Ovatko ajatukset energiaa?

ajatus_tämäkin

Ovatko ajatukset joita ihmisaivot tuottavat vain energiaa? Kun ihminen ajattelee, kuluuko siinä vain potentiaalienergiaa?

Jos ajatukset ovat sähkömagneettista energiaa, aivojen toimintarakenne on varsin selviö. Vasen aivopuolisko, johon järki liittyy, tuottaa sähkökentän ja oikea aivopuolisko, johon tunne liittyy, tuottaa magneettikentän - ja näiden kenttien vuorovaikutuksena syntyy ajatus - joka on itsessään yhdysvaikutus eli ajatus tulee vain ajatuspareina, joista toinen liittyy järkeen ja toinen tunteeseen - totta vai tarua?

Jos ajatus on vain energiaa - ja energiahan on vain ainetta - ihminenkin on vain ainetta.

Onko ajatus energiaa?

21

369

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • SetekioikeinSetekiväärin
  • kysy.fi

   Se on selvä asia, että ilman energiaa ei synny ensimmäistäkään ajatusta.

   • Ehto-ei-ole-identiteetti

    Niin voi hyvinkin olla, mutta jos on, se ei ole minkäänlainen osoitus numeerisesta identiteetistä. On myös selvää, että ilman työtä ei synny ensimmäistäkään autoa, mutta auto ei ole työtä.


   • hohhoijaataas
    Ehto-ei-ole-identiteetti kirjoitti:

    Niin voi hyvinkin olla, mutta jos on, se ei ole minkäänlainen osoitus numeerisesta identiteetistä. On myös selvää, että ilman työtä ei synny ensimmäistäkään autoa, mutta auto ei ole työtä.

    Tällaisten asioiden kanssa on moni filosofi seonnut. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.


   • Selvitysmies
    hohhoijaataas kirjoitti:

    Tällaisten asioiden kanssa on moni filosofi seonnut. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

    Mitä tosiasioita tarkoitat?


   • chubacabra

    että kalja on nyt tarjouksessa. hinta on tosin keksitty.


  • malli1942

   Käsittääkseni ajatukset ovat järjestäytynyttä energiaa. Sähköiset pussit kulkevat hermosoluista toiseen. Periaatteessa pussit voivat muodostaa äärettömän määrän eri kombinaatioita ja samalla äärettömän määrän erilaisia sähkö- ja magneettikenttiä.
   Mutta perimä, kasvatus ja aistit valikoivat kombinaatioiden tekemistä saaden ne kuvaamaan ympäristöä ja elävän olion sisäistä tilaa. Sisäisen tilan aistimuksien aktiivinen kombinointi lienee sama kuin tajunta.
   Elävälle oliolle mielekkäitten pulssien valinta äärettömästä pulssijoukosta tuottaa paljon työtä. Vähän samaan tapaan kuin harvinaisten mineraalien etsiminen luonnosta. Vain harvat pulssikombinaatiot ovat mielekkäitä elävälle oliolle. Korttipakan sekoittaminen on spontaania, mutta järjestäminen vaatii energiaa.

  • "Jos ajatus on vain energiaa - ja energiahan on vain ainetta - ihminenkin on vain ainetta."

   Eikö ennemminkin pitäisi sanoa, että aine on vain energiaa ja ihminenkin on vain energiaa?

  • "Ovatko ajatukset energiaa? "

   Et kai vain kysy ovatko ajatukset laajenevaa energiaa?

   • NäinSe.On

    Ajatukset koostuvat alati laajenevista pimpelipom-hiukkasista.


  • kökkötraktorix

   Tottakai ajatukset tarvitsevat energiaa. Ihmisen keho tarvitsee suoloja, vettä ja sokeria, jotta energiaa saadaan aivotyön pyörittämiseen. Itse ajatuskin voi muuttua energiaksi, jos se toteutetaan. Esimerkiksi keksit kylmäfuusion kvanttitasolla, niin johan on rajattomasti energiaa.
   Joku neropatti on väittänyt, että koko universumi on simulaatio kvanttitietokoneen keskusmuistissa. Linnunradan käsikirjassa on hauskasti käsitelty aika-avaruusjatkumoa.
   Oliko se Ford Prefect, joka järkeili kaiken, anyway, tarvitsemme rajattomasti energiaa, jotta voimme levittäytyä muille planeetoilĺe niiden alkuperäisten asukkaiden kiusaksi.
   Eniten harmittaa, että päättäjät ovat rohmunneet yhteisestä kakusta itselleen lähes kaiken, joten ajattelu on ainoa huvi mikä köyhille jää.

  • chubacabra

   No mehän emme ole ajattelija, joten ajatukset vaativat energiaa. Kuka sitten on se, joka ajattelee ettemme ole se ajattelija ajatuksien takana.

   • NäinSe.On

    Tietenkin alati laajenevat pimpelipom-hiukkaset, joilla ainaoana maailmankaikkeudessa on tietoisuus. Meillä sitä ei ole.


   • chubacabra

    Se selviää kun poistattaa tarpeeksi viestejä ja piiloutuu maton alle.


  • käsittääkseni

   Olette loppuunsa, onneksi, kuluneen aikakauden saastaa. :)

  • Anonyymi

   Solujen mitokondriot ovat voimalaitoksia jotka tuottavat energiaa. Samoin kuin taloa voi lämmittää eri tavoilla, niin myös ihminen energiaansa. Kuuluisa lause "älä käytä energiaa hukkaan(turhuuksiin) liittynee tähän... Mitä tapahtuu hukkaan joutuneelle energialle. Voiko ihminen ajatella viistoon? Imeekö joku negatiivista energiaa ympäristöstä ?
   Joskus puhutaan(negatiivisesta tai myönteisestä) ilmapiiristä jonka voi aistia jossain tilassa tai tilaisuudessa. On väitetty että ajatukset ovat ainakin osittain valintoja ja tahdon ilmausta. Minkä joku kokee tarpeelliseksi ajatustavaksi siitä harjautuuu tapa josta muodostuu luonne. Runoudessa ihmisen kuva heijastuu toisessa ihmisessä. Joskus puhutaan imitaatiosta tai vuorovaikutuksesta. mitä enemmän persoonassa on samaistumis pintaa, sen laajempi on sen vaikutus. Jos ajatukset ovat valintoja joista seuraa asenteita ja tekoja, mikä on yksilön vastuu ja vaikutus .........

  • Anonyymi

   Kaikki maailmassa on energiaa. Alkuräjähdyksessä kaikki energiasta syntyi ja lämpökuolemaan päättyy, kun energiaa ei enää ole. Sen pituinen se.

   • Anonyymi

    energia tosiaan syntyi, mutta ei "itsestään"niin kuin monasti kulee heitettävän lonkalta vaan ulottuvuuksien muutoksesta? ns. materia syntyi ei siis itsestään ts. materiasta vaan ulottuvuudesta joka on olemassa "materiasta huolimatta". Sitä "huolimattomuutta" on sanottu joskus myös tuonpuoleiseksi tai näkymättömäksi todellisuudeksi. Joillekin on yllätys että saattaa olla olemassa erilaisia ulottuvuuksia. Se että ihminen voi esim. aisteillaan kokea ja arvioida universumia, on sekin jotain..
    Einstein ehkä tarkoitti jotain sinne päin sanoessaan että universumissa on ihmeellistä se että sitä voidaan tutkia. Kukaties hän ei tarkoittanut pelkästään universumia, vaan sitä että hän olemassaolevana persoonana kykenee siihen..


  • Anonyymi

   Ikäväpalstalla on enemmänkin energian tuhlaajia. Parannusta ei juuri ole näkyvissä tilanteisiin.

  • Anonyymi

   Ajatus vaatii syntyessään energiaa, vaikka ei itsessään olekaan energiaa.
   Ajatus on oikeammin "muoto" , joka sijaitsee ns. informaatio-avaruudessa.

   • Anonyymi

    jos tämä on totta, onko informaatio-avaruus kuin supermarket josta voi valita asioita? jos ajatukset ovat varsinkin ideatasolla hahmotuksia eli muotoja. esim. sanan "ihminen" muotoon sisältyisi silloin käsitys/ kuva ihanteellisesta ihmisestä.
    käsittääkseni moraalifilosofiassa ja yhteiskuntatieteissä(? ) käsitellään , millä käsityksillä ja arvoilla ihminen käy "kauppaa" maailmassa; miten asettaa (oikeudenmukaisesti) ja muille tarpeetonta haittaa aiheuttamatta hahmotuksia.. tai olla muuttamatta todellisia arvoja "yleisesti hyväksyttyjen" mukautuvien arvojen mukaan..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken murhaaja

   Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
   Maailman menoa
   183
   11801
  2. Valkeakosken sekopää murhaaja.

   Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
   Valkeakoski
   153
   2394
  3. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

   Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
   Sinkut
   249
   1506
  4. Sille yhelle vaa

   Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
   Ikävä
   62
   1068
  5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

   Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
   Ikävä
   53
   940
  6. Hiljaista on

   Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
   Ikävä
   61
   872
  7. Nainen, se kun olit joskus niin vakavana

   ja naama peruslukemilla, toisinaan silloinkin kun kuuntelit juttujani. Se ilme on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Mitäh
   Ikävä
   42
   767
  8. Onhan sulla

   Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
   Ikävä
   52
   729
  9. Olen ylpeä sinusta

   nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
   Tunteet
   29
   729
  10. Kysymys iltaan

   Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
   Ikävä
   42
   689
  Aihe