Valmis pohja

uusavuton2

Mistä hyllystä kaupassa löytyy pizzapohjat, jotka valmiiksi uunipellin kokoiseksi kaulittu ja tomaattikastike mukana?

13

662

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suupuhumistavarten

      Kysäseppäs kauppiaalta. Tuskin sitä täällä kukaan tietää.

    • salivaolio

      Ei voi olla noin vaikkeaa tehdä pohja ihan itse eli 2,5 desiä vettä, öljyä muutama ruokalusikallinen, suolaa hivenen, sokeria saman verran ja vehnäjauhoja
      (kuivahiiva sekoitettuna) tarpeen mukaan ja eikun vaivaten sopivan kiinteäksi massaksi.

      Taikinan tulee kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa (nykyään tosin kohotan taikinan jääkaapissa usean tunnin ajan - näin käsien maitohappobakteerit pääsevät tekemään duuninsa) ennen toista vaivausta eli ensimmäisen kohoamisen jälkeen taikinaa tulee venyttää ja vaivata muotoonsa ja antaa sen kohota puolisen tuntia ennen täytteiden laittoa - täytteet peliin ja 225 astetta uuniin noi 15-20 minsaa.

      Unohda pitsakivet ja muut härpäkkeet - pohjasta tulee rapsakka ilman niitäkin kunhan myös uunin alalämpö on päällä. Useamman pitsan olen tehnyt ja aina pohja on rapsakka.

      Salaisuus lienee taikinan öljyssä eli sitä pitää olla ohjeita enemmän ja mieluimmin hyvää olliviöljyä, josta myös taikina saa makua.

      • kiirettäpitää.ei.ehdi

        Aika harva ehtii tekemään pitsapohjaa itse, koska sen pitää antaa tekeytyäkin 20 tuntia.

        Uunin pitää olla aina maksimilämpöinen paistovaiheessa, muuten lopputulos on jotain muuta kuin pitsa.

        Ja reilusti tomaattikastiketta, mutta varovaisesti juustoa ja muita täytteitä.


      • voi_ennakoida

        Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
        Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
        Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
        Ihan miten vaa, teen aina itse.


      • slowfood
        voi_ennakoida kirjoitti:

        Tekemsiseen menee korkeintaan kymmenen minuuttia eikä sitä tarvitse vahtia jos laittaa jääkaappiin.
        Kuinknas paljon aikaa menee kauppareissuuun.
        Uunin maksimilämpötilaan lämmittäminen ehkä vartin, sama kun jos paistat valmispohjasta.
        Ihan miten vaa, teen aina itse.

        Tekemiseen menee mitä menee, taikinan kohottamiseen ja tekeytymiseen menee taas aina se vakio aika. Sekamelskan siivoamiseen menee taas jokunen tovi, tiskiainetta ja vettä. Kalliiksi tulee.

        Valmispohjan tomaattikastikkeineen hakee lähikaupasta muutamassa minuutissa. Samalla saa täytteetkin, joita pizza kaipailee. Ja paistamaan pääsee heti, eikä vasta vuorokauden kuluttua.

        Jos on aikaa paljon, niin teen mielummin sitten rosvonpaistin kuin pizzan.


    • Pitsamamma

      Voi teitä taikinatohtoreita. Aina vaan jaksatte! Kerron nyt salaisuuden kaikille: täytteet tekevät pizzan! Se alkaa tomaattipyreestä johon laitetaan 5 kynttä ja sitten lempitäytteitä ja paljon. Hyvä juusto kuten edam kruunaa herkun. Oreganoa pintaan niin tuoksuu kuin pitseriassa.

      • Napolitar

        Vai että salaisuus.
        Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
        Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
        Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
        Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
        Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
        Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
        Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
        sen päällä.
        Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
        Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.


      • Pitsamiäs
        Napolitar kirjoitti:

        Vai että salaisuus.
        Minäkin kerron sulle pari salaisuutta.
        Pohjalla on oleellinen merkitys.pizzapohja ei ole pullataikina eikä pellille levitetty lieju.
        Siihen ei käytettä tomaatiipyrettä vaan murskaa, josta keitellään kastike öljyn ja mausteiden kanssa. Valkosipulinkynnet murskana sekaan hautumaan.
        Edam ei ole jedes juusto. Se on halvinta juustonkaltaisa muovia mitä pennuille syötetään päiväkodissa.
        Kaikenaisia viritelmiä kutsutaan pizzaksi.... pellkkä oregaano ei tee pizzaa.
        Täytteitähän saa tunkea i han niin paljon kun huvittaa mutta onko siinäkään järkeä.
        Aidossa oikeassa Italialaisessa pizzassa niitä on max 4 eikä kymmenen sentin paksuudelta
        sen päällä.
        Käyppäs vaikka kokeilemassa siellä.
        Se ei ole salaisuus että pizzan teosta sinä ei tiedä mitään saatikka että neuvoisit muita.

        italialainen pitsa ei ole pitsaa nähnytkään.
        Pohja tosin tekee pitsan ja sen on oltava mielellään paksu ja paksureunainen.
        Täytteitä runsaasti ja ketsuppi toimii hyvin kastikkeena.
        Kinkku, ananas, homejuusto on paras.


      • buhhahhaa

        Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.


      • Hohhoijakkata_
        buhhahhaa kirjoitti:

        Pullaa jonka päällä on ketsuppia ja täytteitä.

        Pannupitsa ei ole pulla, vielä muka neuvot muita, hohhoijakkaa.
        Tuskin osaat edes pohjaa vääntää itse.


      • buhhahhaa

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....


      • Rääpäleelle_
        buhhahhaa kirjoitti:

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....

        Eli mistä vuodesta asti olet räpiköinyt pullaasi?


      • Pitsamiäs
        buhhahhaa kirjoitti:

        Vääntänyt olen pizzapohjia ennen kun sinä ketsuppirääpäle olet edes syntynytkään.
        Syö vaan sitä pullamössöäs.
        Nyt on muuten tuolossa itsetehtyä pulled chikeniä -ananas-tomaatti. Päälle pecorinoa ja mozzarellaa. Viimeistely rucolalla.
        Kunhan tuo pohjakastike on muhinut tapreeksi, oliviöljyssä kuullotettua sipulia, tomaaattimurskaa, valkosipulia, ripaus suolaa ja tomaatin happamuuden leikkaamisensi ripaus sokeria, oreganoa ja basilikaa.
        Pohja oottaa jääkaapissa ja siitä tulee perfocto. Paksuus max puoli senttiä.

        No mutta hyvät pullapizzat sulle, kahvin kanssa varmaan vetelet ....

        Noh, missä vastaus viipyy?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      Kun niissä ei enää käy satuolentoihin uskovat hihhuIit eivätkä persut. Asiakaskunta on huomattavasti siistiytynyt muutam
      Maailman menoa
      204
      13657
    2. Riikka runnoo! Uutta velkaa tänä vuonna 17 mrd. euroa

      Tirsk. Nyt kyllä hihityttää kuin pientä eläintä. Riikka takoo maailmanennätyksiä tasaiseen tahtiin. " [Riikka] joutuu
      Maailman menoa
      54
      6770
    3. Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa

      10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö
      Maailman menoa
      176
      6704
    4. K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä

      vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon
      Maailman menoa
      95
      4679
    5. Näin tyhmä vasemmistolainen on: "S-kaupoissa on nykyään ihanaa käydä

      kun siellä ei ole hihhuleita eikä persuja." Vain tyhmä eli heikkoälyinen vasemmistolainen voi tehdä noin lapsellisia ju
      Maailman menoa
      68
      4608
    6. Kela maksoi etuuksia 17,3 mrd. eur, yritykset sai 10,6 mrd.

      Tuohon päälle vietiin vielä palkansaajilta työeläkeloisille 27,5 miljardia euroa. Etenkin Suomen Sosialistiset Yrittäjä
      Maailman menoa
      21
      4301
    7. Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen

      Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos
      Maailman menoa
      72
      4285
    8. Suomessa on ollut suurtyöttömyyttä ennenkin, ja lääkäriin pääsee nykyäänkin

      Täällähän oli jonkun sekopään(vas.) juttu, että ennen ei ollut työttömyyttä ja lääkäriin pääsi. Siihen alkoi tietysti ko
      Maailman menoa
      75
      4092
    9. Kysymys: Kuinka moneen maahan neuvosto-venäjä on hyökännyt

      viimeisten 90-vuoden aikana? Ja lähinnä on siis kyse neuvosto-venäjän naapurimaista - kuten Suomesta. Lista on huomatta
      Maailman menoa
      99
      3869
    10. Mitä meidän välillä

      Tapahtuu lopulta?
      Ikävä
      93
      3640
    Aihe