Mistä hyllystä kaupassa löytyy pizzapohjat, jotka valmiiksi uunipellin kokoiseksi kaulittu ja tomaattikastike mukana?
Valmis pohja
13
583
Vastaukset
- suupuhumistavarten
Kysäseppäs kauppiaalta. Tuskin sitä täällä kukaan tietää.
- salivaolio
Ei voi olla noin vaikkeaa tehdä pohja ihan itse eli 2,5 desiä vettä, öljyä muutama ruokalusikallinen, suolaa hivenen, sokeria saman verran ja vehnäjauhoja
(kuivahiiva sekoitettuna) tarpeen mukaan ja eikun vaivaten sopivan kiinteäksi massaksi.
Taikinan tulee kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa (nykyään tosin kohotan taikinan jääkaapissa usean tunnin ajan - näin käsien maitohappobakteerit pääsevät tekemään duuninsa) ennen toista vaivausta eli ensimmäisen kohoamisen jälkeen taikinaa tulee venyttää ja vaivata muotoonsa ja antaa sen kohota puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa - täytteet peliin ja 225 astetta uuniin noi 15-20 minsaa.
Unohda pitsakivet ja muut härpäkkeet - pohjasta tulee rapsakka ilman niitäkin kunhan myös uunin alalämpö on päällä. Useamman pitsan olen tehnyt ja aina pohja on rapsakka.
Salaisuus lienee taikinan öljyssä eli sitä pitää olla ohjeita enemmän ja mieluimmin hyvää olliviöljyä, josta myös taikina saa makua.- kiirettäpitää.ei.ehdi
Aika harva ehtii tekemään pitsapohjaa itse, koska sen pitää antaa tekeytyäkin 20 tuntia.
Uunin pitää olla aina maksimilämpöinen paistovaiheessa, muuten lopputulos on jotain muuta kuin pitsa.
Ja reilusti tomaattikastiketta, mutta varovaisesti juustoa ja muita täytteitä. - voi_ennakoida
Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
Ihan miten vaa, teen aina itse. - slowfood
voi_ennakoida kirjoitti:
Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
Ihan miten vaa, teen aina itse.Tekemiseen menee mitä menee, taikinan kohottamiseen ja tekeytymiseen menee taas aina se vakio aika. Sekamelskan siivoamiseen menee taas jokunen tovi, tiskiainetta ja vettä. Kalliiksi tulee.
Valmispohjan tomaattikastikkeineen hakee lähikaupasta muutamassa minuutissa. Samalla saa täytteetkin, joita pizza kaipailee. Ja paistamaan pääsee heti, eikä vasta vuorokauden kuluttua.
Jos on aikaa paljon, niin teen mielummin sitten rosvonpaistin kuin pizzan.
- Pitsamamma
Voi teitä taikinatohtoreita. Aina vaan jaksatte! Kerron nyt salaisuuden kaikille: täytteet tekevät pizzan! Se alkaa tomaattipyreestä johon laitetaan 5 kynttä ja sitten lempitäytteitä ja paljon. Hyvä juusto kuten edam kruunaa herkun. Oreganoa pintaan niin tuoksuu kuin pitseriassa.
- Napolitar
Vai että salaisuus.
Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
sen päällä.
Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita. - Pitsamiäs
Napolitar kirjoitti:
Vai että salaisuus.
Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
sen päällä.
Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.italialainen pitsa ei ole pitsaa nähnytkään.
Pohja tosin tekee pitsan ja sen on oltava mielellään paksu ja paksureunainen.
Täytteitä runsaasti ja ketsuppi toimii hyvin kastikkeena.
Kinkku, ananas, homejuusto on paras. - buhhahhaa
Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.
- Hohhoijakkata_
buhhahhaa kirjoitti:
Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.
Pannupitsa ei ole pulla, vielä muka neuvot muita, hohhoijakkaa.
Tuskin osaat edes pohjaa vääntää itse. - buhhahhaa
Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
Syö vaan sitä pullamössöäs.
Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.
No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet .... - Rääpäleelle_
buhhahhaa kirjoitti:
Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
Syö vaan sitä pullamössöäs.
Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.
No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....Eli mistä vuodesta asti olet räpiköinyt pullaasi?
- Pitsamiäs
buhhahhaa kirjoitti:
Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
Syö vaan sitä pullamössöäs.
Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.
No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....Noh, missä vastaus viipyy?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581331Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271018
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071000Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18986Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42899
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875