Lopettakaa light-tuotteiden käyttö

tietoa_

Miksi kaikki lihavat juovat light-juomia paljon? Niin tein mäkin ennen, ennen kuin otin itseäni niskasta kiinni ja aloin laihduttaa. Light-juomat jäivät ensimmäisenä. Jos juon limua, otan sokeriversion, ja mehut juon sellaisina mitä ei ole makeutettu millään. Toki noita juomia ei saa juoda liikaa koska kaloreita on.

Asiasta on olemassa tutkimusta, laiskana en sitä nyt jaksa hakea, mutta googlaamalla varmasti pian löytyy. Light-juomissa on todellakin 0 kaloria mutta ne juomat sekoittavat elimistön, eli elimistö ikään kuin kaappaa sitten muuta lisää, ja lihominen lisääntyy. Myös light-juomat saavat ihmisten haluamaan lisää juomaa ruokaa.

Ja sitten toinen juttu. Join tuossa juhlissa pari light-siideriä. Se keinotekoisuuden maku, mikä niissä on, eikö se häiritse yhtään. Huomasin valtavan eron kun en pitkään aikaan ollut koskenut light-tuotteisiin.

Kuka voi väittää pitävänsä esim. light Jaffasta, nostakoon kädet ylös?

Suomeen on varmaan jenkkilästä tullut nämä kevytjuomat, Keski-Euroopassa tai edes Virossa niitä ei ole kaupoissa tai ravintoloissa. No Tallinnassa voi satamaputiikeissa suomalaisille niitä olla vähän, en ole tsekannut, mutta jos menee Virossa kunnon kauppaan, et kevyttuotteita näe, etkä niin paljoa lihavia ihmisiä kuin täällä.

15

1291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herääperkele

      Oletpas sinä vähätietoinen jälkeenjäänyt henkilö. Voitko esittää minulle useamman todisteen sinun väitteestä että light juomat sekottavat vatsan? Mikä idea on juoda satoja tai tuhansia kaloreita jos voi juoda 0 kaloria? Se että päätät syödä itse jotai ylimäärästä on sinun oma placebo ja oma vika. Itse nautin Light juomia kun cuttaan, koska tykkään nauttia jotain muuta kun vettä päivittäin ja sillo kun pudotan painoa 0 kaloriset juomat auttaa ja helpottaa painon pudotusta.
      Vähäkaloriset ruuat tai juomat saattavat maistua erillaiselta koska sieltä on otettu pois.... kaloriset asiat kuten sokeri ja korvattu tai ei korvattu jollain muulla.
      Virossa, Latviassa, jopa Venäjällä ja ympäri Eurooppaa löytyy jokasesta isosta tavara kaupasta, näitä vähäkalorisia tuotteita.
      Yhtäpaljo ylipainosia ihmisiä näkee Virossa kuin Suomessa.
      Ei tarvitse levittää paskatietoa ja jos et
      tykkää vähäkalorisista juomista tai ruuista niin älä nauti niitä.

      • havaintoja

        Jaha, taisihan kosahtaa. Yksi ainoa kiukkuinen vastaus tullut. Silti on tosiasia jonka jokainen näkee että light-tuotteiden suosijat ovat niitä pulskimpia. Ja sama jenkkilässä. Johtu mistä johtu mutta näin se on.


      • KorrelaatioOnKausaatiota

        "Silti on tosiasia jonka jokainen näkee että light-tuotteiden suosijat ovat niitä pulskimpia."

        On tosiasia jonka jokainen näkee että ihmisillä joilla on laastari sormessa on aina haava sen laastarin alla. Lopettakaa laastarien käyttö, ne aiheuttavat haavoja.


      • Säälittää

        Eihän avaaja kirjoittanut mitään sellaista, että light-juomat sekoittavat vatsan!!! Hän kirjoitti, että ne sekoittavat elimistön, mikä on täysin totta, koska ne sisältävät kemikaaleja, joita elimistö ei tunnista ravinnoksi. Tämä taas hidastaa aineenvaihduntaa, jonka vuoksi light juomat lihottavat. Näköjään myös aivotoiminta heikkenee light-juomista!!!

        Itse olen huomannut saman, että lihavat juovat/syövät kaikkea keinotekoisesti makeutettua ym. dieettiruokaa, Nutrilettia yms sontaa. Laihat syövät normaalia ruokaa, usein ja jopa määrällisesti paljon. Katsokaapa läskit, teitä on nääs huijattu. Pysytte lihavina lopun ikänne, jollette ala syömään oikeaa ruokaa. Kituuttamalla kemikaaleilla takaatte sen, että pysytte lihavina.


    • ihankevyesti

      "... mutta googlaamalla varmasti pian löytyy. "
      Ihan varmasti löytyy tietoa ja sitten voit lopettaa paskanjauhamisen;)

      • Säälittää

        Avaus ei ole paskanjauhamista, mutta ehkäpä sinäkin olet jo nauttinut niin paljon kemikaaleja, että et pysty enää vastaanottamaan tietoa?
        Ja onhan se toki karua huomata, että on ollut huiputettu ja syönyt väärin aiheuttaen itselleen vahinkoa. Tällöin haluaa vastustaa kaikkea, mikä on omien ruokatottumusten vastaisia.


      • hmnmfljj
        Säälittää kirjoitti:

        Avaus ei ole paskanjauhamista, mutta ehkäpä sinäkin olet jo nauttinut niin paljon kemikaaleja, että et pysty enää vastaanottamaan tietoa?
        Ja onhan se toki karua huomata, että on ollut huiputettu ja syönyt väärin aiheuttaen itselleen vahinkoa. Tällöin haluaa vastustaa kaikkea, mikä on omien ruokatottumusten vastaisia.

        Koska ilmeisesti itse syöt oikeaoppisesti etkä tietenkään ikinä poikkea ruokavaliostasi. Sokerin on todettu olen myrkkyä http://natgeo.fi/tiede/ruoka-aineet/yleton-sokerin-kaytto-lihottaa-ja-tappaa
        http://www.healthline.com/health/aspartame-side-effects#alternatives7


    • khdhff

      mutta kun cola zero maistuu paremmalta kuin normi cola

      • Mun mielestä Pepsi Max tai 7Up light.


    • vesikannu

      Minulta kiellettiin sokerittomat limut ja light mehut. Ne sisätävä aspartaamia yms keinoaineita ja saavat sokeritasapainon sekaisin ja lihottavat. Suositetiin juomaan ihan vaan vettä hanasta...
      Olen liikalihava ja diabettikko...

    • omat_valinnat

      Itse käytin nuorena makeutusaineita. Painoin saman verran kuin nyt. Sen jälkeen uskoin, että ovat myrkkyä. Paino nousi hieman. Hitaasti verensokerit nousivat riskirajoille. Lopetin sokerin syönnin ja aloin makeuttaa juomani makeutusaineella. Laihduin nuoruuden painooni ja paastosokeri laski turvalliselle rajalle. Itselläni siis menee lähinnä pari kuppia kaakaota päivässä, teetä en makeuta. Ennen söin suklaata, jonka nyt siis korvaan kaakaolla. Mielestäni kyseessä on hyvä kompromissi.

      Jokainen tekee itse itselleen sopivat ratkaisut. Makeutusaineissakin on eroja. Osa on synteettisiä, osaa esiintyy luonnossakin. Olen juuri tilaamassa Xylitolia ja erytrolia isomman erän. Xylitoli jää energiapitoisuudessa sokeria 40 % jälkeen, mutta glykeemisessä indeksissä vieläkin enemmän. Erytroli on karppisokeria. Useimmat karppaajat ovat saaneet verensokeria laskettua, kuten myös painoa. Näin itsellänikin (vaikken varsinaisesti karppaa, vältän vain sokeria), joten uskon, että maltillinen makeutusaineiden käyttö ei ole haitaksi. Ihminen toki voi itse päättää, syökö vähän oikealla sokerilla makeutettua, vai vähän keinotekoisesti makeutettua. Itse olen jälkimmäisellä kannalla. En näe mitään älyä limpparin tai täysmehun juomisessa saatikka hunajan työntämisessä teehen. Jos on pakko valita, valitsen keinotekoisesti makeutetun juoman.

    • Kellesopiikelleei

      Juon paljon funlightia ja light cokista, minusta maistuvat tosi hyviltä ja hillitsevät herkkuhimoa! :) Kun tekee mieli karkkia, otankin makeaa juotavaa. Ja en tod ole ylipainoinen, päinvastoin...
      t.165cm/43kg

    • Kokemus2

      Laihuttajille paras vinkki, mikä on ainakin toiminut omalle kohdalla on syödä 4 kertaa päivässä ,puolet vähemmän ruokaa lautasella ja enemmän vihanneksia! SYYLISTYN ITSEKKIN light-juomien käyttöön, voin jo sanoa että koko hömppä on pelkkää kusetusta ja rahan tuhlausta! Voi olla että joku muu nauttii light-juomista, mutta mä en ainakaan nauttinut. Oon maistanut cola-light, jaffa-light ja syöny normaalisti mut aika huonoin tuloksin. Mulle kerty enemmä hampaisiin plakkia light-juomien takia, sitten vatsa meni iha täysin sekasin ja alko jotenkin enemmä päätä särkemään. Light-juomissa on lisättyjä sokereita kuten sakkaroosia, joka on pahin lihomisen lisätty sokeri, jonka tiedon vasta luin netistä light-juomien sivuongelmista.

      Mul on yks kaveri joka on ollu ala-asteesta lähtien mun kaveri, ja on edellee aika pyöreä. Hän on koko ikänsä juonu light versiossa olevia juomia, hänelle ei oo mtn painon suhteen tapahtunut eikä edes mtn muutoksia ruokavaliossa. Mutta hän suosii kuitenkin light-juomien makua, koska hänen mielestä ne ovat hyviä varsinkin tuo light-jaffa. Tosin mistä en khyl tykänny ollenkaa!

      Mä en ite kellekkää kokemuksesta suosittele mitään light-juomia varsinkaan jos oikeasti on painoa pudottamassa ja hyvään terveelliseen elämään pyrkimässä.

    • Anonyymi

      Nuo alunperin kehitettiin siksi, että huomattiin Amerikassa ongelmaa määrissä mitä näitä sokerijuomia moni asiakas osti, siellähän on lähes kaikessa ruuassa mitä kaupasta löytyy jo muutenkin sokeria paljon, eikä niin säädellysti niinkuin meillä Suomessa, niin pakko oli jostain tiputtaa sitä sokerin syöttöä kansalle, että saadaan liikalihavuutta ja yleisesti lihavuuden kasvuprosenttia kuriin.

      Joten keksittiin makuaineet mitä laittaa näihin tuotteisiin, samalla laajennettiin fiksusti markkinoinnin kohderyhmiä urheilijoihin ja terveydestä kiinnostuneille mainostamalla ettei näissä makuaine juomissa ole ollenkaan kaloreita.

      Ja mikä tuohon "elimistön kaappaukseen" tulee, niin joo tavallaan totta mutta ei nyt kuitenkaan. Enempi nuo makuaineet on useampien tutkimuksien kautta näkyneet huijaavan meidän aivoja addiktoitumaan vahvemmin näihin koukuttavampiin kemikaaleihin mitä noissa makuaineissa on, kuin perinteiseen sokeriin. Ja sokerikin on jo luonnostaan melko koukuttavaa niinkuin kaikki meistä tietää.

      Lisäksi on myös varhaista tutkimustulosta siitä, että Sakariini (vanhin keinotekoinen makeutusaine) (E954) ja (E955) Sukraloosa, voi vaikuttaa (joillakin) negatiivisesti ihmisen terveelliseen mikrobikantaan suolistossamme. Tuo mikrobikanta siis vaikuttaa tarkemmin meidän luonnolliseen immuniteettiin, ja yleisesti metabolismiin.

      Itselleni nämä asiat on tärkeitä, joten henk koht. Tarkistan herkkutuotteen takaa kaupassa, näkyykö näitä kyseisiä E-koodeja tai mainintaa sukraloosista, ja en edes vaivaudu ottamaan light/sokeriton tuotteita ollenkaan ostoskoriin. :)

      Ja juu ei mikään pakko uskoa, mutta itse teen aina tarkat tutkimukset ennenkuin kirjottelen mitään nettiin jotta asian takana voi seistä ja voi jakaa tietoa siitä muillekin.

      • Anonyymi

        Aspartaami vaarallisin makeutusaineista, eniten haittavaikutuksia liikaa käytettynä tosin taitaa olla sokerista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6153
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3916
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2299
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1910
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1353
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1296
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1030
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe