Join juuri itsepoimimistani puolukoista tehtyä mehua, erittäin maukasta
Puolukkamehu
10
266
Vastaukset
- crux
Varmasti. Miten teit mehun? Minä join itsetehtyä tyrnimehua ja terästin sen melko vahvasti kirkkaalla ja piristävällä ainesosalla. Vitamiinit ja alkoholi samassa lasissa - mitäpä sitä muuta syksyisenä ja sateisena iltana tarvitsee.
- mansikkakakkua
Yleisin tapa on panna suht´koht putsatut puolukat (teräksiseen) mehumaijaan ja höyryttää niistä mehu irti. Mehun mitattuasi... kattilaan lisätään sokeria ja mehun annetaan kiehahtaa. Pienempi määrä sokeria riittää jos mehun pakastaa ja sulattaa aina pullon/purkin kerrallaan käyttöä varten ja säilyttää sulaneen mehun jääkaapissa.
Toinen tapa on tehdä viinihapolla tai sitruunahapolla:
5 litraa puolukoita, survo ne karkeaksi soseeksi 3 litraa vettä ja 50g viinihappoa, annetaan seista ämpärissä/kattilassa vuorokausi, siivilöidään ja lisätään sokeria 500-750g per mehulitra.
Kiehautetaan jos mehun tulee säilyä pidempään... ja pullotetaan.
Mä löysin vain vispipuuroon riittävän määrän kypsää puolukkaa 6dl, tänään.
Puol` raakoina en poimi, ne on huonoa puolukkaa maultaan.
Mun saunavuoroni on vasta nyt, kun kaikki muut ovat jo saunoneet... muksujen on päästävä ajoissa nukkumaan ja broidi lämmitti saunan. Emon pesin kylpyhuoneessa jo alkuillasta, Faija tuli saunasta äsken... Faija jää Emon kanssa... mökkiin nukkumaan jää myös Poju. Mä nukun omassa möksässäni... siellä on sähkölämmityskin nykyään jos tarvitsen, ulkona nyt 15 ° vielä. mansikkakakkua kirjoitti:
Yleisin tapa on panna suht´koht putsatut puolukat (teräksiseen) mehumaijaan ja höyryttää niistä mehu irti. Mehun mitattuasi... kattilaan lisätään sokeria ja mehun annetaan kiehahtaa. Pienempi määrä sokeria riittää jos mehun pakastaa ja sulattaa aina pullon/purkin kerrallaan käyttöä varten ja säilyttää sulaneen mehun jääkaapissa.
Toinen tapa on tehdä viinihapolla tai sitruunahapolla:
5 litraa puolukoita, survo ne karkeaksi soseeksi 3 litraa vettä ja 50g viinihappoa, annetaan seista ämpärissä/kattilassa vuorokausi, siivilöidään ja lisätään sokeria 500-750g per mehulitra.
Kiehautetaan jos mehun tulee säilyä pidempään... ja pullotetaan.
Mä löysin vain vispipuuroon riittävän määrän kypsää puolukkaa 6dl, tänään.
Puol` raakoina en poimi, ne on huonoa puolukkaa maultaan.
Mun saunavuoroni on vasta nyt, kun kaikki muut ovat jo saunoneet... muksujen on päästävä ajoissa nukkumaan ja broidi lämmitti saunan. Emon pesin kylpyhuoneessa jo alkuillasta, Faija tuli saunasta äsken... Faija jää Emon kanssa... mökkiin nukkumaan jää myös Poju. Mä nukun omassa möksässäni... siellä on sähkölämmityskin nykyään jos tarvitsen, ulkona nyt 15 ° vielä.Melko varmasti happosysteemillä on tehty
Kuulostaa hyvälle.
- tietäjä-
pujotteIija kirjoitti:
Ehkä enemmänkin aikuiseen makuun, tai ainakaan muutamalle lapselle ei ole kelvannut
Karpalomehu on tosimiehille.
tietäjä- kirjoitti:
Karpalomehu on tosimiehille.
No ei ainakaan lasten suosikki taida karpalomehukaan olla
- tfdktftyf
Melko hapanta, mietiskeli pihlajanmarjat.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643225Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433087- 422447
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa992180- 311903
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271800- 481616
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851405- 391290
- 811132