Punasipuli

punainen_sipuli

Moikka, laitanpas tämän vaikka tänne.
Olen suuri punasipulin ystävä, käytän sitä ennenkaikkea raakana salaateissa. Nyt tein
semmoista ruokaa johon tulee alle possunleikkeitä ja päälle runsaasti sipulirenkaita, laitoin punasipulia , ensin kuullotin pannulla hetken ja pikkusen suolaa ja hunajaa. Folio päälle ja uuniin miedolle lämmölle 40 min.
Aika järkyn väristä tuli, eikä tod ollut palanutta mutta ihan mustaa ja se liemi oli myös.
Käytetäänkö niihin jotain väriaineita... ei kai ?
Aika hurja väri nimittäin, harmaan musta.

9

1190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kulinaristikokki

      Kyllä se väri on ihan siitä punasipulista lähtöisin. Tämän vuoksi tavallista sipulia käytetään uuniruuissa ja paistamisessa ja punasipulia salaateissa, lasimestarin sillissä yms, mihin tarvitaan väriä.

      • aiolivai

        Kyseessä on pakko olla jokin galvaaninen tai kemiallinen reaktio, sillä minulla punasipuli ei ole koskaan muuttunut harmaanmustaksi kypsennettäessä.

        Syy voi olla alumiinin - naisellani on paistinpannu, jonka alumiininen pohja ei kestä astianpesukoneessa pesua vaan muodostaa juuri mustanharmaata töyhkää ympäri konetta. Olemmekin pesseet sen pannun ensimmäisen kerran jälkeen aina käsin, sillä pannu itsessään on hyvä ja käyttökelpoinen pinnoitteeltaan ja mitoiltaan.

        Kokeile toisen kerran ja tällä kertaa ilman alumiinista pannua/astiaa tai foliota - jos uusii vielä niin vika on sipulissa.

        Suosittelen paistinpannuksi Fiskarsin AllSteel-pannua (erinomainen paistotulos) ja uunissa haudutukseen keraamista astiaa (vaikka allsteel-pannu sopii myös uuniin) ja kanneksi jotain teräs- tai silikoonikantta.


    • alli_um_ceba

      Punaxipuli-punaakali mössö muotoutuu uunissa vaalemmaksi, ei mustaksi
      http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/ala-syo-tata-sipulia-raakana-nain-punasipulia-keltasipulia-ja-purjosipulia-tulisi-oikeasti-kayttaa/5252492
      Punasipulin uloimmissa kerroksissa on runsaasti antioksidatiivisia antosyaaneja, joista punasipuli saa syvänpunaisen värinsä. Mitä useamman kerroksen sipulia kuorii, sitä vähemmän siihen jää antioksidantteja. Poista punasipulista vain uloin, kuiva kuorikerros.
      Käyttövinkkejä
      Syö punasipuli mieluiten raakana joko voileivällä tai salaatissa. Se sopii mainiosti lohkoina myös uunijuuresten- ja kasvisten joukkoon.
      http://www.maku.fi/reseptit/marinoidut-punasipulit
      https://anna.fi/ruoka/reseptit/balsamico-punakaali

    • pikaversio

      Punasipulista tulee nopeasti pikkelsiä sekoittamalla silppua thai-kastikkeen kanssa. Loistavan makuista ja käy lisukkeeksi melkein minkä ruuan kanssa tahansa, liha, kana, kala, lihapullat jne.

      • punainen_sipuli

        Kiitokset vastauksistanne :o)
        Itse tykkään mangosalsasta.. siihen sopii ja kreikkalaiseen salaattiin laitan myös punaista, ei ole niin ärtsy maku. Ja marinoituna mahtava lisäke monelle ruoalle tai leivän päälle.
        Uuniin en enää hirviä laittaa, meni se ruoka pilalle , väri oli todella semmoinen musta.. ei hokutellut syömään ...


      • harmaanmusta

        Kreikkalaisesta salaatista - kokeile Rainbow-fetaa, se on hyvää vaikka halpis-merkki onkin.

        Musta väri johtui kyllä alumiinista, ei sipulista - kokeile vielä kerran, mutta eri astiassa eli keraamisessa tai lasisessa (pyrex).


      • punainen_sipuli

        Raibowt ja K-menu on ihan kelvollisia salaatissa, ei sen tarvitsekkaan olla hienointa ja kelleinta merkkiä.
        Niin se ruoka oli ihan lasisessa uuniastiassa, tuskin niitä alumiinistä edes valmistetaankaan.
        Foliosta ei pitäisi liueta mitään.
        Oisko kyseessä ollut vaan viallinen satsi, olen käyttänyt punasipulia sen jälkeenkin ilman sitä väriä.
        Tänään tein täytettyjä ohukaisia kana-punalipuli- maissi ja väri oli ihan normaali kuten kuuluukin.


    • lentsuntorjunta

      Ensin keitetään 1 punasipuli. Annetaan se lieden ykkösellä kypsentyä parituntia.
      Lisätään lusikallinen hunajata, sekoittaen huolellisesti. Negrita rommia kahvimukillinen. Nautitaan lämpimänä, pienin hörpyin.
      Eruiasia sitten , että noin pitkällä hauduttamisella kaik antioksidantit on jo liuonneet, mutta vaälipä hällä , on huskempi sairastaa a

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2675
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2365
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      20
      2245
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      100
      1797
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1590
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      166
      1318
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      275
      1130
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1014
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      984
    10. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      178
      920
    Aihe