Tähtitiede raamatussa !

betlehemtähdelle.selitys

En edusta kumpaakaan "ääripäätä". En kuulu lättäpää porukkaan, enkä ole myöskään vannoutunut tähtitieteen harrastaja.

Mutta,.. siis raamatussa puhutaan Betlehemin tähdestä. Mikäköhän olisi luonnollinen selitys kyseiselle tähdelle.?

wiki kertoo mm:
".....Vuonna 2008 myös australialainen tähtitieteilijä Dave Reneke mallinsi tietokoneella Israelin tähtitaivasta ja tuli tulokseen, että 17. kesäkuuta 2 eaa. taivaalla oli ollut Venus- ja Jupiter-planeettojen yhtenäinen valo, joka olisi hänen mukaansa voinut olla Betlehem-tähti.... "

Risteävätkö siis jupiterin ja venuksen radat tietyin ajanjaksojen välein ??

60

913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 10-tikkua-ikkunalaudalla

      Tuossapa muutama teoria muistiin kirjatulle.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Star_of_Bethlehem

      Yksi varsin todennäköinen mahdollisuus on tietenkin myös se, että mitään Beetlehemin tähteä ei ole ollut olemassa vaan että se on uskontoon liittyvä jälkeenpäin keksitty vaihtoehtoinen fakta.

    • Ressu1

      Jeesus ei muutenkaan ole todistetusti kiistatta historiallinen henkilö

      • Anonyymi

        Jotain tavallisuudesta poikkeavaa silloin tuntuu silti tapahtuneen, päätellen siitä että asiaan ylös kirjaamiseen käytettiin niin paljon resursseja. Nykyäänhän jostain arkisesta eri maiden ministerien kokouksesta kirjoitetaan enemmän palstamillimetrejä, mutta nyt onkin painokoneet, paperikoneet ja miljardeja kirjoitus- ja lukutaitoisia ihmisiä. Ei tarvitse teurastaa laumaa lehmiä ja parkita niiden nahkaa edes yhden kirjan materiaaliksi, saati että joka niteen jokainen kirjain olisi kirjoitettava erikseen käsin.


    • Kuukäyntiuskovainen

      Tähdet kuolivat että me saisimme elää. Jeesuksesta en ole niin varma.

    • Pohjantähti näyttää pohjoisen suunnan, koska tähti sijaitsee sattumoisin suunnilleen Maapallon akselin kuvitellulla pohjoisenpuoleisella jatkeella, mutta mites muut tähdet?

      Muut tähdethän kiertävät Maapallon pyöriessä näennäisesti taivaankantta, ollen vuorokaudenajan mukaan aivan eri suunnassa. Miten tähti muka pystyisi näyttämään kiinteää suuntaa mihinkään? Miten kukaan osuisi tähden johdattamana esimerkiksi Betlehemiin?

      Ajatelkaa nyt vähän itsekin ihan omilla aivoillanne.

      • ylös_noussut

        "..Miten tähti muka pystyisi näyttämään kiinteää suuntaa mihinkään? Miten kukaan osuisi tähden johdattamana esimerkiksi Betlehemiin?.."

        Riippuu mistä suunnasta sinne betlehemiin on kävelty. Luultavasti joku tähti on juuri sinä yönä valaissut betlehemin yötä, kun tämä meidän herramme on syntynyt. Ja se valo taivaalla ei välttämättä ole ollut edes tähti, vaan joku aurinkuntamme planeetoista, kuten esim,. jupiter, venus, tai ne molemmat.


      • TäisenMaanTietämätön

        "Ajatelkaa nyt vähän itsekin ihan omilla aivoillanne."

        Ajateltu on, vähän. Ongelmaksi muodostui - aivotoiminnan vajavaisuuden ohella - mm, etteivät evankeliumit kerro edes majatalon nimeä, mutta se olisi voinut olla Beetlehemin Tähti.
        Paikka oli ilmeisen suosittu koska Josefin perheellekään ei ollut sijaa, joten tarjoilu toimi. Tämä selittää mm. paimenten ja muun jengin notkumisen lähistöllä, epätarkkuudet yksityiskohdissa, taivaalliset ilmestykset jne. Beetlehemin ponu oli tujua. (Tiedeyhteisön konsensus)

        Tietäjät tulivat kuitenkin kaukaa ja eksyivät Jerusalemiin. Tämä lienee ymmärrettävissä niin silloisen tieteen tason, kuin myös epäilyttävien ennustusten perusteella. Beetlehem ei tainnut pahemmin olla maailman kartalla, kamelit kiukuttelivat, tähden päiväsaikainen projektio piti määrittää rihvelitaululla, kinata lättymaasta, kirota Nasaretin videoita yms. Herodes neuvoi sentään Beetlehemiin, muttei lähettänyt pientä sotilasosastoa oppaaksi. Iso virhe muuten joviaalilta hepulta, vaan mistäpä arvasi. Veivätkö sukulaisten teloittamiset huomion, vai oliko muutakin poliittista askaretta, sitä ei kai enää tiedetä.


    • efefefewfdwdw

      Ei ole mitään tietäjiä tullut,. Jooseppi ja Maria nussivat kuin aropuput ja Maria tuli paksuksi ennen avioliittoa ja tuohon aikaan se oli hirveä rikos. Pakko oli keksiä joku hätävale . Tuolloin oli näitä ennustuksia messiaan tulosta esillä ja siitä saivat oivan idean kusettaa kaikkia.

      • Historiankirjoissa on merkintöjä monista Jeesus-lasta varhaisemmista jumaltaruista ja saduista, joissa jollain tavalla ihmeellisen lapsen syntymää jumalat juhlistavat ja merkitsevät uudella tähdellä, joten eipä tarvinnut edes keksiä mitään uutta.


      • ylös_noussut
        Kollimaattori kirjoitti:

        Historiankirjoissa on merkintöjä monista Jeesus-lasta varhaisemmista jumaltaruista ja saduista, joissa jollain tavalla ihmeellisen lapsen syntymää jumalat juhlistavat ja merkitsevät uudella tähdellä, joten eipä tarvinnut edes keksiä mitään uutta.

        No ei se jeesuksen syntymä nyt niin ihmeellinen asia ollu, mutta ihmeellistä oli jeesuksen ylösnousemus kuolleista. Kenties hän ei vuotanutkaan kuiviin ristillä.. Joku opetuslapsista (jaakobi, matteus, markus, vai mitä ne ny olikaan??) kävivät salaa irroittamassa naulat käsistä ja jaloista.. ja sen jälkeen kävivät paikkuuttamassa reiät paikallisessa terveysputiikissa.

        Sen jälkeen joivat kännit, ja pukeutuivat "pääsiäistrolleiksi", ja kävivät pelottelemassa ihmisiä.

        Raamatun kirjoittajat taisivat olla huumorimiehiä.. Varsinki Mooses,, joka heitti varmaan hatusta tämän kuuluisan luomiskertomusken,. "..Alussa jumala loi maan ja taivaan..." jne...


      • Anonyymi
        Kollimaattori kirjoitti:

        Historiankirjoissa on merkintöjä monista Jeesus-lasta varhaisemmista jumaltaruista ja saduista, joissa jollain tavalla ihmeellisen lapsen syntymää jumalat juhlistavat ja merkitsevät uudella tähdellä, joten eipä tarvinnut edes keksiä mitään uutta.

        Kun et linkkiä edes tiedä, niin oletamme että keksit omasta päästäsi uusia jeesustarinoita päivät pitkät?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun et linkkiä edes tiedä, niin oletamme että keksit omasta päästäsi uusia jeesustarinoita päivät pitkät?

        Nämä historialliset ennen ajanlaskumme alkuun ajoittuvat hyvin paljon Jeesuksen tarinaa muistuttavat legendat kuuluvat yleissivistykseen, jota ei sinulle ole tainnut paljoa siunaantua kysellessäsi triviaaleihinkin asioihin nettilinkkien auktoriteettia.

        Ihan esimerkin vuoksi, esimerkiksi Perseuksen siittämisen ja syntymän myytti on hupaisa. ; )

        Horuksen tarinaa eivät kristityt varsinaisesti ole matkineet, mutta onhan tarinoiden Horuksella ja Jeesuksella paljonkin yhteistä.


    • Olen kuullut että se tähti oli avaruusalus.

      • Anonyymi

        Minä olen tuota avaruusalus-versiota muille kertonutkin... en kylläkään ihan selvin päin.


      • Anonyymi

        Oumoumua käväisi jo 2 000 vuotta sitten vierailulla ja nyt taas.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oumoumua käväisi jo 2 000 vuotta sitten vierailulla ja nyt taas.

        Silloiset lehdet eli kivitaulut ja papyrukset kirjoittivat asiasta laajastikin ja ennustivat tapahtuman uusiutuvan ihan näinä aikoina..


    • Anonyymi

      Jos Jumala haluaa antaa valon johtaa ihmisiä, tuon valon ei ole tarvinnut olla tähti!

      Yhtä hyvin Hän on voinut antaa enkeleilleen tehtäväksi johtaa tietäjiä Beetlehemiin.

      Matteuksen toinen luku kertoo, että tuo tähti oli välillä poissa, mutta se ilmaantui jälleen taivaalle, ja pysähtyi sen talon yläpuolelle, missa Joosef ja Maria silloin asuivat.

      Eivät he silloin olleet enää karjasuojassa, vaan huoneessa.

      Jumalalla on monta keinoa johtaa ihmisiä, ei siihen tarvita jotain tähtitieteellistä sensaatiota. Eivät tähdet ilmaise yhden talon sijaintia!
      Voisimme yhtä hyvin yrittää tutkia tieteellisesti vaikka enkelin ilmestymistä Simsonin vanhemmille!

    • Ei se pelkkä tavallinen tähti voinut olla, kun se pysähtyi Josephin talon kohdalla Beetlehemissä. Mitä se sitten tarkoittaakin. Mutta itäisillä mailla näkivät jonkin tähden ja tiesivät jonkin ennustuksen.

      Betlehemissä johdatuksen on täytynyt olla toisenlaista. Enkelit asialla. Eli Ufo- tähti. Näytti tietä ja pysähtyi perillä.

      • Anonyymi

        Joo, sen täytyi olla johtotähti, eli Mersu. Se on ohjannut niitä älykääpiöitä vilkuttelemalla pitkiä valoja ja hätävilkkuja. Joosepin talon kieppeillä siitä loppui bensa ja piti pysähtyä tankkaamaan sekä lukemaan Iltis Shellin baariin. Helvetin enkelit olivat sillä Mesellä matkalla Heseen syömään 3 burgeria femmalla. Paluumatkalla he ostivat Piritorilta pirtua ja siitä syntyi hengellinen Spiritus Fortis uskonlahko. Yhden heidän alalahkonsa jäseniä kutsutaan piripäiksi ja heidän hengellisyyttään pidetäänkin kaikkein pyhimpänä sekä aidoinpana.

        Tuosta Beetlen johdatuksesta en ole aiemmin kuullut... sen täytyy olla jotain harhaoppineiden höpinöitä.


      • Anonyymi

        Asiaan liittyen ja annettuihin lisähypoteeseihin liittyen, mikään ei varsinaisesti ole faktaa.

        Aika jännä, jos joku alkaa simuloimaan tähtitaivasta perustuen siihen mitä on sanottu. Täytyy olla jotenkin harrastaneisuuttaa ja tekemisen puutetta.

        Ajanlaskun alkuhetki on valistunein mahdollinen arvaus ja sopimus syntymävuodesta, ja koska se on laskettu niin jo 1500 vuotta, miksi muuttaa, ei maksa vaivaa.

        Faktoihin perustuvaa on tarinoiden sykroonisuus Rooman valtakunnan tapahtumiin niiltä osin, kuin tarinat pitää paikkansa. Merkittävin lienee olikohan Luukkaan evankeliumista, jossa sanotaan "Jeesuksen olleen noin kolmenkymmen ikäinen, kun Tiberius oli ollut vallassa 15 vuotta". Joten Jeesus syntyi Augustuksen aikana. Ajanlaskun alku päätettiin vuonna 525 perustuen näihin tarinoihin, eli silloin päätettiin kyseisen kuluvan vuoden olevan 525 ja laskenta alkoi tosiasiassa siitä.

        Vääntöä Jeesuksen oikeasta syntymäajankohdasta on siis ollut ja riippuen keneltä kysyy, hajontaa löytyy paljonkin. Teologit itse sijoittavat sen jonnekin 10EAA ja 4EAA väliin.

        Se syntyikö Jeesus jouluna vai juhannuksena on myös kuulopuheiden perustuvaa. Sen ajoittaminen nykyiseen jouluun on pakanallista alkuperää. Tai Rooman juhliin perustuvaa ja ei liity varsinaisesti Jeesuksen syntymään. Mutta pakanoita yhtäkaikki koko sakki.

        Joten, siitä kun sitten alkaa tähtitaivasta simuloimaan tietokoneella, kaikenlaisia normaaleja tähtitaivaan tapahtumia saa noihin vuosiin mahtumaan.

        Ollin heitto ufosta. Näppisääntö: Noin 50m korkea torni häipyy näkyvistä noin 100 km päässä. Jos se siinä navetan päällä leijutti 50m korkealla ja tyypit tuli kamelilla jostain kaukaa, niin viimeisen 100km ovat ehkä valoa seurailleet. Ja jos alkoi valoa näkymään illalla, olisivat olleet navetalla aamuyöstä, jos oikein kovasti olisivat kameleitaan hoputtaneet..

        Tosin. Luulisi, että siitä ufo- tapahtumasta olisi muitakin tarinoita säilynyt, ellei sitten kerettiläisyydestä ja noituudesta tapettu myöhemmin koko joukko roviolla. Näkijöitä olisi ollut yli 30000 neliökilometrin alueelta, vastaa 3x Uudenmaan aluetta. Siihenkin aikaan väkeä on ollut tuon kokoisella alueella jonkin verran. Olisi ollut melkoinen effortti saada kaikki syyllistyneet kiinni, joten tarinoita ja kertojia olisi pitänyt jäädä eloon, ja koska sellaisia ei taida olla, ufoakaan ei taida olleen.


    • Anonyymi

      Pohjantähti ei ollut lähelläkään pohjoisnapaa 2000 vuotta sitten, joten se on aivan hyvin voinut olla noihin aikoihin majakkana, joka johti itämailta viisaat tietäjät Betlehemiin. Outoa on se, ettei kukaan länsimainen viisas tietäjä huomannut koko asiaa.

    • Perustan vaan siihen, että itämailla näkyi tähtitaivaan tapahtuma, mutta paikan päällä tosiaan tähti johdatti, unet johdatti, ja tähti pysähtyi, näytti paikallisen asian ilmeisesti siitä riippumatta mistä suunnasta tietäjät tulivat paikalle.

      • Anonyymi

        Kerro lisää jeesuspaskaa niin sitten me taas nauretaan.


      • Anonyymi

        Väitteesi siis perustuu tarinaan? Ja tietenkin se on sen takia filosofinen totuus...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Väitteesi siis perustuu tarinaan? Ja tietenkin se on sen takia filosofinen totuus...

        Kaikki astronomiset ym selitykset tarinasta itämaisista tietäjistä perustuvat:
        tarinaan itämaisista tietäjistä.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Kaikki astronomiset ym selitykset tarinasta itämaisista tietäjistä perustuvat:
        tarinaan itämaisista tietäjistä.

        Näinhän se on kaikkien raamatullisten satujen ja tarinoiden kanssa. Sitä ei tarvitse erikseen mainita.


    • Anonyymi

      Raamatun mukaan Maa on vedessä lillivä pannukakun mallinen kapistus, jota taivas ympäröi kupuna kuin teltan katto. Tähdet on jonkinlaisia lamppuja teltan katossa. Ne voivat myös tippua katosta Maahan.

      Tähdet ym. taivaan lamput on Raamatun mukaan vain näyttämässä näyttämässä aikoja ja merkkejä, kuten 1. Moos. 1. luku toteaa.

      Sen verran Raamatun tähtitieteestä.

      • Anonyymi

        Raamatussa puhutaan neljästä maailmankolkasta, joten maa on neliön tai suorakulmion muotoinen pannukakku, jossa on neljä kulmaa eli kolkkaa.
        Taivaankansi ei vastaa kupolitelttaa, vaan kyseessä on perinteisen suorakulmaisen teltan katto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa puhutaan neljästä maailmankolkasta, joten maa on neliön tai suorakulmion muotoinen pannukakku, jossa on neljä kulmaa eli kolkkaa.
        Taivaankansi ei vastaa kupolitelttaa, vaan kyseessä on perinteisen suorakulmaisen teltan katto.

        Voihan taivaankansi olla semmoinen sopu-teltan mallinen jutska. Se vastaisi paremmin astronomien käsitystä taivaankannen ja tähtien olemuksesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voihan taivaankansi olla semmoinen sopu-teltan mallinen jutska. Se vastaisi paremmin astronomien käsitystä taivaankannen ja tähtien olemuksesta.

        Raamatussa puhutaan taivaankannesta Israelista, Kanaanin maasta, Jerusalemista katsoen ja neljästä ilmansuunnasta.

        Aabraham tiesi paljon tarkemmin ja egyptiläiset ja Itämaan tietäjät. Pyramideista ym tiedetään että näin oli ainakin Egyptissä.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Raamatussa puhutaan taivaankannesta Israelista, Kanaanin maasta, Jerusalemista katsoen ja neljästä ilmansuunnasta.

        Aabraham tiesi paljon tarkemmin ja egyptiläiset ja Itämaan tietäjät. Pyramideista ym tiedetään että näin oli ainakin Egyptissä.

        Ai, nyt ne Itämaan tietäjät jo tietävätkin tuosta, vaikka aiemmin sanoit: ”Itämaiden tietäjillä saattoi olla.” (tietoa tähtitieteestä)

        Noin ne Ollin ”totuudet” syntyvät.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai, nyt ne Itämaan tietäjät jo tietävätkin tuosta, vaikka aiemmin sanoit: ”Itämaiden tietäjillä saattoi olla.” (tietoa tähtitieteestä)

        Noin ne Ollin ”totuudet” syntyvät.

        Kärpäsestä härkänen.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Raamatussa puhutaan taivaankannesta Israelista, Kanaanin maasta, Jerusalemista katsoen ja neljästä ilmansuunnasta.

        Aabraham tiesi paljon tarkemmin ja egyptiläiset ja Itämaan tietäjät. Pyramideista ym tiedetään että näin oli ainakin Egyptissä.

        Ilm 7:1 "Sen jälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun."

        Maa ei voi mitenkään olla pyöreä lettu, vaan siinä on ne 4 kulmaa kuten uuninpellillä olevassa pannukakussa. Jokaisessa maan kulmassa seisoo enkeli.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Kärpäsestä härkänen.

        Älä viitsi vähätellä valheitasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatussa puhutaan neljästä maailmankolkasta, joten maa on neliön tai suorakulmion muotoinen pannukakku, jossa on neljä kulmaa eli kolkkaa.
        Taivaankansi ei vastaa kupolitelttaa, vaan kyseessä on perinteisen suorakulmaisen teltan katto.

        Maapallo muistuttaa ilman meriä epäsymmetriseltä neliöltä . Merien kanssa pyöreä.Job.26:7 Pohjoisen hän kaarruttaa autiuden ylle, ripustaa maan tyhjyyden päälle.


    • Anonyymi

      ..ja ettet, kun nostat silmäsi taivasta kohti ja katselet aurinkoa ja kuuta ja tähtiä, kaikkea taivaan joukkoa, anna vietellä itseäsi kumartamaan ja palvelemaan niitä, sillä Herra, sinun Jumalasi, on jakanut ne kaikille muille kansoille koko taivaan alla.
      Tähdenlento

    • Aabraham opetti egyptiläisille tähtitiedettä. Hän oli oppinut sitä edellisiltä papeilta ja nämä mm. Nooalta. Tunnetusti egyptiläiset tiesivät paljon. Ei sitä Raamatussa ole. Aabrahamilla oli. Itämaiden tietäjillä saattoi olla.

      • Anonyymi

        Mistä lähteestä tietosi on peräisin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä lähteestä tietosi on peräisin?

        Luin Aabrahamin opuksen tähtitieteestä. Sivulla 627 on asiasta maininta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä lähteestä tietosi on peräisin?

        Siitä, mistä Ollin "tiedot" yleensäkin. Vilkkaasta mielikuvituksesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Siitä, mistä Ollin "tiedot" yleensäkin. Vilkkaasta mielikuvituksesta.

        Aabrahamin kirjasta. Sen kirjan nimi on Kallisarvoinen Helmi ja se on yksi Jeesuksen Kristuksen Kirkon, mormonien, Pyhistä Kirjoituksista Raamatun ym. lisäksi. 1. Luvussa kerrotaan Aabrahamin opettaneen egyptiläisille tähtitiedettä. Monet legendat ja tarut mainitsevat Aabrahamista saman asian, niin että vaikkei sitä asiaa ole juuri Raamatussa, se on monelta taholta kerrottu.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Aabrahamin kirjasta. Sen kirjan nimi on Kallisarvoinen Helmi ja se on yksi Jeesuksen Kristuksen Kirkon, mormonien, Pyhistä Kirjoituksista Raamatun ym. lisäksi. 1. Luvussa kerrotaan Aabrahamin opettaneen egyptiläisille tähtitiedettä. Monet legendat ja tarut mainitsevat Aabrahamista saman asian, niin että vaikkei sitä asiaa ole juuri Raamatussa, se on monelta taholta kerrottu.

        Kerrottiinko raamatussa 5 bar alipaineesta vai jätettiinkö se tarkoituksella pois?


      • Anonyymi

        Oliko Nooa astronomi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Nooa astronomi?

        Todennäköisesti se oli metronomi. Olli S:n jumala taas oli ensimmäinen AGW-tieteilijä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oliko Nooa astronomi?

        Tuota ei tiedetä, mutta pappeuden haltija ja profeetta hän oli. Baabelissa kehittyi sitten tieteet. Ja Aabraham sai sieltä jostakin tähtitieteen tiedot ja vei ne Egyptiin. Asia on kaikin puolin hyvin vähän tunnettu.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Tuota ei tiedetä, mutta pappeuden haltija ja profeetta hän oli. Baabelissa kehittyi sitten tieteet. Ja Aabraham sai sieltä jostakin tähtitieteen tiedot ja vei ne Egyptiin. Asia on kaikin puolin hyvin vähän tunnettu.

        Asia on kaikin puolin hyvin, mutta vähän tunnettu.
        Ihan niinkuin jeesuksen syntymä ja jumala ja mooses ja ikuisessa pensaassa palava kultainen vasikka joka sitten toimi lyhtynä peetlehemiin ja jerikoon jonne ei aapraham sitten kuitenkaan jaksanut kävellä.


    • Hyvin yksinkertaista. Jumala sytytti lampun palamaan taivaankanteen merkiksi tietäjille.
      Väite että Jumala olisi kyennyt luomaan litteänmaailmamme ja kaikki taivaan fosforitähdet muttei Betlehemin tähteä väite on täysin naurettava.

      • Anonyymi

        Kaikki väitteet jumalista ovat naurettavia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki väitteet jumalista ovat naurettavia.

        Näin on. On naurettavaa väittää että jumalia ei olisi olemassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on. On naurettavaa väittää että jumalia ei olisi olemassa.

        Aivan, on naurettavaa väittää olematonta olemattomaksi.

        Esim. väite ettei vaaleanpunaisia nelihaaraisia ja 7 jalkaisia norsuja ole olemassa, on naurettava. Kuten ovat väitteet jumalistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan, on naurettavaa väittää olematonta olemattomaksi.

        Esim. väite ettei vaaleanpunaisia nelihaaraisia ja 7 jalkaisia norsuja ole olemassa, on naurettava. Kuten ovat väitteet jumalistakin.

        Kyllä Olli S::n pään sisällä saattaa jonkinlainen jumala kolistella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä Olli S::n pään sisällä saattaa jonkinlainen jumala kolistella.

        Tai humala 🤔


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aivan, on naurettavaa väittää olematonta olemattomaksi.

        Esim. väite ettei vaaleanpunaisia nelihaaraisia ja 7 jalkaisia norsuja ole olemassa, on naurettava. Kuten ovat väitteet jumalistakin.

        Eli ateisti pallopäät eivät kykene selittämään edes miten Betlehemin tähti muodostui tai mikä se oli?
        Ja tällaiset huuhendaalit nimittää itseään vielä tiedemiehiksi? :D


      • Anonyymi
        Delphin kirjoitti:

        Eli ateisti pallopäät eivät kykene selittämään edes miten Betlehemin tähti muodostui tai mikä se oli?
        Ja tällaiset huuhendaalit nimittää itseään vielä tiedemiehiksi? :D

        Petlehemin tähti oli se leimahdus ku Olli S:n aivot räjähtivät ja leimahtivat 2020 vuotta sitten.


      • Anonyymi
        Delphin kirjoitti:

        Eli ateisti pallopäät eivät kykene selittämään edes miten Betlehemin tähti muodostui tai mikä se oli?
        Ja tällaiset huuhendaalit nimittää itseään vielä tiedemiehiksi? :D

        Onko se syntynyt eri tavalla kuin muut tähdet?

        Tyhmemmänkin pitäisi ymmärtää, että ”ateisti” ja ”tiedemies” eivät ole synonyymejä keskenään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Petlehemin tähti oli se leimahdus ku Olli S:n aivot räjähtivät ja leimahtivat 2020 vuotta sitten.

        "Petlehemin tähti oli se leimahdus ku Olli S:n aivot räjähtivät ja leimahtivat 2020 vuotta sitten."

        Tyypillinen tiedemiehen selitys. Tyhjästä nyhjästään ja olematonkin voi muka räjähtää. Höh.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Petlehemin tähti oli se leimahdus ku Olli S:n aivot räjähtivät ja leimahtivat 2020 vuotta sitten."

        Tyypillinen tiedemiehen selitys. Tyhjästä nyhjästään ja olematonkin voi muka räjähtää. Höh.

        Onhan Olli S:llä voinut olla aivot vielä 2020 vuotta sitten-


      • Anonyymi
        Delphin kirjoitti:

        Eli ateisti pallopäät eivät kykene selittämään edes miten Betlehemin tähti muodostui tai mikä se oli?
        Ja tällaiset huuhendaalit nimittää itseään vielä tiedemiehiksi? :D

        Tarina Betlehemin tähdestä on vain tarina. Siinä sinulle selitys, vaikka en tiedemies olekaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarina Betlehemin tähdestä on vain tarina. Siinä sinulle selitys, vaikka en tiedemies olekaan.

        Nämä väännöt ovat vähän hohtimella ruuvaamista.

        Tarinoilla on tosiaan toinen funktio, kuin tieteellinen totuus.

        -planeetta


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1378
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1185
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1135
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      15
      1091
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      32
      1034
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe