Aihe

Ihmisiä älykkäämmät olennot

Antropologi

Jos ihmisiä huomattavasti älykkäämpiä avaruusolentoja on jo maapallolla, niin mitä ne todennäköisimmin parhaillaan tekevät?

4

75

  Vastaukset

  • Auttavat ihmiskuntaa kehittymään, tutkivat itse maapalloa jos elämä on toisenlaista planeetalla tai missä tahansa ovatkaan tulleet, seuraavat mitä ihmiskunta touhuaa jos olemme ihan erilaisia rakenteeltaan. Jos he haluaisivat tuhota maapallon ja ihmiskunnan he olisivat sen jo tehneet.

  • Huomattavasti kehittyneempi sivilisaatio, jonka yhteisö olisi huomattavasti sekä älykkäämpää että viisaampaa kuin ihmiskunta, tuskin yrittäisi ottaa yhteyttä meihin tai edes tutkia meitä läheltä, mutta salassa.

   Kontakti vieraaseen, huimasti omaa kehittyneempään sivilisaatioon tuhoaa aina oman kehityksen ja kulttuurin. Vieras, kehittynyt ja viisas sivilisaatio tietää myös, ettei salassa pysyttely toimi kauaa, vaan ennen pitkää on jonkin sattumuksen, onnettomuuden tai muun ennalta arvaamattoman tapahtuman vuoksi paljastuminen väistämätöntä.

   Sitä se viisaus on, valitettavasti.

   • Voisiko olla niin, että ihmisen kognitio (ainakin lajikehityksen nykyvaiheessa) on sen verran rajoittunut, että emme välttämättä havaitsisi niitä, vaikka ne eivät piileksisikään? Analogiana tulee mieleen ihmisen ja muurahaisen välinen suhde. Kun muurahaiset kävelevät pihalla sinne tänne, niin ne eivät edes huomaa ajoissa, että ihminen kävelee niiden polun poikki.

    Ja jos sitten jotkut niistä litistyvät, niin ne eivät kuitenkaan taida tajuta, että ne kohtasivat nimenomaan ihmisen (oleellista tässä esimerkissä ei ole se, että ihminen on kookkaampi kuin muurahainen, vaan se, että ihminen ei taida ylipäätään kuulua muurahaisen kognitioon, vaikka ne esimerkiksi ihmisenkin käden liikkeen selvästi havaitsevatkin, jos se tapahtuu riittävän lähellä niitä).

    Taloyhtiömme pesutuvassa on muuten muurahaisongelma. Ihmiset suhtautuvat pihalla tepasteleviin mustiin muurahaisiin väinpitämättömästi ja antavat niiden elää rauhassa, mutta siinä vaiheessa kun ne löytävät tiensä jostakin muurahaisenmentävästä raosta pesutupaan, niin talonmies tai joku pistää ilmeisesti muurahaisen hilseen ylimenevällä ihmisen logiikallaan pesutuvan täyteen myrkkyä.

    Muurahaisenraatoja on taas kymmeniä, ehkä satoja, mutta ei se silti auta, kun uusia muurahaisia tulee jostain raosta sitä mukaa lisää, kun entisiä kupsahtaa. Muurahaisilla tuntuu olevan hyvin vahva vietti tutkia ympäristöänsä vastoinkäymisistä riippumatta ja ne eivät tunnu ymmärtävän tai muistavan ihmisten asettamia reviirirajoja ja etenkään eivät varmaankaan sitä, että se on nimenomaan ihminen, joka noita rajoja on asettanut.


  • Turhaa tuollaista on pohtia.
   Me olemme ainutlaatuisia, Maa on litteä ja taivaankansi on päällämme.

   Olemme nyt aivopesun uhreja ja totuus tulee julki vasta lastemme lapsille.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   13643
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   300
   6325
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   100
   5190
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   98
   3416
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   2692