No niin läskipäät

Äkhmeet

Kohta nähdään äänestittekö entiseen tapaan kunnan työntekijät itseään vahtimaan!

29

906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gtryuiopå

      Kaivos tulee jees

    • Eeeetu

      Mitäpä muuta punikeilta voi odottaa.
      Telkkarissa muuan älypää sanoi että ''kunnan tärkein tehtävä on työllistää''
      Ei siis sanaakaan palveluiden laadusta, saatavuudesta tai kustannuksista

      • ajatteleppaite

        Kunnantyöt ku ei pidä kunnan taloutta pystyssä vaan yritykset. Kuntatyö päinvastoin syö taloutta. Mutta eiköhä se kuntatyö lopu lähivuosina. Ja palvelu pelaa edelleen sittenkin.


    • isoavedätystä

      Kun Hannukaisen monttu likavesineen tulee, Kolarin kunta on kuopattu. Loputkin saa lähtiä ruoattiin tai etelään.

      • varmaa

        Ei tule mitään kaivosta. Uskokaa varmaa tietoa.


    • Kuikävi

      Onko kaivoksen puolustajia valtuustossa nyt enemmän vai vähemmän kuin aikaisemmassa kokoonpanossa?

      • rouhinta

        Jeees,kaivos puoltajia on kaikki muut paitsi MK yhdistysläiset. 17-4 eli nooo panick.


    • tulleekhan

      ulkopaikkakuntalaisile venheentuonti kielto.....MK:n valtuutettu lupasi semmosta...

      • sikstiseven

        No ei tule mitään kieltoja,mutta kohta tulee lisää kuntaan venepakolaisia 20 kpl. Pizzeriaa ja kebabbia lykkää,son hyvä että kaivosmiehet saavat pikaisesti ruokaa masuihinsa.


    • kuokkavaan

      Nyt odotellaan kuinka moni valituista on Ylläksen säilymisen puolesta sillä jopa ääniharavissa oli puhelias tuppisuu vaalien alla. Eiköhän Ylläs ja kaivos yritä rinta rinnan sitten joskus mutta ei aloittavan valtuusto kauven aikana.

    • Äkhmeet

      Syöpäläismafian eli Keskustan tulos Kolarissa vahvistaa kolarilaisten äänestystaidot hyviksi.

      Kuka muistaa Talvivaaraa kun meillä on Hannukainen? Berner järjestää kaivokselle valtiolta lainan jota ei tarvitse maksaa takaisin. Lehtomäen kakaroista tulee kaivosyhtiön osakkaita. Sipilän sukulaiset toimittaa kaivoksen laitteet ja jätevesijärjestelmät. Sähkö kaivokselle saadaan Pekkarisen sukulaisen kaavailujen mukaan Ylläksen laelle asennettavista propelleista.

    • niinson

      äänestystaitoja on punnittu Kolarissa monesti,viimeinen mieliin jäänyt vaali oli tasavallan ykkösmiehen valinta,jolloin vapaamieliset kolarilaiset tarjosivat ahvenanmaalaisten kans Pekkaa pukille......Sauli kuiten voitti

    • heitethäänhörhöilemästä

      Suomessa on niin vähän luonnonvaroja, ettei niitä voida jättää hyödyntämättä vedoten aina Talvivaaraan. Malmia on kaivettava sieltä, missä sitä on. Ei niitä Ylläksen laskettelurinteitäkhään valoihneen ja hisseihneen ole jänkhään jyrsitty, vaan (ennen niin) upean Ylläksen kylkheen.

      • Äkhmeet

        Eli lappi on saatava monttuja täyteen, että keskustalaiset saavat lapioda yhteiskunnan rahoja omiin ja sukulaisten taskuun? Eikö tämä pitäisi sallia tasapuolisesti kaikille reiluuden nimissä?

        Tiesitkö muuten että kaivoksissa työskentely on maailmalla perinteisesti vähäjärkisimmän väestönosan heiniä. Eli jos lahjat tai viitseliäisyys ei riitä itsensä koulutukseen niin kaivos kutsuu. Suomessa itsensä kouluttaminen ei ole rahasta kiinni.


      • duunillafyrkkaa
        Äkhmeet kirjoitti:

        Eli lappi on saatava monttuja täyteen, että keskustalaiset saavat lapioda yhteiskunnan rahoja omiin ja sukulaisten taskuun? Eikö tämä pitäisi sallia tasapuolisesti kaikille reiluuden nimissä?

        Tiesitkö muuten että kaivoksissa työskentely on maailmalla perinteisesti vähäjärkisimmän väestönosan heiniä. Eli jos lahjat tai viitseliäisyys ei riitä itsensä koulutukseen niin kaivos kutsuu. Suomessa itsensä kouluttaminen ei ole rahasta kiinni.

        Kaivostyö on kovan luokan ammattilaisten puuhaa. Kaljaa ko lasket turistille tuophiin, niin siinä ei tartte isommasti järki päätä pakottaa eikä insinöörin tutkintoa suorittaa. Jossaki pittää tehä oikeitaki töitä, että voi sitte lasketella pilale jyystetyn tunturin kylkeä ja ryystää sitä kaljaa "lasvegasin" valosaastheen keskelä.


      • ratia69
        duunillafyrkkaa kirjoitti:

        Kaivostyö on kovan luokan ammattilaisten puuhaa. Kaljaa ko lasket turistille tuophiin, niin siinä ei tartte isommasti järki päätä pakottaa eikä insinöörin tutkintoa suorittaa. Jossaki pittää tehä oikeitaki töitä, että voi sitte lasketella pilale jyystetyn tunturin kylkeä ja ryystää sitä kaljaa "lasvegasin" valosaastheen keskelä.

        Mitä yhteistä on kaivostyöläsellä ja matkailijalla? Aika vähän, matkailijoita n. 200-kertaa enemmän.


      • ratia69
        ratia69 kirjoitti:

        Mitä yhteistä on kaivostyöläsellä ja matkailijalla? Aika vähän, matkailijoita n. 200-kertaa enemmän.

        kaivostyöläinen (malminerottelukemikaaleineen) pilaa ympärisön 20 0000-kertaisella varmuudella matkailijaan nähden.


    • TiplomiInsinöörit

      No sehän soppii lompololaisille sitte hyvin. Ei mitään härkää siis.

    • PaljonParempaakinSyöny

      Lappi on täynnä mäkiä ja niitten välliin jääviä monttuja. Kukkaan huomaa jos monttujen paikkaa pikkusen vaihtaa.. heti kun lompololaiset käsittää että molemmat bisnekset mahtuu sammaan kyllään niin alkaa kassakoneet kilisemään. Mutta eihän ne käsitä. Parempi alkaa ettimään niitä vahvoja alaoksia, niin löytyy se lopullinen ratkaisu ahistukseen. Samalla vappautuu hyviä liiketiloja yhtenäisen kolarin vaatimille liiketoiminnoille. Ja lopultakin tulis siihen yhteenkin kyläkauppaan ehkä yks kuppila josta sais syötävää ruokaa. Ja kaikille tiedoksi, että on kyseisen kuppilan pitäjälle kelvannu menneinnä vuosina hyvin kaivostyöläisten rahat. Läheltä nähnyt..

      • ratia69

        Ei se talousmatematiikka näemmä sovi Kolarilaisille. Kaivoksen osalta lasketaan että 1 1 = 3, kun todellisuudessa 1 1 = 0 (10- 20 vuoden kuluttua). Miettikäähän sitä ja köyhtykää Kolarin kyläänne! Tämä ei ole Äkäslompolon asukkaista kiinni vaan turisteista. Herätkää ajoissa reaalimaailmaan Kolarin kaivosmieliset!


    • BolsevismiRulettaa

      Jos oman asuinympäristön pilaaminen innostaa, niin voit aloittaa vääntämällä paskan oman ulko-oven eteen. Samalla saadaan kylä kiertämällä selväksi, että ketä ei kannata kysellä, jos jostain ihmeen syystä siunaantuu tilanne, että tarvitsee työvoimaa, jolta löytyy vielä kaikki muumit vintistä. Kaivokseen kelpaat kyllä, diplomiainesta.

      Juomavesi voidaan vetää teille suoraan kaivosojasta, niin ei tarvitse odotella terveellisten kemikaalien leviämistä pohjavesissä ja ruokakalasi saat kasvattaa kaivosmontussa, että saadaan siihen kaivosmiehelle sopiva pukuää.

      Mikä estää lähtemästä etelään muiden opportunistien sekaan etsimään sitä helppoa elämää, kun hengenlahjatkin on kuitenkin jo valmiiksi sen vaatimalla tasolla? Puhdas elinympäristö itselle ja mahdollisille jälkeläisille se ei ainakaan voi olla.

    • SaarelleOnHyväHullutViiä

      Sinnekö kylälle otetaan töihin vain jos löytyy sarjakuvahahmoja vintistä? Sehän se kyllä aika monta asiaa selittääkin...
      Kovapalkkaiset ja asiansa osaavat kaivosmiehet tuovat varallisuutta kuntaan ja pistävät kassakoneet yrittäjillä kilisemään. Ainakin niillä jotka näkevät mahdollisuuden. Etelän hiihtäjät ei tuo muuta kuin lunta kengissä sisälle kusella käyessään. Sen jälkeen vetelevät saksalaisketjusta ostettuja omia eväitä hyvillä mielin ja valittavat tyhjästä siitä kuinka heidän oikeuksiaan poljetaan.
      Kaivos pystyyn nopeasti ja kelkkailijoille kunnon mahdollisuudet päästä tuomaan rahansa paikallisille yrittäjille. Yksikään hiihtelijä ei kanna kovin paljon rahhaa mukana, mutta kelkkamiehet kantaa. Ja ne kyläläiset, jotka ei halua tässä nousukaudessa olla mukana voivat hypätä maurin kaanian kyytiin. Se vie helposti viiski kuormallista itseriittoisia ja kehitystä jarruttavaa kylähullua ahvenanmaalle päivässä. Punkit pittää huolen etteivät pääse koko saaren geeniperimää pillaamaan. Samalla ottaa paluukuormaan kertaalleen halukkaita poismuuttaneita paluumuuttajia kyytiin ja kaivosbuumissa rikastummaan.

      • Kaupungistakävijä

        Son juuri näin. Kolmekymmentä vuotta olen Ylläsjärvellä kulkenut ja seurannut umpimielisten kansoittamaa Äkäslompolon näperrystä. Siellä silmät Kiilien vastustetaan vastustamisen ilosta rahaa tuovien turistien tuloa, ja nyt uutuutena silmät Kiilien vastustetaan vaurautta tuovaa kaivoshanketta. Hiihtävä tanssikanssa juo ravintolassa kraanavettä, ja paistelee mökissä Lidlin grillimakkaraa samalla kun kelkkakansa paksuine pörsseineen on Ylläsjärvellä tai Levillä. Hiihtäjät on niin surkiaa sakkia, ettei niiltä saa euroa edes nyhtämällä. Kelkkailijoiden tiedossa lompolon umpimielinen asenne on hyvin tiedossa, ja paikkaa kartellaan, ja ymmärtämättömyydelle nauretaan. Levillä on jo kaivos, ja halvatun paljon paremmin siellä näyttää menevän myös matkailupuolella. Siinä missä lompolossa silmät Kiilien vastustetaan kaikkia ja kaikkea mikä toisi liikevaihtoa, vaurautta ja ympärivuotista kassavirtaa, niin Levillä ja osin Ylläsjärvellä on käsitetty, että euro pitää noukkia pois kuleksimesta aina kun siihen on mahdollisuus.

        Joko ne on ääliöitä, tai sitten saldot niin tapissa, ettei pankkitileille vaan yksinkertaisesti mahdu enenpää rahaa, kun ei rahantekeminen kiinnosta.


      • hunteeraaja

        Noniin, kuinkahan moni mietti pelkästään kaivosta äänestyslappua täyttäessään? Coronariaan mennään ja vauhdilla.


      • ratia69
        Kaupungistakävijä kirjoitti:

        Son juuri näin. Kolmekymmentä vuotta olen Ylläsjärvellä kulkenut ja seurannut umpimielisten kansoittamaa Äkäslompolon näperrystä. Siellä silmät Kiilien vastustetaan vastustamisen ilosta rahaa tuovien turistien tuloa, ja nyt uutuutena silmät Kiilien vastustetaan vaurautta tuovaa kaivoshanketta. Hiihtävä tanssikanssa juo ravintolassa kraanavettä, ja paistelee mökissä Lidlin grillimakkaraa samalla kun kelkkakansa paksuine pörsseineen on Ylläsjärvellä tai Levillä. Hiihtäjät on niin surkiaa sakkia, ettei niiltä saa euroa edes nyhtämällä. Kelkkailijoiden tiedossa lompolon umpimielinen asenne on hyvin tiedossa, ja paikkaa kartellaan, ja ymmärtämättömyydelle nauretaan. Levillä on jo kaivos, ja halvatun paljon paremmin siellä näyttää menevän myös matkailupuolella. Siinä missä lompolossa silmät Kiilien vastustetaan kaikkia ja kaikkea mikä toisi liikevaihtoa, vaurautta ja ympärivuotista kassavirtaa, niin Levillä ja osin Ylläsjärvellä on käsitetty, että euro pitää noukkia pois kuleksimesta aina kun siihen on mahdollisuus.

        Joko ne on ääliöitä, tai sitten saldot niin tapissa, ettei pankkitileille vaan yksinkertaisesti mahdu enenpää rahaa, kun ei rahantekeminen kiinnosta.

        Mieti sitä 10-20 vuoden kuluttua. Levi ei ole tukeutunut erityhisesti luontomatkailuun ja Levin kaivos EI ole AVOLOUHOS niin kuin Hannukainen on tarkoitus olla. Otatko riskin 300 työpaikan takia, että Ylläs on autio matkailukohde kaivoksen jälkeen, jolloin kaivoskaan ei enää tuota ja luonto on pilattu? Kukaan ei palauta luontoa entiselleen (kivosyhtiö ei kortta ristiin laita sen hyväksi), ainoastaan luonto itse, ehkä nopeimmillaan 100 vuoden kuluttua.


      • ratia69
        Kaupungistakävijä kirjoitti:

        Son juuri näin. Kolmekymmentä vuotta olen Ylläsjärvellä kulkenut ja seurannut umpimielisten kansoittamaa Äkäslompolon näperrystä. Siellä silmät Kiilien vastustetaan vastustamisen ilosta rahaa tuovien turistien tuloa, ja nyt uutuutena silmät Kiilien vastustetaan vaurautta tuovaa kaivoshanketta. Hiihtävä tanssikanssa juo ravintolassa kraanavettä, ja paistelee mökissä Lidlin grillimakkaraa samalla kun kelkkakansa paksuine pörsseineen on Ylläsjärvellä tai Levillä. Hiihtäjät on niin surkiaa sakkia, ettei niiltä saa euroa edes nyhtämällä. Kelkkailijoiden tiedossa lompolon umpimielinen asenne on hyvin tiedossa, ja paikkaa kartellaan, ja ymmärtämättömyydelle nauretaan. Levillä on jo kaivos, ja halvatun paljon paremmin siellä näyttää menevän myös matkailupuolella. Siinä missä lompolossa silmät Kiilien vastustetaan kaikkia ja kaikkea mikä toisi liikevaihtoa, vaurautta ja ympärivuotista kassavirtaa, niin Levillä ja osin Ylläsjärvellä on käsitetty, että euro pitää noukkia pois kuleksimesta aina kun siihen on mahdollisuus.

        Joko ne on ääliöitä, tai sitten saldot niin tapissa, ettei pankkitileille vaan yksinkertaisesti mahdu enenpää rahaa, kun ei rahantekeminen kiinnosta.

        Avolouhoksinen kaivosko toisi kelkkailijoita lisää Ylläkselle? Veikkaanpa, että Levin vetovoima on jossakin muualla kuin kaivoksessa. Kääntäen, Hannukaisen avolouhos vähentäisi Ylläksen nykyisiä matkailijoita. Muuten, mikä Ylläksen matkailijoissa niin sapettaa? Kyllä se jo nykyisellään työllistää enemmän kuin tuleva kaivos. Matkailu on kuitenkin jatkuva elinkeino, toisin kuin kaivos. Ja matkailu ei pilaa luontoa siinä määrin, lähellekään. Kaivos väistämämättä vähentää Ylläksen matkailuelinkeinoa.


      • ekoheko

        Ahistaako? Hyvin oli eilen kommentoitu Lapin Kansaan että Hannukaisen Miningille pitäs antaa eko teko palkinto, kun toi esille pimeän kaatopaikka toiminnan kaivosalueelta. Näin tosiaan huutavat tietyt henkilöt luonnon puolesta ja itse saastuttavat luontoa ja rikkovat ympäristö lakia. Tämä mitä on nyt tullut jätettä esille on pikku erä mitä luvassa on viellä tulevan. Tehkää huutajat eko teko ja käykää hakemassa omat paskanne pois mitä Hannukaiseen oletta käyneet viemässä.


      • AnnaEkoTeko

        ... minigille, mutta sano samalla kuka ne on sinne vienyt.

        Kyseessähän voi olla innokas kaivoksen kannattaja.

        esim. venäjä on yleensä itse aiheuttanut naapureilleen ongelman ja tarjoutuu marttyyriksi ongelman poistamisessa.


    • Eikaitsiinä

      Jaa vissiin katheellisia ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe