Maa ei pyöri

paapparapapapa

Jos pyörisi niin ei olisi pilviäkään. Mars ei pyöri myöskään, ei kuu, ei Venus. Vain kevyet kaasuplaneetat pyörivät.

25

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • logiikka.rules

      Eikä muuten ole Venuksessakaan pilviä.

    • paapparapapapa

      Pilvet oli esimerkki maasta. Ei Venuksesta.

    • logiikka.rules

      Jos Maa ei pyöri niin ei olisi pilviä. Jos Venus ei pyöri, niin ei olisi pilviä. Yksinkertaista.

    • Ressu1

      Taas on kaatumatauti seurakuntalaiset esittämässä tarinoitaan...ei saarnat korvaa tutkittua tietoa

    • Eeeheeee

      Maa pyörii akselinsa ympäri..joo..heheee...Aurinkon jäteasineista syntyeeseen maahan sitten laitetiin iso akseli..heeeee

    • ohfjkxkbshkhs

      Millä mittapuulla Jupiter on kevyt? Aloittajan ymmärrys alakoulutasolla. Jupiterissa massaa enemmän kuin kaikissa muissa. Saturnuksessa enemmän kuin muissa ilman Jupiteria

      Aloittajan ymmärrys tulee kyllä muustakin mieleen kuin Skaalasta :D

    • EIHEEEEEEEEHHIIIIIII

      Kuutipo jupiteeria ja kuutio maapalloa..kumpi painaa enemmän. Vastaus. Maapallon kuutio. Tämän tietää jokainen joka omaa aivot. Ai kiuita oikein riittää DD Kuka kirjoitti mitän kuista. Kun poju tietää olevansa tyhmä ja tietämätön alkaa poju kirjoittelemaan kuista mitkä ei edes liity koko aiheseen.

      • ryuihsiizhu

        Mistä kuista? Missä puhuttiin edes kuista?
        Niitä kuutioita muuten riittää Jupiterissa.


    • hohhihho

      Mitähän tekemistä pyörimisellä ja pilvisyydellä on?

    • EIHEEEEEEEEHHIIIIIII

      Jos maa pyörisi se synnytäisi myös ilmavirtaa mikä haiduttaisi pilvet pois.

    • heheheeeh

      Jos maa pyörisi, yläilmakehä raapisi eetteriä ja kuuluisi kauhea kirskunta. :)

      Jos maa pyörisi, maa ei olisi maailmankaikkeuden keskus ja napa, jonka ympärillä kaikki pyörii!

      • TotisenaTotistan

        Jos maa pyörisi, saattaisi taivaanvahvuus elikkä taivaan kansi muljahtaa pois paikaltaan ja ylempien sfäärien valo pääsisi paistamaan Maahan koko kirkkaudellaan ja taivaallisella voimallaan. Eihän maallinen luonto sellaista kestäisi, vaan niin käristyisi kaikki liha ja kaikki elämä maapallolta ikuisiksi ajoiksi.
        Siksi Maa on pantu ikuisesti pysymään perustuksillaan ja taivaankansi Maan ylle Maata suojaamaan. Muutamasta pienestä reijästä pääsee ylempien sfäärien valo yöllä taivaankannen läpi paistamaan, jotta ymmärtäisemme kannen ylisten sfäärien hehkun ja voiman.


    • Linnunradan_laidalta

      Ikäväkyllä täytyy nyt olla eri mieltä.

      Maa, kuten muutkin planeetat, pyörii akselinsa ympäri. Siksi meillä on päivä ja yö, sekä aikavyöhykkeet, jotka suurin piirtein noudattavat "klo 12 Aurinko on korkeimmillaan taivasta"- periaatetta. Se ei kuitenkaan ole ihan yksi yhteen, oikeastaan tarkalleen vain muutamissa paikoissa, meillä Suomessakin käännellään kelloja keväällä ja syksyllä. Sen lisäksi on muitakin kummallisia erikoisuuksia noissa aikavyöhykkeissä. Se on enemmän sovittu juttu tai poliittinenkin sit loppupeleissä kuitenkin, hyvin vähän varsinaisen tieteen tai tutkimuksen tulos. Ja onhan se aika hyvin havaittavissa yleensä milloin on yö tai päivä, normaalisti, suurimmassa osassa paikkoja.

      Maa on myös kallellaan, eli pyörimisakseli on kallellaan, josta syystä meillä Suomessa (ja muuallakin napapiirin, joka on yöttömän yön ja kaamosalueen raja, pohjoispuolella) on yötön yö kesällä ja kaamos talvella. Maa myös huojuu hieman, joskin se on hidas, kaltevuus muuttuu noin 21 ja 25 asteen välillä noin 40 000 vuoden syklillä, nykyinen on noin 23 astetta. Pahoittelen noin arvoja, nuo eivät ole tarkkoja. Mikäli ihan tarkat arvot kiinnostaa, surffaten löydät ne.

      Eniten pyörimisakseli on kallellaan on Uranuksella, noin 98 astetta. Vähiten Jupiterilla, joka pyorii lähes "pystyssä". Muita erittäin "kallellaan" olevia on Venus ja Pluto, joille voi sanoa kaltevuuden kahdella kulmalla. Noiden kolmen erittäin "kallellaan" pyörivän osalta on yhteisesti sovittu, että pohjoisnapa on se napa, joka on lähempänä kaltevuuden osalta Maan kiertoradan pohjoispuolta.

      Pyörimisen takia Maa on myös hieman littana navoiltaan.

      Mars ja Venus siis pyörivät myöskin, niillä on päivä ja yö, joskin Marsissa selvemmin ja maankaltaisemmin, kuin älyttömän kallellaan olevassa Venuksessa, ainoa planeetta aurinkokunnassa, jonka pyöriminen on melkein pysähtynyt, on Merkurius. Pitkään luultioin, että se ei pyöri, mutta pyörii kuitenkin. Sen vuosi, eli aika jonka aikana se kiertää auringon ympäri, on 88 Maan vuorikautta, ja sen pyörähdysaika akselin ympäri kestää 59 Maan vuorokautta. Pyörimisen hidastuminen johtuu "vuorovesi-ilmiöstä", eli samasta syystä, josta kuu ei pyöri enää akselinsa ympäri vaan pelkästään huojuu.

      Nopeiten pyörivä planeetta on Jupiter, jonka vuorokausi on 10 Maan tunnin pituinen. Siksi se on huomattavan litistynyt navoiltaan.

      Pyörimisen ja maltillisen kallistuman ansiosta Maa on suhteellisen tasalämpöinen, päivän ja yön väliset olosuhteiden erot eivät ole merkittävän suuria verrattuna siihen, että pyörimistä ei tapahtuisi. Sen ansiosta tuulet on siedettävät, kosteus jakautuu suhteellisen tasaisesti (ellei oteta huomioon päiväntasaajan alueen aavikoita) ja koko Maapallo on enempivähempi asutettu, kehittyneitä kasveja ja elimiä esiintyy joka kolkassa, mukaanlukien myös kaikkein äärimmäisten säiden alueet, joilla elämä on kehittynyt olosuhteiden takia erikoisemmaksi verrattuna helpompiin alueisiin.

      Vaihtelut näissä ovat sen verran hitaita, että normaalin tilanteen ollessa, niihin ei merkittäviä muutoksia tule ihmiselämän aikana. Poikkeustapauksissa voi kuitenkin tulla, josta esimerkkinä vaikkapa taannoin Aasiassa tapahtunut maanjäristys (26.12.2004), jossa myös presidenttimme Sauli Niinistö koki kovia hetkiä, Tai 2011 sattunut Japanin järistys, josta seurasi mm. Fukusiman ydinonnettomuus, sekä muuta erittäin suurta Japanin infrastruktuuriin tullutta vahinkoa.

      Suurissa mullistuksissa, kuten maanjäristyksissä mm. päivän kesto, napojen sijainti tai kallistuskulma voi muuttua hieman. Japanin 2011 sattuneessa 9 magnitudin voimakkuisessa järistyksessä pohjois- ja etelänapa siirtyivät noin 10 senttiä, Japani siirtyi ilmeisesti jopa noin pari kolme metriä itään, Maapallon huojuminen muuttui noin parikymmentä senttiä, eli napojen paikat muuttuivat, ja päivän pituuus muuttui siten, että päivä on pari mikrosekuntia (sekunnin miljoonasosaa) lyhempi, kuin ennen järistystä. Muutokset ovat kuitenkin olleet sen verran pieniä, että ne eivät suoraan noina muutoksina ole vaikuttaneet ihmisten elämään, ne ovat vaikuttaneet lähinnä tarkkoihin suuntimiin kuten GPS järjestelmät, joilla niilläkin on kuitenkin tärkeä merkitys mm. lento- ja laivaliikenteelle.

      Jos Maa ei pyörisi akselinsa ympäri, esimerkiksi tuollainen paikallinen Japanin maanjäristyksen kaltainen katastrofi ei olisi vaikuttanut päivän pituuteen, koska Aurinko menisi omia ratojaan riippumatta siitä, mitä maassa tapahtuu. Näin asian tulkitsen itse ja tällä pitkällä perustelulla ja edellisellä virkkeellä yritän naulata pointtini: maa pyörii akselinsa ympäri.

      Siinä olet oikeassa, että kuu ei pyöri, se tuli tuolla välissä todetuksi.

      • martta00

        "Siinä olet oikeassa, että kuu ei pyöri, se tuli tuolla välissä todetuksi"

        kyllä myös maan kuu pyörii oman pyörimisakselinsa ympäri... tosin vain kerran "maan kuukaudessa"


    • EIHEEEEEEEEHHIIIIIII

      Ei tuollaista roskaa edes jaksa lukea. Jos maa pyörisi se näkyisi vaan ei näy. Yksinkertaista. Maalla ei myöskään ole mitään akselia.täysin naurettavaa kuvitella edesa tuollaisia.

      • TrollaatiTrollaati

        "Jos maa pyörisi se näkyisi vaan ei näy. "

        Näkyyhän se jokaisena tähtikirkkaana yönä. Vai kuvitteletko, että koko tähtitaivas kiertää Maata?
        Sairastahan tuo trollaamisesi on ja kun teet sitä kaiken lisäksi lapsellisen huonosti. Mutta jokainen kykyjensä mukaan.


    • Linnunradan_laidalta
    • FlättiSpede

      Maa pyörii, planeetat pyörii, pyörätkin pyörii ja hullulla pyörii silmät ja hullut ajatukset päässä, joka puolestaan ei pyöri. Taasko näitä "matkustamme jättikilpikonnan selässä lasikuvun alla, jonka ulkopuolella on vettä ja tähdet onkin vain ledivaloja kiinnitettynä pyörivässä kuvussa" -tyyppejä... :D

    • viisauseiolesynti

      Kyllä maa pyörii, näin eilen kuinka metsässä kuuset taipui kohti itää eli maan pyörimisestä johtuen puut taipui, varmaan silloin vauhti kiihtyi hetkeksi ja se johtui varmaan siitä että sattui juuri olemaan joku iso vuoristo juuri sellaisella kantilla maapallolla että antoi vauhtia pyörimiseen ja sitten kun taas vuoristo alkoi vastapuolella nousta ylämäkeä niin vauhti hiipui ja kuuset ei enää taipuneetkaan vauhdin ansioista, jos minulla olisi ollut pitkä tukka niin sekin olisi ollut hetken suorana.
      Miksi ei keskipakoisvoiman ansioista lentele tavaroita maapallolta pois? Entäpäs jos pyöriminen pysähtyisi, silloin painaisimme enemmän koska ei olisi enää keskipakoisvoimaa vaan ainoastaan maanvetovoima.

      • palloviski

        Konsta Pylkkönen päätteli että Jumala pyörittää Maata isosta kammesta, ja joskus tasaiseen vääntöön kyllästyttyään vähän rytkäyttää sitä. Heilahdus saa kansat hyökkäämään toistensa päälle; syttyy sotia. Todellisuudessa ne tietenkin syntyvät siitä kun Taivaan väki pelaa lättymaalla curlingia tai jääkiekkoa.


    • Kouluvuosi_11_kuukauteen

      Tämä keskustelu osoittaa, että koulujen kesälomat pitäisi lyhentää korkeintaan kuukauden pituisiksi. Silloin teinit ja varhaisteinit eivät pitkästyisi lomallaan eivätkä ryhtyisi kirjoittamaan soopaa nettipalstoille.

    • Social_engineering

      Tai tuo maan pyörimisen epäily kuulua samaan disinformaatioon kun litteän maan sekoilut.

      Tuollaisia aivopieruja ei kukaan edes voinut kuvitella viime vuosisadalla. Internetin myötä ihmisten kyky itse etsiä tietoa on kasvanut räjähdysmäisesti ja se on tietysti vaarantanut ns. "virallisen" tiedon valta-asemaa.

      Kätevä tapa sotkea virallisen tiedon epäilijöiden kuvioita on laittaa liikkeelle täysin älyttömiä selityksiä jotka sitten ihmisten mielissä pönkittävät sen valtavirtatieteen asemaa. Sama kuvio on ehkä 1900-lopulla yleistynyt nuoren maan kreationismi joka omalta osaltaan lienee vahvistanut virallisen evoluutioteorian asemaa.

      Kyse on dialektisesta sumutuksesta ja tarinan kontrolloinnista jossa tuetaan samaan aikaan kahta tarinaa joista toinen on ilmeisen älytön ja toinen taas se mihin halutaan ihmisten enemmistön uskovan eli se virallinen tarina. Koska ihminen on opetettu ajattemaan ja valitsemaan binäärisesti totuuden vs. epätotuuden välillä niin se virallinen totuus voittaa koska ne muut mahdolliset ja jopa todennäköisemmät ja toimivammat vaihtoehdot jäävät aina marginaalisiksi koska vain se virallinen tarina ja sitten toisaalta se piilossa ja salaa tuettu älytön vaihtoehto saavat kaiken huomion. "Hajoita ja hallitse" on pienen valtaapitävän ryhmän metodi hallita suuria kansanjoukkoja.

      Ihmisten mielipiteitä viedään kuin pässiä narussa. Metodi kehitettiin nykyiseen muotoonsa jo natsi Saksassa (Goebbels) ja television ja Hollywood elokuvien kautta se on USA:n johdolla muotoutunut entistä tehokkaammaksi tavaksi aivopestä kansaa.

    • räyhräyh

      Viinaa tai muita kemiallisia aineita ei tarvita välttämättä pään sekoittamiseen. Aloittaja on tästä mitä mainioin esimerkki. Sen lisäksi, että on tollo.

    • logiikka.rules

      Paavo Väyrynen ei pyöri. Kaikki pyörii Paavon ympärillä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      684
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe