Subwayn patongin tilaamisen ABC

ExSandwichArtist

Entisenä subin työntekijänä ja somekohun innoittamana päätin kirjoittaa ohjeet, joiden avulla subissa käyminen pitäisi olla entistä helpompaa.

Lähdetään ihan perusasioista, eli minkä subin haluat -kaikki muu on hifistelyä. Valitse siis siltä tiskin yläpuolelta olevalta näytöltä subi. Ihan kuin mäkkärissäkin mietit tuplajuuston tai bic-macin ottamista. Tänään valitsen kana teriyakin.

Okei, kana teriyaki valittu ja tilaaminen alkaa aina siitä päädystä missä EI ole kassaa. Siellä näkyy myös kaikki leipävaihtoehdot, joita on neljä. Siinä vaiheessa, kun työntekijä lähestyy sinua vetäen kumihanskoja käteensä, niin hän on valmis ottamaan tilauksesi. Toki sieltä jonkinlainen tervehdyskin irtoaa.

Tämä on ainoa hetki, kun sinun tulee osata oma-aloitteisesti kertoa minkä subin haluat ja millä leivällä. Lisäksi sinun tulee tietää minkä kokoisen leivän haluat, vähän niin kuin mäkkärissä kysytään haluatko ateriasi plussana. Mä haluan kokonaisen kana teriyakin kokojyväleipään.

Seuraavaksi sinulta tiedustellaan, haluatko leipääsi juustoa ja paahdetaanko leipäsi. Mä haluan molemmat.

Sillä aikaa, kun leipäsi paahtuu koneessa, pääset miettimään mitä kasviksia haluat leipääsi. Kasvisvaihtoehdot ovat hyvin klassisia, jotka suurin osa kansasta tunnistaa. Kysyttäessä luettelet valitsemasi kasvikset erikseen, etuperin, takaperin, sanomalla kaikki tai ei mitään. Oikeaa tapaa ei ole. Mä haluan kaikki ja koska tykkään oliiveista, pyydän niitä vähän vielä enemmän erikseen.

Sitten kastikkeeseen. Niitä on aika monta vaihtoehtoa, mutta sen takia siinä ikkunassa lukee ne kaikki. Voit myös kysyä työntekijältä suosituksia ja viitata esim. siihen, että tykkäät hirveästi tulisesta. Tai makeasta. Päätän ottaa makeasipulia ja valkosipulimajoneesia.

Loppu häämöttää ja enää sinulta kysytään, haluatko mausteita tai öljyä ja etikkaa. Vähän niin kuin mäkissa kysytään ketsupista. Tämän jälkeen työntekijä paketoi patonkisi ja maksu suoritetaan normaalisti.

Eli:
Valitse subi ja leipä
Päätä haluatko juustoa ja paahtamisen
Luettele kasvikset
Valitse kastikkeet
Maksa

21

3076

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EdgyErno1337

      Kerran olin subwayssa ja myyjä puhui helveti hiljaa, en saanut mitään selvää hänen puheestaan.

    • Öyenssöyen

      Miksi ihmeessä "entisenä työntekijänä"?

      Eikö luontevampaa (ja samalla haisevampaa) olisi kirjoittaa tällaisia ohjeita nykyisenä työntekijänä?

      • ExSandwichArtist

        No toki olisi, mutta elämä vienyt opiskeluajan työpaikalta eteenpäin :) Nykyään ihan vain asiakkaana tiskin toisella puolella.


    • Jdjdjdj

      Steak house melt vaalea normaali juusto saalaatti tomaatti

    • Leipäää

      Kävin kerran subwayssa, tilasin kanateriyakin ja yllätyksenä sain liudan kysymyksiä, mutta pienen hämmennyksen jälkeen oli leipä valmis ja hyvää tuli!

    • Vanhak0

      Onhan tosi hämmentävää mennä kyseiseen ravintolaan ja kun tuntuu että on niin kamala kiire tehdä päätöksiä mutta alkaa se tälläiseltä äijänkäppänältä joskus luonnistumaan

    • Mumsmumsmums

      Arastelen itsekin kyseisessä ravintolassa käymistä koska tilaaminen niin hankalaa. Vaihtoehtoja paljon valittavana ja henkilökunta ei aina kauhean avuliasta, ja tuon kiireen tunnun tunnistan myös. Onneksi on paikkoja joissa ravintola-alan ammattilaiset tekevät patongit valmiiksi, eikä tarvitse itse tietää mistä aineista paras lopputulos muodostuu.

    • En ole koskaan käynyt Subwayssa,jos noin vaikeaa tilata,paras mennä Kotipizzaan,

    • jhgtfcv

      En ihan ymmärrä, että jos valitsen esim. sen kana teriyakin, miksi siihen pitää vielä alkaa valitsemaan kaikki ainekset..? Enhän missään hampurilaispaikassakaan ala tilatessani luettelemaan, että haluan suolakurkkua, majoneesia, juustoa jne. vaan tilaan sen hampurilaisen jonka haluan ja that's it!

      • efrg

        Koska olet vasta valinnut sen päätäytteen etkä mitään muuta. Kuin tilaisit hampurilaisen lihapihvillä, mutta vielä pitää valita mitä muuta siihen tulee kuin se lihapihvi (ehkä juustoa tai pekonia tai jotain muuta ja niillä kaikilla versioilla on oma nimi). Itse ainakin pidän sitä hyvänä, että saan itse valita kaikki täytteet, eikä tarvitse tilata jotain ja pyytää sitten siitä poistamaan niitä, mitä en halua. Saako muuten jostain ketjuhampparilasta hampurilaisen ilman suolakurkkua muuten kuin erikseen pyytämällä?


      • dfgksdöloi

        No munkin mielestä on vaan plussaa, että saa semmosen leivän kun haluaa. Mä en esimerkiks tykkää sipulista tai mistään majoneeseista ja mäkkäreissä menis aika vaikeeks, jos alkaisin luettelemaan mitä mä en halua siihen hampurilaiseen. Olis kyllä mielenkiintosta subwayn tapanen hampurilaispaikka


    • äläsählää

      Ohjeet sandwitch artistille.

      Tervehdi asiakasta.
      Ole kohtelias, ole ripeä mutta älä hätäile, älä sählää.

      Älä tee kuin korkeintaan kahden asiakkaan leipiä kerrallaan. Mieluiten yhden. Vaikka olisit kuinka hyvä multitaskaaja sekoilet kuitenkin. Älä sählää

      Jos teet puolikasta sämpylää leikkaa sämpylä KESKELTÄ ei sentti eikä kaksi keskikohdan vierestä vaan KESKELTÄ. Ole siis tarkka. Älä sählää.

      Kun halkaiset leivän, halkaise se KOKO matkalta. Et siis aloita viiltoa leivän päästä ja päältä jolloin sinne jää typerä hyppyri. Se on ärsyttävää. Älä sählää.

      Älä jätä uunia vartioimatta. Makkarat pilaantuu jo parin piippauksen jälkeen. Älä sählää

      Peitä ei haluttu kasvislaatikko. Muuten laitat kuitenkin vahingossa kun sekoilet muiden tilausten kanssa. Älä sählää

      Älä myy valmiiksi pakattuja keksejä eikä varsinkaan eilisiä vaikka pomosi käskee. Ne on kivikovia. Älä siis sählää.

      Jos asiakkaan haluama tuote on lopussa anna vastaava toinen tilalle. Vaikka olisi kalliimpi. Ei ole asiakkaan vika jos sinä tai pomosi on sählännyt varastosaldojen kanssa.
      Älä siis sählää.

      Oliivit on pahan makuisia. Älä laita niitä. Älä sählää.

      Laita servettejä riittävästi asiakkaalle mukaan. Olet kuitenkin sählännyt käärepaperin kanssa ja majoneesit tursuaa niin että niitä pitää putsailla pois. Älä siis sählää.

      Laita majoneesia ja mausteita reilusti. Vaikka pomosi käskisi sinua olemaan nuuka sinun ei tarvi olla. Ole siis reilu. Älä sählää.

      Tilauksen tehtyäsi muista kiittää asiakasta ja toivottaa hyvää ruokahalua. Ole ystävällinen mutta älä ylipursuava. Älä siis sählää.

      Vielä loppu mainintana ÄLÄ SÄHLÄÄ:

      • opetelkaa.leikkamaan

        Joo, ikinä ei leikata keskeltä ja kun ostaa frendin kanssa puoliks, niin jompikumpi saa aina paljon snadimman.


      • Hokk22

        Subway on samanlaista roskaruokaa kuin hesessäkin. Saman vaalea sämpylä, samat kasvikset, samat mausteet ja muut täytteet. Ei vaan kuponkeja ja kalliita. Eat fresh...ikään niin kuin Hesen hampurilaiset eivät olisi tuoreita. Toi kokoominen on kilpailuvaltti. Kukaan ei halua oliiveja, ei edes italialainen ystäväsi.


      • öäöåå

        Minä tykkään Hesen salaateista valkosipulikastikkeella! Leipälajitkin on ihan hyviä!


    • Subissa_en

      ole koskaan käynyt, mutta läheltä kulkenut ohi. Vaikealta näyttää.

      Pizzapaikoissa olen joskus käynyt. Siellä niillä on ilmiömäinen taito tehdä jauhelihapizzaa ilman jauhelihaa :-)- Em tiedä, pitäisikö siellä erikseen tilattaessa sanoa, että haluan tähän pizzaan jauhelijaa 250 g tai 500 g. Jos ei sano, tulee kuivahko ohut leipä ilman jauhelihaa. Ja lähtiessä myyjätyttö kysyy, maistuiko. Ei tietenkään.

    • pienikokemus

      Moni jo kirjoittikin, että se on hankala tuo subway.
      Olen kyllä käynyt, mutta juuri hankaluuden takia on jäänyt myös käymättä.
      Subway voisi tehdä valmiita virityksiä ja lisäyksiä niille, ketkä sitä haluavat.
      Pitäisi olla easyway ja subway.
      Hyviä ovat olleet mutta ... hankaluus ja oikeasti olen siellä vain nälän takia.
      Mitään taidetta siitä ei saisi tehdä.
      Kehitelkääpäs systeemiä subilla, niin voisi rohkeammin käyttää.
      Joka päivä kuitenkin jotain syö.
      Miettikää!

    • numerojatilauskiitos

      itse en ikinä käy subwayssa tiskillä kun kysymyksiä on tuhoton määrä . Saispa vain listasta tilata esim sanomalla 17 ja saisi sen. ei ole minun paikka vaikka ovat ihan ok syötävää. Istun "pöytään" ja vaimo tilaa. Yksin en mene mistään hinnasta subwayhyn.
      Pitäisi olla sekin tilausmahdollisuus että numero ja semmoinen tulee ilman kysymyksiä no korkeintaan juoma kysmys. Ei liene lovin iso lisäys kun se pelaa niin hememtin hyvin hampurilaisissakin.

      • Nro999999999999999

        Kombinaatioita tulee aika paljon, laskeppa äkkiä kuinka monta vaihtoehtoa tulee sämpylöistä (laadut koko), (lisä)täytteistä, salaateista ja sooseista... mikä juoma, otatko aterian, mikä keksi sipsi... pitääkö juomakin olla vielä samassa paketissa, mikä laatu ja minkä kokoinen.


    • löpön

      Ei kiinnosta monikansallisen yhtiön ylihintainen patonki ateriana.

    • PariSuomeeSinapilla

      Et kyllä "oikeassa" ravintolassakaan ala ronkkimaan kokin ruoka-annokseen laittamia aineksia? Tai jos ronkit niin yleensä saat ruuan ilmaiseksi kun olet loukannut kokkia.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe