Valmis pohja

uusavuton2

Mistä hyllystä kaupassa löytyy pizzapohjat, jotka valmiiksi uunipellin kokoiseksi kaulittu ja tomaattikastike mukana?

13

492

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suupuhumistavarten

      Kysäseppäs kauppiaalta. Tuskin sitä täällä kukaan tietää.

    • salivaolio

      Ei voi olla noin vaikkeaa tehdä pohja ihan itse eli 2,5 desiä vettä, öljyä muutama ruokalusikallinen, suolaa hivenen, sokeria saman verran ja vehnäjauhoja
      (kuivahiiva sekoitettuna) tarpeen mukaan ja eikun vaivaten sopivan kiinteäksi massaksi.

      Taikinan tulee kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa (nykyään tosin kohotan taikinan jääkaapissa usean tunnin ajan - näin käsien maitohappobakteerit pääsevät tekemään duuninsa) ennen toista vaivausta eli ensimmäisen kohoamisen jälkeen taikinaa tulee venyttää ja vaivata muotoonsa ja antaa sen kohota puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa - täytteet peliin ja 225 astetta uuniin noi 15-20 minsaa.

      Unohda pitsakivet ja muut härpäkkeet - pohjasta tulee rapsakka ilman niitäkin kunhan myös uunin alalämpö on päällä. Useamman pitsan olen tehnyt ja aina pohja on rapsakka.

      Salaisuus lienee taikinan öljyssä eli sitä pitää olla ohjeita enemmän ja mieluimmin hyvää olliviöljyä, josta myös taikina saa makua.

      • kiirettäpitää.ei.ehdi

        Aika harva ehtii tekemään pitsapohjaa itse, koska sen pitää antaa tekeytyäkin 20 tuntia.

        Uunin pitää olla aina maksimilämpöinen paistovaiheessa, muuten lopputulos on jotain muuta kuin pitsa.

        Ja reilusti tomaattikastiketta, mutta varovaisesti juustoa ja muita täytteitä.


      • voi_ennakoida

        Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
        Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
        Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
        Ihan miten vaa, teen aina itse.


      • slowfood
        voi_ennakoida kirjoitti:

        Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
        Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
        Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
        Ihan miten vaa, teen aina itse.

        Tekemiseen menee mitä menee, taikinan kohottamiseen ja tekeytymiseen menee taas aina se vakio aika. Sekamelskan siivoamiseen menee taas jokunen tovi, tiskiainetta ja vettä. Kalliiksi tulee.

        Valmispohjan tomaattikastikkeineen hakee lähikaupasta muutamassa minuutissa. Samalla saa täytteetkin, joita pizza kaipailee. Ja paistamaan pääsee heti, eikä vasta vuorokauden kuluttua.

        Jos on aikaa paljon, niin teen mielummin sitten rosvonpaistin kuin pizzan.


    • Pitsamamma

      Voi teitä taikinatohtoreita. Aina vaan jaksatte! Kerron nyt salaisuuden kaikille: täytteet tekevät pizzan! Se alkaa tomaattipyreestä johon laitetaan 5 kynttä ja sitten lempitäytteitä ja paljon. Hyvä juusto kuten edam kruunaa herkun. Oreganoa pintaan niin tuoksuu kuin pitseriassa.

      • Napolitar

        Vai että salaisuus.
        Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
        Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
        Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
        Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
        Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
        Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
        Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
        sen päällä.
        Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
        Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.


      • Pitsamiäs
        Napolitar kirjoitti:

        Vai että salaisuus.
        Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
        Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
        Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
        Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
        Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
        Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
        Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
        sen päällä.
        Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
        Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.

        italialainen pitsa ei ole pitsaa nähnytkään.
        Pohja tosin tekee pitsan ja sen on oltava mielellään paksu ja paksureunainen.
        Täytteitä runsaasti ja ketsuppi toimii hyvin kastikkeena.
        Kinkku, ananas, homejuusto on paras.


      • buhhahhaa

        Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.


      • Hohhoijakkata_
        buhhahhaa kirjoitti:

        Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.

        Pannupitsa ei ole pulla, vielä muka neuvot muita, hohhoijakkaa.
        Tuskin osaat edes pohjaa vääntää itse.


      • buhhahhaa

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....


      • Rääpäleelle_
        buhhahhaa kirjoitti:

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....

        Eli mistä vuodesta asti olet räpiköinyt pullaasi?


      • Pitsamiäs
        buhhahhaa kirjoitti:

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....

        Noh, missä vastaus viipyy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe