Perseellä juokseminen

gluteus.maximus

Sanotaan että juokseminen lähtee lantiosta. Pakarlihaksilla pitäisi lykkiä reisiä taaksepäin, niin se vie kroppaa eteenpäin. Pitääkö lantiota liikuttaa eestaas reisien liikeradan kasvattamiseksi, vai pitäisikö lantion olla lähes liikkumaton?

15

383

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tindepinde

      Tietääkseni sellainen iskulausekin on olemassa, että "purista persellä normaalisti". Jonkun huippuvalmentajan ohje se oli, en nyt muista kenen mutta itse olen tätä pyrkinyt noudattamaan - tuloksellisesti!

    • kaikenlaisia.neuvojia

      Lantion saa mahdollisimman ylös pitämällä polvet suorana ja juoksemalla varpasillaan. Ihan ku lähtis lentoon! Tosin kenialaiset hirvikoivet juoksee etukenossa syväkyykyssä, ja peräpohjalaiset persjalat kantapaukuttaa pystysuorana lantio suht ylhäällä. Joo mut onhan noita päinvastaisiakin esimerkkejä. Ihan kannattaa juosta niin mikä parhaalta tuntuu. Varovaisesti liikkeelle ja pikku hiljaa lisää määrää ja vauhtia peliin jos tuntuu siltä että homma toimii.

      • Lantio_ylös

      • tukeva.askel

        Ratajuoksijan hifistelyä kisavauhdin hakuun, ei suositeltava nyrkkisääntö aloittelijan peruslenkkeilyyn. Ilmalentoa yrittämällä lenkkeily jää pariin kertaan. Askel epävakaa ja voimantuotto heikkoa.


    • ei_kyykkyhyppelyä

      Tällä palstalla on neuvottu toistuvasti pitämään lantiota alhaalla, kun muualla järjestään neuvotaan pitämään lantio ylhäällä, eli kehotetaan korjaamaan hipdrop.

      • köpöt

        Hipdropin korjaaminen tarkoittaa lantion tuen pettämisen eli tärähtelevän keinumisen eliminoimista. Ei lantion nostamista yläilmoihin. Lantio alhaalla juoksemalla askeleeseen löytyy voimaa, nopeutta ja pituutta. Korkealta suorin jaloin juostu tasainen peruspuristus perseessä on köpöttelylä.


      • pelvis_position

        Kaikkien oppaiden mukaan, paitsi tämän palstan, lantio ei saa kallistua eteenpäin koska se vie voimaa juoksusta, eli lantion yläosaa pitää vetää ylös/taaksepäin.


      • pelvis_position

        Lisäys vielä. Lievässä etunojassa saa olla kokonaisuutena, mutta vartaloon nähden lantio ei saa kallistua eteenpäin, koska eteenpäin kallistunut lantio vähentää juoksua eteenpäin vievien, eli supistuessaan reisiä taaksepäin kääntävien pakaralihasten ja takareisien tehoa.

        Mene selällesi lattialle makaamaan jalkapohjat lattiaa vasten ja polvet koukussa, ja nosta sitten vartaloasi ylös lattiasta supistamalla takareisiäsi ja pakaroitasi. Tämä liike havainnollistaa hyvin lihastyöskentelyä joka vie juoksijaa tehokkaasti ja taloudellisesti eteenpän.


    • steaualainen

      Hyvä ohje on mielestäni se, että laittaa 10 centin kolikon persenoroon lenkille lähtiessä ja lenkin jälkeen jos kolikko tallella niin silloin juoksu on ollut teknisesti hyvälaatuista. Onko kukaan kokeillut tätä?

      • tyhmäähän

        Pakaroiden lihasten ylimääräinen puristusjännittäminen vain lisää turhaan hapenkulutusta ja tuhlaa energiaa eli voimia. Kyllä normaali lantio osallistuu juoksuliikkeeseen, se on sen tehtävä. Jalallisessa puu-ukossahan lantiota ei tarvittaisi lainkaan.


    • S.Ammakko

      Mitä jos katsoisit Allen vs .Scott. Mistä juoksu lähtee? Päästä.

    • kolmipäinenmies

      Niin. Juoksee pää kolmantena jalkana.

    • 7889
      • hyötyvoima

        Lantion periksi antaminen painon alla jalan iskeytyessä maahan vie juoksuaskeleista tehoa, ja näin voi tapahtua väsyneenä tai jos kyseiset lihakset ovat heikot, mutta kyllähän lantiossa saa kuitenkin olla vuorotahtiin vastakkaisten puolten eteen-taakse liikettä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe