Radioyhteys Kuusta Maahan.

täällä.kuu.kuuluuko

Kertokaas viisaammat millaista radiokalustoa käyttivät Kuun ja Maan välillä kun kävivät eka kertaa kuussa?

20

2204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KiurustaKuuKesään

      Tuota ei olla testattu koska kukaan ei ole käynyt Kuussa.
      Uusia kusetuksia ei olla myöskään järjestämässä koska ne jo paljastuisivat heti.

    • Apollo-ohjelman aikana taajuudet olivat hieman 2 GHz yläpuolella eli ns. S-taajuuksilla. Olivat siis nykyisten 1.9 GHz kännykkätaajuuksien ja 2.45 GHz wlan - taajuuksien välissä. Etuna lyhyellä aallonpituudella on se, että suunta-antenneille saadaan paljon vahvistusta ja radiolaitteissa käytettävät lyhyen kantaman antennit ovat pienikokoisia.

    • http://www.arrl.org/eavesdropping-on-apollo-11

      Tuossa muistelua siitä, kuinka radioamatöörilaitteilla saatiin Kuun pinnalla käytyä keskustelua nauhoitettua vuonna 1969. Nimellä Larry Baysinger löytyy lisää tietoa. Mikroaalloilla oli tuohon aikaan muutoin varsin hiljaista.

    • FoliotFoliopalstalle
      • sdfasdfaWETGFA

        Saako sitten sanoa että marsin mönkijät eivät möngi marsissa vaan kanadassa?


    • tarkkananyt

      Aloittaja on siis trolli ja ilmoitus ylläpidolle on paikallaan.
      Myös vihapuhepoliisiarmeija voisi ottaa palstan valvonnan seurantaansa.

    • Radioitakin_räpläillyt

      Radioasemalla oli käytössä antenni kuten Maassakin, mutta maajohdon vetämisessä olisi ollut liikaa käytännön hankaluuksia. Maajohdosta olisi tullut tuhottoman pitkä ja häviöllinen, kummankin taivaankappaleen pyörimisliike olisi tuonut omat haasteensa ja ehkä pahinta kaikesta: maajohto Kuusta Maahan ei kestäisi edes omaa painoaan!

      Kuussa sijaitseva radioasema siis tyydyttiin maadoittamisen asemesta kuudoittamaan eli kytkemään kuuperään kuujohdon välityksellä.

    • miksi oli puhelinpiuhat, kun ääni ka kuva kulkee niin kätevästi ilmoja pitkin?

      Miksi valokaapeliyhteydet pätkii? Eihän puhelinpiuhatkaan pätkineet. Piti vaan huutaa niin perkeleen kovaa, eikä kuulunut kunnolla sittenkään(!)OK

      Jos ei ymmärrä edes kysymystä, niin parempi pitää turpansa kiinni, koska tämä on tiedepalsta, jossa keskustellaan asiallisesti, eikä jauheta paskaa!!!!!!!

    • täällä.kuu.kuuluko

      Ei ääni kulje tyhjiössä, radioaallot kyllä kulkevat.

      Antoiko ensimmäinen astronautti raporttinsa silloin kun juuri astui Kuun kamaralle? "tämä on pieni askel minulle.."

      Jos näin oli niin kai hänellä oli mikrofoni ja lähetin/vastaanotin mukanaan, ei tuolloin olleet kovin pieniä radiot ja onhan täytynyt suunta-antennin olla suunnattu kohti Maata, oliko silloin Maa näkyvissä? Radio on tarvinnut myös virtaa joten akkukaan kovin pieni ei ole voinut olla tuolloin ja lisäksi kovin pienillä tehoilla nuo GigaHertsin taajuudet pitkiä matkoja kulje.

      • Ressu1

        Oli radio joka linkitettiin kuumodullinkautta maahan ja akku oöi puvussa myös toiminta aika puvulla oli 8h


      • täällä.kuu.kuuluuko

        Katsos kun kaikilla ei ole aikaa plarata kaikkia viestejä mitä täällä on, sinä kun itse roikut vajakki täällä päivästä toiseen, kysymykseni oli aivan asiallinen ja sinä alat vajakiksi haukkumaan vaikka sitä olet todellakin itse, kuvittelet olevasi joku kaikkitietävä. Olen tähän saakka pitänyt sinua ihan fiksuna mutta nyt kyllä käsitys muuttui!


      • täällä.kuu.kuuluuko

        Sen verran vielä täsmennän että esimerkiksi ns. peruskouluni päätin jo vuonna 1962 ja työelämän aloitin heti koulun loputtua joten en nyt enää mikään nuori ole vaikka nettiä käytänkin.

        Koskaan en oikeastaan lue linkkejä joita keskusteluihin lisätään koska keskustelu on keskustelu ja asiat tulisi kertoa omin sanoin, muutoinhan voitaisiin kaikki nämä keskustelupalstat lopettaa ja kaikki etsisivät tiedon netistä ja samoin koulut voitaisiin lopettaa koska kaikki tieto kyllä jostain löytyy.

        Asioiden kyseenalaistaminen luo keskustelua ja voi tuoda esiin sellaisia näkökantoja joista voi joskus poikia todellisia ahaa-elämyksiä eli asia voi saada silloin aivan eri näkökannan ja joskus jopa eri totuuden mitä nuo valmiiksi kirjoitetut linkin antaa.


      • Kun palstalla joku "kyseenalaistaa" ja tuo kyseenalaistaminen on linkin takaa löytyvän tarkistettavissa olevan tiedon perusteella selkeästi aiheeton niin en ainakaan minä näe syytä jatkaa kyseenalaistamiskeskusteluun vastailua tällä palstalla. Linkin jättäminen lukematta jotta keskustelu jatkuisi kuullostaa minusta arvelluttavalta. Jos haluatte vain heittää läppää niin läpänheittoa varten on ihan omat palstalsa.

        Yleisimmin esiintyvät "kyseenalaistamiset" tällä palstalla liittyvät salaliittoteorioihin, joita varten on Suomi24:ssä aivan oma palstansa. Sen löydätte täältä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/salaliittoteoria

        Suuri osa "kyseenalaistamisesta" on tietenkin ihan tavallista trollausta, johon vastaileminen millään tavalla on yleensä vain haitallista. Se kun innostaa huomiota näin saavaa trollaajaa jatkamaan trollaamistaan. Linkkien jättämien huomioitta olisi tietenkin trollaajien edun mukaista, sillä silloin keskustelua voisi jatkaa loputtomiin vaikka tarkistettavat tosiasiat torppaavat väitteet heti ekan vastauksen kohdalla.

        Itse suhtaudun vastauksen linkit huomioitta jättävään trollina tai salkkarina, jonka viesteihin ei kannata vastailla.


      • linkintarkoitus
        täällä.kuu.kuuluuko kirjoitti:

        Sen verran vielä täsmennän että esimerkiksi ns. peruskouluni päätin jo vuonna 1962 ja työelämän aloitin heti koulun loputtua joten en nyt enää mikään nuori ole vaikka nettiä käytänkin.

        Koskaan en oikeastaan lue linkkejä joita keskusteluihin lisätään koska keskustelu on keskustelu ja asiat tulisi kertoa omin sanoin, muutoinhan voitaisiin kaikki nämä keskustelupalstat lopettaa ja kaikki etsisivät tiedon netistä ja samoin koulut voitaisiin lopettaa koska kaikki tieto kyllä jostain löytyy.

        Asioiden kyseenalaistaminen luo keskustelua ja voi tuoda esiin sellaisia näkökantoja joista voi joskus poikia todellisia ahaa-elämyksiä eli asia voi saada silloin aivan eri näkökannan ja joskus jopa eri totuuden mitä nuo valmiiksi kirjoitetut linkin antaa.

        Kiitos kommentista - täältä sivusta - itsekin liki samoilta vuosikymmeniltä, ja kyllä häiritsee, että nuoriso ei enää osaa kuin vain uskon perusteella väittää jotakin joksikin. En nyt tiedä tässä asiassa, kun en ole perehtynyt.

        Mutta mielestäni linkkejä kyllä tarvitaan todisteeksi jonkin argumentoinnin puolesta joissakin tapauksissa, ettei keskustelu mene pelkiksiuskon asioiksi, mutta asia pitäisi tietysti osata ensin omin sanoin kertoa, jos on sen ymmärtänyt.

        En minäkään aukaise linkkejä, ellei ole asiaa ensin sanallisesti kerrottu/perusteltu.


    • MäLehdenLuin

      Nixon soitti pojille Kuuhun sellaisella kierrejohtoisella pöytäpuhelimella.
      Kyseli että kuis panee?

      En nyt laita tähän linkkiä mutta kyllä siitä oli oikein uutiskuviakin Hesarissa.

      • Ja ilmeisesti astronautti Kuusta vastaili hänelle käyttäen kierrejohtoista mikrofonia ja kuulokkeita.

        Mikä järkytys! :D


      • Kuukeskusteluihinhan kuuluuvat viiveet, koska välimatka on pitkä. Koska keskustelut nauhoitettiin Maan päässä, viiveet tulivat vain Maan puheenvuoron ja Kuun vastauksen väliin, siinä signaalin sekä menon että paluun ajan eli n. 2,5 sekuntia. Sen sijaan Maasta pystytään nauhoilla vastaamaan välittömästi. Tätä eivät salaliittoteoreetikot näköjään ole tulleet ajatelleeksi.


      • Taisi siinä puhelinkoneen ja kuuradion välissä olla muutakin tiedonsiirtotekniikkaa kuin Alexsander Graham Bellin kehittämä.

        Kevennykseksi tekniikan historiaa.
        Perinteinen radiotekniikka maadoittaa miinusjohdon ja puhelintekniikka plusjohdon. Se on asia, joka joskus on aiheuttanut jopa vähän ongelmia laitetelineiden ollessa vierekkäin. Liekö syynä erilaisiin järjestelmiin ollut se, ettei Marconi vastannut puhelimeen, eikä Bellillä ollut radiota.


    • star.science.rules

      Kuun pimeän puolen Kuunatseille viestit kulkevat Kuukaapelissa.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      136
      2329
    2. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      2034
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      102
      1926
    4. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1595
    5. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      97
      1583
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      318
      1276
    7. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      99
      1260
    8. 330
      1155
    9. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      919
    10. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      60
      880
    Aihe