Kooste laittomien aborttien historiasta :)

Kokosin tähän linkit ja lähteet laittomien aborttien historiasta Suomessa. Nämä ovat olleet myös täällä mainitun oikeustieteen gradun lähteinä. Ylen abortteja koskevasta historiaohjelmasta täällä oli aikoinaan pitkä keskustelu, mutta se on näköjään poistettu, koska en löydä sitä. Syynä poistoon on ilmeisesti se, että abortinvastustajat nolasivat itsensä perin pohjin väittämällä Ylen tietoja "kommarien" "feministien" jne väärennöksiksi. Suuri osa suomalaista kriminologian ja lääketieteen historiaa on siis tekaistua, tuumi ystävämme kansalaisaloitteiden tehtailija ja abortti- ja kansalaisaloiteasiamies. Onneksi palstan rakas 1. vastustaja on säilönyt parhaimmat aivoitukset omalla blogillaan, josta nämä hupaisat kommentit onneksi löytyivät, vaikka ne täältä olikin ketjun mukana poistettu.

-------

Astian maku.
19.12.2012 20:22
Oikeustieteen ylioppilaalle saattaa joskus selvitä 2 asiaa.
1. "Yliopistojen tietoarkistoissa" ei ole tilastoja tai muitakaan lukuja rikollisten aborttien lukumääristä esim. tämän vuosisadan ensimmäisen 60 vuoden ajalta.
2. Aborttiväen väitteille kymmenistä tuhansista rikollisista aborteista vuodessa ei ole löytynyt perusteita. Oik yo pääsee lähimmäs ilmiön todennäköistä laajuutta tutkimalla piilorikollisuuden (jos sellainen sattuu onnistumaan) ja todellisen rikollisuuden suhdetta. Jos rikostilastossa on esim rinsaat 200 tapausta, voidaan arvailla mikä on rikollisuuden todellinen taso.

Lisäksi oik yo saattaa elämänkokemuksen karttuessa oivaltaa etteivät Suomen naiset aikaisemminkaan keskimäärin olleet jopa moninkertaisia uusintarikollisia ja lapsen teolaajia kuten aborttiuskonnon papit saarnaavat.

oojoo...
13.12.2012 15:27
"Keskustelusta kävi ilmi, että oli naisia jotka syyllistyivät useaan aborttiin jokuhan oli tehnyt jopa 40 aborttia elämänsä aikana."

Täähän osotettiin jo valheelliseksi väitteeksi.

Huu haa ilman rajoja
12.12.2012 09:38
Aborttiväki levittää karkeita valheita ja väittää suomen naisia rikollisiksi, jotka olisivat keskimäärin tehneet jopa useampia rikollisia sikönlähdetyksiä. Minkäänlaista faktaperustaa tällaiselle mielipuoliselle väitteelle ei ole. (edellisen linkin takana olevassa keskustelussa tämä mieletön väite osoitettiin vääräksi).

Se, että nykyistä pienempi populaatio olisi oleellisesti korkeamman synvytyyden olosuhteissa tehtaillut - laittomasti - neilinkertaisen määrän rikollisia sikiönlähdetyksiä on mieletön väite. Kun sellaisen esiittää "sosiologiksi" itseään tituleeraava aborittiasiamies, niin jokainen näkee, mikä on aborttiväen argumentoinnin "taso" ja millainen "ymmärrys" heillä on yhteiskunnasta ja naisen elämästä.

------------------------------

Tässä sitten ne linkit ja aikalaisasiakirjat, tutkimukset ja artikkelit, mistä löytyy tiedot ja arviot laittomien aborttien määrästä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/laittomia-abortteja-tehtiin-vuodessa-kymmenia-tuhansia

"Laittomia raskaudenkeskeytyksiä tapahtui hurjimpien arvioiden mukaan vuosittain jopa 30—40 tuhatta. Ohjelman aluksi kuullaankin puheenvuoro naiselta, joka oli itse tehnyt 40 sikiönlähdetystä. Ehkäisyneuvontaa hän ei ollut saanut, eikä välineitä olisi ollut saatavillakaan."

Laittomien aborttien määrän kehitystä kuvattiin seuraavasti:
v. 1958 27 270 - v. 1966 18 684 (laillisia tähän lisättynä n. 5 200, laillisten keskeytysten määrä 5000-6000kpl tarkastelujakson välillä) ( -Aborttilakikomiten mietintö (1968:A 11)

"Suoritettujen tutkimuksien ja arviointien mukaan meillä tapahtuu vuosittain n. 24.000-30.000 rikollista raskauden keskeytystä (E.Pelkonen ja H. Pitkänen)

http://keskustelu.suomi24.fi/t/11206618/aborttilakikomitean-1968-mietinnosta-poimittua

http://aijaa.com/7KGN5I

http://aijaa.com/GAru0u
1
Ilmianna
Jaa

23 Vastausta


Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
"Syynä poistoon on ilmeisesti se, että abortinvastustajat nolasivat itsensä perin pohjin"

Tuskin on edes poistettu, tai sitten sinä sakkeines olet sen takana kun taas kerran hävisit(te) niin nolosti. Sehän suosijasakin toimintamalli on ollu kautta aikojen. Kun menee asia liian vaikeeks niin poistoon vaan ja äkkiä :D

"hurjimpien _arvioiden_ mukaan"
"_arviointien_ mukaan"

Edelleen huom, ARVIOIDEN!!!!! ;))))

Palstan pää-ääni yksinkertaisesti vain kieltää "faktojensa" olevan mutuarvioita. Hän on ajatusmaailmaltaan kuin pikku lapsi: kun jotakin ei näe, se ei ole totta. Toinen tointamalli hänellä on kieltää omat sanomisensa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Palstan pää-ääni yksinkertaisesti vain kieltää "faktojensa" olevan mutuarvioita. "

Ei vaan ne on ajan asiantuntijoiden, kriminologien ja lääketieteen tutkijoiden arvioita tulehduksellisten keskenmenojen ja itsetehtyjen aborttiyritysten jälkeisten vammojen perusteella. Kuten muistamme, tulehduksellisten"spontaanien" keskenmenojen määrä jostain syystä romahti heti kun tuli vuoden 1970 aborttilaki, joka takasi abortin myös sosiaalisista syistä.

Minähän en voi arvioida mitään laittomia abortteja, kun en ole tehnyt lääketieteellistä tutkimusta, potilastyötä, enkä edes elänyt 1950-luvulla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
poiston syynä voi nykysin olla ihan vaan joku "tekoälyn" mielestä vääränlainen linkkikin....
Ilmianna
Jaa
Uutta tilastoa:

https://www.duodecim.fi/2016/05/16/abortit-vahentyneet-varakkaissa-maissa-tilanne-ennallaan-koyhemmissa/

"Tutkimuksen mukaan maiden väliset erot aborttilainsäädännössä eivät juurikaan näy tilastoissa. Abortteja tehdään yhtä paljon riippumatta siitä ovatko abortit laillisia vai laittomia. Tiukkojen aborttilakien maissa myös raskauden ehkäisy on usein rajoitettua, mikä osaltaan lisää abortteja. Yli 70 prosenttia aborteista tehdään naimisissa oleville naisille."

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(16)30380-4/abstract
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
19 VASTAUSTA:
Vieläkin on todistamatta että niitä tehtäs nykyaikana ja näissä oloissa yhtä paljon eikä vain joku marginaalinen osa nykysestä jos laki ois kunnollinen.
Useat muut (kuin joku läpeensä puolueellinen guttmacher yms. femakkopuljut) tilastot osottaa aivan loogisen suhteen lakien tiukkuuden ja vähempien aborttimäärien välillä kehittyneemmissä maissa. Ambomaita on turha tyrkyttää mihinkään vertailuun.

Mikäs sieltä taustalta löytykään :D
https://www.guttmacher.org/ne ws-relea se/2016/ abortion-ra tes-decli ned-signifi cantly-develop ed-wor ld-betwe en-1990-an d-2014
Lisää luettavaa
https://www.live action.org/ne ws/wh y-media-is-w rong-clai ming-pro-l ife-la w s-dot-w ork/
(välit linkeissä on poistorobotin takia)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tämä on mielenkiintoinen kirjoitus ja tulin lukeneeksi paljon asiasta. Olisiko tänäpäivänä näin että mitään kokeilujakaan ei haluta mennä tekemään. Voisko meidän maassa ikinä niin suurta muutosta lakiin voida tehdä kun puolet on naisia. Toisin oli ennen kun.miehet päätti naistenkin asiat. Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. Jotenkin vaan Suomi on niitä maita missä naiset voi jo päättää itseään koskevat intiimit asiat vaikka ennnen oli toisin. En mitenkään jaksa uskoa että abortin kiristäminen veisi ongelmia vaan toisi niitä lisää. Kun ei se laki ei estänyt aborttja vaikka oli ollut laitonta. Itse muistan sen ajan kun ei ollut omaa rahaa vaan raha oli isännän pussissa. Sitä on kenenkään nuoren naisen vaikea ymmärtää. Ja suhtautuminen seksiin oli häveliästä ettei ehkäisystä voinut puhua ääneen. Vielä 1960 luvulla oli maalla ehkäisy todella häveliästä. Kaupungeissa oli vapaampaa. Ja kaupunkiin lähdettiin meiltäkin naistenvaivoissa kun kunnanlääkäri oli mies ja liian tuttu. Maalla oli pakko mennä naimisiin jos tuli vahinko ja siitä meni monen ihmisen elämä pilalle. Kuka nykytyttö vois ymmärtää että jonkun satunnaisen tai ihan ensimmäisen poikakaverin kanssa olisi pakko mennä nsimisiin?? Tai joka pakottaa tai painostaa sukupuoliyhteyteen? Jota ei tunne. Ennen meillä sanottiin näitä häitä haulikkohäiksi. Kun pakotettiin jo teinitki naimisiin. Seksiä kuitenkin normaalin nuoren tekee mieli.
Siitä sittem alkoholismia ja väkivaltaa oli monessa perheessä ja lapsethan siitä kärsii eniten. Onneksi kaikki on naisilla toisin tänään. Ei kukaan tyttärilleen haluaisi sitä elämää mitä meillä vanhemmilla oli. Terv. Sen rajoittavammankin lain nähnyt leski vm 1946. Itse olin onneksi lapseton mutta kasvattilapsen kasvattanut. Ei tullut vahinkoa eikä ollut pakko mennä naimisiin mutta monella tuli. Monesti olen ajatellut että lapsettomuus oli siunaus meillä ja voitiin sitten antaa koti tyttölapselle jonka äiti oli avioton. Aviottoman äidin osa oli vaikea. Naista pidettiin huonona. jotenka kaikki kotikonstit on käytetty ettei vai raskautta tulisi. Semmosta erilaista elämä vaan ennen oli.
Mielenkiintoinen oli tämä aloitus koska muistan kun kaikki muuttui. Vaikea sanoa mitä itse olisin tehnyt jos olisin ollut yksinäinen nainen ja olisin tullut raskaaksi olisinko tehnyt abortin? Kun oli tämä uusi laki? Kun on kovin vaikea tilanne ja ihmiset niin sydämmettömiä ja moni mies kelvoton isäksi voi abortti olla ainoa keino. Maalla ei seitsemänkymmentäluvullakaan eletty vielä samaa elämää kuin kaupungeissa. Mukavaa kesää kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Maija-Liisa.P kirjoitti:
Tämä on mielenkiintoinen kirjoitus ja tulin lukeneeksi paljon asiasta. Olisiko tänäpäivänä näin että mitään kokeilujakaan ei haluta mennä tekemään. Voisko meidän maassa ikinä niin suurta muutosta lakiin voida tehdä kun puolet on naisia. Toisin oli ennen kun.miehet päätti naistenkin asiat. Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. Jotenkin vaan Suomi on niitä maita missä naiset voi jo päättää itseään koskevat intiimit asiat vaikka ennnen oli toisin. En mitenkään jaksa uskoa että abortin kiristäminen veisi ongelmia vaan toisi niitä lisää. Kun ei se laki ei estänyt aborttja vaikka oli ollut laitonta. Itse muistan sen ajan kun ei ollut omaa rahaa vaan raha oli isännän pussissa. Sitä on kenenkään nuoren naisen vaikea ymmärtää. Ja suhtautuminen seksiin oli häveliästä ettei ehkäisystä voinut puhua ääneen. Vielä 1960 luvulla oli maalla ehkäisy todella häveliästä. Kaupungeissa oli vapaampaa. Ja kaupunkiin lähdettiin meiltäkin naistenvaivoissa kun kunnanlääkäri oli mies ja liian tuttu. Maalla oli pakko mennä naimisiin jos tuli vahinko ja siitä meni monen ihmisen elämä pilalle. Kuka nykytyttö vois ymmärtää että jonkun satunnaisen tai ihan ensimmäisen poikakaverin kanssa olisi pakko mennä nsimisiin?? Tai joka pakottaa tai painostaa sukupuoliyhteyteen? Jota ei tunne. Ennen meillä sanottiin näitä häitä haulikkohäiksi. Kun pakotettiin jo teinitki naimisiin. Seksiä kuitenkin normaalin nuoren tekee mieli.
Siitä sittem alkoholismia ja väkivaltaa oli monessa perheessä ja lapsethan siitä kärsii eniten. Onneksi kaikki on naisilla toisin tänään. Ei kukaan tyttärilleen haluaisi sitä elämää mitä meillä vanhemmilla oli. Terv. Sen rajoittavammankin lain nähnyt leski vm 1946. Itse olin onneksi lapseton mutta kasvattilapsen kasvattanut. Ei tullut vahinkoa eikä ollut pakko mennä naimisiin mutta monella tuli. Monesti olen ajatellut että lapsettomuus oli siunaus meillä ja voitiin sitten antaa koti tyttölapselle jonka äiti oli avioton. Aviottoman äidin osa oli vaikea. Naista pidettiin huonona. jotenka kaikki kotikonstit on käytetty ettei vai raskautta tulisi. Semmosta erilaista elämä vaan ennen oli.
Mielenkiintoinen oli tämä aloitus koska muistan kun kaikki muuttui. Vaikea sanoa mitä itse olisin tehnyt jos olisin ollut yksinäinen nainen ja olisin tullut raskaaksi olisinko tehnyt abortin? Kun oli tämä uusi laki? Kun on kovin vaikea tilanne ja ihmiset niin sydämmettömiä ja moni mies kelvoton isäksi voi abortti olla ainoa keino. Maalla ei seitsemänkymmentäluvullakaan eletty vielä samaa elämää kuin kaupungeissa. Mukavaa kesää kaikille!
"Voisko meidän maassa ikinä niin suurta muutosta lakiin voida tehdä kun puolet on naisia."

Naisista enemmistö suojelee lapsia, eikä hinkua tappaa niitä.. kuten eräät.

"Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. "

Niin, kuitenkin pieni vähemmistö.
Ja mistähän se kertoo... nykylaki on niin lepsu että sitä voi käyttää "ehkäsynä", mikä tietysti onkin eräiden tavote ja mieluisin vaihtoehto.

"Suomi on niitä maita missä naiset voi jo päättää itseään koskevat intiimit asiat vaikka ennnen oli toisin."

Toisen ihmisen tappaminen ei vaan oo mikään "oma intiimijuttu".

"En mitenkään jaksa uskoa että abortin kiristäminen veisi ongelmia vaan toisi niitä lisää. Kun ei se laki ei estänyt aborttja vaikka oli ollut laitonta."

Ajat ja olot oli hieman toisen joskus melkein puoli vuosisataa sitten. Ei ole mitään näyttöjä että se nykyoloissa tois vastaavia ongelmia. Tottakai aina rikollisia ym. epätoivosia sekopäitä on olemassa, mutta ne ois pikku marginaalissa, lapsia tapettais enää murto-osa nykysestä ja enemmistö sais jatkaa elämäänsä. Ei ole lasten vika jos se on jollekin heitä vihaavalle "ongelma". Joten perustelu sillä että "kun niitä kuitenkin tehdään" tarkottas loogisesti sitä että kaikki muutkin murhat ym. rikokset pitäs laillistaa kun ei niitä laillakaan voida kuitenkaan estää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
murto-osa kirjoitti:
Vieläkin on todistamatta että niitä tehtäs nykyaikana ja näissä oloissa yhtä paljon eikä vain joku marginaalinen osa nykysestä jos laki ois kunnollinen.
Useat muut (kuin joku läpeensä puolueellinen guttmacher yms. femakkopuljut) tilastot osottaa aivan loogisen suhteen lakien tiukkuuden ja vähempien aborttimäärien välillä kehittyneemmissä maissa. Ambomaita on turha tyrkyttää mihinkään vertailuun.

Mikäs sieltä taustalta löytykään :D
https://www.guttmacher.org/ne ws-relea se/2016/ abortion-ra tes-decli ned-signifi cantly-develop ed-wor ld-betwe en-1990-an d-2014
Lisää luettavaa
https://www.live action.org/ne ws/wh y-media-is-w rong-clai ming-pro-l ife-la w s-dot-w ork/
(välit linkeissä on poistorobotin takia)
"Vieläkin on todistamatta että niitä tehtäs nykyaikana ja näissä oloissa yhtä paljon eikä vain joku marginaalinen osa nykysestä jos laki ois kunnollinen. "

En ole huomannut tätä mainintaa.

Ei sellaista voi kukaan todistaa, mitä ei ole olemassakaan. Siitä kertoo sinun käyttämäsi konditionaali, että jos, jos ja jos. Mutta kun ei ole sellaista tilannetta Suomessa, että tiedettäisiin miten pahasti asiassa kävisi. Voidaan tutkia tuota synnytyshaluttomuutta vain historian ja muiden maiden esimerkkien valossa.

Olot oli toki ennen aivan erilaiset kun nyt. Mutta ei ei-toivottu raskaus muutu toivotummaksi kuin ennenkään oli olot mitä on jos ei nainen ole raskaana toivotusti. Ei-toivottu raskaus voi tietenkin muuttua toivotuksi, mutta koska aborttioikeutta käytetään, on nämä naiset päättäneet omalta kohdaltaan näin.

Olot olivat aborttilain syntyaikoihin sellaiset, että naisia pidettiin vielä toisen luokan kansalaisina ilman samoja oikeuksia kuin miehet ja kuten nämä dokumentit osoittaa: vähän ohjailtavina ja holhottavina olioina. Olot on siinäkin muuttuneet siten, että naiset on paljon valveutunempia, aktiivisempia, koulutetumpia, ja omannäköistään elämää eläviä kuin silloin, aivan kuten miehetkin ja päättävät asiat itse omasta puolestaan, eivätkä kaipaa ketään puhumaan puolestaan miten kenenkin tulisi elää ja mitä tulisi haluta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Maija-Liisa.P kirjoitti:
Tämä on mielenkiintoinen kirjoitus ja tulin lukeneeksi paljon asiasta. Olisiko tänäpäivänä näin että mitään kokeilujakaan ei haluta mennä tekemään. Voisko meidän maassa ikinä niin suurta muutosta lakiin voida tehdä kun puolet on naisia. Toisin oli ennen kun.miehet päätti naistenkin asiat. Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. Jotenkin vaan Suomi on niitä maita missä naiset voi jo päättää itseään koskevat intiimit asiat vaikka ennnen oli toisin. En mitenkään jaksa uskoa että abortin kiristäminen veisi ongelmia vaan toisi niitä lisää. Kun ei se laki ei estänyt aborttja vaikka oli ollut laitonta. Itse muistan sen ajan kun ei ollut omaa rahaa vaan raha oli isännän pussissa. Sitä on kenenkään nuoren naisen vaikea ymmärtää. Ja suhtautuminen seksiin oli häveliästä ettei ehkäisystä voinut puhua ääneen. Vielä 1960 luvulla oli maalla ehkäisy todella häveliästä. Kaupungeissa oli vapaampaa. Ja kaupunkiin lähdettiin meiltäkin naistenvaivoissa kun kunnanlääkäri oli mies ja liian tuttu. Maalla oli pakko mennä naimisiin jos tuli vahinko ja siitä meni monen ihmisen elämä pilalle. Kuka nykytyttö vois ymmärtää että jonkun satunnaisen tai ihan ensimmäisen poikakaverin kanssa olisi pakko mennä nsimisiin?? Tai joka pakottaa tai painostaa sukupuoliyhteyteen? Jota ei tunne. Ennen meillä sanottiin näitä häitä haulikkohäiksi. Kun pakotettiin jo teinitki naimisiin. Seksiä kuitenkin normaalin nuoren tekee mieli.
Siitä sittem alkoholismia ja väkivaltaa oli monessa perheessä ja lapsethan siitä kärsii eniten. Onneksi kaikki on naisilla toisin tänään. Ei kukaan tyttärilleen haluaisi sitä elämää mitä meillä vanhemmilla oli. Terv. Sen rajoittavammankin lain nähnyt leski vm 1946. Itse olin onneksi lapseton mutta kasvattilapsen kasvattanut. Ei tullut vahinkoa eikä ollut pakko mennä naimisiin mutta monella tuli. Monesti olen ajatellut että lapsettomuus oli siunaus meillä ja voitiin sitten antaa koti tyttölapselle jonka äiti oli avioton. Aviottoman äidin osa oli vaikea. Naista pidettiin huonona. jotenka kaikki kotikonstit on käytetty ettei vai raskautta tulisi. Semmosta erilaista elämä vaan ennen oli.
Mielenkiintoinen oli tämä aloitus koska muistan kun kaikki muuttui. Vaikea sanoa mitä itse olisin tehnyt jos olisin ollut yksinäinen nainen ja olisin tullut raskaaksi olisinko tehnyt abortin? Kun oli tämä uusi laki? Kun on kovin vaikea tilanne ja ihmiset niin sydämmettömiä ja moni mies kelvoton isäksi voi abortti olla ainoa keino. Maalla ei seitsemänkymmentäluvullakaan eletty vielä samaa elämää kuin kaupungeissa. Mukavaa kesää kaikille!
"Toisin oli ennen kun.miehet päätti naistenkin asiat. Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. "

Ja jopa niin outoa oli kuusikymmentäluvulla, että lääkäri sai päättää perhekoosta eikä antanut ehkäisyä. Asiasta on noissa Ylen elävän arkiston jutuissa enemmänkin. Kyllähän se aika käsittämättömältä tuntuu nykypäivän naisista, kuten suurimmasta osasta miehiäkin. Kiva kun jota kuta kiinnostaa, ja tuo Sumun teos on todella vaikuttavaa luettavaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ihanvaanpikkuhuom kirjoitti:
"Voisko meidän maassa ikinä niin suurta muutosta lakiin voida tehdä kun puolet on naisia."

Naisista enemmistö suojelee lapsia, eikä hinkua tappaa niitä.. kuten eräät.

"Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. "

Niin, kuitenkin pieni vähemmistö.
Ja mistähän se kertoo... nykylaki on niin lepsu että sitä voi käyttää "ehkäsynä", mikä tietysti onkin eräiden tavote ja mieluisin vaihtoehto.

"Suomi on niitä maita missä naiset voi jo päättää itseään koskevat intiimit asiat vaikka ennnen oli toisin."

Toisen ihmisen tappaminen ei vaan oo mikään "oma intiimijuttu".

"En mitenkään jaksa uskoa että abortin kiristäminen veisi ongelmia vaan toisi niitä lisää. Kun ei se laki ei estänyt aborttja vaikka oli ollut laitonta."

Ajat ja olot oli hieman toisen joskus melkein puoli vuosisataa sitten. Ei ole mitään näyttöjä että se nykyoloissa tois vastaavia ongelmia. Tottakai aina rikollisia ym. epätoivosia sekopäitä on olemassa, mutta ne ois pikku marginaalissa, lapsia tapettais enää murto-osa nykysestä ja enemmistö sais jatkaa elämäänsä. Ei ole lasten vika jos se on jollekin heitä vihaavalle "ongelma". Joten perustelu sillä että "kun niitä kuitenkin tehdään" tarkottas loogisesti sitä että kaikki muutkin murhat ym. rikokset pitäs laillistaa kun ei niitä laillakaan voida kuitenkaan estää?
Sinulla ei ole MITÄÄN NÄYTTÖÄ siitä, että jokin taho Suuomessa suunnittelisi aborttilakeihin muutoksia. Jos-lauseita on helppo natista, mutta uhoat turhaan. Kukaan ei ininästäsi piittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ihanvaanpikkuhuom kirjoitti:
"Voisko meidän maassa ikinä niin suurta muutosta lakiin voida tehdä kun puolet on naisia."

Naisista enemmistö suojelee lapsia, eikä hinkua tappaa niitä.. kuten eräät.

"Ja moni nainen sen abortin on nyt hyvien ehkäisyjenkin aikaan tehnyt. "

Niin, kuitenkin pieni vähemmistö.
Ja mistähän se kertoo... nykylaki on niin lepsu että sitä voi käyttää "ehkäsynä", mikä tietysti onkin eräiden tavote ja mieluisin vaihtoehto.

"Suomi on niitä maita missä naiset voi jo päättää itseään koskevat intiimit asiat vaikka ennnen oli toisin."

Toisen ihmisen tappaminen ei vaan oo mikään "oma intiimijuttu".

"En mitenkään jaksa uskoa että abortin kiristäminen veisi ongelmia vaan toisi niitä lisää. Kun ei se laki ei estänyt aborttja vaikka oli ollut laitonta."

Ajat ja olot oli hieman toisen joskus melkein puoli vuosisataa sitten. Ei ole mitään näyttöjä että se nykyoloissa tois vastaavia ongelmia. Tottakai aina rikollisia ym. epätoivosia sekopäitä on olemassa, mutta ne ois pikku marginaalissa, lapsia tapettais enää murto-osa nykysestä ja enemmistö sais jatkaa elämäänsä. Ei ole lasten vika jos se on jollekin heitä vihaavalle "ongelma". Joten perustelu sillä että "kun niitä kuitenkin tehdään" tarkottas loogisesti sitä että kaikki muutkin murhat ym. rikokset pitäs laillistaa kun ei niitä laillakaan voida kuitenkaan estää?
Asia on nyt vaan niin että taidatte olla siinä marginaalissa te jotka yleensä pidätte aborttia lapsen tappamisena. En mä näe muilla ihmisillä ongelmaa tässä

Pitäähän lessut ehkäisyäki tappamisena että sillee. Ei saisi olla yhdynnässä ilman lapsentekoa.

Normaalit ihmiset keskittyy syntyneiden lastensa hoitoon. Lääkäreidenkään mukaan alkio ei ole ihminen vaan ihmisen alkio. Ei kukaan meidän lääkäreistä ole puhunu missään vaiheessa alkioista lapsina. Muuten niitä ei saisi pakastaa ja heittää pois hedelmöityshoidossakaan. Itselle tehty hoidot jotka onnistu hyvin, terveet 13 kk ikäiset kaksoset on ja loput alkiot pyydettiin miehen kanssa hävittämään. Kukaan ei haukkunut meitä murhaajiksi päätöksemme takia. Lapsi on se joka syntyy ja kellii tuossa lattialla. Jokainen ajattelee mitä ajattelee ja jonku mielestä alkioiden käsittely siten on vastoin jonku etiikkaa. Mutta se on sen ihmisen ongelma. Mie keskityn näihin murusiin enkä pidä itseä "lastenvihaajana" :-D Jos vihaa lapsia voi lapset jättää tekemättä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"MITÄÄN NÄYTTÖÄ siitä, että jokin taho Suuomessa suunnittelisi aborttilakeihin muutoksia."

Mitä näyttöö sulla oli siitä että oisin jossain väittäny sellasta? Ja mitäs näyttöö sulla oli että joku laki pysyis ikuisesti samana? Todellakin turha uhoilla totuuden ja sananvapauden vastustuksia, kukaan ei siitä ininästä piittaa.

"taidatte olla siinä marginaalissa te jotka yleensä pidätte aborttia lapsen tappamisena. En mä näe muilla ihmisillä ongelmaa tässä "

Ne TODISTEET esille sitten vaan... kuitenkin aika pieni vähemmistö niitä tappaa ja lakihan ei siitä kerro yhtikäs mitään. Kellä "muilla"? Monenko puolesta täällä joriset mutujas?

"Pitäähän lessut ehkäisyäki tappamisena että sillee. "

Voi olla, mutta kyse mitä ilmeisimmin vastaavanlaisesta ääripää-vähemmistöstä mitä sinä edustat.

"Lääkäreidenkään mukaan alkio ei ole ihminen vaan ihmisen alkio. Ei kukaan meidän lääkäreistä ole puhunu missään vaiheessa alkioista lapsina."

No ohhoh :D kuka lääkäri murentas ammattiuskottavuutensa väittämällä alkioita jokskin muuks kun ihmisiks ja syntymättömiks lapsiks :DDDD no siellä aborttiloissa varmaan ei puhutakaan lapsista koska HYSHYSS, oishan se niitä murhaaville perin ikävää kuulla totuuksia ketä ne tosiasiassa onkaan tappamassa...

"Muuten niitä ei saisi pakastaa ja heittää pois hedelmöityshoidossakaan."

Miten se nyt niiden ihmisyyteen liittyy?

"loput alkiot pyydettiin miehen kanssa hävittämään."

Nekin alkiot vois kasvaa nyt joidenkin toisten kohduissa, tai jopa jo niiden ulkopuolellakin.. mutta sinä et antanu niille minkäälaista elämän jatkomahdollisuutta.

"Täällä on tasan kaksi ihmistä, jotka suureen ääneen nimittelevät, nuutavat ja syyttävät. "

Täällä on tasan yksi (sossupaatti) suosijafanaatikko sivupersoonineen joka jaksaa räyhätä tätä yhtä ja samaa harhaansa vuositolkulla. Huvittavinta vielä kuinka räkyttää muille näiden "asiattomuutta, keskustelukyvyttömyyttä" jne. vaikka se suurin syyllinen ja kaikkien onglemien alku näkyy sielllä peilissä.

"Toinen näistä ilonamme pyörivistä ihmisistä on uskovainen. "

Ja uusiakin harhoja näemmä ilmestyy päivittäin kun sieniä sateella..

"Toinen on ilmeisesti teinin tasolla jäänyt D:tä ja XD:tä viljelevä tapaus. Hänellä on luultavasti taustallaan jokin oma aborttiin liittyvä trauma, jota hän kai loppuelämänsä täällä työstää. "

Jospa se on ihan vaan sun takia kun jaksat inistä siitäkin joka välissä XDDDDDDDDDD harmittaaxxxxx ;DDDDDDDDDD
Kerro toki mikä trauma vois olla niillä jotka ei oo lapsiaan tappanu? Toisin kun sinä... vaikket sitä koskaan oo pelkuruuttas täällä uskaltanukaan myöntää. Että mitä jos vaikka alkasit kaikkien viihdykkeeks työstää täällä sitä omaa kirveltävää tappamissyyllisyystraumaas joka saa sut riehuun täällä noin mielipuolena?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eimitäännäyttöö kirjoitti:
"MITÄÄN NÄYTTÖÄ siitä, että jokin taho Suuomessa suunnittelisi aborttilakeihin muutoksia."

Mitä näyttöö sulla oli siitä että oisin jossain väittäny sellasta? Ja mitäs näyttöö sulla oli että joku laki pysyis ikuisesti samana? Todellakin turha uhoilla totuuden ja sananvapauden vastustuksia, kukaan ei siitä ininästä piittaa.

"taidatte olla siinä marginaalissa te jotka yleensä pidätte aborttia lapsen tappamisena. En mä näe muilla ihmisillä ongelmaa tässä "

Ne TODISTEET esille sitten vaan... kuitenkin aika pieni vähemmistö niitä tappaa ja lakihan ei siitä kerro yhtikäs mitään. Kellä "muilla"? Monenko puolesta täällä joriset mutujas?

"Pitäähän lessut ehkäisyäki tappamisena että sillee. "

Voi olla, mutta kyse mitä ilmeisimmin vastaavanlaisesta ääripää-vähemmistöstä mitä sinä edustat.

"Lääkäreidenkään mukaan alkio ei ole ihminen vaan ihmisen alkio. Ei kukaan meidän lääkäreistä ole puhunu missään vaiheessa alkioista lapsina."

No ohhoh :D kuka lääkäri murentas ammattiuskottavuutensa väittämällä alkioita jokskin muuks kun ihmisiks ja syntymättömiks lapsiks :DDDD no siellä aborttiloissa varmaan ei puhutakaan lapsista koska HYSHYSS, oishan se niitä murhaaville perin ikävää kuulla totuuksia ketä ne tosiasiassa onkaan tappamassa...

"Muuten niitä ei saisi pakastaa ja heittää pois hedelmöityshoidossakaan."

Miten se nyt niiden ihmisyyteen liittyy?

"loput alkiot pyydettiin miehen kanssa hävittämään."

Nekin alkiot vois kasvaa nyt joidenkin toisten kohduissa, tai jopa jo niiden ulkopuolellakin.. mutta sinä et antanu niille minkäälaista elämän jatkomahdollisuutta.

"Täällä on tasan kaksi ihmistä, jotka suureen ääneen nimittelevät, nuutavat ja syyttävät. "

Täällä on tasan yksi (sossupaatti) suosijafanaatikko sivupersoonineen joka jaksaa räyhätä tätä yhtä ja samaa harhaansa vuositolkulla. Huvittavinta vielä kuinka räkyttää muille näiden "asiattomuutta, keskustelukyvyttömyyttä" jne. vaikka se suurin syyllinen ja kaikkien onglemien alku näkyy sielllä peilissä.

"Toinen näistä ilonamme pyörivistä ihmisistä on uskovainen. "

Ja uusiakin harhoja näemmä ilmestyy päivittäin kun sieniä sateella..

"Toinen on ilmeisesti teinin tasolla jäänyt D:tä ja XD:tä viljelevä tapaus. Hänellä on luultavasti taustallaan jokin oma aborttiin liittyvä trauma, jota hän kai loppuelämänsä täällä työstää. "

Jospa se on ihan vaan sun takia kun jaksat inistä siitäkin joka välissä XDDDDDDDDDD harmittaaxxxxx ;DDDDDDDDDD
Kerro toki mikä trauma vois olla niillä jotka ei oo lapsiaan tappanu? Toisin kun sinä... vaikket sitä koskaan oo pelkuruuttas täällä uskaltanukaan myöntää. Että mitä jos vaikka alkasit kaikkien viihdykkeeks työstää täällä sitä omaa kirveltävää tappamissyyllisyystraumaas joka saa sut riehuun täällä noin mielipuolena?
Kuten tavallista, oma toimintasi ja tekstisi kertookin taas kaiken olennaisen sinusta. Jo se, että avaat sanaisen arkkusi riittää. Kiitos.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Katjanen kirjoitti:
Asia on nyt vaan niin että taidatte olla siinä marginaalissa te jotka yleensä pidätte aborttia lapsen tappamisena. En mä näe muilla ihmisillä ongelmaa tässä

Pitäähän lessut ehkäisyäki tappamisena että sillee. Ei saisi olla yhdynnässä ilman lapsentekoa.

Normaalit ihmiset keskittyy syntyneiden lastensa hoitoon. Lääkäreidenkään mukaan alkio ei ole ihminen vaan ihmisen alkio. Ei kukaan meidän lääkäreistä ole puhunu missään vaiheessa alkioista lapsina. Muuten niitä ei saisi pakastaa ja heittää pois hedelmöityshoidossakaan. Itselle tehty hoidot jotka onnistu hyvin, terveet 13 kk ikäiset kaksoset on ja loput alkiot pyydettiin miehen kanssa hävittämään. Kukaan ei haukkunut meitä murhaajiksi päätöksemme takia. Lapsi on se joka syntyy ja kellii tuossa lattialla. Jokainen ajattelee mitä ajattelee ja jonku mielestä alkioiden käsittely siten on vastoin jonku etiikkaa. Mutta se on sen ihmisen ongelma. Mie keskityn näihin murusiin enkä pidä itseä "lastenvihaajana" :-D Jos vihaa lapsia voi lapset jättää tekemättä.
Kysyn vielä olenko oikeesti jonkun mielestä murhaaja kun pyydettiin alkiot hävitettäviksi ihan paperille kirjoitettuna. Olen siis 3 alkiota pyytänyt hävittämään kun ollaan saatu näin lapsiluku täyteen. Olenko jonkun mielestä oikeesti tappanut 3 lasta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Katja-nen kirjoitti:
Kysyn vielä olenko oikeesti jonkun mielestä murhaaja kun pyydettiin alkiot hävitettäviksi ihan paperille kirjoitettuna. Olen siis 3 alkiota pyytänyt hävittämään kun ollaan saatu näin lapsiluku täyteen. Olenko jonkun mielestä oikeesti tappanut 3 lasta?
Et tietenkään ole. Sinun ei kannata välittää mitään tästä yhdestä räyhääjästä. Hän on avun ulottumattomissa, olipa hänen toimintansa syy mikä tahansa.

abortööriksi_isona-nikin teksti oli osuva.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Katja-nen kirjoitti:
Kysyn vielä olenko oikeesti jonkun mielestä murhaaja kun pyydettiin alkiot hävitettäviksi ihan paperille kirjoitettuna. Olen siis 3 alkiota pyytänyt hävittämään kun ollaan saatu näin lapsiluku täyteen. Olenko jonkun mielestä oikeesti tappanut 3 lasta?
Tässä kohtaa argumentointi käykin mielenkiintoiseksi. :) Aikaisemman keskustelun perusteella arvelisin, että riippuu siitä oletteko tehneet näin "ihan huvikseen", tai mukavuudenhalusta tms.

Odottelen myös vastauksia, mielenkiinnolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Asiat.asiana kirjoitti:
Et tietenkään ole. Sinun ei kannata välittää mitään tästä yhdestä räyhääjästä. Hän on avun ulottumattomissa, olipa hänen toimintansa syy mikä tahansa.

abortööriksi_isona-nikin teksti oli osuva.
"Et tietenkään ole."

Ai, mitäs niille sitten siellä sun kieroutuneessa rinnakkaistodellisuudessas tapahtu kun vedettiin viemäriin (tai miten ikinä "hävitetäänkään")?
Totuutta vimmasesti kieltävästä räyhääjästä ei tosiaan kannata välittää.

"Olenko jonkun mielestä oikeesti tappanut 3 lasta? "

Olet antanu luvan tappaa ne. Mikä sen myöntämisessä on noin vaikeeta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
valheräyhäriehuu kirjoitti:
"Et tietenkään ole."

Ai, mitäs niille sitten siellä sun kieroutuneessa rinnakkaistodellisuudessas tapahtu kun vedettiin viemäriin (tai miten ikinä "hävitetäänkään")?
Totuutta vimmasesti kieltävästä räyhääjästä ei tosiaan kannata välittää.

"Olenko jonkun mielestä oikeesti tappanut 3 lasta? "

Olet antanu luvan tappaa ne. Mikä sen myöntämisessä on noin vaikeeta?
Ai hedelmöityshoitoja saataessako on pyrittävä hedelmöittämään kaikki munasolut? Ei prkl! Nyt olet jo seonnut!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Täysin.kyllästynyt kirjoitti:
Ai hedelmöityshoitoja saataessako on pyrittävä hedelmöittämään kaikki munasolut? Ei prkl! Nyt olet jo seonnut!
Tietenkin kaikki solut yritetään hedelmöittää :D miksei? Mitä sitten kuvittelit? :D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
mitäsekoilet kirjoitti:
Tietenkin kaikki solut yritetään hedelmöittää :D miksei? Mitä sitten kuvittelit? :D
Ei yritetä. Se sovitaan yhdessä, mitä tehdään. Onnistui tai ei. Puhut mielikuvituksesi tuotteita.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hoidoissa2008 kirjoitti:
Ei yritetä. Se sovitaan yhdessä, mitä tehdään. Onnistui tai ei. Puhut mielikuvituksesi tuotteita.
Kysyppä nyt vaikka ihan hedelmöitysklinikan lääkäriltä mitä niille munasoluille tehdään ivf-hoidossa kun ei alkeellisintakaan ymmärrystä näytä olevan ;)) joten todellakin horiset vaan asioista mitään tietämättömän harhakuvitelmia.
Miks ihmeessä kukaan niissä hoidoissa käyvä haluais jättää soluja hedelmöittämättä?
Alkioiden siirrot on sitten kokonaan toinen juttu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hehhehheee kirjoitti:
Kysyppä nyt vaikka ihan hedelmöitysklinikan lääkäriltä mitä niille munasoluille tehdään ivf-hoidossa kun ei alkeellisintakaan ymmärrystä näytä olevan ;)) joten todellakin horiset vaan asioista mitään tietämättömän harhakuvitelmia.
Miks ihmeessä kukaan niissä hoidoissa käyvä haluais jättää soluja hedelmöittämättä?
Alkioiden siirrot on sitten kokonaan toinen juttu.
Onko alkio sanakirjasi mukaan jo lapsi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Asiat.asiana kirjoitti:
Onko alkio sanakirjasi mukaan jo lapsi?
Miksi vaihdoit hätäseen aihetta johonkin iänikuiseen saman jankkaukseen? :)

No kerro nyt sitten jo mitä ne syntymättömät lapset on jollei alkioita ja sikiöitä?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kooste laittomien aborttien historiasta :)

Kokosin tähän linkit ja lähteet laittomien aborttien historiasta Suomessa. Nämä ovat olleet myös täällä mainitun oikeustieteen gradun lähteinä. Ylen abortteja koskevasta historiaohjelmasta täällä oli aikoinaan pitkä keskustelu, mutta se on näköjään poistettu, koska en löydä sitä. Syynä poistoon on ilmeisesti se, että abortinvastustajat nolasivat itsensä perin pohjin väittämällä Ylen tietoja "kommarien" "feministien" jne väärennöksiksi. Suuri osa suomalaista kriminologian ja lääketieteen historiaa on siis tekaistua, tuumi ystävämme kansalaisaloitteiden tehtailija ja abortti- ja kansalaisaloiteasiamies. Onneksi palstan rakas 1. vastustaja on säilönyt parhaimmat aivoitukset omalla blogillaan, josta nämä hupaisat kommentit onneksi löytyivät, vaikka ne täältä olikin ketjun mukana poistettu.

-------

Astian maku.
19.12.2012 20:22
Oikeustieteen ylioppilaalle saattaa joskus selvitä 2 asiaa.
1. "Yliopistojen tietoarkistoissa" ei ole tilastoja tai muitakaan lukuja rikollisten aborttien lukumääristä esim. tämän vuosisadan ensimmäisen 60 vuoden ajalta.
2. Aborttiväen väitteille kymmenistä tuhansista rikollisista aborteista vuodessa ei ole löytynyt perusteita. Oik yo pääsee lähimmäs ilmiön todennäköistä laajuutta tutkimalla piilorikollisuuden (jos sellainen sattuu onnistumaan) ja todellisen rikollisuuden suhdetta. Jos rikostilastossa on esim rinsaat 200 tapausta, voidaan arvailla mikä on rikollisuuden todellinen taso.

Lisäksi oik yo saattaa elämänkokemuksen karttuessa oivaltaa etteivät Suomen naiset aikaisemminkaan keskimäärin olleet jopa moninkertaisia uusintarikollisia ja lapsen teolaajia kuten aborttiuskonnon papit saarnaavat.

oojoo...
13.12.2012 15:27
"Keskustelusta kävi ilmi, että oli naisia jotka syyllistyivät useaan aborttiin jokuhan oli tehnyt jopa 40 aborttia elämänsä aikana."

Täähän osotettiin jo valheelliseksi väitteeksi.

Huu haa ilman rajoja
12.12.2012 09:38
Aborttiväki levittää karkeita valheita ja väittää suomen naisia rikollisiksi, jotka olisivat keskimäärin tehneet jopa useampia rikollisia sikönlähdetyksiä. Minkäänlaista faktaperustaa tällaiselle mielipuoliselle väitteelle ei ole. (edellisen linkin takana olevassa keskustelussa tämä mieletön väite osoitettiin vääräksi).

Se, että nykyistä pienempi populaatio olisi oleellisesti korkeamman synvytyyden olosuhteissa tehtaillut - laittomasti - neilinkertaisen määrän rikollisia sikiönlähdetyksiä on mieletön väite. Kun sellaisen esiittää "sosiologiksi" itseään tituleeraava aborittiasiamies, niin jokainen näkee, mikä on aborttiväen argumentoinnin "taso" ja millainen "ymmärrys" heillä on yhteiskunnasta ja naisen elämästä.

------------------------------

Tässä sitten ne linkit ja aikalaisasiakirjat, tutkimukset ja artikkelit, mistä löytyy tiedot ja arviot laittomien aborttien määrästä.

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2006/09/08/laittomia-abortteja-tehtiin-vuodessa-kymmenia-tuhansia

"Laittomia raskaudenkeskeytyksiä tapahtui hurjimpien arvioiden mukaan vuosittain jopa 30—40 tuhatta. Ohjelman aluksi kuullaankin puheenvuoro naiselta, joka oli itse tehnyt 40 sikiönlähdetystä. Ehkäisyneuvontaa hän ei ollut saanut, eikä välineitä olisi ollut saatavillakaan."

Laittomien aborttien määrän kehitystä kuvattiin seuraavasti:
v. 1958 27 270 - v. 1966 18 684 (laillisia tähän lisättynä n. 5 200, laillisten keskeytysten määrä 5000-6000kpl tarkastelujakson välillä) ( -Aborttilakikomiten mietintö (1968:A 11)

"Suoritettujen tutkimuksien ja arviointien mukaan meillä tapahtuu vuosittain n. 24.000-30.000 rikollista raskauden keskeytystä (E.Pelkonen ja H. Pitkänen)

http://keskustelu.suomi24.fi/t/11206618/aborttilakikomitean-1968-mietinnosta-poimittua

http://aijaa.com/7KGN5I

http://aijaa.com/GAru0u

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta