Heinäkuun 5. ... vuonna 2017, päivälämpötila +9

SUOMI_ON_KIROTTU

Keskellä päivää päivälämpötila 9 celsiusta

Tämä ei ole normaalia enää nähnytkään!!!

Suomi todellakin on kirouksen vallassa!!!!

15

269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jatkuva-Tuuli

      Totta äsken kävi alle kymmenen asteen lämpö.sääliksi käy pikkulintuja erityisesti hyönteissyöjiä.

    • Tilanne-Pahenee

      Nyt ei ole kuin 8,6 astetta.

    • Lämpösumma

      Ja tätä taitaa olla koko heinäkuu... Ennusteissa puhutaan jatkuvasti 3-6 astetta normaalia "viileämmästä" heinäkuusta.

      Mikä ihmeen viileä se tuollainen on? Sehän vastaa kylmää kevättä tai myöhäissyksyä asteiltaan. Yhdeksen astetta toukokuussa on viileä päivä ja heinäkuussa on se on jo kylmä. Ja näitä päiviä on heinäkuussa luvassa RUTKASTI! Kyseessä on KYLMÄ KESÄ tai ei kesä lainkaan.

      Uutisoinnin tavoite vaikuttaisi olevan hyssyttely. Ilmeisesti pelätään, että kansan syvät rivit eivät enää niin hanakasti ilmastotalkoisiin osallistukaan, jos tällaisia säitä pitää. Kerrotaan siis, että Lapin taigalla on normaaliasteet. Ei ole kylmä, katsokaa nyt Lapin taigan asteita! Yhdeksän astetta napapiirillä normaali lämpötila (vaan onko pääkaupunkiseudulla?) Muistetaan myös heittää mukaan joku yksittäinen lämpötila huhtikuulta.

      Onkohan tässä maassa yhtäkään fyysikkoa, joka osaisi integroida jatkuvasta lämpökäyrästä jonkinlaisen estimaatin huhtikuusta syyskuulle ulottuvalle lämpösummalle. Nuo yksittäiset asteet mittauspaikalla A ja B ja niiden kanssa vehtaaminen tyyliin, huhtikuussa oli lämpimämpää ja kesäkuussa kylmempää, eivät merkkaa yhtään mitään. Mikä on se kokonaislämpösumma on tässä se, mitä haetaan. Aivan varmasti on tämä vuosi normaalia kylmempi, mutta kun sitä ei vain voi sanoa ääneen.

      Emme ole myöskään kiinnostuneita termisen kasvukauden alusta tai lopusta. Kesä ei ole lämmin, jos se alkaa varhain ja loppuu myöhään, mutta lämpötilat jäävät 3-6 astetta normaalista (mikä tämä normaali sitten tilastollisesti onkaan).

      Jokainen osaa laskea päässään, että ilmastolämmennyt kesä, jolloin kasvukausi alkaa ja päättyy myöhemmin, mutta on viileä asteiltaan (160 päivää kasvukautta * 9 astetta) on lopulta kylmempi kuin vanhanmallinen kesä (120 päivää kasvukautta * 15 astetta). Haemme siis sitä lämpösummaa, jota jostain syystä on hyvin, hyvin vaikea löytää mistään. Sen sijaan yksittäisten mittauspaikkojen tilastoja kyllä tarjotaan auliisti aina vuodesta 1920 saakka.

    • Kemikaaliomena

      Suihkuttelivat taivaalle pari päivää sitten suihkukoneella suihkutukset ja ilma kylmeni radikaalisti taas ja toi kamala tuuli on taas .... sama mikä keväällä on aina. Ei hyvää päivää. 8

      • Kamikeeliameno

        Mitähän tämän Suomen pään menoksi oikein on juonittu? Meillä on kaikkien aikojen korruptoituneimmat poliitikot ja kaikkien aikojen kylmimmät säät!


    • Vitunruikutiruikuti

      Jokainen helteetön päivä Suomen massa on täydellisen ihana. Menkää saatanan ruikku perseet sinne eteleä euroopan tappohelteisiin persenahkanne polttamaan.

      • Tukehdukuumaan

        Tykkäät varmaan palella ja sairastella ..


    • Säävitsaus

      En kaipaa varsinaisesti mitään hellettä. Mutta en kaipaa myöskään ympärivuotista syksyä ja talvea. Kesällä pitää sään olla lämmin, luontokin sitä vaatii. Ei suomen kesiin kuulu edes sellaiset jatkuvat helteet, kuten kuumissa maissa. Elimistömme ei ole tottunut sellaiseen. Pitkien helteiden seuraus on ollut rankkaa aina lapsille ja vanhuksille, myös joillekkin eläimille. Siksi suomen kesä on ennen ollut ihanteellinen, kun helteitä viilentämään on tullut raikkaita lämpimiä kesäsateita ja illat olleet sopivan vilpoisia. Mutta ei koskaan ennen, illat, saatika päivätkin ole olleet keskikesällä näin auringottomia ja koleita, tuulisia ja sateisia, kuten nykyään.

      Säätilannetta ei voi missään tapauksessa sanoa normaaliksi. Heinäkuussa ei kuulu olla samoja lämpötiloja kuten marras-joulukuussa. Sadepilvien ja pilvilauttojen ei kuuluisi jäädä näin möllöttämään maamme päälle.
      Suomen sääkirous selittyy suihkuvirtauksilla. Olemme vain jääneet väärällä puolelle sitä.
      Tässä on selitystä poikkeuksellisen kesäsään ihmettelijöille.
      Tämä näyttää kyllä nyt siltä, että kesämme on peruttu, kuten ehkä tulevat kesätkin.
      http://blogi.foreca.fi/2017/07/suihkuvirtaus-blokkaa-lammon-ja-pitaa-suomen-viileana-viela-pitkaan/

      • jniopsafjspafopof

        Ja nyt vaaditaan jo pilvisyyden lisäämistä, koska "ilmastonmuutoksen" syy on PILVIEN PUUTE. Tottakai Suomen, ehkä koko universumin tyhmimmät poliitikot lähtevät tähän mukaan. Suomeen ei pilviä tarvita koskaan enempää!


    • Asja

      Kyseessä on polaaripyörteen aiheuttama napatuuli. Olette varmaan huomanneet, että tuuli käy pohjoisesta. Napatuuli vaikuttaa aina Helsingin tasalle saakka. Vasta Helsingin eteläpuolella lämpöisemmät ilmamassat alkaa pitämään pintansa.

      Tämähän on periaatteessa coriolisvoimien normaalitilanne. Polaaripyörteen eteläraja kulkee normaalisti Helsingin tasalla. Eteläisemmän ilmamassan tunkeutuminen Helsingin tasan pohjoispuolelle on lähinnä poikkeustilanne. Silloin puhutaan yleensä kesällä helteestä. Talvisin loskasta.

      Suomihan on muutenkin tällä leveysasteella poikkeus. Muualla maapallolla polaaripyörre ulottuu hyvin vakaasti koko ajan Helsingin leveyspiirille. Golfvirtahan tänne meille tekee tämmöisen ulokkeen.

      Onko nyt kuitenkin nähtävissä golfvirran hyytymisen merkkejä. Ts lämmin merivesi painuu pohjaan ja pyörtää aikaisemmin takaisin. Näin ollen eteläiset ilmamassat tunkeutuvat Suomeen yhä harvemmin, tai koukkaavat itään. Polaaripyörteen voittamiseen tarvitaan kuitenkin hurja määrä lämmintä ilmamassaa, ja jos golfvirta ei siinä entiseen tapaan auta, niin ei ne helteet tänne oikein tahdo yltää. Tai jos yltävätkin, niin se ilo ei kauaa kestä.

      • propandaa_ilmastonmuutos

        Juuri kuvaamasi mukaisesti tarkistin näitä lämpötilä n. 60 leveysasteella mm. Kanadasta. Siellä Yelloknifessa, joka sijaitsee 62 leveysasteella on vakaasti noin 23-27 astetta ja auringonpaistetta sekä ukkosia. Yölämpötilatkin Yelloknifessa noin 15 astetta. Eli jotain ihan muuta kuin mitä Suomessa tällä hetkellä! Eli normaalia kesäsäätä! Mikään merellinen virta ei lämmitä Yelloknifea. Miten selität tämän?

        62-leveysasteella sijaitsevia kohteita:
        http://www.foreca.net/Canada/Northwest_Territories/Yellowknife?tenday

        Yakutsk Venäjän Siperiassa, leveyasteella 62. Päivälämpötilat reilusti yli 20, yölämpötilat n. 15. Auringonpaistetta riittää.
        http://www.foreca.net/Russia/Yakutsk

        Fairbanks, Alaska, USA:ssa. Sijainti Suomen leveysasteet. Päivälämpötilat 23-27, yölämpötilat n. 15. Jatkuvaa auringonpaistetta.
        http://www.foreca.net/United_States/Alaska/Fairbanks?tenday

        Suomen lämpötilat ovat tällä hetkellä samat kuin Uudessa-Seelannissa, JOSSA ON KESKITALVI!!!!


    • Nyt vain järjestelemään lomamatkoja Siperiaan, jossa lämpimämpää kuin meillä.
      Lisäksi siellä on sekin hyvä puoli, ettei rannoille ole naapurimaanosista likikään niin suurta tuntua, kuin välimeren alueella.
      Ja valoa riittää ympäri vuorokauden.

      • Ginggugaggaragepissä

        Anna rahhaa sitte äläkä höpötä.


    • Juhannusjääveistos

      Hyi perkilu, joko se talvi tuli jo. Lapaset käsiin ja grillaamaan. Näin muuten pari tyyppiä shortsit jalassa ja ulkona oli 13 hyvä meininki!!!

    • näion

      Plus 13 on hyvä shortsi keli ja teepaitapäällä oikeen lämpöstä on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe