Onko demokratia hieno juttu?

demokratiaonoopiumia

Nykyään kaiken pitää olla niin demokraattista.

Älykkyystutkijatkin ovat päätyneet demokraattiseen tulokseen: IQ jakautuu otoksessa normaalisti eli perusjoukon eli esim. Suomen tasolla kaikki ovat yhtä älykkäitä - tämä on yhtä typerää kuin väittää että ihmiset ovat samannäköisiä - juuri kuten demokraatit tekevät.

Tosiasia on että ihmiset eivät ole samanarvoisia, sillä ihmisen arvon määrittää tämän omat teot.

Mielestäni demokratia on huono juttu - varsinkin kun parempia vaihtoehtoja olisi tarjolla.

27

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käsitteet
    • SirWinstonC

      Tunnettu brittiläinen valtiomies:
      "Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa."
      "Monia valtiomuotoja on kokeiltu. Demokratia on huonoin hallintotapa, ellei mukaan lasketa kaikkia muita hallintotapoja, joita on kokeiltu."

      Onko aloittajalla tiedossa parempi tapa kuin edustuksellinen demokratia?

      • WConToilet

        Ja Englannissa oli varmaan asiat moninverroin paremmin kun se oli vielä monarkia, vai? :) Mitähän olis tykänny W.C. keskustelutuokiosta jonku paiseruttosen keskiverto-lontoolaisen kanssa tohon aikaan? :D
        Ois saattanu tulla hyvinkin äkkiä ikävä demokratiaa? :P


      • jhkhkhkhkh
        WConToilet kirjoitti:

        Ja Englannissa oli varmaan asiat moninverroin paremmin kun se oli vielä monarkia, vai? :) Mitähän olis tykänny W.C. keskustelutuokiosta jonku paiseruttosen keskiverto-lontoolaisen kanssa tohon aikaan? :D
        Ois saattanu tulla hyvinkin äkkiä ikävä demokratiaa? :P

        W.C. oli tiukka demokratian kannattaja, mutta ymmärsi myös sen puutteet.

        "Ja Englannissa oli varmaan asiat moninverroin paremmin kun se oli vielä monarkia, vai?"
        Onhan Englanti vieläkin monarkia. Oletko nukkunut maantiedontunneilla?


      • WCvetääPytyn

        Juu, onhan siellä toki monarkki valtionlaivan keulakoristeena, mut ei se osallistu juurikaan maan politiikkaan millään lailla (muuta kun ehkä edustustehtävissä) joten mitään todellista valtaahan sillä ei kyllä enää ole, joten: Sovittaisko kuitenkin et iha aikuisten oikealta valtiojärjestykseltään Englanti on demokratia? :)

        Ja pidän varsin mahdollisena et on tullu maantiedontunnilla, kuten varmaan kaikkien muittenkin kouluaineiden tunneilla, ainakin torkahdettua, kun oon ollu pienen (ja ison) ikäni kohtalaisen aamu-uninen? Miksi kysyit? Oletko joku unitutkija!


    • Olisihan se demokratia mahtavaa. Taitaa kuitenkin valta olla toimittajilla, asiantuntijoilla ja
      ulkoparlamentaarisilla yhdistyksillä.

    • pohiskelija

      Demokratia on ihan hyvä, mutta ehdokkaaksi ei tulisi päästää kouluttautumattomia, uskovaisia, rikollisia, valehtelijoita tai typeryksiä.

    • Olet erehtynyt normaalijakauman suhteen.
      Jos jonkun mitattavan ilmiön sanotaan noudattavan normaalijakaumaa, se ei suinkaan tarkoita, että väitettäisiin, että mittauksen kohteena olevassa populaatiossa yksilöt ovat täsmälleen samanlaisia mitattavan ominaisuuden suhteen.

      ÄO:sta maailman johtavat tieteilijät taas ajattelevat nykyään että se on pelkkä myytti: älyllistä kyvykkyyttä ei voi kuvata yhdellä luvulla.

      • kjhdkhqdjhq

        "ÄO:sta maailman johtavat tieteilijät taas ajattelevat nykyään että se on pelkkä myytti: älyllistä kyvykkyyttä ei voi kuvata yhdellä luvulla."

        "Poliittisesti korrektien" piti äkkiä keksiä jotakin Vanhasen&Lynnin tutkimustulosten mitätöimiseksi. Eihän se nyt sovi että todellisuus särkee humaania unelmaa. Älyllistä kyvykkyyttä pystytään mittaamaan väestötasolla sellaisilla menetelmillä jotka poissulkevat kulttuurien ja koulutustasojen aiheuttamat eroavaisuudet.


    • Timokratia

      Must demokratia taas on hyvä juttu, mut ei täydellinen.
      Ja mä haluisin nähdä jo suoran kansandemokratian, jossa ihmiset sais itse päättää omista asioistaan, ilman välikäsiä. Teknologiakin tohon olis jo olemassa.

      (Enkä vähiten sen takia, et noi "välikädet" tuntuu nykyään tekevän ihan solkenaan päätöksiä kansan enemmistön mielipidettä vastaan.)

      Ja mikäs st olis PAREMPI vaihtoehto demokratialle?

      Ja sit tähän vielä loppukevennys:
      "Demokratian opetus on se, että on vaikea rakentaa taloa, jos jokaisella naulalla on oma mielipide.": Robert Brault.

      :P

    • MuuanStoalainen

      Olen lukenut Aristoteleen Politiikan, Spenglerin Perikadon ja Saarnajan kirjan. Kaiken lukemani perusteella demokratia ei ole mitään hyvää, mutta olemassa on paljon huonompiakin vaihtoehtoja. Näin stoalaisittan voin todeta: onko sillä mitään väliä, emme voi tehdä sille mitään sillä loppujen lopuksi kaikki on turhaa. Tuho tulee kuitenkin.

      • OptimistinenPessimisti

        No olipas positiivinen maailmankatsomus?! :D :/

        PS: Monta kourallista masennuslääkkeitä menee päivässä?


    • rajoitettu_demokratia

      Rajoitettu demokratia olisi paras, koska Possellakin on satojatuhansia äänioikeutettuja katsojia.

    • Mandraken_haamu

      Demokratia on ihan hyvä hallintomuoto mutta toimiakseen kunnolla se edellyttäisi sitä että kansalaiset (huom. ei siis kuluttajat) vaivautuisivat hieman perehtymään itseään ja muita koskeviin asioihin.

      Edustuksellinen demokratia ei oikein näytä toimivan kun vaikuttaa siltä että ne kansanedustajat eivät kovin paljon itsekään ota selvää asioista ja usein edustavat vain jotain kapeaa eturyhmää yhteiskunnassa. EU taas on hyvin epädemokraattinen instituutio.

      Itse olen menettänyt vuosien varrella luottamukseni kaikkiin tarjolla oleviin puolueisiin. Toisaalta kai sitten on niinkin että jos kansa on sekä tyhmää, laiskaa että itsekästä idioluutioporukkaa niin ne kansanedustajat ovat melko hyvä otos laumasta joiden enemmistö on idiootteja.

      Suora demokratia olisi tietysti teknisesti toteuttavissa mutta nykytilanteessa johtaisi varmasti kaaokseen. Parempi olisi kehittää paikallistason hallintoa ja antaa ihmisten itseorganisoitua ruohunjuuritasolla suhteellisen vapaasti sellaiseen elämään kuin he itse haluavat.

      Nykyinen vallan ja palvelujen keskittäminen on hyvin huono trendi. Taloudessa omavaraisuus ja paikallinen tuotanto olisi ihanteellista ja varmasti poistaisi työttömyyden ja olisi mielekästä tekemistä kaikille.

      Maailmankaupasta ja bruttokansantuotteesta höpöttämisen voisi jättää vähemmälle ja antaa kaikille talous & finanssiasiantuntijoille pelkkä menolippu mahdollisimman kauaksi -esim. kuuhun tai Marsiin.

      Nykyisen hallituksen touhu on kuin poliittista farssia kun se näennäisen tekemisen meininki on niin kova mutta mitään järkevää ei saada aikaiseksi - ääliöministerit eivät tunne edes maamme lainsäädäntöä ja ovat innokkaana esim. säätämässä lakeja jotka ovat jo olemassa.

      Tässä minun poliittisesti varmaan hyvin epäkorrekti talouspoliittinen manifestini jonka kehittelin samalla kun kirjoitin (kuten kaikki muutkin viestini).

      • PaluuVanhaan

        Paluu kaupunkivaltioihin olisi jokseekin hyvä. Se ei kuitenkaan tarkoita että pitäisi sulkeutua pieniin poteroihin, sillä kaupunkivaltuotkin voivat muodostaa kaupunkiliittoja kuten muinaisessa Mesopotamiassa ja antiikin Kreikassa.


    • 102030405060

      Se vähän riippuu siitä, missä sitä yritetään soveltaa.

      Ei voi sanoa, että se yleisesti on huono juttu, mutta on tiettyjä paikkoja mihin se ei oikein sovi, kuten sotilasjohto tai tieteen tekeminen.

    • Demokratiassa ei pystytä toteuttamaan kaikista järkevimpiä vaihtoehtoja, koska päätökset ovat väistämättä kompromisseja, lehmänkauppoja.

      Se on se hinta mikä vapaudesta on maksettava. Vapaus on demokratian paras puoli, sitä ei mikään muu systeemi pysty ihmisille antamaan.

      Samoin rahan valta tuhoaa demokratian käytännössä. Kansan edun mukaista politiikkaa ei pystytä noudattamaan.

      Tässä tilanteessa kansa tulee ennemmin tai myöhemmin valitsemaan suuren johtajan suurissa maissa, kun luulevat että se jotain auttaisi. Sitten on sota valmis ja pahaa jälkeä tulee.

      Tehdään vaan kaikkemme demokratian puolesta edes Suomessa. Häpeä äärioikeistolaisille, jotka naamioituvat vain maahanmuuttokriittisiksi, koska sieltä saadaan syntipukit ja suuren valistumattoman kansanosan kannatus. Heitä ei Suomessa tarvittaisi kansaa villitsemässä.

      Onko Suomi enää sivistysmaa kun tuollaisilla rasisteilla on noin suuri kannatus ja heidän propagandaansa noin laajasti uskotaan ja halpaan mennään?

      Saksalaiset vieraat kerran meillä katsoivat kirjahyllyä naapurin maaseututalossa ja sanoivat, että jos tuollainen kirjakasa olisi ollut heillä ihmisten kotona, niin Hitler ei koskaan olisi päässyt valtaan. Tämä opetus kannattaa aina muistaa.

      Pidetään sivistyksestä kiinni sivistysmaassa. Rasismi, oikeistopopulismi ja äärioikeisto ei ole sivistystä, se on jotain aivan muuta.

      • makujaonmonia

        Suora demokratia on toki parempi vaihtoehto kuin edustuksellinen demokratia. Itse tosin nykyään kannatan ainoastaan teknokratiaa, jossa älykkäät koneet eli tekoäly tekee kaikki oleelliset yhteiskunnalliset päätökset kylmän tunteettomasti vain tieteeseen ja tietoon nojautuen. Poliitikot höpisevät aina hömppää eli ideologaa kuten multikultturismia, eikä sen vuoksi poliitikoita tarvita mihinkään. Poliitikot ovat harvoin - jos koskaan - älyllisesti ja moraalisesti yli keskivertolehmien, ja usein vielä selvästi tämän alle.

        Sanat sivistys ja oppinut ovat loukkauksia älykästä ihmistä kohtaan. Älykäs ihminen keksii ensimmäisenä maailmassa jotain aivan uutta, joka on merkityksellistä ja toimii, sivistynyt ja oppinut nauta vain märehtii veronmaksien piikkiin.

        En tiedä kumpi on pahempi ihminen: rasisti ja sivistynyt suvaitsevainen. Suvaitsevaisto haluaa pelastaa maailman siirtämällä ihmisiä paljon kehittymättömistä maista kehittyneisiin maihin ajatuksella kun pelastat yhden ihmisen hengen pelastat koko maailman. Tiedämme toki tieteestä - kuten ympäristöfilosofi Linkola on todennut julkisuudessa - että maailmassa on elämän kannalta 5 mrd ihmistä liikaa. Miksi siis ei olla lääkäri tässä, ja käyttää sitä veistä, kun kerran se on tarpeellinen?

        Enkä muutoinkaan ymmärrä miksi puolustat marxismia ja halvennat oikeistoa.


      • FearMostTheUnexpected

        Toikin on vähän kaks piippunen juttu?
        Jos sulle lukeminen on kerta noin tärkeää (ja hattua kyllä nostan sille itsekin) niin ootko ottanu sitä mahdollisuutta ollenkaan huomioon, et "entäs jos" tulevaisuudessa sit täällä hallitsiskin joku Boko Haram, ja sillon sen sun naapuris kirjahylly olis TYPÖTYHJÄ!

        Mut vaatis toki melkosesti jossittelua et moinen pääsis tapahtumaan, mut ei toi missään nimessä mahdottomuuskaan olis?!


      • OutouksiaOnVainYksi
        makujaonmonia kirjoitti:

        Suora demokratia on toki parempi vaihtoehto kuin edustuksellinen demokratia. Itse tosin nykyään kannatan ainoastaan teknokratiaa, jossa älykkäät koneet eli tekoäly tekee kaikki oleelliset yhteiskunnalliset päätökset kylmän tunteettomasti vain tieteeseen ja tietoon nojautuen. Poliitikot höpisevät aina hömppää eli ideologaa kuten multikultturismia, eikä sen vuoksi poliitikoita tarvita mihinkään. Poliitikot ovat harvoin - jos koskaan - älyllisesti ja moraalisesti yli keskivertolehmien, ja usein vielä selvästi tämän alle.

        Sanat sivistys ja oppinut ovat loukkauksia älykästä ihmistä kohtaan. Älykäs ihminen keksii ensimmäisenä maailmassa jotain aivan uutta, joka on merkityksellistä ja toimii, sivistynyt ja oppinut nauta vain märehtii veronmaksien piikkiin.

        En tiedä kumpi on pahempi ihminen: rasisti ja sivistynyt suvaitsevainen. Suvaitsevaisto haluaa pelastaa maailman siirtämällä ihmisiä paljon kehittymättömistä maista kehittyneisiin maihin ajatuksella kun pelastat yhden ihmisen hengen pelastat koko maailman. Tiedämme toki tieteestä - kuten ympäristöfilosofi Linkola on todennut julkisuudessa - että maailmassa on elämän kannalta 5 mrd ihmistä liikaa. Miksi siis ei olla lääkäri tässä, ja käyttää sitä veistä, kun kerran se on tarpeellinen?

        Enkä muutoinkaan ymmärrä miksi puolustat marxismia ja halvennat oikeistoa.

        Suurin osa maailman pörsseistä on tainnu pörrätä jo jonku aikaa pääosin tekoäly etoisesti, joten: Onks se nyt sit tuonu enemmän rikkauksia maailmaan, ja etenkin sulle ja mulle?

        Et onkohan toi sittenkään se ihan paras vaihtoehto?


      • Mandraken_haamu
        OutouksiaOnVainYksi kirjoitti:

        Suurin osa maailman pörsseistä on tainnu pörrätä jo jonku aikaa pääosin tekoäly etoisesti, joten: Onks se nyt sit tuonu enemmän rikkauksia maailmaan, ja etenkin sulle ja mulle?

        Et onkohan toi sittenkään se ihan paras vaihtoehto?

        "Suurin osa maailman pörsseistä on tainnu pörrätä jo jonku aikaa pääosin tekoäly etoisesti, "

        Finanssitalous on reaalitalouden syöpä. Kaikkine johdannaisineen finanssitalous taitaa ainakin kertaluokkaa (10*) suurempi kuin reaalitalouden tuotto vuodessa. Vieläkin saamme kärsiä v. 2008 pörssiromahduksesta. Noita ostoja ja myyntejä tehdään tietokoneilla sekunnin murto-osissa joten ei se sijoittaminen suursijoittajilta mitään taitoa vaadi enää. Loisporukkaa koko finanssitaloudesta hyötyvä jengi. Pörssit pitäisi kriminalisoida....


      • teehyvinjarasvaaköytesi

        Realismi ei ole "äärioikeistolaisuutta" sinä umpivihreä provopaska. Ärsyttäessäsi tavallisia asioista huolestuneita ihmisiä "suvaitsevaisten" aiheuttamassa tilanteessa jossa suomalaisia teurastetaan kaduilla, ja haukkumalla heitä rasisteiksi, kaivat oikeasti jotakin nenästäsi. Suomalainen on pitkähermoinen mutta kun tapahtuu niin myös tapahtuu.

        Sinunlaistesi ihmisten ansiosta Hitlerit pääsevät valtaan. Sinunlaistesi "humaanien" ja "sivistyneiden" jotka naivissa typeryydessään ajavat asiat siihen pisteeseen että tarvitaan miehiä jotka siivoavat sotkusi.


      • vetelepälapaasi

        Kirjoittelit juuri yhden lisä-äänen Halla-ahon Perussuomalaisille. Jos on noin pihalla asioista että luulee tai tahallaan uskoo jo murhanneen terroristin olevan "äärioikeistolaisten syntipukki" niin kaltaisiasi ääliöitä vastustamaan on pakko äänestää Perussuomalaisia, jotka btw eivät ole "äärioikeistolaisia" tai "rasisteja".

        Sinänsä hauskaa nähdä että AfD:n rynnistys aiheutti sinussa tuollaista yöllistä aivoripulointia :)


      • hyihelevatamikätyyppi

        Kuulepas Olli Ääs. Naapurikaupungissasi kuoli ihan tavallisia viattomia ihmisiä sinun ja muiden viherpersereikien maailmansyleilyn edesauttamana. Kuolivat. Siis heidän päivänsä loppuivat odottamatta ja yllättäen päivänä jonka piti olla ihan tavallinen päivä. Heiltä leikattiin kurkku auki. Heitä kaipaamaan jäi omaisia ja heille jäi tuska jota et voi käsittää.

        Ja sinä stana kehtaat nimitellä tästä kehityksestä huolestuneita ja tämän kehityksen pysäyttäjiä "äärioikeistolaisiksi" ja "rasisteiksi" sekä vielä päälle nimitellä ihan tavallista kansaa "valistumattomiksi" ja lukutaidottomiksi.

        Olet ihan hlvetin oksettava ihminen. Oikea itseriittoisen pseudoälykön prototyyppi. Olet omasta mielestäsi niiiin hyvä että varmaan juot kusesikin.


      • Vedä.Nyt.Vttu.Päähäsi

        "Onko Suomi enää sivistysmaa kun tuollaisilla rasisteilla on noin suuri kannatus ja heidän propagandaansa noin laajasti uskotaan ja halpaan mennään?"

        Onko 40 kertainen edustus raiskaustilatoissa ulkomaalaisten osalta jonka oikeuspoliittinen tutkimuslaitos totesi, propagandaa? Entä kotikaupungissasi maahantulijan raiskaama, tohjoksi hakkaama ja latoon sidottu ja elävältä poltettu tyttö propagandan tuotoksia? Entä levottomuus ja väkivalta peruskouluissa jonne on päästetty aikuisia muslimimiehiä 13- vuotiaita tyttöjä ahdistelemaan? Ovatko he propagandisteja? Oliko Turun terrori-isku äärioikeiston propaganda?

        Olet ihan pikkuisen kipeä ihminen. Marxistikusipää.


    • sameatotuus

      Demokratia on kuin median samentamaa vettä, jossa poliitikot kelluvat pinnalla tehden kaikkensa liatakseen veden.

      • SumeaaLohilammikkookkaa

        Mä vähän fiksaisin tota, jos sallit?
        Must Demokratia on ku samea lampi, jonka päällä poliitikot kelluu, ja väittää yhteen ääneen että lammen vesi on kirkasta. Ja median pitäs toimia tossa lammessa vedenpuhdistamona ja putsata sitä vettä, mutta se vaan likaakin sitä entistä enemmän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe