Muinaiset kulttuurit.

PiperoKaivaaMatoja

Sehän on aihealueen otsikoissakin mutta eihän täällä oikeastaan niistä puhuta (?) ja ymmärrän sen oikein hyvin.
Valtiolta palkkaa saavat arkeologit puuhastelevat nuolen- ja keihäänkärkien kanssa mikä on mielestäni naurettavaa. Suuremmat mysteerit lakaistaan maton alle ja niistä vaietaan aivan kuin niitä ei olisikaan. Lähimenneisyys on tuttua mutta vain parin- kolmen vuosituhannen taakse. On vaikeaa uskoa että meidän ihmispopulaatiomme olisi kovinkaan paljon vanhempaa.

Perustelen sitä maalaisjärjellä. Katsokaa nyt veljet ja sisaret millä nopeudella kehityksemme etenee. On mahdotonta kuvitella että olisimme olleet luolamiestasolla satoja tuhansia vuosia. Meille valehdellaan.

Meitä kehittyneempiä kulttuureja on ollut ja näistä ovat todisteena megaliitit, pyramidit ja taiten konetyöstetyt graniittilohkareet ympäri maailman. Osat näistä järkäleistä ovat vaurioituneet valtaisien voimien vaikutuksista. Arveluita tuhojen syistä en ole nähnyt. (atomiaseet?)
Ammattiargeologit pitävät turpansa rullalla eivätkä lähde edes arvuuttelemaan näitä asioita leipäpuunsa menettämisen pelossa. Höpöttelevät tyhjänpäiväisyyksiä ja viittaavat homehtuneisiin ja väärennettyihin kaivauksiin ja kirjoituksiin,.

Minä olen juonut pari pulloa viiniä ja olen aivan vapaa kiekumaan.. (virheiden korjaamiseen meni enemmän aikaa kuin tekstin kirjoittamiseen).

38

1055

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jäämiesjääkaudella

      Suomessakin on metsät väärällään megaliittisia kivirakennelmia. Sammallahdenmäki on muinainen temppeliraunio ja Kustavissakin on pyramidin alakivet vielä tallella. Hiidenkirnut ovat todellakin muinaisen ihmisen tms. tekemiä ties monenko tuhannen vuoden takaa. Väitetyllä Jääkausi hypoteesillä selitetään ja kuitataan niin outoja asioita. että koko jääkausi on kuin kosminen zeuz joka pystyi mihin vain. Tuohan on jo foliota! Argeologit selittää kaiken oudon pakanakansan uhrilahja paikkoina, jolla teorialla ei ole mitään pohjaa. Nykyiset alkukantaiset heimot. joilla on pienimuotoisia uhri stageja, ovat nykyajan ihmisiä! Amazonissakin he ovat vain paenneet joskus korkeakulttuurin ikeestä.

    • antikreo

      Niin ja kulttuurin siis tuhosi ihan oikea tulva eli vedenpaisumus. Sitä ennen maapalloa kärvisti kosminen magneettimyrsky sähkö hurrigaanit ja auringon valon peittänyt punainen taivas. jonka aiheutti stratosfäärissä leijuva vesimassa höyrynä. Kun se romahti alkoi tulva. Kyllähän nämä googlaamalla löytyy ainakin englanniksi.

      • Älä.usko.kaikkea

        Suosittelen lukemaan kirjan Keijo Parkkunen: Sadan vuoden harha-askel. Siinä on paljon asiaa pähkäiltäväksi.
        Hiidenkirnujen virallisen syntytavan suostun uskomaan heti kun näen ensimmäisenkin veden pyörittämän kiven. Olen vasta 74 v joten vielä tässä ehtii...?
        Pyhä-Nattasen huipullakin kannattaa käydä ihmettelemässä.


    • ihanvaantiedoksi

      No, kun tiedettä ei voida perustaa tarinoiden varaan, kuten uskontoa. Maalaisjärki lähenee joskus joukkohulluutta.

      • PiperoLättymaassa

        Kyllä arkeologia lähenee hulluutta yrittäessään selittää kaikkia muinaisrakennelmia joiksikin uhripaikoiksi. Selityksiä ei ole kuulunut graniittijärkäleiden uskomattomista työstö- ja logistiikkatavoistakaan. On itsestään selvää että on ollut muinaisia kulttuureita eikä muuta heistä ole jäänyt jäljelle. Tämän myöntäminen teilaisi tietysti kehitysopinkin. Tähtitiedekin perustuu vain hulluille arvailuille.

        Maalaisjärki sanoo että useat tieteenalat perustuvat ainoastaan löyhäpäisille arvailuille.
        Helpoimmalla pääsisi kun uskoisi vain kaikki höpötarinat niitä kyseenalaistamatta mutta kun ihminen on utelias ja tiedonhaluinen.

        Totuuksia emme koskaan tule tietämään ja ehkä se onkin kaiken tämän tarkoitus?


      • OpettajienMieliharmi
        PiperoLättymaassa kirjoitti:

        Kyllä arkeologia lähenee hulluutta yrittäessään selittää kaikkia muinaisrakennelmia joiksikin uhripaikoiksi. Selityksiä ei ole kuulunut graniittijärkäleiden uskomattomista työstö- ja logistiikkatavoistakaan. On itsestään selvää että on ollut muinaisia kulttuureita eikä muuta heistä ole jäänyt jäljelle. Tämän myöntäminen teilaisi tietysti kehitysopinkin. Tähtitiedekin perustuu vain hulluille arvailuille.

        Maalaisjärki sanoo että useat tieteenalat perustuvat ainoastaan löyhäpäisille arvailuille.
        Helpoimmalla pääsisi kun uskoisi vain kaikki höpötarinat niitä kyseenalaistamatta mutta kun ihminen on utelias ja tiedonhaluinen.

        Totuuksia emme koskaan tule tietämään ja ehkä se onkin kaiken tämän tarkoitus?

        Löyhäpäinen olet sinä juttuinesi. Ei tainnut koulukaan oikein sujua, kun yleistietosi on sillä tasolla millä on. Lapsen lailla ilman kritiikkiä lentävä mielikuvitus on huono tiedon korvaaja. Se saa sinut näyttämään totaaliselta typerykseltä.


    • Papualaiset on olleet luolamiestasolla 1930-l. asti.
      Andamaanilaiset on luolamistasolla vieläkin. Heittävät kivipäisellä keihäällä jos joku uskaltaa tulla heidän saarille.

      • Huono.muisti

        Vaan mitä oli sitä ennen? Siis ennen kuin taantuivat kivikaudelle - jo toiseen kertaan?


    • Vanhana kirjoittamisen ohjeena; "kirjoita tekstisi juovuksissa, editoi selvinpäin"
      Pipero täyttää tämän vaatimuksen lennokkaalla aloituksellaan, editoimalla sen samassa tilassa.

      Pipero mukavana, erehtyi eräässä asiassa. Hän sai kärjekkäitä vastauksia, tehtyään saman arkeologiaa kohtaan.

      Tämän jälkeen nimimerkki OpettajienMieliharmi toi esille pointin, johon tässä kirjoituksessa haluan kiinnittää huomiota. Valitettavasti joudun kärjistämään, mutta toivon tekevämme ryhtiliikkeen tästä positiiviseen kanssakäymiseen.

      Lettipäinen tyttö alakoulussa ihailee lettipäistä opettajaansa ja päättää isona tulla lettipäiseksi opettajaksi. Yliopistossa lettipäinen tyttö kuuntelee luennolla lettipäistä ja hän valmistuu opettamaan uusia lettipäisiä.
      "Ei tainnut koulukaan oikein sujua, kun yleistietosi on sillä tasolla millä on"

      Nyt kannattaa miettiä seuraavaa. Albert Einstein, Rene Descartes, Alva Edison jne. olivat koulustapotkittuja, kouluja suuresti käymättömiä tai muuten ongelmallisia opettajille. Älkää tarttuko nyansseihin edellä olevien herrojen kohdalla.

      Nyt menee hieman vaaralliselle puolelle, mutta oliko Jeesus kouluja käynyt raamatun mukaan? Sovitaanko tässä yhteydessä, että tässä maassa Jeesuksesta kertovat maisterin tutkinnon saavuttaneet ihmiset, jotka vastaavat lettipäistä alakoulun opettajana. Teologinen tiedekunta tekee tiedettä, myös kauppatieteellinen, meteorologia, geologia ja historiantutkimus. En noiden tieteiden perusteella löisi, kovin suurta vetoa mistään asiasta. Maanjäristyksestä San Fransiscossa tai sateesta Lemmijoella.

      Samalla tavalla tiede kirjoittaa doktriineissaan omasta tieteestä.
      Doktriini tarkoittaa oppijärjestelmää. Doktriini voi olla luonteeltaan uskonnollinen, tieteellinen tai filosofinen ja usein sillä viitataan jonkin valtion harjoittamaan politiikkaan, toimintatapaan tai sotilasstrategiaan.

      Pistäkääpä pikkuisen paremmaksi. Mitä aloittaja saattoi kirjoituksellaan tarkoittaa?
      Toivon kirjoituksessani olevan pointti, vaikka ette sitä hyväksyisikään.

      • Einstein oli fysiikan tohtori. Häntä tuskin voi sanoa kouluja käymättömäksi.
        Edisonin kopulutusta hoiti hänen opettaja äitinsä, joten ei hänkään ihan kouluttamaton ollut.
        Entä sitten Descartes?
        Wiki: " Hänen isänsä halusi suoda hänelle parhaan mahdollisen koulutuksen. Yhdentoista vuoden iässä Descartes aloitti opinnot jesuiittojen ylläpitämässä Collège Royal Henry-Le-Grandissa La Flèchessä.
        Koulun opetus perustui aristotelis-tomistiseen skolastiikkaan. Descartes kritisoi myöhemmin juuri tällaista filosofiaa, mutta osoitti silti aina kunnioitusta vanhaa kouluaan ja sen opettajia kohtaan. Valmistuttuaan vuonna 1614 Descartes jatkoi opiskelua Poitiers'n yliopistossa ja sai lakitieteen bakkalaureaatin ja lisensiaatin arvon vuonna 1616."

        Mistä mahdat "tietosi" ammentaa?


    • PiperoLähtiTänäänKuuhun

      Heh, ensinnäkin suuret kiitokset tähän mennessä kirjoittaneille älyköille ja kaikille muillekin! Jotain tekee mieli vastailla mutta tiedä tässä nyt mistä aloittaisi ja kenen hännästä vetäisi....

      Aloitukseni meni hra OpettajienMieliharmilta hieman ohi koska ryhtyi ainoastaan arvuuttelemaan koulunkäytejäni ja yleissivistystäni. Voinen vakuuttaa että koulunkäyntini sujuivat oikein hyvin ollen aina kärkijoukoissa. Kouluista muistan että meille syötettiin ainoastaan valmiiksipurtuja tiedostoja eikä vasta(n)apinoita kuunneltu. Nyt tiedon ja kokemuksen kartuttua voinen kutsua sitä aivopesuksi joka jatkuu edelleen valtamedioissa.

      Hra Epookki on virtuaalivirtuoosi (!) jonka kirjoituksissa aistin ymmärryksen jota vaaditaan saadakseen edes pienen häivähdyksen totuuksista mitä emme koskaan tule saavuttamaan emmekä tietämään.

      Hra agnoskepo on ansiokas tiedepalstan totuusguru enkä millään muotoa halua kumota hänen lähdeviittauksiaan Wikipediaan. Wikipediaa saanen hieman naureskella.
      Totta on että Albertia opetti hänen äitinsä, niinhän äidit ovat tehneet meille kaikille...
      Myös viittaukset 400 vuotta sitten eläneiden ukkeleiden merkityksen nykytieteeseen jättäisin omaan arvoonsa.
      Jos heitä nyt kuitenkin täytyy verrata nykypäivään niin sanoisinpa että pärjäisin oikein mainiosti erilaisissa väittelyissä sen aikaisten jesuiittojen kanssa...

      Punainen lanka katosi joten mennään nyt sitten alamäkeen oikein vauhdilla ja siirrytään huumoripuolelle aina niin totuudellisen Wikipedian syövereihin. Kuka voi tätä sepustusta lukea ilman että makkaraperunat purskahtaisivat näytölle?
      Nautinnollisia lukuhetkiä:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Apollo_11

      • "Totta on että Albertia opetti hänen äitinsä niinhän äidit ovat tehneet meille kaikille..."
        Kyseessä oli Thomas Alva; ei Albert. Korvasiko äitisi sinun kohdallasi virllisen kouluopetuksen, kuten Edisonin äiti poikansa kohdalla?

        Ja mitä 400 vuotta sitten eläneseen Descarteen tulee, hän oli filosofian uransa ohella aikansa arvostetuimpia matemaatikoita, eikä kukaan tieteen historiaa tunteva väheksy hänen merkitystään nykytieteelle. Kaikki tiede rakentuu vanhan päälle ja esimerkiksi karteesinen koordinaatisto on yleisessä käytössä myös tieteessä. Tuskin pärjäisit missään väittelyssä esimerkiksi Descarteen kanssa. Hän on kuitenkin analyyttisen geometrian kehittäjänä yksi tieteen historian tuntemista poikkeuksellisen älykkäiksi luokiteltavista ihmisistä.

        Mitä Apollo 11 lentoon tulee, niin miksi makkaraperunat (kaikkea sinäkin syöt) purskahtaisivat näytölle. Tuon artikkelin väitteistä te kuusalkkarit ette ole kyenneet kaatamaan ainuttakaan vuosikymmeniä kestäneistä väittelystänne huolimatta.

        Saanet naureskella Wikipedialle, mutta wikin luotettavuus on etenkin luonnontieteellisissä artikkeleissa tutkitusti lähellä samaa luokkaa kuin Encyclobedia Britannicassa. Mistä sinä löydät luotettavamman lähteen?

        http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/4530930.stm


    • OpettajienMieliharmi kirjoitti.
      Löyhäpäinen olet sinä juttuinesi (siis Pipero). Ei tainnut koulukaan oikein sujua, kun yleistietosi on sillä tasolla millä on.
      On hölmöä lähestyä tuntematonta tai edes tunnettua ihmistä tuolla tavalla. Kirjoittaja osoitti samassa sivistymättömyytensä,

      Esille otetut nimet olivat maailmanhistorian huippua monessa merkityksessä. Mutta he eivät olleet opettajiensa tuotoksia ja mallioppilaita eli lettipäitä.

      Alva Edison: Hänen mielensä harhaili usein, ja hänen opettajansa Alexander Crawfordin oli kuultu sanoneen Edisonia tyhmäksi. Tähän päättyi Edisonin saama kolmen kuukauden muodollinen koulutus. (hän vaikuttaisi olevan opettajan mieliharmi)
      Nyt on Agneskepon vuoro esittää hänen äitinsä saama korkeakoulutus ja Kanadalainen oppilaitos, missä hän oli opettamassa. Kansakoulu kenties, vaikka äitinsä saattoi olla huippuälykäs. Kenenkään isä tai äiti ei ole varsinaisesti opettaja, kuten me ymmärrämme sen olevan koululaitoksen piirissä.

      Rene Descartes: Hän oli rationalisti, joka pyrki järjestelmällisesti epäilemään kaikkea mahdollista.
      (Ensimmäinen lausekin teki hänestä opettajan mieliharmin, mutta jatketaan)
      - Descartes asetti omakohtaisen harkinnan, ennakkoedellytyksistä vapaan tutkimuksen ja järjen hallitsija-asemaan ohi arvovallan, perinteen ja uskonnon. Hänen kirjansa joutuivat myöhemmin kiellettyjen kirjojen luetteloon.

      Jeesus: Käykää kysymyssä hänestä tarkemmin teologian tohtoreilta piispoilta, maistereilta tai keneltä haluattekin. Älkäää minulle tulko ilkkumaan hänen historiallisesta olemisesta, vaan aivopestyiltä lettitukilta. Hänet oli ristiinnaulittava auktoriteetin puutteen vuoksi ja missä hän sai koulutuksen. Ai niin, nyt se tuli isä Jumalalta. Fariseukset olivat opettajia, joiden suosikkina Jeesus ei tainnut kovin suuresti olla.

      Albert Einstein: Hänen ollessaan viisivuotias hänelle palkattiin kotiopettaja, joka lopetti työnsä pian Einsteinin raivonpuuskien vuoksi. (Liioitellaanko, jos sanotaan häntä jo tuossa iässä lettipääopettajan mieliharmiksi)
      Einstein oli luokkansa priimus toisella luokalla eli ensimmäisenä kouluvuotenaan. Hänet siirrettiin luokaltaan toiselle äkillisten raivonpuuskiensa vuoksi. (Tuokin vaikuttaa siltä, että lettipääopettajan kuppi meni nurin oppilaan kohdalla)
      - Viimeisenä vuonna uusi luokanvalvoja oli kyllästynyt Einsteinin piittaamattomuuteen muita kouluaineita kohtaan ja sanoi Einsteinille kuuluisat sanat: ”Sinusta ei ikinä tule mitään.” Luokanvalvoja pyysi Einsteinia häipymään koulusta, koska jo tämän läsnäolo vei tehon koulun toiminnasta.
      Tutkinnot: ETH Zürich (Saksassa tosin kaikki rikossarjojen esimiehetkin ovat tohtoreita puhuteltuna)
      Education
      Swiss Federal Polytechnic (1896–1900; B.A., 1900)
      University of Zurich (Ph.D., 1905)
      (Doctor of Philosophy = filosofian tohtori)

      Hyvistä opettajista huolimatta Einstein laiminlöi opiskelujaan eikä käynyt erityisen aktiivisesti luennoilla, koska kuvitteli, ettei fyysikko tarvitse matematiikasta kuin perustiedot. (Tämäkin vaikuttaa opettajien mieliharmilta)

      Albert Einstein pääsi patenttitoimistoon töihin, sillä hän ei saanut hakemiaan korkeakoulupaikkoja. Suppea suhteellisuusteoria on luotu yliopiston ulkopuolella, mutta myöhemmin hänelle avautui ovet. Joskin Amerikassa hänellä muistaakseni ei ollut minkäänlaista opetusvelvollisuutta. Nobelin palkintokin tuli hänen ajatustensa sivujuonteesta, jota en tähän raapusta. USA:n kansalaisenakin hän oli tarkkailtavana, vastustettuaan ydinaseeen valmistamista.

      Joten Pipero, jos olisit ollut opettajan mieliharmi, se on suuri kunnia lettipäihin verrattuna.
      Mutta pysytään vanhoissa asioissa ja koetetaan olla sovussa tai poistun tästä juonesta kerralla sivuun.

      • kasvatuksensa.tulos

        "Rene Descartes: Hän oli rationalisti, joka pyrki järjestelmällisesti epäilemään kaikkea mahdollista. "

        Ainakin Metodin esityksessä Descartesin järjestelmällinen kaiken epäilys oli hyvin vaillinaista, ja vahvat ennakko-oletukset näkyivät selvästi sen takana. Ansioitunut filosofihan Descartes oli, ei siinä mitään, enkä epäile etteikö hän olisi aidosti pyrkinyt asioiden tutkimiseen epäilyn kautta, mutta selvästi hän oli omaksunut erittäin hyvin ainakin joitain jesuiittaopettajiensa opeista.


    • "Nyt on Agneskepon vuoro esittää hänen äitinsä saama korkeakoulutus ja Kanadalainen oppilaitos, missä hän oli opettamassa."

      Kuka on puhunut korkeakoulutuksesta, vaikka senkin ajan opettajat olivat ilmeisesti akateemisesti koulutettuja. Maininta äidin opettajataustasta löytyy samasta Wiki artikkelista, jota itse lainasit heti seuraavasta lauseesta.
      "Hänen äitinsä oli toiminut opettajana Kanadassa ja otti mielellään hoitaakseen poikansa koulutuksen."

      Einstein, kuten useat poikkeuksellisen lahjakkaat nuoret miehet, turhautui koulussa, jossa mentiin muiden tahtiin. Ja vaikka Einstein työskenteli patenttitoimistossa, oli hän fysiikan tohtori ja seurasi alaansa tarkasti. Aivan turha puhua koulupudokkaasta.

      Väitit myös, että Descartes oli "koulusta potkittu", vaikka hän sai parhaan silloin saatavissa olevan koulutuksen.

      Myös seuraava heitto oli mieletsäni aivan turha: "(Saksassa tosin kaikki rikossarjojen esimiehetkin ovat tohtoreita puhuteltuna)"
      Einstein väitteli fysiikan tohtoriksi varsin arvostetussa sveitsiläisessä oppilaitoksessa Zürichin teknillisessä korkeakoulussa. Ei siis Saksassa, jonka kansalaisuudesta hän luopui. Välitutkinnon arvosanat olivat vuosiluokan parhaat.
      Wiki: "Einstein sai kahdesta aineesta 6 eli korkeimman arvosanan ja muista 5 ½. Einsteinin keskiarvo oli näin 5,7 eli vuosiluokkansa korkein."
      Loppututkinto ei sitten niin hyvä ollutkaan.


      Pieron vertaaminen näihin suurmiehiin on sinulta melkoinen rimanalitus. Opettajien mieliharmi kun voi olla monella tapaa. Pipero ei ymmärrä edes fysiikan perusteita ja silti on kaatamassa fysiikkaa. Savorisen luokkaa ymmärrykseltään. No vertaahan Savorinenkin itseään Galileo Galileihin.

    • Onko sinulla Agneskepo hahmottamisen vaikeus kirjoitetuista neroista?
      Piperoa voi varmasti verrata tiedemiehiin opettajien mieliharmina, jos hän olisi tätä ollut.
      Jos olisit lukenut tarkemmin, Pipero ei sitä koskaan ollut, vaan erinomainen oppilas. eikä napinoita tuohon aikaan kuunneltu hänen sanomana.

      Kirjoitettuani muutaman nimen, kirjoitin sen jälkeen; Älkää tarttuko nyansseihin edellä olevien herrojen kohdalla.
      Mitä herra Agneskepo tekikään? Nimenomaan tarttui näihin nimiin.

      "Väitit myös, että Descartes oli "koulusta potkittu", vaikka hän sai parhaan silloin saatavissa olevan koulutuksen."
      Huomasithan Agneskepo: Jesuiittojen koulussa paras koulutus oli pyrkimys yhdistämään antiikin tieteet ja filosofian, erityisesti aristotelismin, ja vallitsevan uskonnon pyhät kirjoitukset ja opetukset.
      Myohemmin Descartes sai lakitieteen bakkalaureaatin ja lisensiaatin arvon vuonna 1616. Ovatko lakimiehet tiedemiehiä tänäkään päivänä? Hän ei kuitenkaan koskaan toiminut lakitieteen alalla.
      Tätä voidaan vielä täydentää hänen käsityksellä tieteistä: Tieteisiin hän oli kuitenkin pettynyt. Kaikkien opintojen jälkeen hän tunsi vain olevansa entistä enemmän epäilyjen vaivaama ja tietoinen tietämättömyydestään.

      Tuossa kohtaa koulusta potkimisena, myönnän tuli yleistys. Se koski Albert Einsteinia.
      Luokanvalvoja pyysi Einsteinia häipymään koulusta, koska jo tämän läsnäolo vei tehon koulun toiminnasta.
      Hyvistä opettajista huolimatta Einstein laiminlöi opiskelujaan eikä käynyt erityisen aktiivisesti luennoilla, koska kuvitteli, ettei fyysikko tarvitse matematiikasta kuin perustiedot.
      Saksassa kaikki olivat tohtoreita yliopistosta valmistuessaan ja heitä nimitetään työpaikalla ja jopa naapureiden puhutella pihalla herra tohtoreiksi. On vähän kokemusta tästä puhuttelun tavasta ja kysytty, miksi näin menetellään.

      Nyt tiedetään Agneskepolle kaiken olevan selvää ja opiskelussa saavutettua. Sitä mainituilla herroilla ei koskaan ollut ja samaa Pipero peräänkuulutti avauksellaan. Älä ota hernettä nenään Agneskepo, vaan vie keskustelua muinaisuudesta eteenpäin.

      Jos kerran tiedät tieteestä ja hallitset metrisen järjestelmän ja sen muodostumisen. Kerro sitten, miksi muinaisuuden kyynärän pituus oli 0,5235023 metriä?
      Silloin varmasti osaat kertoa siitä paljon mielenkiintoista meille muille tieteenä. Muuten ... hmmm.
      Tietysti, on olemassa sellainenkin mahdollisuus, että minä voin sitä hieman avata.

    • "Kirjoitettuani muutaman nimen, kirjoitin sen jälkeen; Älkää tarttuko nyansseihin edellä olevien herrojen kohdalla.
      Mitä herra Agneskepo tekikään? Nimenomaan tarttui näihin nimiin."

      Itsehän sinä juuri kyseiset nimet toit keskusteluun ja esitit vieläpä vääriä väitteitä.

      "Kerro sitten, miksi muinaisuuden kyynärän pituus oli 0,5235023 metriä"
      Muinainen kyynerä kymmenestuhannesosa millimetrin tarkkuudella? Oletko ihan tosissasi?
      Taidat tosiaan uskoa muinaisiin avaruusolentoihin maapallolla.

    • Lueskelin vanhaa tietosanakirjaa ja ihmettelin kuinka 1800-luvun lopussa ja 1900-luvun alussa kirjoitettiin tuosta vain kirjoja niin paljon tiedemiesten toimesta.
      Mutta silloin ei ollut autoja, puhelinta, sähköä, polkupyöriä, rautateitä tms. Oli vain hevosia, härkiä ja rauhallista maaseutua. Aika kului varmasti hitaammin kuin nykyisin sekä ympäristö oli rauhaisa ja meluton. Tietoa oli niin vähän, että he olivat esikoisasemassa lähtiessään valloittamaan maailman valkoisia läikkiä kartalla.

      Jos nyt näissä nykyisissä olosuhteissa jouduttaisiin lähtemään luomaan jotakin suurta niin siihen ei enää kyettäisi, koska ympäristö, koneet, laitteet yms. ovat tyystin valloittaneet kaiken ja ihmisellä ei ole enää sellaista pontta ja ympäristöä kuin ennen.

      Vain kerran historiassa on ollut aika, jolloin oli mahdollista suuriin seikkailuihin. Nykylähtökohdista käsin on mahdotonta luoda mitään todella suurta tai miljoonia kirjoja, joiden aihepiiri olisi tuore ja neitseellinen. Olemme vääjäämättä luoneet ympärillemme vankilan tekniikan ja politiikan keinoin niin, että kuljemme kohti sci-fi kirjojen kuvaamaa "utopiaa" lentävine autoineen yms. megapoliksineen. Yhä suurempaan ja suurempaan vankeuteen ja uusiin lähtötasoihin, joista on mahdoton ponnistaa kuin vain yhteen suuntaan. Vapausasteita oli ennen viisi, mutta nyt enää yksi tai kaksi.

      • hermetic_freak

        "Mutta silloin ei ollut autoja, puhelinta, sähköä, polkupyöriä, rautateitä tms. Oli vain hevosia, härkiä ja rauhallista maaseutua."

        Kyllä tuohon voi päästä nykyäänkin yksilötasolla kun ei katsele tv:tä, kuuntele radiota eikä seuraa sanomalehtiä vaan tutkii vain sitä mitä itseä eniten kiinnostaa. Tietysti se edellyttää myös sitä että ei ole läheisiä eli ei perhettä ja ystäviä häiritsemässä keskittymistä ja varsinkin myös sitä ettei tarvitse kovin paljon vaivautua elämän perusasioiden tuottamisessa eli tarvitse käydä töissä eikä opiskella minkään ulkopuolisen tahon määrittelemällä tavalla.

        Hinta (nyt en puhu rahasta) voi olla kyllä joillekin turhan kova mutta itse ainakin olen sen verran itseriittoinen että en kaipaa seuraa missään muodossa ainakaan kovin usein ja elän melko askeettisesti muutenkin ja enimmikseen ilman arkisia huolia.

        On oikeastaan hyvin rento ja vapaa olo kun kukaan muu ihminen tai virallinen taho ei pysty määrittelemään eikä kontrolloimaan minua koska kukaan ei tunne minua kuin hyvin pintapuolisesti ja pystyn toimimaan melko huomaamattomasti arkiympäristössäni niinä harvoina hetkinä kuin ylipäätänsä vuorovaikutan ympäristöni ja muiden ihmisten kanssa.

        Kuvainnollisesti olen ikäänkuin koko ajan kvanttifysiikan määräytymättömässä aaltotilassa ja varon romahtamasta tarkasti määriteltyyn hiukkastilaan.

        "Olemme vääjäämättä luoneet ympärillemme vankilan tekniikan ja politiikan keinoin niin, että kuljemme kohti sci-fi kirjojen kuvaamaa "utopiaa" lentävine autoineen yms. megapoliksineen. "

        Tuo ei vielä ole kovin pahaa mutta jos nykyisten melko avuttomien mvirkamiesten ja keskitason päättäjien tilalle laitetaan jonkinlainen tekoälysysteemi niin sitten yksilön vapausasteet vähenevät melkein nollaan lukuunottamatta ehkä sitä harvalukuista eliittiryhmää jonka ehdoilla ja joidenka etua se tekoälysysteemi ylläpitää.

        Tekoäly sellaisenaan ei ole vaarallista - vaarallista on lähinnä se että sen tekoälyn avulla hyvin pieni joukko ihmisiä pystyy terrorisoimaan koko muuta ihmiskuntaa mielihalujensa mukaan kuten muinaisen Kreikan mytologian jumalat.


    • Harmi, kun kirjoitin tämän samaan aikaan, kun edellinen viesti tuli. Tiedän monella olevan tähän sanottavaa, joten en ota siihen kantaa. Tehkääpä se todella nätisti, niin että asiat menevät eteenpäin, eikä kenenkään mieli pahastu.

      Sitten editoimattomana se, joka minulla oli valmiiksi kirjoitettuna:

      Herra Agneskepo tietää varmasti hyvin paljon asioita maailmasta. Hän tietää myös vakioidun mittatangon tarkoittavan standardia. Jos on standardi, on se kyettävä tarkistamaan. Koska muinaisuus oli paljon älykkäämpi monelta osin, oli mitta matemaattinen ja samalla fyysisestä maailmasta mitattava. Esitän seuraavana matemaattisen tarkastelun tavan. Valitettavasti joudun lisäämään siihen muutaman desimaalin lisää, joita käytännön laskeminen tietenkään ei vaadi.

      __________1 x 8 1 = 9
      _________12 x 8 2 = 98
      ________123 x 8 3 = 987
      ______1234 x 8 4 = 9876
      _____12345 x 8 5 = 98765
      ____123456 x 8 6 = 987654
      __1234567 x 8 7 = 9876543
      _12345678 x 8 8 = 98765432
      123456789 x 8 9 = 987654321
      ___________________________________________
      1 /0.523502332^32 = 987654321

      Uskallan väittää herra Agneskepolla olevan mielikuvitusta, jolloin standardin kehittäjä halusi antaa viitteen pyramidien liittymisestä vakioituun mittaan.
      Sen sijaan uskallan väittää, ettei herra Agneskepolla ole luonnontieteellistä universumin matematiikan ymmärrystä. Se valitettavasti kuului menneisyyteen.

      Mikäli herra Agneskepo sanoo mitan olevan minun keksintö, olen siitä kovasti otettu. Toisaalta, jos mitta syntyi sattumalta. Saa heittää rahalla kruunaa ja laavaa miljardi kertaa, vaikkapa klaava peräkkäin.

      Tämä todistaa vakion muikkareiden tekemäksi. Meistä siihen ei ole tänäkään päivänä.
      Minusta olisi mukavaa, jos maailmassa olisi ihmisiä, jotka eivät ainoastaan lyö kapulaa rattaiden väliin, enkä tällä tarkoita mainittua nimimerkkiä.

      Samalla, esittäkää vastaava muu pyramidirakennelma, josta löytää samankaltaisen idean. Uskon tämän tietävän hiljaisuutta, jota en toivo. Tuo pyramidikuvio on kerran käyty läpi, joka tietenkään ei avautunut.

    • Kuten arvasin, oikeista asioista tässä maassa harvoin keskustellaan. Arvioimani hiljaisuus oli ennuste, paikkansa pitävänä.

      SI-järjestelmän mukainen metrin määritelmä: Metri määritellään pituudeksi, jonka valo kulkee tyhjiössä 1⁄299 792 458 sekunnissa.

      Tieteen tämän hetkisenä tietämyksenä, tuota kukaan kaksisataa vuotta sitten ei tiennyt.
      ___________________________________________

      Faktana metrin pituus on:
      ==================== 100 cm eli 1 metri

      Kyynärän pituus muinaisuudessa oli:
      ========== 0,523 x valon kulkema matka tyhjiössä 1⁄299 792 458 sekunnissa.

      Annetaan väärän informaation tietolähteen vahvistaa kyynärän pituus.
      Wikipedia: Kuninkaallinen kyynärä oli 52,30 cm. Sitten pudotaan tiedon kiskoilta, mutta siitä toisen kerran.
      ________________________________________

      Wikipedia: SI-järjestelmä sai nykyisen nimensä vuonna 1960, mutta keskeisimmiltä osiltaan se perustuu Ranskassa jo 1700-luvun lopulla käyttöön otettuun metrijärjestelmään.

      SI-järjestelmän mittayksikön saa selville nilkuttamalla meridiaania pitkin päiväntasaajalta Pohjoisnavalle ja jakamalla tämän etäisyyden 1/ 10^7 eli ottamalla kymmenesmiljoonasosan etäisyydestä.
      - Kuka teistä sen tekee ja onko etäisyys määritettävissä matemaattisesti todennettavalla tavalla? Ei todellakaan ole.

      Muinaisuus määritti ensimmäisenä metrin osapituuden, siitä jäämällä meille todiste. Maailmasta on löydetty 14 mittatankoa. Tämän lisäksi muinaisuuden mitta on matemaattisesti tarkistettavissa pyramidikuviona, joka on edellä esitetty. Tämä todistaa metrin osapituuden olevan laskemisen ja mittaamisen mittayksikkö. (Varmasti vaikeaa tämä ymmärtää?)

      Mikä on kyynärän eli 0,523 metrin pienin kokonaisuus? Yksi metri tietenkin, jolloin muinaisuus laski toisin kyynärään perustaen, mittayksikön kokonaisuuden ollessa yksi metri. Se tarkoittaa muinaisuuden SI-järjestelmää, joka paljastaa mielenkiintoisia asioita.

      Tämän jälkeen lasketaan asioita, joita tiede ei toistaiseksi osaa edes uneksia. Tämä tietenkin, jos Kheopsin pyramidi oli muuta, kuin läjään pantu kivikasa. Tuohon ei taida uskoa Erkkikään, tämän maan yliopistomaailmassa?

      Kumotkaa kirjoittamani laskemalla. Sanahelinä, ei todista mitään muinaisuudesta.
      Uskon tietäväni eniten tässä maassa (maailmassa?), laskemalla todennettavasta universaalista matematiikasta muinaisuuden tapana laskea ilmiöitä. Tästä siirtyy suoraan yleiseen suhteellisuusteoriaan, jonka muinaisuus vahvistaa, jatkamalla Albert Einsteinin ajatuksista askeleen pitemmälle.

      Kenties ensi kerralla kirjoitan H.C Anderrsenin sadun keisarista, jolla ei ollut vaatteita. Saatatte arvata, keneltä sadussani puuttuvat vaatteet? Tämä on kirjoitettu sateisen päivän ratoksi, jota kenenkään tosikon, ei tarvitse todeksi uskoa.

    • PiperoPiätäTuasRuapii

      Olen tietenkin vakuuttunut siitä että tämä meille tuttu metri on varsin uusi mittayksikkö. Älyni ei riitä hra Epookin väitteitä kyseenalaistamaan enkä siihen näe syytäkään. Toivon tietysti että joku sen pystyisi tekemään vain siitä ilosta että kunnon sapelin kalistelua on mukavaa seurata.

      Järkeni riittää kuitenkin ihmettelyyn ja hämmästelyyn kadonneista muinaisista kulttuureista. Jäänteitä niistä onkin säilynyt valtaisasti. Tässä järisyttävä kuvakavalkadi jossa on kymmeniä minulle ennen tuntemattomia kohteita:
      https://www.youtube.com/watch?v=T8LMiigMtIc

      Niin.., jäänteitä on mutta ei ensimmäistäkään tietoa saati johtolankaa ole meille säilynyt noita rakentaneista ihmisistä. Uskon että täydellisiä maailmanloppuja on ollut 2 tai jopa 3. Uudet populaatiot ovat syntyneet ja aloittaneet alusta tietämättä mitään edeltäjistään. Nämä epäilyt tietysti kyseenalaistavat kehitysopin vai uskooko joku oikeasti että nykyihminen olisi ollut luolamiestasolla satoja tuhansia vuosia?

      Herätän tietysti joissain suunnatonta raivoa epäilemällä kehitysoppia, vaan ei se mitään. NASAkin on jäänyt kiinni voinko sanoa lukemattomista valheista. Sopii kysyä että miksi se niin tekee? Niistä voinen höpistä toisilla palstoilla.
      Ufoihin olen lakannut uskomasta kun huomasin että NASA tehtailee niitä koskevia videoita liukuhihnatuotantona Hollywoodissa.

    • Et_tälleen

      Aikä jännä. Kukaan keskustelija kommentoinut mitään aloittajan esittämiin väitteisiin, jotka olivat että a) muinaiset kulttuurit olivat kehittyneitä ja b) arkeologit vaikenevat asiasta.

      Väite b on tietenkin käsittämätön. Ettäkö kaikki maailman muinaisia kulttuureja tutkivat arkeologit, historioitsijat, antropologit, kielentutkijat, museoiden tutkijat ja geneetikot olisivat salaliitossa, ja vaikenesivat omista tutkimustuloksistaan? Ei uskottavaa, koska yleensä tutkijoita on enemmänkin todella vaikea saada lopettamaan puhe tutkimuskohteistaan :) Lisäksi kun tiedemaailmassa on pakko julkaista artikkeleja ja kirjoja koko ajan, niin yhä hullumpi väite on kyseessä. Ihan vaan vertaamalla julkaistun tieteellisen aineiston määrää ja seuraamalla kuinka tietoa julkaistaan jatkuvasti verkossa osana open access -ideologiaa sekä kansallista digitointiprojektia, niin mehän elämme suoranaisessa tietoähkyssä.

      Väite a) että muinaiset kulttuurit olivat kehittyneempiä kuin joku (ap, kadunmies, kuka?) olettaa onkin sitten monimutkaisempi kysymys. Jos ap:n oma käsitys on että "luolamiehet" olivat vähemmän älykkäitä ja osaavia kuin nykyihminen, niin hän erehtyy siinä. Päinvastoin, nykytytkimushan on koko ajan tuonut esiin yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, kuinka monimutkaisia ja kehittyneitä muinaiset ihmiskulttuurit olivat. Jo se, että nykyihminen kaiken teknologiansa kanssa ei kykene selvittämään tuosta vain ihan kaikkea muinaisiin kulttureihin liittyvää todistaa tästä. Ap:n omat ennakkoluulot ja tiedon puute saa hänet kuvittelemaan outoja salaliittoja ja tarinoita, joilla ei ole totuuspohjaa.

      Lisäksi nauratti se että arkeologit keskittyvät tutkimaan nuolenkärkiä. No jos ap vähääkään ymmärtää monista muinaisista kulttuureista niin usein ne nuolenkärjet ovat yleisin esine, joka siltä aikakaudelta on säilynyt. Orgaaninen materiaali kun enimmäkseen tuhoutuu, niin jäljelle jää kivet, mineraalit ja mahdollisesti metallit ja saviesineet. Pyramideja ja vastaavia on olemassa suhteellisen vähän. Ja kaikkia niitä todella tutkitaan koko ajan. Lisäksi juurihan Egyptistäkin löydettiin mm. uusi pyramidi.

      • totuusesiinjo

        Kuinka kehittyneitä muinaiset kulttuurit sitten oikeasti olivat onkin eri asia. Esim. kivien kasaaminen ei ole osoitus muusta kuin kivikautisesta tasosta, jos saa vähän liioitella kuten muinaisia astronautteja näkevät tevät.


      • ei.täsmää

        Luulisi muutakin säilyneen, kuin kivikasoja. Vaikka timantista tehtyjä sormuksia, työkaluja jne.


    • Aika jännää, olenko minä ennustaja? Pakko minun on edellisen jälkeen kertoa lupaamani satu keisarista, jolla ei ole vaatteita. Tulkitkaa jokainen se omalla tavallanne. Tiede ei etene niistä yhdelläkään.

      Keisari palkkasi tiedemiehiä räätälöimään keisarille historian kirjoituksen. Tiedemiehet päättivät huijata keisaria, heidän tietämättä suurestikaan aloituksessa kysytystä.
      He pyysivät tutkimuskustannuksiin ja palkkioksi paljon apurahoja ja virkoja. Tiedemiehet eivät saaneet aikaiseksi mitään aloituksessa kysyttyyn ja väittivät keisarille tutkimustulosten näkyvän vain älymystölle.

      Tyhmät ja virkaansa pätemättömät, eivät näkisi tutkimustuloksia ollenkaan. Näin ollen keisari ajatteli tämän olevan hieno sijoitus, kun hän saisi heti tietää, ketkä eivät olisi kykeneviä tehtäväänsä.
      Keisari huomasi, ettei hän itsekään nähnyt tutkimuksista tuloksia, mutta päätti olla puhumatta asiasta, koska pelkäsi muiden toteavan hänet kyvyttömäksi tehtäväänsä. Tutkimustuloksia kävi katsomassa usea keisarin virkamies, jotka myöskin vaikenivat kyvyttömyydestään nähdä kirjoitusta ja tuloksia.

      Lopulta keisari arvioi tutkimustulokset. Tutkimusten alulle panijat olivat tarttuvinaan kirjaan, mitä he eivät oikeasti tunteneet kädessään. Kaikki ihailivat ääneen kirjan kauniita kansilehtiä, sen saatesanoja ja saavutettujen tulosten kauaskantoisuutta.

      Sitten joukko lähti kulkueena kaupungin kirjastoon, missä kirjan ihailu jatkui, kunnes pieni lapsi huusi, ettei keisarilla ole kirjaa. Kirjaston asiakkaat alkavat supista keskenään, lopulta yltyen huutamaan, ettei keisarilla ole minkäänlaista tutkimustulosta.

      Keisari suoristi selkänsä ja näytti entistä ryhdikkäämmältä, vaikuttaakseen ylpeämmältä ja dosentit ympärillä jatkavat kirjan kantamista, kuin keisarilla olisi kirja tutkimustuloksineen.

      Konkreettinen asia tässä keskustelussa on vaikeneminen ja oikeisiin kysymyksiin vastaamatta jättäminen. Aloitus viittasi siihen. Tämä on luonnollista, sillä historiaa tutkivilla on nyt kyseessä olevasta aiheesta, lähinnä osaaminen luokittelemiseen ja ikien määrittämiseen tietyssä aikaskaalassa.
      He eivät ymmärrä tähtitiedettä, fysiikkaa, lujuuden määrittämistä, fysikaalisen maailman väsymisen olemusta, enempää kuin suhteellisuusteoriaa. Siksi löytynyt pyramidi on pyramidi muiden joukossa ja täydentää kirjoitettuja listoja. Siksi he eivät saa tuloksia esille muinaisuudesta. M.O.T tässä keskustelussa.

      Tämä oli tietenkin satu, jota kenenkään ei tule ottaa vakavasti. Jos sen näin tekisi, se saattaisi satuttaa herkän luonteen omaavaa. Siksipä satu ei kohdistunut kehenkään henkilönä.

    • Mintaka__

      Salaliittoteoriat ovat kiva harrastus. Samoin hupaisat tarinat keisarin uusista kirjoista, joka sekin on eräältä satusedältä varastettu idea.

      Tieteen ja tutkimuksen saati todellisuden kanssa noilla sepustuksilla ei ole mitään tekemistä.

    • Vastataan Mintakalle, joka kellonajasta päätellen, ei ollut täysissä sielunvoimissa. Jos oli ja hänellä on koulutusta, on asia mutkikkaampi juttu.

      a) Viestiketju on lyhyt, joten sen hahmottaa vähällä vaivalla.
      - tämän hän suvereenisti ohitti.

      b) Samoin hän kirjoitti varastetusta ideasta?
      - kerroin 13.8 kirjoittavani sadun.
      "Kenties ensi kerralla kirjoitan H.C Anderrsenin sadun keisarista, jolla ei ollut vaatteita. Saatatte arvata, keneltä sadussani puuttuvat vaatteet? Tämä on kirjoitettu sateisen päivän ratoksi, jota kenenkään tosikon, ei tarvitse todeksi uskoa."

      - kirjoitin 21.8 alla olevan.
      "Aika jännää, olenko minä ennustaja? Pakko minun on edellisen jälkeen kertoa lupaamani satu keisarista, jolla ei ole vaatteita. Tulkitkaa jokainen se omalla tavallanne. Tiede ei etene niistä yhdelläkään."

      H.C Andersen kirjoitti sadun, joka osuu ja uppoaa kaikkien aikojen virkamiehiin, mutta myös tieteen tekijöihin, jotka käytännössä huijaavat tietämyksellään ja osaamisellaan. Otetaan esimerkiksi Amerikassa tähtien sota hanke, jossa lasereilla olisi ammuttu mannerten väliset ohjukset. Eihän se mitenkään ole mahdollista tässä ajassa.

      Maailmassa on kaksi kirjaa, ainakin. Toisessa Mark Twain kuvaa, kuinka suunsa kiinni pitäminen luo aivoista tehokkaan harhakuvan.
      Toisessa kirjassa, joka on kirjoitettu yli 3000 vuotta sitten kuvataan seuraava periaate.
      Tyhmillä on taipumus, itse tuoda tyhmyytensä esille.

      c) Mikä ihmeen salaliittoteoria.
      - Ei SI-järjestelmä ole salaliittoteorian tulos, joka määrittää muinaisen kyynärän pituudeksi 0,5235023 metriä, mikä edellä on todettu. Pyramidikuvio edellä on kiistämättömästi esitetty ja on tarkistettavissa oleva kuvio. Mittatankojakin on löydetty 14 kpl maailmasta.

      ________________________________

      Jos Mintaka olisi tieteen kanssa tekemisissä, hän olisi jatkanut seuraavalla tavalla.

      Länsimainen laskeminen meidän ajassa, perustuu pienimpään kokonaislukuun eli luku yhteen. Muinaisuus laski toisella periaatteella, josta tulette vuoden sisällä tietämään lisää. Ottakaapa laskukone käteen.
      Tässä ajassa 1 metrin eli cosini 1= 0.99984769515639123915701155881391
      Muinaisuudessa 0,5235023 m eli cos 0,5235023 = 0.9999582593789668585723308729125

      Nyt Mintakat putosivat kelkasta. Kerrotaan heille muinaisuuden standardimitan cosinin olleen lähempänä arvoa 1, kuin tämän päivän arvon 1 cosini.

      Tiedätte varmaan, kuinka cosini määrittää ilmiöitä ja trigonometriaa? Ai ette. Toisessa keskustelussa, tiedemiehet osoittavat olevansa virkamiehiä ilman tietoa. He kirjoittavat kuinka trigonometria ei olisikaan vuodelta 120 ennen ajanlaskua, vaan 1700 vuotta ennen ajanlaskua.
      Eiköhän se ole ajalta kauan sitä ennen, jonka geometrian minä olen ratkaissut ja tulen esille tuomaan.

      Toivottavasti tämän ajan koulutus on antanut niin fyysikoille, kuin arkeologeille selvän käsityksen cosinin muodostumisesta ja sen, missä muissa yhteyksissä cosinin arvo on 1.

      Älä ota itseesi Mintaka. Sinun esilletulon kautta, me saimme muinaisuutta avattua.
      Kyseessä ei todellakaan ole salaliittoteoriat, vaan laskukoneella todennettava todellisuus muinaisuuden tietämyksestä. Se on tuhansia vuosia vanhempaa, kuin viereisessä viestiketjussa kuvattu trigonometrian ikä.

      Tiedemiehet ovat hiljaa, eivätkä varmuudella ota minuun yhteyttä tietääksen asioita tulevaisuudesta ja muinaisuudesta. Pitäisiikö meidän kirjoittaa, oliko se Australialaiselle yliopistolle? Käytännössä katsoen kaikille maailman historiaa ja fysiikkaa tutkiville yliopistoille.

      Kuka on seuraava "epäilevä Tuomas." Muistakaa muinaisuuden kyynärän olevan paljon vanhemman, kuin nyt tiedemiesten mainitseman trigonometrian iän.

      Ettehän te tietenkään tätä usko. Teidän mielenrauhan kannalta se on parempi vaihtoehto. Minä olen yöuneni menettänyt näiden ajatusten kanssa.

    • Chubacabra

      Elähän veikkonen yöunia menetä valmiiksi kirjoitetussa maailmassa :)

    • ei.täsmää kirjoitti:
      "Luulisi muutakin säilyneen, kuin kivikasoja. Vaikka timantista tehtyjä sormuksia, työkaluja jne. "
      ___________________________________

      Mistä me löydämme tässä ajassa, timantista tehdyn sormuksen? Timantit yleensä upotetaan kultaan. Kultaa ja timantteja oli muinaisuudessakin.

      Työkaluihin liittyen, minä pidätte linkin kuvia koneistamisesta ja artikkelia?
      Jos kyse ei ole työkaluista, on aikalaisilla ollut vilkas mielikuvitus piirtäessään kuvia. Etenkin työstettyään, tänäänkin tarkasteltavat kappaleet.

      http://int.search.myway.com/search/AJimage.jhtml?searchfor=machining in ancient egypt&n=783952f3&p2=^CAM^xdm176^S19982^fi&ptb=F04720BA-C439-42C3-83BE-95F3165B2B8A&qs=&si=39470233324&ss=sub&st=tab&trs=wtt&tpr=sbt&ts=1505129945445

      The ancient Egyptians did cut a mural that, while it could be interpreted as presenting a symbolic message, also describes a technology that was being used. Inscribed into the wall in the lower crypt at the temple of Hathor at Dendera is the representation of a machine.

      Muinaiset egyptiläiset leikkasivat seinämaalauksen, joka voidaan tulkita symbolisiksi sanomaksi, kuvaa myös käytettyä teknologiaa. Hendorin temppelissä Denderassa sijaitsevan alemman kryptan seinälle kirjoitettu koneen esitys.

      Siitä vain kuvaamaan tällä foorumilla, kenties 6000 vuoden kuluttua olevaa teknologiaa. Se tiedetään, ettei näitä laitteita ollut enää Kheopsin aikaan. Tai, mistä sen varmuudella tietää.

      Minä hallitsen kaukaisen muinaisuuden matematiikkaa. Siitä toisella kerralla lisää, joka näillä sivuilla on muiden valmiiksi kirjoittamana. Teidän tarvitsee, se vain löytää.

    • Pulpulpulteri

      Viime viikolla löysin nämä megaliittikivet ja jutut niistä, täytyy sanoa että ajatuksia herättäviä ovat sivutarinat mitä on tässä tullut luettua.

      Jotkut noista kuvatuista megaliiteistä ovat sellaisia että voivat hyvinkin olla ihmisen paikoilleen asettami mutta vanhoja ovat koska jos merenrannnalla ovat olleet, niin ja nykyisin jos ovat tuolla korkeuskäyrällä 200 metriä tasolla niin on siinä mennyt aikaa ja tupakkaa valaanmetsästäjillä kun ovat kiviä kivien päälle tunkanneet.

      No sitten osa kivistä on hienoja myös , mutta antaisin kunnian suosiolla luonnon voimille, siitäkin huolimatta että löytyvät samoilta korkeuskäyriltä kuin ne megaliitti kivet jotka tahdon uskoa ihmisten ylös tunkkaamiksi.

      Siis jos oletetaan että meri on vellonut ja talvella jäätynyt niin kyllä se jää melkoisia pultereita siirtelee vielä nykyäänkin, että joku pulteri on saattanut asettua nätisti rantakalliolle ihan jäiden työntämänä ja jokunen erikoisempi pilarikivi saattaa sekin olla ihan luonnon muokkaama, vaikka mukava olisikin ajatella että siinä olisi esiaikaiset taiteilijat olleet asialla.

      Tosiaan tiedän kokemuksesta kun rannalta kiviä yrittää pitää pois, niin talvena muutamana jäät ovat siirrelleet ihan uusia pultereita minulle siirreltäväksi , että luonnon luomiskykyä ja voimaa ei pidä unohtaa.

      Tosin olen alkanut minäkin uskomaan että sellaista jääkautta kuin meille on opetettu kilometrien jäämassoineen ei ehkä sittenkään ole oikeasti ollut.

      Mutta nyt kun luonnossa liikkuu niin katselee ehkä asioita sillä silmällä että olisiko ihmisellä ollut jotain osuutta asiaan kun liikuskelen korkeuskäyrillä 120 - 220 metriä ja jännän kiven kohtaan metsäretkellä, meikäläisen mökki alueen korkeuskäyriä joissa tulee kuljeksittua nuo korkeusluokat.

    • PiperoSyäMansikoita

      Hra Pulpulpulteri on seurannut luonnon tapahtumia ja se on hienoa. Kyllähän merien liikkeet ovat aiheuttaneet aikamoisia muutoksia maantieteeseen.
      Ihmiset ovat tietenkin seurailleet rantaviivojen muutoksia joiden nopeudet ovat kuitenkin olleet hyvin maltillisia ajallisesti muutamia mullistuksia lukuun ottamatta.

      Halusin kuitenkin kiinnittää huomion ihmiskunnan menneiden aikojen saavutuksiin joista halutaan vaieta mutta se on mahdotonta koska todisteet ovat kaikkien nähtävillä.

      "Maailmanloppuja" on ollut ehkä useita. Muuten ei olisi selitettävissä aloituksessani mainittujen rakenteiden teknisen tietämyksen katoaminen. Muu ajatus on mahdoton.

      Nykyinen populaatiomme on arvioni mukaan ainoastaan n. 10 000 vuoden ikäinen.
      Älkää kysykö mielipidettäni kehitysoppiin.... D.

    • PiperokoHarhaoppinen

      Joutessani seikkailen aina internetin ihmeellisessä maailmassa niin kuin kaikki muutkin.
      Kissavideoitakin olen katsellut mutta eivät ne oikein ajatuksia herätä.....

      Ehkä 10 vuotta sitten uskoin vielä Maan ulkopuoliseen älyyn ja että sen edustajat olisivat täällä käyneet valmistamassa vieläkin nähtävillä olevat rakennelmat.

      Nyt olen vakuuttunut että Maa onkin litteä. Se sulkee tietenkin pois entiset uskomukseni UFOista. Ihmiskunnan on siis täytynyt rakentaa nuo monumentit.
      Mutta ja mutta..., sitten romuttuu taasen kehitysoppi. Meillehän on opetettu että asuimme luolissa ja söimme rupia polvistamme satoja tuhansia vuosia. Ajatus ei oikein natsaa kun katselemme menneiden populaatioiden saavutuksia.

      Uskon että meidänkin aikamme koittaa; mitä me jätämme jälkeemme?
      Laitan tähän nyt pikku linkin mukaan; useimmille tietenkin tuttua mutta kertaukseksi:

    • Hyvä Pipero!
      Ei tullut ainuttakaan kommenttia valistuneilta, kehitysopin väitteesi tueksi tai torjujaksi.
      He ovatkin aivan pihalla.

      Kysynkin muinaisuudesta, jos paikan leveyspiirin koordinaatti on tämä;
      29°58′44.54″

      Mitä se merkitsee viestinä meille.?

      P.S. En pidä ajatuksestasi lättänämaasta. Teet sen kurillasi, sillä en pidä sinua tyhmänä.
      Haluat vai ärsyttää sillä, epätietoisuudessa eläviä tutkijoita.

    • PiperoKäviBosniassaTaas

      Hyvin on ollut hiljaista palstalla pidemmän aikaa. Onneksi muinaiset megaliitit eivät muutamassa kuukaudessa minnekään katoa.
      Tämä on hieno keskusteluketju ja kiitän lämpimästi kaikkia siihen osallistuneita herroja.

      Nyt on jälleen kevät koittamassa ja muinaisuuden tutkijat metalliharavoineen astuvat areenoilleen etsimään pullonkorkkeja.

      En tiedä mitä valtiomme palkkalistoilla olevat arkeologit päivittäin tekevät. Voisivat edes kerran vuodessa antaa pienen raportin mitä uutta ovat mahdollisesti saaneet selville tai esiin kaivettua. Koska mitään uutta ei ole ilmennyt joten katson että edellä mainitut virat ovat täysin tyhjänpäiväisiä.

      Löysin kuitenkin ammattiarkeologi Katja Vuoriston haastattelun jossa hän kiittelee että kenttätyö on kivaa yhdessäoloa. Niin varmasti....D, nuorehkolla naisella riittänee kysyntää pullonkorkkikeskusteluihin:
      http://www.ammattinetti.fi/haastattelut/detail/255_haastattelu;?link=true

      Sanaakaan emme tule koskaan ikinä milloinkaan tältä herttaiselta naiselta kuulemaan mitä mieltä hän on kymmenistä tuhansista megaliiteista joita on ympäri maailmaa.
      Tässä pieniä otoksia joista suurin osa on täysin tuntemattomia meille taviksille:
      https://www.youtube.com/watch?v=HkfObweTtOw

      Emme näistä mitään opi vaan uusia kysymyksiä herää satamäärin joihin arkeologimme vastaavat totaalihiljaisuudella.

      • lkjlkjlkjklj

        Arkeologit kirjoittavat asioista, joita he itse ovat tutkineet. Kuinkas muuten?
        Megaliitteja on tutkittuy ja kirjoittelua niistä löytyy hyllymetreittäin, sekä tiedettä että hömppää.


      • ”Voisivat edes kerran vuodessa antaa pienen raportin mitä uutta ovat mahdollisesti saaneet selville tai esiin kaivettua. Koska mitään uutta ei ole ilmennyt joten katson että edellä mainitut virat ovat täysin tyhjänpäiväisiä.”

        Et sitten ole koskaan viitsinyt tarkistaa asiaa? Tuosta linkistä voit etsiä joka museoviraston tekemien arkeologisten kaivausten raportit. Esim. saat viime vuoden kaivausraportit valitsemalla vasemmasta laidasta ensin ”arkeologia”, sitten ”vuosi”-sarakkeesta ”2017” ja sitten ”hae”. (Valitettavasti hakutuloksen linkkaaminen ei onnistu, muuten olisin linkannut suoraan tuloksen ohjeistamaani hakuun.) Eli toisin kuin luulit, arkeologit tekevät juuri sen asian, jonka puutteesta heitä syytät.

        https://www.kyppi.fi/palveluikkuna/raportti/read/asp/r_eihakuehtoa.aspx

        ”Sanaakaan emme tule koskaan ikinä milloinkaan tältä herttaiselta naiselta kuulemaan mitä mieltä hän on kymmenistä tuhansista megaliiteista joita on ympäri maailmaa.”

        Miksi pitäisi? Hän ei käsittääkseni tutki megaliittejä. Jos todella vilpittömästi olet kiinnostunut hänen vastauksestaan, mikset kysy häneltä? yhteystiedot kun löytyvät vaivatta:
        http://henkilot.nba.fi/?User=katja.vuoristo
        (Villi veikkaukseni olisi, että hän huomauttaisi, että megaliitti-sanaa käytetään vain kivi- ja varhaispronssikautisista kivirakennelmista, kun taas videon esimerkeissä on muunkinlaisia rakennelmia.)

        ”Tämä on hieno keskusteluketju ja kiitän lämpimästi kaikkia siihen osallistuneita herroja.”

        Pari kertaa aiemmin olen ajatellut kommentoida, mutta en sitten ole jaksanut. Mielestäni tässä keskustelussa tiivistyy salaliittoteoreetikkojen kanssa ”keskustelun” turhauttavuus, josta esimerkkeinä:

        Ei anneta mitään todisteita väitteille, paitsi yleistasoisia heittoja tyyliin ”maalaisjärkikin sen sanoo”, ”ei se nyt vaan ole mahdollista”.
        Tai sitten annetaan jokin väite, jolle ei kuitenkaan saa mitään todisteita pyydettäessä. Esim. Epookki esitti väitteen monen desimaalin tarkkuudella tunnetusta muinaisesta kyynärämitasta, mutta ei suvainnut antaa mitään lähdettä kun sellaista pyydettiin. Yritin löytää googlaamalla jotain lähdettä sille, että muinainen kyynärä (joka itsessään on hölmö ilmaus, koska eri muinaiskansoilla oli eri kyynärämitat) olisi ollut 0,5235023, eikä sellaista löytynyt. Silti Epookki käsittelee aihetta kuin se yleistietoa.
        Tai sitten sen sijaan annetaan valtava vyöry esimerkkejä, kuten esim. videoita, joilla esitellään kymmeniä hyvin erilaisia eri aikakausina tehtyjä kivirakennelmia, ja julistetaan, että näiden joukossa on mysteereitä.
        Haukutaan tieteentekijöitä antamatta konkreettisia esimerkkejä huonoista käytännöistä, esim. Epookki kirjoitteli pitkät ”keisarin uudet vaatteet”-vertaukset, mutta ei viitsinyt kertoa miten tämä käytännössä näkyy arkeologiassa.
        Valehdellaan tai ollaan tietämättömiä siitä, että tieteentekijät alalla kuin alalla saavat mainetta siitä, että osoittavat vanhat käsitykset vääriksi, eivät siitä, että toistelevat vanhoja oppeja.
        Jossain vaiheessa otetaan mukaan muutkin salaliittoteoriat: tässäkin kuulennot julistettiin naurettaviksi mitenkään perustelematta, tai vedettiin mukaan ”kehitysoppi” ilman senkään virheellisyyttä olisi kyetty oikeasti osoittamaan.

        Kykenetkö antamaan kuvavyörytysten sijaan yhden esimerkin mielestäsi selittämättömästä megaliitistä?
        Videoillasi oli mukana monia hyvin tunnettuja monumentteja, joihin ei liity mitään mysteeriä. Esim. viimeksi linkkaamallasi videolla oli alkupuolella ainakin toinen ns. ”Memnonin kolosseista”, eli Amenhotep III:n hautatemppelin edustelle rakennetuista patsaista, ja lukuisia kuvia Baalbekin Juppiterin temppelin jalustan kivistä.

        Viestiketjun alkupuolella toteat:
        ”Selityksiä ei ole kuulunut graniittijärkäleiden uskomattomista työstö- ja logistiikkatavoistakaan.”

        Ei varmaan jos et ole etsinyt niitä, et yrittänyt etsiä niitä etkä halua etsiä niitä. Tällainen asenne ainakin tuntuu olevan yleinen niiden parissa, jotka kyseenalaistavat tieteen tuloksia mutu-pohjalta.
        Jos kerran nettilähteet eivät kelpaa Sinulle niin lainaa Kansalliskirjastosta Curranin kirja ” Obelisk: A History”. Siinä käsitellään tietenkin itse louhintaa, mutta se keskittyy ennen kaikkea kuvaamaan sitä, miten obeliskeja on liikuteltu paikasta toiseen alkaen muinaisegyptiläisistä jatkuen aina nykyaikaan asti. Pääpaino on kuitenkin esiteollisessa ajassa. Tämä kirja käsittelee satojen sivujen verran runsaan kuvituksen kera graniittijärkäleiden työstö- ja logistiikkatapoja. Tai jos videoillasi usein esiintyvien Baalbekin monoliittien historia kiinnostaa, lue Friedrich Ragetten ”Baalbek”, jossa temppelialueen rakennushistoria käydään läpi toisinaan kuivakiskoisenkin tarkasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe