Vapauden laki Kristuksessa Jeesuksessa

Asian.ytimessä

Vapauden liitto perustettiin Golgatalla. Sen perusta on rakkaus. 1 Joh. 4:19. Joh. 13:34,35.
Sapattikäskykin tuli täytettyyn muotoonsa, joka-aikaiseksi levoksi. matt. 11:28-30.

Sapatti kuuluu niille uudestisyntymättömille, jotka elävät tämän maailman valtapiiriissä, siihen tunnustautuen. Mutta uskoon tullut on syntynyt taivaasta ja irrotettu tähän maailmaan kuuluvista lainalaisuuksista. Apt. 2:40. Synnyimme Jumalasta. Siksi olemme taivaan kansalaisia. Joh. 3:3. "Meidän yhteiskuntamme on taivaassa." Filip. 3. "He eivät ole maailmasta, niin kuin en minäkään maailmasta ole." Joh. 17. Upotuskasteessa Jeesuksen nimeen katkesi meistä Aadamin suvun jäsenyys ja olemme nyt KRISTUKSESSA JEESUKSESSA, "viimeisessä Aadamissa".. 1 Kor. 15:45. Hän täytti lain. Elämme nyt lain täyttymyksessä, Pyhän Hengen johdatuksessa, joka-aikaisessa yhteydessä Jumalaan.
Meidät on LUOTU uudestaan uudestisyntymisessä. Näin siirryimme "taivaallisiin" ja sapatti tuli täyttymykseensä: Elämme joka-aikaisessa sapatinlevossa työtä tehdessämmekin. Matt. 11:28-30.
"Luodut Kristuksessa Jeesuksessa.." Efes. 2:10.
" .. yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja JOHON ME OLEMME LUODUT." 1 Kor. 8:6.
"Sillä me olemme Hänen tekonsa, LUODUT Kristuksessa Jeesuksessa hyviä töitä varten, jotka Jumala on edeltäpäin valmistanut, että me niissä vaeltaisimme." Efes. 2:10.

"Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä TAIVAALLISISSA kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa." Efes. 1:3.

HEBR. 4.

Älkää jääkö väliaikaiseksi tarkoitetun lakiliiton orjuuteen. Gal. 3-5. luvut.
TykkääNäytä lisää reaktioita
· Vastaa · 15 min

116

683

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vapauttavaa

      En ole tuolta kantilta asiaa ennen kuullut. Vaikuttaa oikealta tulkinnalta.

    • Samaa.mieltä.oon

      Uusi näkökulma. Kukahan lie kirjoittaja? On valveutunut ja palava.

    • Missään kohtaa Raamattu ei sanota, että "Elämme joka-aikaisessa sapatinlevossa työtä tehdessämmekin." Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että emme tarvitse viikottaista sapatin lepoa, koska meillä mukamas on lepo Jeesuksessa 247.

    • Sapatti kuuluu kaikille, jotka rakastavat Jeesusta ja pitävät Jumalan kymmenen käskyä.

    • Huomasin

      Olet "kristittunet" joutunut pois Kristuksesta, kun luulet voivasi lailla palvella Jumalaa.
      En usko, että voit parantua. Mutta jos nöyrryt syvään ja rukoillen luet Hebr. 4. luvun, niin Pyhä Henki voi vielä avata ymmärryksesi.
      Olet sapattieksytyksessä.

      • Miksi on joutunut pois Kristuksesta, sen takia että noudattaa kymmentä käskyä? Sanoisitko, että henkilö joka uskoo että ei saa tehdä huorin, luulee lailla palvelevansa Jumalaa? Vai koskeeko se vain neljättä käskyä?


    • muistuttaisin.0.00

      Aloittajan hyväntiedonpuun hedelmä ja perinnäisoppi on hyvin vaikuttanut, jolla tekee tyhjäksi Jumalan Sanan.
      Sitten hyvänteidonpuun hedelmän maiskuttajat, jotka eivät hoksaa virheellistä perinnetulkintaa sanovat, että on hyvän makuinen hedelmä. Tällaista lisää.

      Sitähän se on. Ja se tekee kristillisen muotouskonnollisen peittovaatteen vaikka Jumalan kansan silmien eteen, että he eivät näe Kristusta.

      Kyllä meidän pitää Kristuksessa pitäytyä Abarhamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan Apostoliseen oppiin ja neuvoon, eikä lähteä sotkemaan muita asoita tähän.

      Jumalan tahtoa ei saa kumota, edes pienen kehotuksen kohdalla, selittäen sen uuteen muotoon.
      Jos se tehdään, niin raamattuun on muistiinmerkitty, että Herra ei tunne sellaista joukkoa, sellaista ihmistä, vaikka kuinka Herran sanaa sanoo opettavansa.

      Kerran toin esiin helluntaiherätyksen "piispalle" eli johtohenkilölle asian.
      Hän sanoi opetuksen olevan, niinkuin se on kirjoitettu. Sitten tuli leipäpapin mutta siihen.
      Hän ei kääntele herätysliikettä vaan opettaa, niinkuin tämä aloittaja nyt tekee.

      Mitä tapahtui - tälle pastorille. Herra otti hänet pois yllättäen, tämän, jonka vaimoni tunsi polvihousuisen pojan iästä asti. Leipäpapin työlle ei ole jatkoa. Toivon, että viimeisellä tuomiolla, mihin kaikki menemme, koska tuomio lähtee Jumalan huoneesta - niin käy hyvin.
      Armoon on vaikea vedota, jos ei sitoudu tieten Jumalan sanaan.

      Sekin on raamattuun meille lopunaikaan varoitukseksi kirjoitettu, jotka elämme tätä aikaa.
      Vanhanliito - eli varjolain aikaa eläneitten lankeemukset, tottelemattomuus, muotouskonnollisuus ym. jolla tehdää tyhjäksi - kuten Jeesus sanoi itse Sana- siinä meidän ei pidä elää.

      Te ekstytte, jos ette tunne kirjoituksia. Te ekstytte, vaikka tuntisitte perinnäisopin, mikä uudessaliitossa on isien harhaopissa, niin sen tunnette.

      Sapatinlepo tietenkin on Kristuksen sovitustyötä, lopullinen lepo on iankaikkisuudessa.
      Mutta, täällä on myös sen arjen ja sapatin välinen aika annettu raamatullisesti elettäväksi.
      Sillä on sanomallinen sisältö, aivankuin Herran kuoleman muistokin, leivässä ja viinissä.
      Jumala puhuu, opettaa ja neuvoo meitä.

      Jos siitä ei pidetä kiinni, ollaan kuin luterilaiset tänään. Syvässä kuopassa ja kuoppa pahenee ja kuinka sitä sitten kanssa hyvänteidonpuulta siunaullaan ja maalataan, sekä kuinka moni sanoo sitä oikeaksi.

    • muutenok

      Muuten hyvä aloitus, mutta Jumalan kymmenen käskyä ovat voimassa, eikä uusi liitto kumoa, vaan täyttää lain. Vapauden laki on olemassa, mutta ei Herra sillä itseään sentään kumoa. Lepohan on sisäinen rauha.
      Mistä aloittaja tempaisit lisäosat tekstiisi?

    • Olen.oikeassa

      Raamatussa sanotaan että israelilaiset eivät päässeet sapatin lepoon, vaikka viettivätkin sapattia, miten tämä on mahdollista?

    • 1234567---

      Voi voi teitä ymmärtämättömiä !
      Luterilainen katekismus vuodelta 1948. Mitä Jumala kaikista näistä käskyistä sanoo ? Hän sanoo näin: Minä Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat, mutta teen laupeuden tuhansille, JOTKA MINUA RAKASTAVAT JA PITÄVÄT MINUN KÄSKYNI.
      Mitä se on ? Jumala uhkaa rangaista kaikkia niitä, JOTKA RIKKOVAT NÄMÄ KÄSKYT. Sentähden meidän tulee peljätä Hänen vihaansa, niin ettemme riko näitä käskyjä. MUTTA HÄN LUPAA ARMONSA KA KAIKKEA HYVÄÄ NIILLE, JOTKA PITÄVÄT NÄMÄ KÄSKYT. Sentähden meidän tulee rakastaa Jumalaa, turvautua häneen JA MIELELLÄMME ELÄÄ HÄNEN KÄSKYJENSÄ MUKAAN.

      • Olen.oikeassa

        Eli meinaat että täytyy noudattaa vanhantestamentin kaikkia yli kuuttasataa käskyä pilkulleen? Plus sitten on vielä kaikki uudentestamentin käskyt. Haluan selkeän vastauksen kyllä vai ei.


      • 1234567---
        Olen.oikeassa kirjoitti:

        Eli meinaat että täytyy noudattaa vanhantestamentin kaikkia yli kuuttasataa käskyä pilkulleen? Plus sitten on vielä kaikki uudentestamentin käskyt. Haluan selkeän vastauksen kyllä vai ei.

        Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona, esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait, ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata karitsoita. Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnit.
        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja, joten kymmenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa. Jaotus puhtaista saastaisista eläimistä on myöskin voimassa Uudessaliitossa. Nykyään saastutetaan puhtaitakin eläimiä ihmisen toimesta, joten tarkkana saa olla.

        Kymmenenkäskyn laki kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille. 1700-luvun virren sanoin: Nää käskysanaa KYMMENEN, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        Ken tahtoo olla kristitty, ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY, saa Herran laki olla, jon' antoi itse Jumala.

        Autuas se mies, joka päivät ja yöt tutkistelee Herran lakia.

        Lakiin ja todistuksiin, elleivät he näin sano, ei heillä aamun koittoa ole.

        Kymmenenkäskyn laki on ikuinen ja muuttamaton.


      • oikeassa.olevalle
        Olen.oikeassa kirjoitti:

        Eli meinaat että täytyy noudattaa vanhantestamentin kaikkia yli kuuttasataa käskyä pilkulleen? Plus sitten on vielä kaikki uudentestamentin käskyt. Haluan selkeän vastauksen kyllä vai ei.

        Ristin Voitto no 33. tässä lähitaannoin kirjoitti kahden sivun opetuksen.
        Uudessa testamentissa on yli .... ja nyt tuli oikosulku, mutta sanoin noin.
        yli 1050 käskyä ja kehotusta.
        Eli olen.oikeassa kirjoittajalle. Vanhanliiton aikana - päästiin helpommalla. ; ) eli "vain 600. kun sitä niin kovasti voivotatte.

        Mutta, sitten asiaan. Muotouskonnollisille ei ole Jumalan lakia annettu ollenkaan, koska te kristityt Baabelinopin mukaan, harjoitatte perinnäisoppeja ja kirkkokäsikirjoja.
        Teille orjille ei Juamalan tahto kuulukaan. Siksi on eksytys sallittu ja se hapate on periytynyt ja hapattanut hyvin muotouskonnollisuudellaan.

        Herran omille Hän raamatun opetuksen mukaan laittaa tahtonsa SYDÄMIIN. ja Armon kautta sitten Hänen omansa kunnioittaa vapauden kautta, Hengessä tätä tahtoa.

        Siksi sanommekin, että lain päämäärä on rakkaus. Se on sydämessä ja se on Jumalan työ, että se Hengessä toteutuu. Siksi olemme vapaat ja siksi Sapatti - lepoineen on sydämessä.

        Teille se ei kuulu, koska orjallisesti lihassa pyritte omassa hengessä (h)-pienellä, koska puhutaan teidän hengestä. Niin omassa hengessä pyritte Jumalan lakia katsomaan ja totta kai. ettehän te sitä pysty täyttämään, koska se on mahdottomuus ja olette lain alla.
        Orjalle se ei kuulu, eikä teidän tarvitsekaan sitä täyttää.
        Teette vain kuinka isät puhuvat, harrastatte perinnäisoppijumalisuutta ja kirkkokäsikirjoja.

        Herran omille, Jumalan kansalle, se Jumalan laki erottaa juuri meidät maailmasta ja se on Hengen työ. Siis Pyhä Henki on juuri tämän työn takana ja voimana.
        Siksi me Hengessä vaellamme ja kumarramme Häntä - joka on luonut taivaan ja maan.

        Siksi olemme Uuden Adamin jälkeäisiä, oksastettu jaloon öljypuhuun.

        Israel- niiltä osin, joka lankesi, oli lihan kautta eläviä ja varottava esimerkki lopun ajan kansalle. He ottivat osaa ymärpillä olevien pakanakansojen jumalanpalveluksiin ja eksyivät.

        Siinäpä teille purtavaa- että vielä te, siis sinäkin rakastat isien selityksiä, millä tehdään tyhjäksi Jumalan sana.... Palatkaa Apostoliseen aikaan, ei Katoliseen aikaan ja hapatteisiin, mitä nyt Marttikin uskonnollisuuden toi helmoissaan.


    • turhaanhosutte

      menkää sapattikiivailijat muualle teillä ei ole täällä osastolla kuuulijoita!

      • Minä ainakaan en ole menossa yhtään mihinkään. Jos ei sapatti kiinnosta, ei tarvitse lukea näitä ketjuja. Saati kommentoida.


      • täälläpääseeikkunaan
        Kristitty.net kirjoitti:

        Minä ainakaan en ole menossa yhtään mihinkään. Jos ei sapatti kiinnosta, ei tarvitse lukea näitä ketjuja. Saati kommentoida.

        No ei sulla varmaan muuta paikkaa olekkaan kun livessä ei kukaan viitsi kuunnella sapattitarujanne, eli ymmärrän kyllä kantasi.


    • oipoi

      Vapaa Kristuksesta Jeesuksesta ja muusta mielikuvitustörystä - hyvä on elää ihmisen.

    • Huikea avaus! Kiitos siitä.
      Löysin Raamatusta kahteen kertaan otsikkosi ilmaisun Vapauden laki.
      Molemmat Jaakobin kirjeestä:

      "Mutta joka katsoo täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä,
      eikä ole muistamaton kuulija, vaan todellinen tekijä,
      hän on oleva autuas tekemisessään." (1:25)

      "Puhukaa niin ja tehkää niin kuin ne,
      jotka vapauden laki on tuomitseva. " (2:12)

      Olisi mielenkiintoista kuulla,
      miten ymmärrät Jaakobin viestin vapauden laista.

      Olen itse avannut yhden keskustelun otsikolla
      SANAN PEILI (Jaak 1:18-25)
      http://kalamos.foorumi.eu/viewtopic.php?f=396&t=155&p=2330&hilit=vapauden#p2330

    • Koko.totuus

      Juuri näin, Kalamos, ajattelen myös vapauden laista.

      Emmehän me uudestisyntyneet elä enää tämän maailman mukaan, vaan olemme uuteen liittoon tullessa luodut uudestaan, siirretyt taivaallisiin. "Luodut Kristuksessa Jeesuksessa.." uuteen olotilaan, vapauden lakiin, elämään Jumalan yhteydessä. Olemme kuolleet pois Aadamin suvusta ja siirtyneet KRISTUKSEEN.
      Väliaikaiseksi tarkoitettu laki tuli ristintyön kautta täyttymykseensä. Gal. 3:19. Varjokuvat saivat päällensä VALON. Hebr. 10.
      Uuden testamentin apostoliset opetukset ovat hengellisen elämämme tarkistusmittarina. Varsinkin apostolien ensimmäinen kirje uskoon tulleille. Apt. 15:28,29. ja 16:4,5.

      Pyhällä Hengellä täytettyjen kristittyjen sanoma judaisteille, jotka väittivät, että Mooseksen lakia tulee noudattaa:
      "Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa? " Apt. 15:10.
      Lakisapatin opettaminen on Jumlaan kiusaamista.

      • Miten "lakisapatin" opettaminen on Jumalan kiusaamista? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että sapattikäsky on kumottu? Miksi kutsua sapattia "lakisapatiksi"? Mitä tekemistä sapatilla on lain kanssa yhtään enempää, kuin muillakaan kymmenellä käskyllä? Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että kymmenen käskyä on kumottu?

        Lakia ei missään kohtaa Raamattua kuvata raskaaksi ikeeksi, vaan aina kevyeksi taakaksi, joten ies josta apt 15 puhuu ei voi tarkoittaa Mooseksen lakia.


      • Et kommentoinut noita Jaakobin kirjeen kohtia.
        Voisitko hiukan avata, mistä tuomiosta on kysymys
        ja mitä yleensä tarkoittaa tämä kohta:

        "Puhukaa niin ja tehkää niin kuin ne,
        jotka vapauden laki on tuomitseva. " (2:12)


    • Älä.kiusaa.Jumalaa

      Pyhällä Hengellä täytettyjen kristittyjen sanoma judaisteille, jotka väittivät, että Mooseksen lakia tulee noudattaa:
      "Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa? " Apt. 15:10.
      Lakisapatin opettaminen on siis Jumalan kiusaamista.

      • 1234567---

        Voi hyvänen aika tuota teidän järjen käyttöänne !
        Kymmenenkäskyn laki on Jumalan antama laki, joka kuuluu kaikille.


    • Kokenut.olen

      Eikö kukaan tunne Galat.kirjeen 5:1 jaetta?

      • " Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen."

        Toisin kuin usein väitetään, tässä ei puhuta yhtään mitään lain orjuudesta, vaan synnin orjuudesta.


    • Kirjoitit >>>Missään kohtaa Raamattu ei sanota, että "Elämme joka-aikaisessa sapatinlevossa työtä tehdessämmekin." Missään kohtaa Raamattua ei sanota, että emme tarvitse viikoittaista sapatin lepoa, koska meillä mukamas on lepo Jeesuksessa 247. <<< Onhan se kirjoitettu mutta et sitä vaan lue koska haluat pysyä Laissa jolla on tarkoitettu sulle synnyttää synnintuntoa !!

      • Voithan sä uudestaan lukea sen tuosta mutt ethän sä suora teksti kumminkin ymmärrä. Näin veikkaan ----> Hepr. 4:3 
        Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti.


      • Olen.oikeassa

        Hebr 4:9 Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.


      • Savis kirjoitti:

        Voithan sä uudestaan lukea sen tuosta mutt ethän sä suora teksti kumminkin ymmärrä. Näin veikkaan ----> Hepr. 4:3 
        Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti.

        Tuossa ei sanota, että emme enää tarvitse viikottaista sapatin lepoamme. Muuttuiko ihminen uuden liiton myötä jollakin tavalla, niin että emme enää tarvitse viikottaista lepopäivää?`Mihin tuo harhaoppi johtaa, muuhunkun että ihminen tekee työtä sitten 247 ja murtuu paineiden ja taakkojen alla. Sapatti on annettu meille lepoa varten. Jeesuksen mukaan sapatti on ihmistä varten. Jeesus ei sanonut, että sapatti ei enää ole ihmistä varten. Jeesus siis vahvistaa sapatin.


    • Lue.ja.ymmärrä

      Uudessa Testamentissa ei ole yhtäkään kohtaa, joka opettaisi elämään lakiliitossa, vaan päinvastoin. Mm. Gal. 4:9-11.

      • Gal 4:9-11:

        "Nyt sitävastoin, kun olette tulleet tuntemaan Jumalan ja, mikä enemmän on, kun Jumala tuntee teidät, kuinka te jälleen käännytte noiden heikkojen ja köyhien alkeisvoimien puoleen, joiden orjiksi taas uudestaan tahdotte tulla? Te otatte vaarin päivistä ja kuukausista ja juhla-ajoista ja vuosista. Minä pelkään teidän tähtenne, että olen ehkä turhaan teistä vaivaa nähnyt."

        Tässä ei puhuta sanaakaan Mooseksen laista. Onko Jumalan laki muka köyhiä alkeisvoimia?

        Väität että uudessa testamentissa ei ole yhtäkään kohtaa, joka opettaisi elämään lakiliitossa. No ei tietenkään ole, koska mitään lakiliittoa ei ole. On vain uusi liitto. Mutta uudessa liitossa Jeremian mukaan laki, alkukielellä Toora, kirjoitetaan meidän sydämiimme, joten uudessa liitossa laki on edelleen voimassa.

        "Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini (Tooran) heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani." (Jer 31:33)

        Jeesuksen opetuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia ja laista ei katoa pieninkään piirto:

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Miksi tätä Jeesuksen selvää opetusta ei uskota?


    • Lain.kahleista.irti

      Jos pidät lain, on sinun pidettävä se kokonaan. Laki on yksi kokonaisuus, jota ei saa rikkoa.
      Mikä oikeuttaisi sinua rikkomaan esimerkiksi 500 Mooseksen lain käskyä ja pitämään niistä 100 ? Tai jos pidät sapattikäskyn vain osittain ja rikot lain siihen osoittamat määärykset, niin mikä oikeuttaa sinut tekemään niin?

      Voisitko olla varma, että osaisit valita oikeat käskyt noudatettaviksesi?

      Jos pidät Mooseksedn lain, on sinun pidettävä se kokonaan.
      Uusi testamentti opettaa sinulle näin:
      "Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin. Sillä hän, joka on sanonut: "Älä tee huorin", on myös sanonut: "Älä tapa"; jos et teekään huorin, mutta tapat, olet lainrikkoja." Jaakob 2:10,11.

      Jos joku nyt vielä väittää, että laki tulee pitää, niin laita tähän luettelo, mitkä lain määräykset tulee pitää ja mitkä voi hylätä:
      .......................................................................................................
      .......................................................................................................
      .......................................................................................................

      TÄSSÄ LUETTELO, jota sinun tulee alkaa noudattaa, jos pidät Mooseksen lain. Nämä käskyt sinun on sitten myös opetettava uusille uskoon tulleille:
      Mooseksen lakia tulee noudattaa kaikilta osin, niin siinä tapauksessa
      – lain määräämät juhla-ajat tulee viettää sellaisinaan, mitään osaa niistä muuttamatta. 2 Moos. 12. 34:18-26.
      – sovituspäivää on vietettävä niin kuin 3 Moos. 23:24- opettaa. 3 Moos. 23 luku.
      – kymmenykset kaikesta .. 5 Moos. 14:23.
      – viljelymaiden sapattivuosista tulee huolehtia. 2 Moos. 23:10-17. Samoin hedelmäpuista. 3 Moos. 19:23.
      – kahdenlaisista lankoista kudottua vaatetta ei saa pitää. 3 Moos. 19:19.
      – partaa ei saa leikata. 3 Moos. 19:27.
      – ”Tee itsellesi tupsut viittasi neljään kulmaan, johon verhoudut.” 5 Moos. 22:12.
      – raamatunlausekotelo pitää olla otsalla.
      – Puhdistusvesisäädökset on noudatettava. 4 Ms. 19.
      – kaikki juhla-ajat on pidettävä määrätyllä tavalla ja ajalla. 3 Moos. 23.
      – vain neitsyen saa ottaa vaimokseen. 5 Moos. 22:13-21.
      – lain määräämät ruokasäädökset on ehdottomasti noudatettava: ”Älä syö mitään, mikä on kauhistus.” 5 Moos.- 14:3.
      JNE..
      Lakiin kuuluu erottamattomana osana myös rangaistustoimenpiteet. 3 Moos. 24:20: ”Ruhje ruhjeesta, silmä silmästä, hammas hampaasta; saman vamman, jonka hän on toiselle tuottanut, saakoon hän itsekin.” Jne.

      • Tietysti laki on kokonaisuudessaan voimassa, siitä ei voi hylätä itselle epämieluisia käskyjä ja poimia mukavia käskyjä. Jeesuksen selvä opetus on että laista ei katoa pieninkään piirto. Minä noudatan kaikkea mitä yllä on listattu. Mikä noista käskyistä on mahdoton tai vaikea noudattaa? Ei mikään. Jumalan laki on kevyt taakka Raamatun mukaan.


      • Juutalaiset ovat tuhansia vuosia noudattaneet kaikkia noita säädöksiä, eivätkä he ole siitä köyhtyneet, päinvastoin.


    • Huh.ja.Huh.jaHuh

      Huh. Huh. Huh.

    • Olisi.mukava.nähdä

      Onko sinulla "kristitty.net" leikkaamaton parta? Onko tupsut takkisi kulmissa? Jne.

    • Olen.oikeassa

      Kristitty.net missä synagoogassa käyt? Jeesuskin kävi synagoogassa.

      • Ei ole sapatinmatkan päässä yhtään synagoogaa.


    • Osallistun.keskusteluun

      "Sanovat olevansa juutalaisia, eivtkä ole, vaan ovat saatanan synagoga." Ilm. 2:9 ja 3:9.

    • KIITOS.aloitus.oikein

      Asia selveni lukiessani aloituksen ja sitä tukevat kommentit.
      KIITOS.

    • Kerron.muille

      Tällaista kysymystä ei ole tullut ennen eteeni. Nyt sen tiedän. Vanhan testamentin kauhukertomukset ja tappokäskyt eivät ole enää voimassa. Vapauttava asia.

      • Missä kohtaa Raamattua sanotaan, että ne eivät ole voimassa? Ei ainakaan vuorisaarnassa, jossa Jeesus sanoo että laista ei katoa pieninkään piirto.


    • Tartteisin.laulua

      Onko jotakin laulua olemassa jossa lauletaan laista vapautumisesta?

      • Varmasti on. Tällainen laista vapautuminen on täyttä huuhaata, sillä Raamatussa ei lakia kuvata kertaakaan orjuudeksi, vankeudeksi tai ikeeksi. Raamatun mukaan laki on kevyt taakka, joten miten siitä voi vapautua?

        ”Sillä tämä käsky, jonka minä tänä päivänä sinulle annan, ei ole sinulle vaikea täyttää eikä liian kaukana. Se ei ole taivaassa, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka nousisi meidän puolestamme taivaaseen noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’ Se ei ole meren takana, eikä sinun tarvitse sanoa: ‘Kuka menisi meidän puolestamme meren taakse noutamaan sen meille ja julistaisi sen meille, että me sen täyttäisimme?’” (5. Moos. 30:11-13)

        ”Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat” (1. Joh. 5:3)


    • En.usko.sinua

      Vastaatko "kristitty.net" muutamaan kysymykseen, koska sanot pitäväsi lain:

      Noudatatko lain määräämät juhla-ajat mitään osaa niistä muuttamatta? 2 . Moos. 12. 34:18-26.
      Vietätkö sovituspäivää niin kuin 3 Moos. 23:24- opettaa? 3 Moos. 23 luku.
      Annatko kymmenykset kaikista tuloistasi papeille? 5 Moos. 14:23.
      Ethän pidä kahdenlaisista lankoista kudottua vaatetta ylläsi? 3 Moos. 19:19.
      Oletko antanut partasi kasvaa sitä yhtään leikkamatta? 3 Moos. 19:27.
      Onkoee takkisi neljässä kulmassa tupsut? 5 Moos. 22:12.
      Pidätkö raamatunlausekoteloa otsallasi?
      Noudatatko puhdistusvesisäädöksiä? 4 Ms. 19.
      Oletko ottanut vaimoksesi neitsyen? 5 Moos. 22:13-21.
      Noudatatko kaikkia lain määräämiä ruokasäädöksiä? 5 Moos.- 14:3.
      JNE.. YM.
      Jos et ole noudattanut lain säädöksiä, olet tuomittu, koska lakiin kuuluu erottamattomana osana rangaistustoimenpiteet. 3 Moos. 24:20: ”Ruhje ruhjeesta, silmä silmästä, hammas hampaasta; saman vamman, jonka hän on toiselle tuottanut, saakoon hän itsekin.” Jne.

      • 1234567---

        Ei parta pahoille kasva, mutta jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu SANOO HERRA. Tämä on Jumalan sanaa.


      • vakavaa.puhetta

        Sivullisena kannanotto.
        Mitä on synti? Raamatullisesti Jumalan lain rikkomista.
        Tahallisesti syntiä tekevälle raamatullisesti ei ole armoa.
        Perille ei pääse mitään epäpyhää.
        Synnin tekijä on lain alla, koska laki tuomitsee synnin.

        Synnin tekemisestä on tehtävä parannus.
        Naisellekin, mitä meinasivat kivittää, Jeesus antoi armon, en minäkään sinua tuomitse,
        MENE mutta älä enää SYNTIÄ tee. Siis laittomuutta. Kyse on rakkaussuhteesta Kristukseen.
        Jumalan lain päämäärä on rakkaus. Siksi se laitetaan Uudessaliitossa sydämeen ja se juuri erottaa meidät maailmasta, ettei meitä jumalattoman laista piittaamattoman ihmisten kanssa heitetä helvetin tuleen.
        Siis Herran oma on samanmielinen Jumalan kanssa ja antaa Kunnian Jumalan tahdolle, eli laille.

        Kun on Jumalan valtakunta, siellä on laki olemassa. Sillä ilman lakia ei ole mitään valtakuntaakaan, sillä ei ole määritelmää, miten eletään valtakunnassa.
        Kun on laki - on tuomarikin olemassa, siksi tuomio lähtee Jumalan huoneesta - ja Sana tuomitsee ihmisen, ja jokaisesta sanasta UKOVAKIN tekee tuomiotaan.
        Eli jos uskovaisena olet haureellinen Sana tuomitsee sinut tekoinesi kadotukseen.

        Muotouskonnollisuus on taas oma lukunsa. Siellä selitellään muotouskonnollisesti kaikki oman lihan mukaisesti ja se kertoo ,että ihminen on orja.
        Orjalle ei anneta mitään lakia, koska hän ei osaa rakkaudessa elää, ja pyrkii lihassa mielyttämään muotojumalaansa. Orjalle ei kuulu lain noudattaminen.

        Herran omalle se tapahtuu Hengen voimasta ja armoistuimen kautta. Siksi hän pyhittyy Herran toiminnan kautta elämänsä ajan.
        Herran oma ymmärtää lunastuksen arvon, ja näkee Herransa seuraavan Jumalan tahtoa ja Hän kehottaa seuraamaan itseään.
        Ei Jeesus kehota seuraajiaan syntiin, vaan puhtauteen. Siksi Herran oma on vapaa ja ei ole lain alla. vaan armon alla.

        Laimeaan uskonnollisuuteen kuuluu intää Jumalaa vastaan ja mitata lihansa mittarilla uskonnollisuuttaan, mitä elää ja väittää, että tätä tietä on käytävä.
        Siihen esittää hyväntiedon hedelmiä, että katsokaa, miten hyvän makuisia on nämä muotouskonnolliset menot. Mutta, ei se näin mene.

        Uskontie, se on kaita tie ja synti raamatun opetuksen ja opin mukaan on laittomuutta.
        Ja synnin palkka on kuolema.

        Heb 10:26-31 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        ---->Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
        Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa".
        Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.

        Eli raamattuun on muistiinmerkitty vakava opetus.
        Synti on laittomuutta. Jos TAHALTAAN teemme laittomuutta, syntiä, ei ole uhria.
        Siinä uskovalle tulee tuomio - tavallaan Helvetin tuli. Ei armon hokeminen pelasta.

        Joka hylkää Mooseksen lain - siis Siinailla annettiin helluntaina Jumalankansalle laki - joka erottaa sen maailmasta. Se on Jumalan sormella kirjoitettu, se ei ole hylättävissä ja Uudessa liitossa kun Herra vuodatti Helluntaihengen, hän laittaa lakinsa sydämeen tien näyttäjäksi, ettei syntiä tehtäisi ja kuoltaisi synnin - eli laittomuuden tekijöinä.
        Kahden todistus riittää laittomuuden tekemiseen.
        Jos haureutta esim . harjoitetaan. Voi tuomiolla nousta tuo ihminen ja todistaa, että sinä uskovainen harjotiti haureutta hänen ruumistaan vastaan.
        Siitä tulee tuomiosi. Eli olet tallanut jalkoisihi Juamlan Pojan ja pitänyt epäpyhänä liiton veren, jossa on pyhitetty. Sitä kautta olet pilkannut armon Henkeä.

        Kuulkaa uskovat. Tie on kaita tässä elämässä. Ei tänne elämään tultu naulaamaan Kristusta uudelleen ja uudelleen synnin tähden ristille. Siitä on tehtävä parannus.
        Raamatussa ON - Jumala on tuomitseva KANSANSA ja siksi on Hirmuista langeta elävän Jumalan käsiin.

        En tunne teitä, te laittomuuden tekijät, vaikka kuinka selittelette, että emmekkö sinun nimessäsi tehty sitä ja tätä - ihmetöitäkin.
        Perille ei pääse epäpyhää.

        Kuka meistä voi asua kuluttavassa tulessa, kuka asua iankaikkisessa hehkussa**?

        Älkää peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; VAAN peljätkää HÄNTÄ, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa HELVETTIIN.
        Eli tässä puhutaan uskovaisille. ko. rinnakaisviite.
        Ketä teidän on pelkääminen: peljätkää häntä, jolla on valta tapettuansa syöstä helvettiin. Niin minä sanon teille, häntä te peljätkää Lk 15:5
        2. Ko 5:10 muistuttaa meitä opillaan, uskovaisia.
        SILLÄ kaikkien MEIDÄN ----pitää-- ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen,
        MIKSI?
        että KUKIN saisi sen mukaan, kuin hän --->ruumiissaan ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.... Siinä se. Me emme pääse pakoon tekojamme täällä. Muistetaan se.


      • totta.näin.tulee
        1234567--- kirjoitti:

        Ei parta pahoille kasva, mutta jotka syövät sianlihaa ja muuta inhoittavaa, sekä hiiriä, niistä kaikista tulee loppu SANOO HERRA. Tämä on Jumalan sanaa.

        Automaattisestihan heistä tulee loppu. Ihmisen ikä on rajattu. 70-80 vuotta ja jotkut elävät ominlupineen hieman pidemmälle.


      • 1234567---
        totta.näin.tulee kirjoitti:

        Automaattisestihan heistä tulee loppu. Ihmisen ikä on rajattu. 70-80 vuotta ja jotkut elävät ominlupineen hieman pidemmälle.

        Mitä tämä loppu tarkoittaa ? 1000-vuoden jälkeen kun jumalattomat herätetään tuomiolle, tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa heidät. Tämä on toinen kuolema, siis loppu jumalattomille.


      • >> Noudatatko lain määräämät juhla-ajat mitään osaa niistä muuttamatta? 2 . Moos. 12. 34:18-26. <<

        Tietysti.

        >> Vietätkö sovituspäivää niin kuin 3 Moos. 23:24- opettaa? 3 Moos. 23 luku. <<

        Tietysti.

        >> Annatko kymmenykset kaikista tuloistasi papeille? 5 Moos. 14:23. <<

        En ole maanviljelijä, eikä temppeli ole enää pystyssä, joten en voi noudattaa tätä käskyä.

        >> Ethän pidä kahdenlaisista lankoista kudottua vaatetta ylläsi? 3 Moos. 19:19. <<

        Tämä käsky tarkkennetaan 5. Moos. 22:11 "Älä pue yllesi vaatetta, joka on kudottu kahdenlaisista langoista, villaisista ja pellavaisista sekaisin." Raamatussa siis ainoastaan villan ja pellavan sekoituksesta tehty vaate kielletään, muut sekoitukset ovat OK. Minulla ei ole ainuttakaan vaatetta, joka on tehty villan ja pellavan sekoituksesta.

        >> Oletko antanut partasi kasvaa sitä yhtään leikkamatta? 3 Moos. 19:27. <<

        Olen.

        >> Onkoee takkisi neljässä kulmassa tupsut? 5 Moos. 22:12. <<

        Housujeni kulmissa kyllä. Sidot tzitzitit housujeni vyölenkkeihin.

        >> Pidätkö raamatunlausekoteloa otsallasi? <<

        Tämä on kiistelty käsky, tuleeko se tulkita vertauskuvallisesti, että pidämme käskyt otsallamme voi kirjaimellisesti raamatunlausekotelossa. Minä en usko, että tässä tarkoitetaan että meidän tulee kirjaimellisesti sitoa käskyt otsallemme.

        >> Noudatatko puhdistusvesisäädöksiä? 4 Ms. 19. <<

        Jos olen koskenut kuolleeseen, kyllä.

        >> Oletko ottanut vaimoksesi neitsyen? 5 Moos. 22:13-21. <<

        Kyllä.

        >> Noudatatko kaikkia lain määräämiä ruokasäädöksiä? 5 Moos.- 14:3. <<

        Tietysti. Ruokasäädöksiä on erittäin triviaali noudattaa, niissä ei ole mitään hankalaa.

        >> Jos et ole noudattanut lain säädöksiä, olet tuomittu, koska lakiin kuuluu erottamattomana osana rangaistustoimenpiteet. 3 Moos. 24:20: ”Ruhje ruhjeesta, silmä silmästä, hammas hampaasta; saman vamman, jonka hän on toiselle tuottanut, saakoon hän itsekin.” Jne. <<

        Tietysti noudatan lakia niin hyvin kuin osaan. Kaikki me kompastumme jossakin kohdin. Siksi tarvitsemme armoa ja Jeesuksen sovitustyötä. Mutta uudessa liitossa armon alla meillä ei ole mitään lupaa tahallaa tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan käskyjä. Laki ei ole raskas taakka, vaan se on Raamatun mukaan kevyt taakka. Tämän voi jokainen todeta, joka noudattaa Jumalan pyhää lakia.


    • Vaikuttava

      Paras aloitus vuosiin.
      Iloa ja vapautta rakkauden laissa, jossa Jumalan tahto toteutuu hänen itsensä vaikuttamana.

    • Vapauden.liitossa

      Siinä uuden liiton salaisuus piileekin, että "Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahto tapahtuisi."
      Filippiläiskirje

    • Ymmärrä.sana

      Kun kaikki ymmärtäisivät, juutalaisetkin.

      Juutalaisen "kirkkovuoden" juhlapyhät ovat tulleet heidän elämässään sille paikalle, joka kuuluu yksin Jeesukselle. Näin uskonto on esteenä uskoon tulemiselle.
      Esimerkiksi 30.9.2017 on jom kippur, suuri sovintopäivä, joka on juutalaisen vuoden suurin pyhäpäivä. Tuona päivänä ihmiset tervehtivät toisiaan sanomalla, että näiden nimet olisivat ”kirjoitettuina kirjaan”, eli kirjaan, jonka mukaan synnit on muka annettu anteeksi paaston ja katumuksen jälkeen. - Törkeää harhaoppia. - Juutalainenkin saa syntinsä anteeksi ainoastaan Jeesuksen veren kautta. Nimi on pelastettujen kirjassa taivaassa, jos Jeesus on otettu vastaan ainoana Pelastajana.
      Jom kippur -päivänä on täyshiljaisuus maassa. Juutalaiset rukoilevat synagogissa tai muuten hiljentyvät kotona. Luulevat uskontonsa pelastavan heidät. Samalla tavalla on lähes kaikkien uskontojen suhteen. Ne luulevat pelastavansa jäsenensä opeillaan ja sakramanteillaan.

      • Kyse on juutalaisten omasta perinnäissäännöstä, jonka mukaan he tervehtivät toisiaan noin. Raamatussa ei ole tuollaiseen mitään ohjetta. Mutta me jotka vietämme tuota juhlaa, muistamme silloin Jeesuksen sovitustyön. Suuren sovituspäivän viettäminen Raamatun mukaan ei ole "esteenä uskoon tulemiselle". Se ei ole armoa vastaan. Kyse on siitä, tahdommeko me armosta pelastetut noudattaa Jumalan käskyjä vai ei. On törkeää väittää, että "juutalaisten" juhlapyhät ovat tulleet sille paikalle, joka kuuluu yksin Jeesukselle. Mistäs sinä sen voi tietää? Jos me rakastamme Jeesusta, vietämme kaikkia Jumalan määräämiä juhlapyhiä, emme omasta päästä keksittyjä juhlia kuten joulua tai sunnuntaita.


    • Muitakin.hyviä.on

      Aloitus ja tämä viimeinen kommentti ovat parhaita.

    • jotain-hyvää

      Aina näitä ihmisiä on olemassa, jotka haluavat poistaa Jeesuksen siunaaman ja pyhittämän päivän/pyhän ihmisiltä tai ainakin osalta ihmisistä.

      Tältä kertaa antikristuksen seuraajien ei tarvitse pyhittää Herran Jeesuksen antamaa pyhää päivää. He ovat orjuuden asemassa herraansa nähden ja työsssä päivästä päivään.

      Hyvä kuitenkin, että suovat maalliseille ihmisille sapatin ja myös Herran seuraajille sapatin, että edes sen verran rakkautta, vaikka eivät itselleen sellaista lepoa työstä halua.

    • Se.täytetty.on

      On suunnattomasti suurempaa viettää lepopäivää, Herran sapattia sen täyttymyksessä, viikon jokaisena päivänä.

      • jotain-hyvää

        Ainahan niitä joitain on, jotka tekevät lepopäivän viikon jokaisesta päivästä.
        Ne ihmisen tekeleet ja pyrkimykset.
        Jeesus on siunaamalla ja pyhittämällä tehnyt sapatin/lepopäivän viikon seitsemännestä päivästä.ihmistä varten. Ihminen yrittää olla Jumalaansa parempi ja tekeekin sapatin viikon jokaisesta päivästä. "Ihminen sanoo, kuinka suurempaa on viettää Herran sapattia viikon jokaisena päivänä, kun Herran Jeesuksen vaatimatonta yhden päivän viikkosapattia lauantaisin."

        Jotkut ymmärtävät, että arkipäiviä tarvitaan, että elanto pöytään saadaan.


    • Se.täytetty.on

      Ymmärrätkö sen?

    • Ymmärrä.sana

      Laki on täytetty. Sehän olikin tarkoitettu väliaikaiseksi, "olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se Siemen, jolle lupaus oli annettu". Gal. 3:19. Tuo Siemen on Jeesus. Gal. 3:16.
      Mooseksen laki oli siis tarkoitettu olemaan Jeesukseen asti. Galatalaiskirjeen 3-5 luvut opettavat tämän selvästi.

      • Jeesuksen mukaan hän ei tullut kumoamaan lakia ja kunnes taivas ja maa katoavat laista ei katoa pieninkään piirto. Taivas ja maa ovat edelleen täällä, joten laista ei ole kadonnut pieninkään piirto.


    • Me.oikeassa

      Ehkä pitää muuttaa suhtautuminen Mooseksen lakiin, tai sitten Gal. 3. opetukseen, että laki oli väliaikainen. Jompi kumpi on totta. Kumpi?

      • kasvatus

        3:24 Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme


    • Onko.Jumalan.sanaa

      Totta on, että Gal. 3 luvussa opetetaan Mooseksen lain väliaikaisuutta. Mutta uskommeko me Paavalin kirjeisiin?

      • yksinkertaista

        Ukomme, että ympärileikkaus ym. olivat väliaikaisia.

        Mutta Jumalan säätämät 10.käskysänaa ovat ikuisia, synnin laki. Tai ainakin siihen saakka, kun syntiä on ja tarvitsemme pelastaa Jeesusta. Jos syntiä ei ole emme tarvitse pelastaa?

        Room. 7:25 Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla synnin lakia.


    • tavoitelkaatätä

      Kyllä sapatti on ihana asia ja kevyt noudattaa ja lepoa se totisesti tuo..
      Minä menin kauppaan töihin ja kun kauppias sanoi, että sinun pitää tulla lauantaina töihin, minä sanoin, etten tule, silloin ole sapatinlepo... kauppias antoi minulle lopputilin siitä paikasta ja sanoi, että minun puolestani saat sitten levätä .. tuli runsaasti lepoa kiitos Jumalalle
      Minä menin tehtaaseen, pomo tuli ja sanoi, että nyt on firmalla niin paljon tilauksia, että sinun pitää tulla lauantaina töihin, minä sanoin, etten minä tee työtä sapattina, silloin minä lepään,, pomo sanoi, että mene sitten jo heti lepäämään.. emme me tarvitse niitä, jotka eivät halua työtä tehdä... taas tuli paljon lepoa, kiitos Jumalalle
      Sitten minä menin rekkakuskiksi ja jo ensimmäinen lauantai olisi pitänyt ajaa rekka laivaan ja minä sanoin, etten minä lauantaisin aja rekkaa, minulla on sapatinlepo.. siihen loppui se työ.. taas tuli runsaasti lepoa.. kiitos Jumalalle
      Sitten minä menin roskakuskiksi ja taas tuli sama juttu.. sapatista kieltäytymisestä tuli lopputili.. taas tuli runsaasti lepoa, kiitos Jumalalle
      Sitten minä kouluttaiduin poliisiksi.. siinähän minä teen hyvää.. ja niin jouduin tietysti työvuoroon sapattina, mutta ajattelin, että hyvää saa tehdä sapattina.. no tuli hälytys ja asemies osoittaa kohti.. ammunko sapattina, tapanko sapattina, onko se hyvän tekemistä.. mjnä lähden vetämään tilanteesta ja siihen loppui poliisin ura.. taas tuli lepoa, kiitos Jumalalle
      Pisin työpaikkani on ollut 2 kuukautta, joten lepoa on kyllä riittänyt, sapatin lepoa ja nyt ei kukaan ole töitä enää tarjonnut, kun ovat katselleet työtodistuksiani ja kysyneet, miten näin lyhyitä työjaksoja sinulle on tullut..vastaan tietysti, että sapatin tähden, olen saanut aina potkut. Haastattelussa yleensä sillon sanovat, että tämä riittääkin, otamme yhteyttä , jos valinta kohdistuu sinuun..

      Nyt on sapatin lepoa ollut jo vuosikymmen, ei ole työt häirinneet, on saanut sapattia viettää ihan rauhassa.. vähän puutteenalaista elämä on ollut, kun aina saa työvoimatoimistostakin karenssipäätöksen, kun en ole ottanut muka työtä vastaan.. vaikka olisinhan minä ottanut, jos olisi ollut sellaista työtä tarjolla, jossa ei tarvi sapattina työtä tehdä... olisin ottanut..

      Sapatti on ihana asia, kiitos Jumalalle.. se ei ole orjuuttavaa eikä ahdistavaa, sehän on lepoa ja en nuorena olisi uskonutkaan, että sapatti tuo minulle näin paljon siunattua lepoa.. vähän on eläkettä tosin kertynyt.. ehkä sitä kuitenkin minutkin toiset työssäkäyvät elättävät sitten takuueläkettä maksamalla Kelan kautta minulle, kun se aika tulee..

      Suosittelen lämpimästi... vähän jää kaipaamaan, kun en ole Israelissa päässyt koskaan käymään, kun rahaa ei ole ollut koskaan edes välttämättömiin menoihin.. puutteessa olen elänyt koko elämäni.. kiitos Jumalalle

      • armonkerjäläinen

        Kiitos veli kokemuksistasi. Itse tiedän neljä poliisia jotka viettävät sapattia ei heillä ole ollut hankaluuksia sapatin vuoksi. Hoitoalalla on paljon sapatinviettäjiä niinkuin itsekin olen.
        En ole koskaan tavannut noin kirjavaa elämää sapatin johdosta kuin sinulla. Mutta me olemme yksilöitä,kaikilla ei elämä ole niin tasaista.
        Siunausta sinulle!


      • oliskovalonpuutetta

        Eli sapatinrikkojien raha kelpaisi kuitenkin kun on jäänyt itseltä hankkimatta.

        on se vaan kallista taivaanmatkaaminen omilla päähänpinttymillä.


      • johan-jotain

        Että tälläistäkin on, vielä Suomessa kristittyjen maassa? Pakanakristittyjä on suurin osa, ei siis kristittyjä.
        Kirjoituksesi kertoo; että Suomessa ei tunneta uskonvapautta.
        Tuo on kuitenkin hyvä, että olet eläneeksi tullut ja ilmeisesti on katto ollut pääsi suojana.
        Työnantajilla joillain on tapana pitää työntekijäänsä orjan asemassa ja silloin sapattia he eivät työntekijöilleen salli. Saptin rikkomuksesta he kantavat vastuun myös orjiensa osalta.


      • kieltäydytkö
        oliskovalonpuutetta kirjoitti:

        Eli sapatinrikkojien raha kelpaisi kuitenkin kun on jäänyt itseltä hankkimatta.

        on se vaan kallista taivaanmatkaaminen omilla päähänpinttymillä.

        Kieltäydytkö rahasta useinkin?


    • mitensemenee

      kuka hoitaa jos kaikki pitävät sapattia?

      joku sapatiton jumalatonko tekee silloin teitä terveeksi vai mitä?

      • laiskojakin-on

        Useat yrittävät saada aikaiseksi, että joka päivä olisi sapatti.


      • näinkin

        Itse olen kuullut, että vapaudenlain puitteissa työnantajat voivat teettää työtä miten haluavat työntekijöilleen. Jos työntekijät ovat kuuliaisia, ei vuoda tieto työlainsäätäjille. Työntekijät ovat onnekkaita, kun on työtä.


    • uusiraamattukotarvitaan

      Harmi etteivät Apostolit tienneet näistä sapattijutuista eivätkä ohjeista aiheesta enempää kuin vauvan kastamisistakaan, silti molemmista kiivaillaan kuolemaan asti ja ylikin.

      • eitarvinne

        Apostolit tiesivät, että viikon seitsemäs päivä on sapatti.
        Eivät varmaan arvanneet, että tietämättömiä on heidän jälkeensä paljon.
        Normiasioita olisi pitänyt teroittaa kirjeissään tulevia sukupolvia varten. Apostolit eivät ymmärtäneet sitä.

        Uutta raamattua ei tarvita.


    • Tosi.mikä.tosi

      Uudessa testamentissa ei ole ainuttakaan kohtaa, joka kehottaisi viettämään lauantai- tai sunnuntaisapattia kerran viikossa.

      • kysynpävaa

        Niin siihen aikaan enemmistö vietti sapattia, miksi olisi pitänyt mainita ?


      • hyvä.asia

        Sunnuntaisapatista ei raamatussa puhuta, koska sitä ei ole ollut.

        Sapatista puhutaan uudessa testamentissa ja kaikki kai tietävät, että se tarkoittaa viikon seitsemättä päivää.
        Miksi olisi niinkin hyvää asiaa, kun Herran sapatia pitänyt pyytää viettämään, kun ihmiset sen miellään pitivät pyhänä. Jeesuskin kävi sapattisin synagoogassa.

        Vapaapäivä ei ollut ongelma tuon ajan ihmisille, kuten se on nyt, Sapatti on Jeesuksesta lähtenyt ihmistä varten, mutta ihminen haluaa olla Herraansa suurempi, eikä nöyrry helpostikkaan.


      • Uudessa testamentissa vuorisaarnassa Jeesus toteaa että laista ei katoa pieninkään piirto. Se tarkoittaa että myöskään kymmenestä käskystä sapattikäsky mukaanlukien ei katoa pieninkään piirto.


    • Puhdas.olen

      Aloitus mahtava opetus.

    • hyvääyötäoletrakas

      Muistakaa nyt hyvät lukijat, että täällä mielipiteitä on monia ja monet niistä ovat ihan harhaisia ja perustuvat itse valittuihin Raamatunpaikkoihin.
      Älkää ottako siis kovin vakavasti tätä suomi24 palstoilla julkaistavia juttuja, osa niistä on hyvinkin tarinoita iltanuotiolla tai muuten vain vitsinomaisena murjaistu.

      Ainoa vakavasti otettava on Jeesus ja suosittelen, että luette kaikki hänen opetuksensa ja hänen opetuslastensa ja apostolien opetuksen.

      Vanhaa Testamenttia on aina luettava Uuden Testamentin kautta ja Jeesuksen opetusten kautta.

      Vanhan Testamentin aika on mennyt ja Uuden Testamentin aika on nyt. Vanha Testamentti kelpaa tuon Jumalan suunnitelman esiintuomiseen, joka hänellä oli meille alusta asti varattuna. Joitakin opetuksia sieltä myös löytyy, mutta kaikki muu, paitsi nuo profeetalliset ilmoitukset tulevaisuudesta ovat vielä voimassa ja odottavat toteutumista ja niistä ei katoa yksikään profeetallinen ilmoitus, kunnes ne kaikkii ovat 'täyttyneet'.

      'ennenkuin kaikki on tapahtunut.' Mitkä kaikki ovat siis tapahtuneet? Kaikki profeetalliset ennustukset Jeesuksen 1000 vuotisesta valtakunnasta maan päällä, ikuisen elämän alkaminen maan päällä, jossa ei aurinkoa enää ole ja kaikki tulevaisuuteen liittyvät Vanhan Testamentin profeetalliset imoitukset, joita Jeesus sitten vielä täsmensi.

      Jeesus siis vahvisti, että Jumala toteuttaa ikiaikaisen suunnitelmansa ihan täyttymykseen asti, eikä sitä kukaan eikä mikään voi estää, koska Jumala hallitsee maailmankaikkeutta ja sen tapahtumia, vaikka meistä nyt näyttää, että Jumala ei paljoa puutu tapahtumien kulkuun.

      Muistakaa myös, että teille Jeesus on antanut tehtäviä, joita teidän tulisi hoitaa ahkerasti ja täällä valhe- ja vitsikirjoitusten puutarhassa ei kannata Jeeseksen todellisen sseuraajan juurikaan viipyä. Teille on varattuna paljon tärkeämpää tekemistä.

      Nyt juuri sinun tulisi ottaa leiviskäsi esille ja panna käyttöön. Millaisen leiviskän Jumala on antanut sinulle Pohjois-Koreaa varten, käytä sitä nyt, älä kätke sitä liinaseen ja touhua turhissa puuhissa. Oletko käyttänyt leiviskäsi, jonka olet saanut Syyriaa varten? Sinä tiedät varmasti monia muita tärkeitä Jumalan sinulle antamia tehtäviä, älä siis vietä aikaasi täällä, vaan mene niihin tehtäviin, joihin Herra on sinut kutsunut.

      2 Joh 1:
      9 Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika.
      10 Jos joku tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, niin älkää ottako häntä huoneeseenne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi;

      Netin kautta liian helposti päästämme harhaoppiset huoneeseemme. Mutta oikea tapa on, ettemme vastaa ja kommentoi harhaoppisen juttuihin mitään.

      • odotetaanJeesusta

        1000-vuotta Jeesuksen kanssa taivaassa, jossa hän on valmistanut sijaa häneen uskoville.

        Joh. 14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen
        1Tess. 4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa

        Ilm. 20:5Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.


      • Mitä Jeesus itse sanoo Vanhasta testamentista?

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)


      • Niin laista ei häviä pieninkän kirjainta !!! 14 Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15 Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16 Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä


      • hyväpointti
        Savis kirjoitti:

        Niin laista ei häviä pieninkän kirjainta !!! 14 Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.
        15 Sillä laki saa aikaan vihaa; mutta missä lakia ei ole, siellä ei ole rikkomustakaan.
        16 Sentähden se on uskosta, että se olisi armosta; että lupaus pysyisi lujana kaikelle siemenelle, ei ainoastaan sille, joka pitäytyy lakiin, vaan myös sille, jolla on Aabrahamin usko, hänen, joka on meidän kaikkien isä

        Ilman lakia ei rikkomusta, eikä tarvita Jeesusta.

        Suomessa lakikirjat hävitykseen, ei voi ketään tuomita mistään ja vihakin saadaan siten häviämään.


      • Raamatunsana
        odotetaanJeesusta kirjoitti:

        1000-vuotta Jeesuksen kanssa taivaassa, jossa hän on valmistanut sijaa häneen uskoville.

        Joh. 14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen
        1Tess. 4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa

        Ilm. 20:5Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti,


      • Raamatunsana
        Kristitty.net kirjoitti:

        Mitä Jeesus itse sanoo Vanhasta testamentista?

        ”Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan; en minä ole tullut kumoamaan, vaan täyttämään. Sillä totisesti minä sanon teille: kunnes taivas ja maa katoavat, ei laista katoa pieninkään kirjain, ei ainoakaan piirto, ennenkuin kaikki on tapahtunut. Sentähden, joka purkaa yhdenkään näistä pienimmistä käskyistä ja sillä tavalla opettaa ihmisiä, se pitää pienimmäksi taivasten valtakunnassa kutsuttaman; mutta joka niitä noudattaa ja niin opettaa, se pitää kutsuttaman suureksi taivasten valtakunnassa.” (Mt. 5:17-19)

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti


    • uskoJeesukseen

      14 Sillä jos ne, jotka pitäytyvät lakiin, ovat perillisiä, niin usko on tyhjäksi tehty ja lupaus käynyt mitättömäksi.

      Amen

      • Sanotaanko tässä, että saamme vapaasti tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?


      • Jeesuseiolesynti
        Kristitty.net kirjoitti:

        Sanotaanko tässä, että saamme vapaasti tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti


    • Kahdestivaroitettu

      Gal 5:
      4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

      • hyväpointti

        Aatella ja joilla ei lakia ole he eivät tarvitse Jeesusta, eikä armoa.
        Joilla lainkirja on he ovat langenneet pois armosta.

        Lakikirjat hävitykseen Suomesta, että viha häviää ja vankilan ovet auki? Sitten ei kukaan enää tarvitse Jeesusta, eikä armoa, paitsi he jotka ytittävät lain kautta pelastua, mutta hekin ovat langenneet pois armosta.

        Uskotko tämän. Onko uskoa sinulla?


      • Sanotaanko tässä, että saa vapaasti tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?


      • Jeesuseiolesynti
        Kristitty.net kirjoitti:

        Sanotaanko tässä, että saa vapaasti tehdä syntiä ja rikkoa Jumalan pyhää lakia?

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti


      • Jeesuseiolesynti kirjoitti:

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti

        Jos haluaa karttaa harhaoppisia, ei kannata roikkua tällä foorumilla. Sen verran paljon on Jehovan todistajia ja muita harhaoppisia liikkeellä, jotka kuuluvasti toitottavat että Jumala ei ole kolmiyhteinen.


      • totuus_voittaa
        Kristitty.net kirjoitti:

        Jos haluaa karttaa harhaoppisia, ei kannata roikkua tällä foorumilla. Sen verran paljon on Jehovan todistajia ja muita harhaoppisia liikkeellä, jotka kuuluvasti toitottavat että Jumala ei ole kolmiyhteinen.

        "Sen verran paljon on Jehovan todistajia ja muita harhaoppisia liikkeellä, jotka kuuluvasti toitottavat että Jumala ei ole kolmiyhteinen."

        Jumala itse sanoo: " … sillä minä olen Jumala, eikä toista ole" (Jesaja 45:22)

        Kristitty.net ei usko Jumalaa vaan ihmisiä. Ei kuulu Jumalan sana kuuroille korville.

        Kolminaisuusoppi on ihmisestä, ei Jumalasta.

        Kukaan joka uskoo Jumalaan ja Jeesukseen ei usko kolminaisuusoppiin ja päinvastaisesti kukaan joka uskoo kolminaisuusoppiin ei usko Jumalaa (Jesaja 45:22) eikä Jeesusta (Markus 12:29) eikä myöskää apostoleja.

        Apostoli Paavali kirjoittaa:

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. (1 Tim 2:5)

        "Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa." (Ef 4:6)

        "meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät."  (1 Kor 8:6)

        Kristitty.net ei ole uskossa.


      • totuus_voittaa kirjoitti:

        "Sen verran paljon on Jehovan todistajia ja muita harhaoppisia liikkeellä, jotka kuuluvasti toitottavat että Jumala ei ole kolmiyhteinen."

        Jumala itse sanoo: " … sillä minä olen Jumala, eikä toista ole" (Jesaja 45:22)

        Kristitty.net ei usko Jumalaa vaan ihmisiä. Ei kuulu Jumalan sana kuuroille korville.

        Kolminaisuusoppi on ihmisestä, ei Jumalasta.

        Kukaan joka uskoo Jumalaan ja Jeesukseen ei usko kolminaisuusoppiin ja päinvastaisesti kukaan joka uskoo kolminaisuusoppiin ei usko Jumalaa (Jesaja 45:22) eikä Jeesusta (Markus 12:29) eikä myöskää apostoleja.

        Apostoli Paavali kirjoittaa:

        "Jumala on yksi, ja yksi on välittäjä Jumalan ja ihmisten välillä, ihminen Kristus Jeesus. (1 Tim 2:5)

        "Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa." (Ef 4:6)

        "meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät."  (1 Kor 8:6)

        Kristitty.net ei ole uskossa.

        Kerro minulle, mikä kirkkokunta Suomessa opettaa, että Jumala ei ole kolmiyhteinen? Aivan, ainoastaan Jehovan todistajat.


    • Kristuson

      Kristuksen 1000 vuotinen valtakunta on:
      Adventistien selitys ei kestä Raamatun sanan valossa.

      Kun siis Kristus tulee kukistamaan antikristuksen sotajoukot tullessaan, hän tuhoaa vain nuo sotajoukot, ei toki kaikkia ihmisiä, joita maan päällä on silloin. Nuo ihmiset siis elävät ja asuvat maan päällä tavallisina ihmisinä, lihaa ja luuta olevina.
      Jeesus ja ylösnousseet pyhät hallitsevat täällä maan päällä Kristuksen kanssa tuhatvuotta. Ketä he hallitsevat? Niitä ihmisiä, jotka jäävät eloon, kun Kristus tulee perustamaan tuhatvuotista valtakuntaa. Miksi maan päällä? Siksi, että kaikki pyhät näkisivät, millainen on oikea hallintatapa. Millaista maan päällä silloin on? Kristus uudistaa maan, maa tuottaa runsaasti satoa, ihmiset viljelevät maata ja elävät täällä niinkuin ihmiset elävät, menevät naimisiin ja synnyttävät lapsia, nuorin kuolee satavuotiaana - ihmiset elävät siis vanhoiksi ja eläimet elävät sovussa ja syövät ruohoa, palautuvat siis alkuperäiseen luomisen tilaan. Siellä ei enää opetella sotimaan ja aseista tehdään tarvekaluja, joita tarvitaan elämässä. Kristus toimii lainsäätäjänä ja kirkastetussa ruumiissa olevat pyhät saavat hallittavakseen kaupunkeja 1000 vuotisen Kristuksen valtakunnan aikana. Kristus jakaa kansoille maat oikeuden mukaan. Siellä enemmistö on luonnollisesti Kristuksen seuraajia, koska he kaikki voivat käydä Jerusalemissa katsomassa, että Kristus on totta ja elää ja hallitsee. Mutta on niitäkin, jotka eivät siltikään halua seurata Kristusta, vaan siellä synnintekijä joutuu 100 vuotiaana kiroukseen.

      Kristuksen tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen paholainen päästetään taas vapaaksi ja hän lähtee vielä houkuttelemaan ihmisiä sotaan Kristusta vastaan. Kristus hallitsee siis Jerusalemissa, jossa on temppeli, joka ei kuitenkaan ole se temppeli, joka laskeutuu iankaikkisuudessa. Monet kansat tulevat Jerusalemiin vuosittain. Kaikki juutalaiset sukukunnat on palautettu Israelin maalle.

      Tutki vaikka aluksi seuraavia Raamatun kohtia:
      Ilm 20: 1-6, Miik 4: 1-3, Jes 65: 17-25, Jes 2: 1-4, Jes 11: 3-10, Jes 51: 3-5
      Jo noiden sananpaikkojen perusteella sinulle tulee selväksi, että Kristuksen 1000 vuotinen valtakunta on maan päällä, joka on uudistettu ja jossa kaikki kasvaa hyvin.
      Huomaa:
      Iankaikkisuudessa ei enää kuolla 100 vuotiaana - tuo sana ei käy sinne, eikä se ole voimassa nyt.
      Iankaikkisuudessa ei synnytetä lapsia, ei mennä naimisiin.
      Iankaikkisuudessa ei ole enää synnintekijöitä.
      Kristuksen 1000 vuotisessa valtakunnassa on 1000 vuotinen rauha, siellä ei sodita, eikä opetella sotimaan. Iankaikkisuudessa on ikuinen rauha ei määrämittaista rauhaa.
      Iankaikkisuudessa ei enää tarvitse säätää oikeutta kansoille, eikä tuomita niitä.

      Perehdy huolellisesti Raamatun sanaan, äläkä usko kaikkea hapatusta, silloin sinun näkemyksesi perustuu vain sinuun omaan Raamatun tutkimiseesi, eikä muiden. Pyhä Henki haluaa opettaa sinua suoraan henkilökohtaisesti - ota siis Jeesuksen sana aina edelle ihmisten tulkinnoista. Sinua varten Raamattu on kirjoitettu ja sinulle Pyhä Henki haluaa sen sanan avata.

      • väkevä-eksytys

        Tuo paksua potaskaa, joka johdattaa ihmisiä harhaan.
        Ihmiset luulevat, että vielä tulee toinen mahdollisuus pelastua, jotka tuon uskovat.
        Armonaika on nyt, ei 1000-vuotisessa valtakunnassa taivaassa. Armonaika on ohi, kun Jeesus saapuu hakemaan omansa sinne, jonne hän on valmistanut sijaa pelastettuja varten.


      • Kristushallitseepyhienka
        väkevä-eksytys kirjoitti:

        Tuo paksua potaskaa, joka johdattaa ihmisiä harhaan.
        Ihmiset luulevat, että vielä tulee toinen mahdollisuus pelastua, jotka tuon uskovat.
        Armonaika on nyt, ei 1000-vuotisessa valtakunnassa taivaassa. Armonaika on ohi, kun Jeesus saapuu hakemaan omansa sinne, jonne hän on valmistanut sijaa pelastettuja varten.

        Olet oikeassa, ei toista pelastumisen mahdollisuutta tule.

        Mutta Kristuksen 1000 vuotinen valtakunta tulee.


      • 1234567---
        Kristushallitseepyhienka kirjoitti:

        Olet oikeassa, ei toista pelastumisen mahdollisuutta tule.

        Mutta Kristuksen 1000 vuotinen valtakunta tulee.

        Jeesus on omiensa kanssa 1000-vuotta taivaassa. Näin laulammekin: Mutta tähtein tuolla puolen toisen kodon saamme.


    • Höpö höpö ! Et voi mitätöidä Jumalan Pyhä Sanoma niin että pistät Suomen laki Ja Jumalan Laki yhteen kun ne ovat ihan erikseen ja niillä on omat Tuomarit! Sorry vaan !! Olet pihalla !

    • Kristuson

      Kristuksen 1000 vuotinen valtakunta maan päällä:
      Vanhatestamentillinen tausta: Tuhatvuotinen valtakunta on…

      Rauhan, oikeudenmukaisuuden ja parantumisen aikaa
      Miika 4:1-8
      Jes 32:15-18 ja 40:1-2
      Aamos 9:9-15

      Ilon ja runsauden aikaa
      Jes 61:2-9
      Joel 2:21-27 ja 4:17-20

      Israelin ja Jerusalemin kunnian aikaa
      Sefanja 3:14-20
      Sak 8:2-8,20-23 ja 9:9-10 ja 14:10-11,16-21
      Jes 11:6-10 ja 65:18-25

      Temppelin ja jumalanpalveluselämän aikaa
      Hes 40 – 48 luvut

      Miten itse lukea osaava ei osaa lukea Raamattua, vaan uskoo sumeilematta amerikasta tullutta hapatusta.

      • 1234567---

        Jeesus on omiensa kanssa 1000-vuotta taivaassa, eikä täällä tuhoutuneen maanpäällä.

        Uusi taivas ja uusi maa luodaan vasta 1000-vuoden jälkeen, kun jumalattomat on ensin herätetty tuomiolle ja tulella tuhottu.


      • kahdestivaroitettu
        1234567--- kirjoitti:

        Jeesus on omiensa kanssa 1000-vuotta taivaassa, eikä täällä tuhoutuneen maanpäällä.

        Uusi taivas ja uusi maa luodaan vasta 1000-vuoden jälkeen, kun jumalattomat on ensin herätetty tuomiolle ja tulella tuhottu.

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti


    • Jeesusonilosanoma

      Harhaoppinen sanoo, että jos hänellä ei ole Mooseksan lakia, hän tekisi mielellään syntiä, vaikka hän sanoo olevansa Jeesuksen oma ja seuraavansa Jeesusta. Mitä Jeesuksen seuraaminen tarkoittaa: rientämistä synnin tekoon, vai pyrkimystä elää, niinkuin Jeesus eli; Jumalaa ja lähimmäisiä rakastaen.

      Harhaoppinen ei ymmärrä, mitä lähimmäisen rakastaminen tarkoittaa. Hän luulee sen tarkoittavan pahan tekemistä lähimmäisille.

      Toivottavasti hän on hyvässä hoidossa. Hoitopaikoissa saa nykyisin käyttää vapaasti nettiä.

      Harhaoppiset voi tunnistaa siitä, että hän ei julista Jeesusta, eikä halua kertoa Jeesuksesta sitä valtavaa ilosanomaa.

    • Jeesuksentyössä

      Pohjois-Koreassa elää köyhä ja alistettu kansa, monilta on kuollut omaisia nälkään, monien omaiset on viety työ- ja pakkoleireille, eikä heistä sen jälkeen ole mitään kuultu.
      Muista rukoilla pohjois-korean kansan puolesta.

      On siis paljon tärkeämpää tekemistä, kuin tyhjänpäiväisiä täällä kirjoittaa. Jeesus on kuollut jokaisen pohjois.korean ihmisen puolesta, jokainen pohjois-korealainen on siis oikeutettu palastukseen ja iankaikkiseen elämään ja kun tämä tapahtuu; hirmuhallinto joutuu syrjään ja pohjois-korean ihmisille koittaa uusi vapauden aika.

      Oletko Herrasi elopellolla vai vietätkö aikaa joutilaisuudessa?

    • Selventävä

      Aamen veljet.

      "Ja Juudeasta tuli sinne muutamia, jotka opettivat veljiä: "Ellette ympärileikkauta itseänne, niin kuin Mooses on säätänyt, ette voi pelastua." Kun siitä syntyi riita ja kun Paavali ja Barnabas kiivaasti VÄITTELIVÄT HEITÄ VASTAAN..." Apt. 15:1,2.
      " Mutta fariseusten (judaistien) lahkosta nousivat muutamat, jotka olivat tulleet uskoon, ja sanoivat: "Heidät on ympärileikattava ja heitä on käskettävä noudattamaan Mooseksen lakia."" Apt. 15:5.
      Asia tutkittiin Jerusalemin vanhinten ja apostolien kanssa sekä YHTEISTYÖSSÄ PYHÄN HENGEN KANSSA. Päätös oli, ettei Mooseksen laki kuulu uuden liiton uskoville.
      Pietari sanoi tässä tilanteessa: "Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?" Apt. 15:10.
      Samoin Paavali ja Barnabas eivät siis hyväksyneet judaisitien väitettä, että Mooseksen lakia tulisi noudattaa.
      Päätös oli, ettei Mooseksen kuulu uuden liiton uskoville. "Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät.." Apt. 15:28.
      Opiskelkaa koko Apt. 15 luku.

      • 1234567---

        Jumalan kymmenenkäskyn laki kuuluu kaikille. Kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen.


      • kahdestivaroitettu
        1234567--- kirjoitti:

        Jumalan kymmenenkäskyn laki kuuluu kaikille. Kymmenenkäskyn laki on kasvattaja Kristukseen.

        Tit. 3:10

        Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti


    • Oikea.tulkinta

      Aivan. 100% hyvä aloitus.

    • Opetus.selkeä

      "Ja Juudeasta tuli sinne muutamia, jotka opettivat veljiä: "Ellette ympärileikkauta itseänne, niin kuin Mooses on säätänyt, ette voi pelastua." Kun siitä syntyi riita ja kun Paavali ja Barnabas kiivaasti VÄITTELIVÄT HEITÄ VASTAAN..." Apt. 15:1,2.
      " Mutta fariseusten (judaistien) lahkosta nousivat muutamat, jotka olivat tulleet uskoon, ja sanoivat: "Heidät on ympärileikattava ja heitä on käskettävä noudattamaan Mooseksen lakia."" Apt. 15:5.
      Asia tutkittiin Jerusalemin vanhinten ja apostolien kanssa sekä YHTEISTYÖSSÄ PYHÄN HENGEN KANSSA. Päätös oli, ettei Mooseksen laki kuulu uuden liiton uskoville.
      Pietari sanoi tässä tilanteessa: "Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?" Apt. 15:10.
      Samoin Paavali ja Barnabas eivät siis hyväksyneet judaisitien väitettä, että Mooseksen lakia tulisi noudattaa.
      Päätös oli, ettei Mooseksen kuulu uuden liiton uskoville. "Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät.." Apt. 15:28.
      Opiskelkaa koko Apt. 15 luku. "

      • pois-synnistä

        Jumalan kymmenen käskyä kasvattavat Kristukseen, armahtajan eteen.
        Käykäämme nöyrinä tämän armoistuimen eteen, eikä kumoten Jumalan Sanaa.
        Ilm. 14:12 Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.


    • Vapauttavaa

      Kiitos tästä. Opetus on selkeä.

    • Vapauttavaa

      Tarkoitin tätä, että on vapauttavaa opetusta:
      "Ja Juudeasta tuli sinne muutamia, jotka opettivat veljiä: "Ellette ympärileikkauta itseänne, niin kuin Mooses on säätänyt, ette voi pelastua." Kun siitä syntyi riita ja kun Paavali ja Barnabas kiivaasti VÄITTELIVÄT HEITÄ VASTAAN..." Apt. 15:1,2.
      " Mutta fariseusten (judaistien) lahkosta nousivat muutamat, jotka olivat tulleet uskoon, ja sanoivat: "Heidät on ympärileikattava ja heitä on käskettävä noudattamaan Mooseksen lakia."" Apt. 15:5.
      Asia tutkittiin Jerusalemin vanhinten ja apostolien kanssa sekä YHTEISTYÖSSÄ PYHÄN HENGEN KANSSA. Päätös oli, ettei Mooseksen laki kuulu uuden liiton uskoville.
      Pietari sanoi tässä tilanteessa: "Miksi te siis nyt kiusaatte Jumalaa ja tahdotte panna opetuslasten niskaan ikeen, jota eivät meidän isämme emmekä mekään ole jaksaneet kantaa?" Apt. 15:10.
      Samoin Paavali ja Barnabas eivät siis hyväksyneet judaisitien väitettä, että Mooseksen lakia tulisi noudattaa.
      Päätös oli, ettei Mooseksen kuulu uuden liiton uskoville. "Sillä Pyhä Henki ja me olemme nähneet hyväksi, ettei teidän päällenne ole pantava enempää kuormaa kuin nämä välttämättömät.." Apt. 15:28.
      Opiskelkaa koko Apt. 15 luku. "

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6323
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4066
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2476
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1970
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1458
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1326
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1097
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1070
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1016
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      991
    Aihe