voi olla hyvinkin selvää mitä ja miten valmistettune milloinkin on se paras ruoka. Mutta on mustavalkoista esittää yhtä ruokavaliota ainoana oikeana vaikka se kuinka terveellinen sitten olisikin. Ja iän mukana ihmisen kuuluu lihoa. Laihat vanhukset ovat heikoimpia.
      Tosin liikalihavuus on aina ongelma myös vanhana.

      • fättiikehiin

        Harvemmin näkee ylipainoista vanhusta - ne ovat kuolleet ylipainoonsa jo aikaisemmin.


    • olennainen_

      No aika kummallinen "ruokavalio", En ikinä syö itseeni tainnoksiin enkä kaurapuuroa.
      Jos on työaamu, kuppi kanvia, lenkki koiran kanssa, maustamatonta jogurttia marjoilla ja pähkinöillä. Jos ehtii ruokkisen pitämään niin keittoa ja leipää. Kahvin kanssa pulla tai keksi. Kotona heti ensin lenkille ja illasta prempi ruoka , vaikka lihapata kasviksilla.
      Ei ole mukavaa vetää töissä itseensä ruokakoomaan, keskiraskas teollisuustyö ja olen nainen. Monet meistä ei syö työpäivän aikana yhtään mitään, koska pitää olla tarkka koko ajan.
      Vaparilla kahvia ja piiitkä lenkki maastoon. Joskus otan eväsleivät ja kahvia ja teen notskin.
      Sitten kun luonnollinen ruokahalu herää, salaattia . Ellen ole tehnyt etukäteen, kaupasta Fresh.

      Ruoanlaittosessio, jossa teen tulevan viikon safkat. Normisti keitto tai kiusaus tai pata.
      Kermaa ja voita pitää käyttää, ei mitään kevytjuttuja. Sämpylät ja leivät teen itte.
      Samoinkun kerään sienet ja marjat, riistaa ja kalaa tulee metsästäviltä kavereilta.

      IKINÄ en mittaile grammoja tai tunteja.
      Mutta jos se nyt on jonkun ideaali mitata 35 g puurohiutaletta kolmen tunnin välein niin siitä vaan.
      Ja nälkä- se menee ohi parissa kymmenessä minuutissa jonka jälkeen elimistö alkaa polttamaan
      omaa vararavintoaan.

    • MinunOnParas

      Noudatan myös ruokavaliota, jossa syödään 3-4 tunnin välein. Tosin margariinia en käytä (käytän niukasti voita) ja raejuustoakaan en syö, koska maitotuotteet eivät voita lukuunottamatta kuulu ruokavaliooni.

      Muuten syön luonnonmukaisesti ja terveellisesti. En syö prosessoitua ruokaa. Syön myös proteiinia joka aterialla. En syö sokeria vehnää, maissia, soijaa enkä juo alkoholia. Syön hyviä rasvoja.

      En teidä onko oma ruokavalioni paras, mutta toimii. Laihat ihmiset syövät usein ja runsaasti kerrallaan, sillä se takaa toimivan aineenvaihdunnan. Lihavat paastoavat ja ovat nälkäkuureilla.

    • 5665
    • järrrleääääenempikäyttön

      Aloittajalle. Vaihda Margariini voihin tai 0.9% oivariiniin ovat terveellisempiä kuin pitkän keinotekoisen valmistuksen tulos margariini. Ihminen tarvitsee eläinproteiineja ja rasvaa koska tulee kylläinen tunne eikä syö liikaa. Ruoka vaikuttaa mielialaan. Ravitsemuksesta tietämättömät hurahtavat kasvisruokaan. Mihin ja miksi kasvava lapsi ja tietysti aikuinen ja vanhuskin tarvitsee proteiineja pitäisi teidän tietää.

    • Sj123

      Oman ruokavalion voi mielensä, makunsa ja ideologiansa mukaan rakentaa ihan sellaiseksi kuin haluaa ja itselle sopii, se on paras neuvo. Joitakin perusperiaatteita kannattaa kuitenkin noudattaa, että saa kaikkia tarpeellisia ravintoaineita http://bit.ly/ravintoaineet . Keho pysyy terveenä kun ei tule ravintoainepuutteita. Tarvittaessa ja varmuuden vuoksi voi täydentää ruokavaliotaan ravintolisillä.

    • ruisking

      oman valinnon jokaiselle,,,mut rus,leivän rstäville---:ikea myy RÄIHÄN LEIPOMO RUIS,LIMPU
      hieno hapahko ruisleivän ,tydellis maun the best !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe