Viimeksi rakennettu

Kukkiipottukin

Mikä on kirkonkylän viimeisin julkinen rakennuskohde ja milloin se on rakennettu?

40

668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nämäviimeks

      Pankkirakennuksen muutostyö kouluksi2016.Sitäennen palvelutalon laajennusosa 2008

    • Jetsulit

      Esiintymislava torille. Siinä ei ole käyttökustannuksia.

    • Kukkiipottukin

      Siis ei mitään remontteja, eikä laajennuksia. Täysin uusi kohde.

      • tietäjäkairalasta

        Vanhainkoti vai mikä se nimeltään nykyjään onkaan. Olisko 80-luvun puoltaväliä. Pyhän paloasema on rakennettu myöhemmin mutta valtion rahoilla eikä ole tietysti kirkonkylästä.

        Mutta kyllä. Kirkonkylää voi pitää aikalailla rusahtaneena jos vertaa vaikka Savukoskeen.


    • kyökkiainstein

      No tietysti se Arvospuolelle silta se Ilopilkku, joka vihittiin käyttöön 9.9.99

    • Faneri

      Oisko tuo kaupan ikkunoihin vanerit.Ei kannata masentua ikkunoita riittää vaneroitavaksi

      • Vierellä

        ei oo ko risutyöt.nekin on arvostettuja ja kyllä tekevälle risuja riittää.


    • risusavotta

      Kenen rahoilla tuo risusavotta on käynnissä? Tuskin kunnalla tämmöiseen on varaa.

    • Risumiesoon

      Ei kunta niitä rahoita. Menneillään on joku maisemaprojekti nimeä en muista. Viimeksi rakennettu lämpölaitos vuosituhannen alkupuolella.

      • risusavotta

        Ja senkin rakensi Kemijärven Kaukolämpö Oy.


      • Naurisrosvo

        Joo, mutta Kemijärven kaukolämpö on palveluntarjoaja ja Pelkosenniemen kunta on kuluttaja samoin kuin kuntayhtymä ja yksityiset siis julkinen rakennus Pelkosenniemellä niinkuin aloittaja kyseli


      • benuel

        Näin on. Aloittajan kysymyksen voi ymmärtää myös niin, että milloin kunta on OMALLA rahalla rakentanut. Ei edes roskakatoksia kahteenkymmeneen vuoteen. Ei ole kuule rahaa!


      • Syyrialainenkepappi

        Roskat eivät tarvitse katoksia. Vain roskalaatikon joka tyhjennetään ajallaan. Viimeksi Pelkosenniemen kunta on omalla rahalla rakentanut luottamushenkilöiden toimesta eripuraa. Ja torinäyttämön jonka lipputangosta tuli lihava riita laitetaanko vai ei


    • tilantarkastaja

      Kait siellä nyt koirankoppeja on rakennettu?
      Taitaapa olla niin, että edessä on vain negatiivista rakentamista, joista isoin rakennuskohde on koulu.

      • eskelinen

        Juu ja entinen ala-aste. Huoneita pidetään auton sisälämppäreillä talviaikaan oleskelukunnossa. Samassa pihapiirissä oliko se viranhaltijain talo. Tien toisella puolella vanha paloasema. Kunta on konkurssissa jos yksikään näistä puretaan niin kuin rakennukset pitää nykyään purkaa. Yhteensä purkukulut lienee 700-900 t €. Päälle nämä hylätyt rakennukset, vanha säästöpankki, vanha osuuspankki. T-kauppa, vanha Sokos ja K-kauppa.

        Ja vielä uudesta koulusta haaveillaan!


      • tilantarkastaja
        eskelinen kirjoitti:

        Juu ja entinen ala-aste. Huoneita pidetään auton sisälämppäreillä talviaikaan oleskelukunnossa. Samassa pihapiirissä oliko se viranhaltijain talo. Tien toisella puolella vanha paloasema. Kunta on konkurssissa jos yksikään näistä puretaan niin kuin rakennukset pitää nykyään purkaa. Yhteensä purkukulut lienee 700-900 t €. Päälle nämä hylätyt rakennukset, vanha säästöpankki, vanha osuuspankki. T-kauppa, vanha Sokos ja K-kauppa.

        Ja vielä uudesta koulusta haaveillaan!

        Rotat hyppivät uppoavasta veneestä. Yksi lähti ja tounenkin hakee muualle töihin. Saahan sitä päättää vaikka sun mitä, mutta ne pitäis pystyä myös toteuttamaan. Olen aivan varma, että päättäjät ovat tehneet päätökset ilman täyttä ymmärrystä. Miten lie sen ns. Rantatalon laita? Sekin on yläkoulun ikäinen ja mitä sieltä löytyy. Tiedän ja tunnen, että Niemessä on Rantatalon rakennusmiehiä. Olisi mukava jutella heidän kanssaan.
        Tästä ei voi selvitä oman kunnan varoin.


    • Katukivi

      Rantakalliolla on myyty yksityiselle ajatsitten tontteineen ja hänellä on sopimus jossa rakennus joko saneerataan tai puretaan. Myös kaupat ovat yksityisen omaisuutta eikä niitä voi mennä purkamaan noin vaan. Älkää viitsinkö kirjoitella ihan soopaa kun ette näköjään tiedä asioiden oikeaa laitaa

      • Millonmillon

        No koska tämä korjaus tai purku sitten tapahtuu? Kai siinä joku määräaika luulis olevan? Sopimus? Siinähän tuo tyhjänä tököttää


      • eskelinen

        Tämä kyllä on tiedossa, että Arska meinasi kohteen remontoida. Meinasi ja meinasi. On vissiin meinannut kohta kymmenen vuotta. Rakennuksesta ei ole tänä päivänä muutakuin saunapuiksi jos joku kehtaa tehdä.

        Katukivi -nimimerkille, että kunnan niskaan nämä lopulta kaatuu haluttiin tai ei. Asioiden oikea laita kyllä tiedetään, että sen osalta kannattaa rajoittaa turvansoittoa.

        Teknisen pöytäkirjoista ei löydy mitään mainintaa purkukehoituksista viimeiseen kymmeneen vuoteen. Eikä ihme. Teknisenä johtajana on henkilö jonka ammatillinen työkokemus on alkanut vasta virkavalinnan jälkeen.


      • Katukivi

        Turpa löytynee useiltakin nisäkkäistä ei kuitenkaan ihmisiltä. Purkukehoituksia on kunnan taholta annettu T. Kaupan kiinteistölle sekä entisen Iivarin kiinteistölle joka aikoinaan oli Ekintorina uhkasakon voimalla, mutta kun omistajina on varattomaksi todetut henkilöt ne saavat seisoa tyhjän panttina eikä niitä voi ulkopuoliset mennä purkamaan. Kun kaupan ehtona on joko purkaminen tai saneeraus on jompikumpi vaihtoehdoista toteutettava tai kunta voi purattaa rakennuksen omistajansa kustannuksella. Että tällaista turvansoittoa eskeliselle...asioiden oikea laita tiedetään kyllä


      • eskelinen

        "kun omistajina on varattomaksi todetut henkilöt ne saavat seisoa tyhjän panttina eikä niitä voi ulkopuoliset mennä purkamaan"

        "tai kunta voi purattaa rakennuksen omistajansa kustannuksella"

        No joko päätit kumpaa mieltä olet? Tarkoitin juuri tätä, että viimekädessä purkaminen on kunnan tehtävä. Sehän voi ottaa vaikka tontin vastineeksi käräjäoikeuden päätöksellä maksun vastineeksi.


      • Katukivi

        Ei voi ottaa käräjäoikeuden päätöksellä. Siinä tapauksessa että henkilö todetaan varattomaksi omaisuuteen ei ole käräjäoikeudella mitään asiaa henkilön ollessa velaton jos henkilö on velkaantunut ja varaton silloin käräjäoikeus voi tehdä riitautetusta omaisuudesta päätöksen. Kunta voi purattaa kunnan ja ostajan välisestä sopimuksesta sopimusrikkomuksen vuoksi ostajan rakennuksen hänen kustannuksellaan mikäli ostaja ei ryhdy sopimuksen edellyttämiin toimiin. Tässä on kaksi eri asiaa niinkuin nämä Rantatalon ja T.kaupan kiinteistö sekä entinen Ekintori jossa on pressuikkunoissa.
        Kyllä näitä asioita on tullut käsiteltyä ja edelleen käsitellään.


    • Katukivi

      Lukee khallituksen päätöksissä sieltä kun lukee niin löytyy. Hieman tutkivaa journalismia kehiin ja asioista selvää ottamisen innokkuutta. Määräaika näkyy löytyvän.

    • Hurraamälöysin

      Onhan se khall.29.3.2016 pykälä43 ja uus käsittely 21.3.2016 pykälä 53

    • Hurraamäteinvirheen

      29.2.2016 siis ensimäinen

      • janhaines

        Kunnan kannattaisi aloittaa siivoustalkoot purkamalla ensin omistuksessaan olevat hylätyt rakennukset ja vasta sen jälkeen ojentaa yksityisiä. Aika erikoista, että annetaan ensin purkukehotuksia ja omat rakennukset saa olla kyläkuvaa pilaamassa.


      • asiatasioina
        janhaines kirjoitti:

        Kunnan kannattaisi aloittaa siivoustalkoot purkamalla ensin omistuksessaan olevat hylätyt rakennukset ja vasta sen jälkeen ojentaa yksityisiä. Aika erikoista, että annetaan ensin purkukehotuksia ja omat rakennukset saa olla kyläkuvaa pilaamassa.

        Entä jos annettaisiin purkajalle tontti lahjoituksena. Ai niin mutta eihän maksanut mitään nykyisille omistajillekaan.
        Kunnan päättäjät ovat aika tuhnuja, kun eivät saa tuollaista hoidettua. Eihän sitö voi, kun ollaan samassa hirviporukassa ja olenhan munä sen laosen kummikin. Ja tässä kärsii koko kunnan maine. Mehön ollaan pelkosenniemeläisiä! Me teemme vain mukavia asioita. Eikö ollutkin hieno juttu Arttu Wiskarista?


    • Niemenkundi

      Ei kai Arttu Wiskarista vaan isästään ja hänen isästään Wiskarilla on nyt ihan turha ratsastella sen paremmin kuin Andylläkään.
      Mitä kunnan rakennuksia tarkoitat purkamisella?
      Kunnalla ei taida olla nyt akuutissa purkamisvaiheessa olevia rakennuksia ainakaan taajamassa

      • tirstai

        Eikö vissiin koulussa ollut jotain vikaa?


      • Niemenkundi

        Kouluasiat on kesken kunhan päätökset ja asiat siltäkohdin on kunnossa aika näyttää puretaanko vai saneerataanko. Ei ole aiheellista tirstainkaan mennä asioiden edelle.


      • kouluasiajoo

        Edes Pelkosenniemellä ei olla niin tyhmiä että vanhaa koulua aletaan saneeraamaan. Ja odotellessahan voisi purkaa vaikka viranhaltijain talon.


      • Deedeeceecee

        Saneerataan tai jos annat kunnalle rahat niin rakennetaan uus. Taidat olla kuitenkin tyhjätasku sammelin pajatson räplääjä


      • muutenkyllä

        Minä tahon kyllä ratsastaa Ändyllä. Jos passaa.


    • Kutukolo

      Rahalla kyllä saat talon,mutta sinulla ei sitä taida ollatarpeeksi?

    • Vasaranpauketta

      Ei ny missään muuallakaan rakenneta julkisia kovinkaan isolla rytinällä. Aika hiljasta on suuremmissakin paikoissa. Pakkorakentamista tietysti pn jossain esim. Savukoskella päiväkoti, mutta muutoin on ollut hiljasta kyllä

      • oivittutietämättömyyttä

        Pää pussista ulos! Noin 50 km etelään ja pohjoiseen niin rakennetaan.


    • Toppurat

      50km.etelään on kaupunki jossa on yli viisinkertainen määrä asukkaita...hei haloo oivittu tietämättömyyttä...pitää osata verrata asioita ei Kemijärvikään kaupunkina rakenna kovin paljoa toimijat ovat ihan yksityisomisteisia yrityksiä.

    • Pihat

      Mukavaa, että keskustelu jatkuu kirkonkylän ympäristöstä, toivottavasti näitä kirjoittelua lukee myös kunnan virka - ja luottamushenkilöt. Vois tehdä oikeita asioita, joilla olisi konkreettista näkyvyyttä kunnan ilmeeseen, palkkaamaan henkilöitä oikeisiin ulkotöihin; liiterihankkeisiin. Viskarit olivat muuten Aapajärvellä, ei kirkonkylässä!

      • Tietoajataitoaon

        Kunnan virkamiehet eivät palkkaa ketään jos ei ole päätöksiä asioista...pitää ensin ymmärtää se asia miten kunnalliset päätökset hoidetaan ennen kuin höpöttää joutavia.
        Lukekaa kunnan hallintosääntöä ja menkää valtuuston kokouksiin kuulemaan miten asioita viedään eteenpäin.
        Pitää olla ensin asiasta päätös että rahaa käytetään johonkin kunnan ilmeen kohottamiseen ja talousarviossa rahat varattuna ilmeen kohottamiseen. Samoin pitää olla hanke johon liider rahoitusta käytetään ja liiderin hyväksyntä hankkeesta. Ette voi puhua tuultataivasta näillä palstoilla ja kuvitella että viranhaltijat päättää em.asioista ei se niin mene.


    • Kovaapeliä

      Menkäähän lukemaan www.pelkosenniemi.fi sivuilta teknisen lautakunnan esityslista , siellä on esitys itsenäisen kunnan viimeiseksi jäävän rakennuksen kustannuksista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14846
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3049
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3045
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3045
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3044
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3040
    10. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      3039
    Aihe